Βαλκάνια

Εσκασε η πρώτη επιβεβαίωση-«βόμβα» από ΝΑΤΟ: «Θα τινάξουν στον αέρα Κόσοβο-Βοσνία - Oι Ρώσοι έστειλαν άρτια εκπαιδευμένες σερβοβοσνιακές πολιτοφυλακές»

ΝΕΑ ΕΠIΒΕΒΑΙΩΣΗ PENTAPOSTAGMA.GR ΓΙΑ ΒΟΣΝΙΑ-ΣΕΡΒΙΑ

Επίσημο έγγραφο του ΝΑΤΟ κάνει λόγο για άρτια εκπαιδευμένες σερβικές πολιτοφυλακές από την Ρωσία στις οποίες έχουν ενταχθεί και ρωσικές δυνάμεις. Για πρώτη φορά το ΝΑΤΟ και οι ΗΠΑ παραδέχονται κάτι τέτοιο γεογνός που δείχνει πως έρχονται κατακλυσμιαία γεγονότα στην περιοχή. Τις πληροφορίες επιβεβαίωσαν ο υπουργός ασφαλείας της  Βοσνίας  Ερζεγοβίνης, Α. Μέκτιτς, και βοσνιακά πρακτορεία ειδήσεων.

Με την βοήθεια ρωσικής εταιρείας μισθοφόρων RSB και της υπηρεσίας στρατιωτικών πληροφοριών GRU , οι Ρώσοι δημιούργησαν μια Σερβοβοσνιακή πολιτοφυλακή με εκατοντάδες άντρες άρτια εκπαιδευμένους και εξοπλισμένους. Αφορμή ήταν η απόφαση του Σεράγεβο για ένταξη της Βοσνίας στο ΝΑΤΟ.

Την απόφαση δεν ακολουθούν σε καμία περίπτωση οι Σερβοβόσνιοι του Μ.Ντόντικ οι οποίοι ετοιμάζονται για δεύτερο γύρο του πολέμου του 1995.

Ο πρώτος  πόλεμος, υπενθυμίζουμε είχε συγκεντρώσει 100.000 μαχητές συνολικά με χιλιάδες μισθοφόρους μεταξύ των οποίων και Έλληνες.   

Έναν πόλεμο που δεν έληξε ποτέ στην ουσία μιας και «σιγόκαιγε η φωτιά» λόγω της δημιουργίας ενός τεχνητού κράτους από Σέρβους , Κροάτες και Μουσουλμάνους που σε καμία περίπτωση δεν "μεταμορφώθηκαν" όπως ήθελε η δύση  σε «Βόσνιους» πολίτες.

Αυτή είναι και η πηγή του κακού που θα επιφέρει δυστυχώς πιθανότατα έναν δεύτερο βοσνιακό πόλεμο με αφορμή το ΝΑΤΟ .

Την «βόμβα» την είχε ρίξει προχθες κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις στην σερβικής δημοκρατία της Βοσνίας ο πρόεδρος των Σερβοβόσνιος και επιστήθιος φίλος του Ρώσου Τσάρου Β.Πούτιν για το τι μέλει γενέσθαι στο σχέδιο εισόδου της χώρας με το «στανιό» στο ΝΑΤΟ ενώ ο ίδιος μιλούσε  για ένωση της Σερβικής δημοκρατίας της Βοσνίας με την Σερβία .

Σήμερα ο υπουργός ασφαλείας της  Βοσνίας  Ερζεγοβίνης Α. Μέκτιτς,  ξήγησε ότι έχουν δημιουργηθεί σερβικές παραστρατιωτικές δυνάμεις με σκοπό σύμφωνα με τον ίδιο να αποσταθεροποιήσουν  τα Βαλκάνια.

Σύμφωνα με βοσνιακά πρακτορεία ειδήσεων όπως το «The Zurnal», η Ρωσία ετοιμάζεται να «βάλει φωτιά» στην σταθερότητα των Βαλκανίων και έχει ήδη δημιουργήσει  πολιτοφυλακές ενάντια στην επέκταση του ΝΑΤΟ με τους Σέρβους (και προφανώς όχι μόνο στην Βοσνία αλλά και στην ΠΓΔΜ,αλλά και αλλού).

Οι νέες Σερβοβοσνιακές στρατιωτικές δυνάμεις χρηματοδοτήθηκαν αποκλειστικά από τη Ρωσία με σύγχρονο εξοπλισμό,ιματισμό, συστήματα μάχης και είναι έτοιμες να πολεμήσουν τους Κροάτες και τους μουσουλμάνους .

Έτερος Βόσνιος υπουργός επιβεβαίωσε τις πληροφορίες και δήλωσε ότι γνωρίζει  την ύπαρξη των δυνάμεων ασφαλείας και των δραστηριοτήτων της σερβοβοσνιακής πολιτοφυλακής.

Την ίδια στιγμή ο πατριάρχης Ειρηναίος δηλώνει ξεσηκώνοντας τους Σέρβους ότι ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς αγωνίζεται με αυταπάρνηση  για να διατηρήσει το Κοσσυφοπέδιο στην Σερβία βάζοντας "φωτιά" και σε αυτήν την πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία.

Αυτές οι δηλώσεις έρχονται μετά τις αιτιάσεις πολλών «κύκλων» εντός Σερβίας ότι ο Βούτσιτς κάνει συμβιβασμούς με ΕΕ και ΗΠΑ για το Κοσσυφοπέδιο.

Ο Σέρβος πατριάρχης ως ποιμένας όλων των Σέρβων κρούει καμπάνες για το σχέδιο της νέας τάξης , ενώ σύμφωνα με τον σερβικό τύπο είναι σε συνεχή συνεννόηση με τον Ρώσο πατριάρχη κκ. Κύριλλο για την δημιουργία  « Ορθόδοξων στρατιωτικών δυνάμεων» κατά των νέων «σταυροφόρων» του Πάπα που θέλουν να αλώσουν της αγία γη της περιοχής με το ελληνικό όνομα «Κοσσυφοπέδιο-Μετόχια», και  τα τόσα μοναστήρια της ορθοδοξίας που ορθώνονται εκεί  ως τείχος κατά της ανομίας της νέας τάξης.

https://youtu.be/EuyP67oNbcM?t=18

Επίσης κλιμάκωση έχουμε ταυτόχρονα στις σχέσεις Σερβίας και ΗΠΑ καθώς η Ουάσινγκτον δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα και αρνήθηκε την χορήγηση βίζας στον Σέρβο Αρχηγό του στρατού ενώ στο στόχαστρο των ΗΠΑ βρίσκεται και ο Σέρβος Υπουργός Άμυνας.

Κύριες αιτίες, η στάση της Σερβίας σχετικά με Κόσοβο, ΠΓΔΜ, η φιλοπολεμική ρητορική και η στάση της προς την Ρωσία!

Ο Σέρβος Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Λιούμπισα Ντίκοβιτς δεν έγινε δεκτός στις ΗΠΑ και δεν του χορηγήθηκε βίζα για να παραβρεθεί σε σεμινάριο στην Ουάσιγκτον.

«Η απόρριψη εκ μέρους των Η.Π.Α. της αίτησης θεώρησης του Σέρβου στρατηγού θα έχει συνέπειες στις στρατιωτικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών» προειδοποίησε ο υπουργός Άμυνας της Σερβίας Α. Βούλιτς .

Βουλίν και Ντίκοβιτς θεωρούνται σθεναρά φιλορώσοι .

Υπό την διοίκηση τους, η Σερβία αύξησε σημαντικά τη συνεργασία της με το ρωσικό στρατό παρά τις επίσημες διακηρύξεις περί  διατήρησης της στρατιωτικής ουδετερότητας.

Ενώ η «φωτιά» φουντώνει στην Βοσνία  στην ΠΓΔΜ πλακώνονται Σλάβοι και Αλβανοί με θέμα το ζήτημα της ονομασίας και την κόντρα με την Ελλάδα.

Πρόκειται για το τέλειο σκηνικό για να φουντώσει ένα πόλεμος στα Βαλκάνια , τα οποία θέλουν να ελέγξουν οι ΗΠΑ , ενώ οι  Ρώσοι ετοιμάζονται να τους  βάλουν «φωτιά».

Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός μας είχε μιλήσει να προσέξουμε διότι η «αιτία του γενικού πολέμου θα έρθει από τη "Δαλματία»…και σίγουρα ήξερε τι έλεγε ο Άγιος της Ορθοδοξίας και του ελληνισμού γι αυτό που έρχεται ...

https://youtu.be/oEBIMvWY2Dw?t=3

Υπενθυμίζουμε στο τέλος,   ότι στον πόλεμο της Βοσνίας  το 1995, σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο της εποχής,  είχαν πολεμήσει και  Έλληνες εθελοντές οι οποίοι πολεμούσαν πλάι πλάι με τους Σέρβους και υπήρχαν φωτογραφίες όπου φαινόταν ότι   γιόρταζαν μαζί  την απόσυρση των δυνάμεων των Ηνωμένων Εθνών.

https://youtu.be/uPSW7n-zxkQ

Μετά τη νίκη οι Έλληνες μαχητές ύψωσαν τις σημαίες και έψαλλαν τους εθνικούς των δύο χωρών. 

https://youtu.be/7Ue95xIjXcM?t=105

https://youtu.be/H-Ww3fXzpYE?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...