Αρχείο

Στο «κόκκινο» οι ευρωπαϊκές αρχές λόγω πληροφοριών για επικείμενο μπαράζ τρομοκρατικών κτυπημάτων σε χριστουγεννιάτικες αγορές

Στο πόδι ευρίσκονται όλες οι ευρωπαϊκές υπηρεσίες ασφαλείας μετά από σαφή και κατηγορηματική «προειδοποίηση»  για «επικείμενη» σειρά τρομοκρατικών  επιθέσεων σε  αγορές  Χριστουγέννων σε κάποιες ευρωπαϊκές  πόλεις .

Ανώτεροι αξιωματικοί φοβούνται ακόμα και για  συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις σε ολόκληρη την Γαλλία, την Γερμανία ακόμη και το Βέλγιο.

Στην Βρετανία ένοπλοι αξιωματικοί περιπολούν σε όλα τα πιθανά σημεία ακόμα και στους σταθμούς των τρένων  από και προς το Λονδίνο.

Την ίδια στιγμή χιλιάδες Βρετανοί κατευθύνονται κάθε χρόνο στην ηπειρωτική Ευρώπη για μια  εορταστική εμπειρία φαγητού και αγορών , κάτι που αποτελεί μια συνήθεια πολλών χρόνων.

Η τελευταία πανευρωπαϊκή αστυνομική προειδοποίηση ήρθε  όταν αρκετοί ανώτεροι αξιωματικοί  από χώρες της ΕΕ επέβαλαν περιπολίες βάσει νέων εκθέσεων πληροφοριών,  περί επικείμενου μπαράζ τρομοκρατικών επιθέσεων όχι μόνο σε μεγάλες πόλεις αλλά και σε μικρότερες καθιστώντας την ορθή φύλαξη αυτών των εορταστικών αγορών ακόμα πιο δύσκολη  .

Χριστουγεννιάτικες  αγορές στη Μπριζ, τη Λίλλ, το Βερολίνο, το Αμβούργο, την Πράγα και τη Φραγκφούρτη θεωρούνται σημαντικοί στόχοι.

Πηγή ασφαλείας δήλωσε στην βρετανική εφημερίδα  Daily Star Sunday: «Οι πληροφορίες που διαθέτουν οι αξιωματούχοι μας είναι άκρως  ανησυχητικές και ήρθαν ως αποτέλεσμα στενής συνεργασίας πολλών χωρών που συνεργάζονται για να εξασφαλίσουν ότι οι πολίτες τους θα είναι ασφαλείς αυτές τις γιορτινές ημέρες . Μέχρι στιγμής, οι επιθέσεις έχουν αποφευχθεί και ελπίζουμε να παραμείνει έτσι, αλλά είμαστε σε συνεχή επαγρύπνηση»  .

«Λόγω του τεράστιου αριθμού πολιτών που συρρέουν σε αυτές τις χριστουγεννιάτικες αγορές σε λίγες εβδομάδες και που αριθμούν εκατοντάδες χιλιάδες, οι ίδιοι  αποτελούν τους τέλειους στόχους για όσους σκοπεύουν να προκαλέσουν χάος.

Είμαι πολύ υπερήφανος που τα πράγματα έχουν αποτραπεί μέχρι στιγμής ως αποτέλεσμα των ενεργειών μας», κατέληξε ο ίδιος.

Τον περασμένο μήνα, έξι Σύροι τρομοκράτες  συνελήφθησαν στη Γερμανία ενώ σχεδίαζαν να επιτεθούν σε μια αγορά στις 19 Δεκεμβρίου, την επέτειο της κτηνωδίας του Βερολίνου.

Τα ονόματά τους δεν έχουν αποκαλυφθεί στο  κοινό βάσει αυστηρών γερμανικών νόμων περί ιδιωτικότητας.

«Οι απειλές αυτές δεν θα σταματήσουν και το μόνο που μπορούμε να ζητήσουμε είναι οι ίδιοι οι πολίτες στο σύνολο τους  να κάνουν μια εκτίμηση κινδύνου  για το πόσο σημαντικές  είναι αυτές οι αγορές  για αυτούς.

Είμαστε όλοι υπεύθυνοι. Θα κάνουμε ό, τι μπορούμε για να τους κρατήσουμε όλους ασφαλείς, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να εφαρμόσουμε λογικά σχέδια σε αντιδιαστολή των "τρελών" σχεδίων αυτών των ανθρώπων που δεν είναι παρά δολοφόνοι», δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας της Βρετανίας.

 

Ολόκληρη η Ευρώπη είναι σε επαγρύπνηση διότι υπάρχουν εκατοντάδες τζιχαντιστές οι οποίοι απέδρασαν από την Συρία , και έχουν βάλει στο στόχαστρο να προκαλέσουν χάος , πανικό και μαζικούς θανάτους στην ΕΕ.

Ευτυχώς που μέσα σε αυτές τις πληροφορίες δεν αναφέρεται ρητά και η Ελλάδα η οποία προς το παρόν παραμένει στο απυρόβλητο των φονιάδων του ISIS.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ