Πατριαρχεία

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ; Ιδιοκτησία του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων θα κατασχέσουν οι Εβραίοι - Τι λένε οι θρησκευτικοί ηγέτες της Βρετανίας

Εκκλησιαστικοί ηγέτες από όλο το Ηνωμένο Βασίλειο συσπειρώθηκαν γύρω από τον Έλληνα Πατριάρχη Ιεροσολύμων, Θεόφιλο Γ, στην εκστρατεία του κατά του Ισραηλινού κοινοβουλίου, το οποίο με έναν παράλογο νόμο θέλει να κατασχέσει πανάρχαια ιδιοκτησία του Πατριαρχείου, ενώ η ελληνική κυβέρνηση είναι εντελώς «απούσα».

Την ίδια στιγμή ο εκπρόσωπος του Ορθόδοξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, Issa Musleh, κάλεσε τον Αμερικανό πρόεδρο Ν.Τραμπ να αποσύρει την αναγνώριση της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ, σύμφωνα με το παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων  WAFA.

Ο Musleh, μιλώντας στην τηλεόραση της Παλαιστίνης, καταδίκασε την απόφαση του Τραμπ και τόνισε ότι όλοι οι Παλαιστίνιοι, μουσουλμάνοι και χριστιανοί, είναι ενωμένοι για να υπερασπιστούν την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης.

Κάλεσε επίσης τον παλαιστινιακό λαό να υιοθετήσει μη βίαιη αντίσταση για να ανοίξει το δρόμο για τον τερματισμό της κατοχής του Ισραήλ και την επίτευξη ανεξαρτησίας.

Όλα αυτά ενώ ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ μόλις ολοκλήρωσε μια επίσκεψη στη Βρετανία ως μέρος μιας διεθνούς εκστρατείας για την βοήθεια έναντι της ισραηλινής κυβέρνησης που θέλει να αρπάξει την γη που δεν άρπαξαν οι Τούρκοι και Άραβες Σουλτάνοι εκατοντάδες χρόνια τώρα.

Ο Πατριάρχης Θεόφιλος Γ, αυτήν την εβδομάδα συναντήθηκε με τον πρίγκιπα Κάρολο, καθώς και με τους υπουργούς Alistair Burt και Ρόρι Στιούαρτ και άλλους βουλευτές, ενώ συναντήθηκε και με τον Αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι, Ρόουαν Ουίλιαμς.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες της αγγλικανικής εκκλησίας του Ηνωμένου Βασιλείου υποστήριξαν ολόθερμα τον ελληνορθόδοξο Πατριάρχη στο αίτημα του.

Ο Κόπτης αρχιεπίσκοπος Άγγελος του Λονδίνου δήλωσε:

«Τα δικαιώματα ιδιοκτησίας και η θρησκευτική ελευθερία βρίσκονται στο θεμέλιο της δημοκρατίας. Το προτεινόμενο νομοσχέδιο περιορίζει και τα δύο. Θα συνταχθώ με τον Πατριάρχη της Ιερουσαλήμ και τους ηγέτες των Αγίων Τόπων στο πλαίσιο ενός σταθερού status quo στην περιοχή».

Ο συντονιστής όλων των Εκκλησιών  στην Αγγλία, Hugh Osgood, δήλωσε:

«Αυτή η (ισραηλινή) πρόταση αποτελεί μια απαράδεκτη παραβίαση του Status Quo και των νομίμων δικαιωμάτων  των Εκκλησιών και πρέπει να αναγνωριστεί για αυτό που είναι: μια επίθεση στα δικαιώματα ιδιοκτησίας μιας ελληνικής  χριστιανικής κοινότητας.

Προτρέπουμε τους θρησκευτικούς και πολιτικούς ηγέτες του Ηνωμένου Βασιλείου και όλο τον κόσμο να ενωθούν μαζί μας για να μιλήσουν εναντίον του κοινοβουλίου του  Ισραήλ. Είναι ένα επικίνδυνο προηγούμενο για τους Αγίους Τόπους ».

Ο Βρετανός Καρδινάλιος Vincent Nichols υποστήριξε τον ελληνορθόδοξο Πατριάρχη Ιερουσαλήμ εκφράζοντας τα συναισθήματα «αντίδρασης» πάνω στην προτεινόμενη νομοθεσία, η οποία σύμφωνα με τον ίδιο , αντιπροσωπεύει μια απαράδεκτη παραβίαση του Status Quo και των νομίμων δικαιωμάτων των εκκλησιών.

Μέσα σε όλα αυτά απουσιάζει σύσσωμη η ελληνική κυβέρνηση, …το ελληνικό κράτος και κατ’ επέκταση η ίδια η ΕΕ η οποία διατηρεί παντός είδους σχέσεις με το Ισραήλ.

Ως ελληνικό κράτος οφείλουμε να σταματήσουμε αυτό το νομοσχέδιο τώρα,  διότι αποτελεί μεγάλη και τεράστια πρόκληση του κράτους αυτού  όχι μόνο κατά του ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, αλλά κατά του ελληνισμού στο σύνολο του.

Όλα αυτά αποτελούν ένα μέρος μόνο του ύπουλου και υποχθόνιου σχεδίου του Ισραήλ , το οποίο συμπεριλαμβάνει και την εξαγορά ολόκληρης της ιδιοκτησίας του πατριαρχείου Ιεροσολύμων, με σκοπό τον εξοβελισμό των Ελλήνων από τους Αγίους Τόπους καθώς και των Παλαιστινίων που θέλουν την Α.Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας τους στο μελλοντικό κράτος τους.

Οι μυστικές διαπραγματεύσεις πώλησης ακινήτων του ελληνορθόδοξου πατριαρχείου στους Αγίους Τόπους, η οποία  είναι μία από τις πιο ισχυρές και αρχαίες εκκλησίες της Ιερουσαλήμ φέρνει στο προσκήνιο σχέδιο «ανακατάληψης» της ιερής πόλης από τους Εβραίους μετά από χιλιάδες χρόνια και γιγάντωση των σχεδίων τους για τις προετοιμασίες του «επερχόμενου δικού τους Μεσσία».

Σκοπός τους η περάτωση των σχεδίων ανακήρυξης της ιερής πόλης του χριστιανισμού ως επίσημης πρωτεύουσας του κράτους και παράλληλα την δημιουργία του αποκαλούμενου Τρίτου ναού του Σολομώντα, για να εκπληρωθούν οι «εβραϊκές προφητείες» για ένα Μεγάλο Ισραήλ.

Η Ελληνορθόδοξη Εκκλησία είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος κάτοχος γης  στο Ισραήλ, μετά την ισραηλινή κυβέρνηση.

Στην παλαιά πόλη του Ιερουσαλήμ, που αποτελεί τον  ιστορικό πυρήνα , το μεγαλύτερο μερίδιο κατέχει το πατριαρχείο Ιεροσολύμων  με κορωνίδα τον ιερό τάφο, που φιλοξενεί τον μέρος που τάφηκε ο Ιησούς Χριστός πριν αναστηθεί.

 

https://youtu.be/yM48wN00PUQ

https://youtu.be/wg1unr6eNpQ?t=2

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ