Κόσμος

Μπαράζ πολεμικών απειλών κατά της Ελλάδας από την Τουρκία: «Θα πάρουμε πίσω τα νησιά μας...» - «...Μια νύχτα θα μπορούσαμε να σου έρθουμε αναπάντεχα»

Ευθείες απειλές κατά της Ελλάδας για κατάληψη των 18 νησιών του Αιγαίου που ισχυρίζονται ότι τους ανήκουν, κάνουν πλέον οι Τούρκοι τόσο της αντιπολίτευσης όσο και της κυβέρνησης. Οι απειλές αυτές έρχονται μετά το «Μολών Λαβέ» του Πάνου Καμμένου, αλλά το γεγονός ότι εκφράζονται και από την κυβέρνηση και στενούς συνεργάτες του Ταγίπ Ερντογάν, όπως είναι ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου προκαλούν προβληματισμό στην Αθήνα.

Ο κ. Τσαβούσογλου μιλώντας χθες στην τουρκική Βουλή ανέφερε τρία πιθανά ενδεχόμενα όσον αφορά στα 18 νησιά που προτρέπει η αντιπολίτευση την κυβέρνηση να διεκδικήσει από την Ελλάδα και το ένα εξ αυτών είναι η κατάληψη των νησιών του Αιγαίο με Στρατό. Μετά την απίστευτη αυτή ατάκα ακολούθησε μπαράζ απειλών κατά της Ελλάδας.

Το ιδρυτικό μέλος του νέου κόμματος της «Λύκαινας» Meral Aksener, απόστρατος αξιωματικός των Ειδικών Δυνάμεων του τουρκικού Ναυτικού Αli Turksen, μίλησε για «παράνομη κατοχή» τουρκικών νησιών από την Ελλάδα, δηλώνοντας ότι «θα πάρουμε πίσω τα νησιά που παρέδωσε στους Έλληνες το ΑΚP».

Ευθεία απειλή κατά της Ελλάδας εκτόξευσε και ο Τούρκος βουλευτής του PΛΚ: «Μην μας καλείς με τόσο πάθος, μια νύχτα θα μπορούσαμε να σου έρθουμε αναπάντεχα», είπε απαντώντας στον Έλληνα υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Αυτό είναι το σχόλιο του βουλευτή του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (ΡΛΚ), Νιγιαζί Νεφί Καρά στον απόηχο της μεγάλης αντιπαράθεσης που ξέσπασε στην τουρκική βουλή για τα «κατεχόμενα» νησιά στο Αιγαίο και τις νέες δηλώσεις του Πάνου Καμμένου.

Το ΡΛΚ ισχυρίζεται ότι είναι ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα και ο κ. Καρά, με την ιδιότητα του βουλευτή αυτού του κόμματος προχωρά ένα βήμα πιο πέρα. Μέσω twitter υπενθυμίζει στην ελληνική πλευρά την άλωση της Κωνσταντινούπολης, την καταστροφή της Σμύρνης και την εισβολή στην Κύπρο.

Τα σχόλια του  Καρά αντικατοπτρίζουν το κλίμα το οποίο επικρατεί αυτήν την ώρα στην Τουρκία, όπου η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία εδώ και 15 χρόνια δεν έχει καταφέρει να πλήξει το πολιτικό γόητρο και την πολιτική ηγεμονία Ερντογάν και του κόμματος του, επιστρατεύει ένα νέο πολιτικό «τέχνασμα».

Προβάλλει τον ισχυρισμό ότι επί διακυβερνήσεως του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), η Ελλάδα έθεσε υπό κατοχή της 18 νησιά του Αιγαίου, ενώ βουλευτές του κόμματος ισχυρίζονται ότι η Ελλάδα προχώρησε στον διορισμό δημάρχου στα «κατεχόμενα» νησιά.

Η όλη συζήτηση κορυφώνεται με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψη του  Ερντογάν στην Ελλάδα και την έντονη αντιπαράθεση στο τουρκικό κοινοβούλιο. Νωρίτερα, ο Υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου αντάλλαξε με το ΡΛΚ σκληρά λόγια και τοποθετήσεις.

Το εθνικιστικό κύμα, το οποίο ξεσηκώνει η αξιωματική αντιπολίτευση της Τουρκίας βρίσκει περιορισμένης εμβέλειας αντίκτυπο στην τουρκική κοινωνία. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του διαδικτύου. Σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, οπαδοί της αντιπολίτευσης εξαπολύουν επίθεση κατά του ΑΚΡ με το σκεπτικό ότι υποκύπτει σε πιέσεις της Ελλάδας.

Την ίδια ώρα, «λάδι στην φωτιά» ρίχνουν οι δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, στις οποίες αναφέρεται ο  Καρά. Οι δηλώσεις βρίσκουν μεγάλο αντίκτυπο στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Το ΡΛΚ ζητά από τον Πρόεδρο της Τουρκίας να λάβει θέση με το σκεπτικό ότι μια ξένη χώρα εξαπολύει επίθεση κατά του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...