Κύπρος

Σύσκεψη στη Μόσχα για τα ελληνοτουρκικά: Η Ελλάδα επεκτείνει τα χωρικά ύδατα στα 12 ν.μ. - Ετοιμη δηλώνει η Κύπρος

Eκτακτη σύσκεψη θα λάβει χώρα στη Μόσχα για τα ελληνοτουρκικά και το Μεσανατολικό (θεωρούν πως αυτά τα δύο συνδέονται) καθώς ο Υπουργός Εξωτερικών χτες προανήγγειλε την τμηματική επέκταση των χωρικών υδάτων στα 12 ν.μ. Ρώσοι επιτελείς βλέπουν ΗΠΑ-Ισραήλ πίσω από την ελληνική κίνηση ενώ η Τουρκία όπως θα δείτε και στα τέσσερα βίντεο που παραθέτουμε, θερμαίνει επικίνδυνα το κλίμα γεμίζοντας αρχικά με 4 NAVTEX την Κυπριακή ΑΟΖ εν αναμονή της έλευσης του νέο τουρκικού γεωτρύπανου. Στην συνέχεια ακολούθησε νέος βομβαρδισμός με NAVTEX δεσμεύοντας ολόκληρες περιοχές.

Μέσα στις Άγιες εορτές για την γέννηση του Θεανθρώπου οι «ασεβείς» Τούρκοι ξεκίνησαν όπως οι Ιταλοί το 1940 να προκαλέσουν τους Έλληνες με την μετακίνηση του πλωτού γεωτρύπανου στην Κύπρο .  

Η Λευκωσία σταθμίζοντας τα δεδομένα ανακοίνωσε ότι είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει το σχέδιο της Άγκυρας στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της, με ήρεμο, σοβαρό και αποτελεσματικό τρόπο.

«Είμαστε έτοιμοι να τους αντιμετωπίσουμε», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτορας Παπαδόπουλος, ο οποίος κλήθηκε να  σχολιάσει το γεγονός ότι η Τουρκία προχωρά με τα σχέδιά της στην θαλάσσια περιοχή  6 της ΑΟΖ της Κύπρου, ενώ έχει ήδη εκδώσει μια παράνομη Navtex.

Μιλώντας μετά τη συνάντηση του υπουργικού συμβουλίου, ο Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα ακολουθήσει την αποτελεσματική πολιτική της.

Ο Έλληνας υπουργός Νίκος Κοτζιάς μιλώντας σε εκπομπή της ΕΡΤ έκανε λόγο για αύξηση των χωρικών υδάτων της Ελλάδας μέχρι και τα 12 ναυτικά μίλια. Δήλωσε συγκεκριμένα πως: «Το δικαίωμα της Ελλάδας να επεκτείνει την αιγιαλίτιδα ζώνη είναι δικό της δικαίωμα. Δεν είναι πρόβλημα που μπορούμε να το συζητάμε με την Τουρκία. Το πρόβλημά μας είναι η υφαλοκρηπίδα, απλώς τεχνικά, για να προσδιορίσεις την υφαλοκρηπίδα, πρέπει να έχεις προσδιορίσει και την αιγιαλίτιδα ζώνη. Εγώ έκανα μια δήλωση στη Βουλή η οποία πέρασε έτσι, γιατί ειπώθηκαν σοβαρά πράγματα».

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν μιλάει για την ΑΟΖ απάντησε: «Είπα και για την αιγιαλίτιδα, ότι εμείς θα προχωρήσουμε στον προσδιορισμό της αιγιαλίτιδας ζώνης της Ελλάδας τμηματικά. Διότι, κατά τη γνώμη μας η θεωρία ότι όλα αυτά πρέπει να γίνουν μια και έξω, απεδείχθη ότι επί 10ετία δε γίνεται τίποτα. Στο όνομα του μαξιμαλισμού δηλαδή δε γίνεται τίποτα.

Πρέπει να ξέρετε ότι με βάση το Διεθνές Δίκαιο κάθε επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης, π.χ. από τα 6 στα 12 μίλια, σημαίνει επέκταση του χώρου κυριαρχίας της Ελλάδας. Διότι η διαφορά μεταξύ ΑΟΖ και αιγιαλίτιδας ζώνης είναι ότι η η ΑΟΖ είναι δικαιώματα, δεν είναι κυριαρχία. Κυριαρχία έχεις στην αιγιαλίτιδα ζώνη. Εσείς τα ξέρετε αλλά για τους ακροατές που μας ακούνε.

Και πρέπει να ξέρετε ότι η αιγιαλίτιδα ζώνη έχει μεγάλη σημασία για τον προσδιορισμό της ΑΟΖ με όλες τις χώρες. Π.χ. ιδιαίτερα με την Αλβανία. Έχει σημασία αν ξεκινήσεις να προσδιορίζεις την ΑΟΖ από τα 6 ή από τα 12 μίλια, έχει σημασία ακόμα και για την Ιταλία και για τα δικαιώματά της, τα οποία θεωρεί ότι έχει παραδοσιακά πάνω στην Αλιεία.

Ξέρετε, οι Ιταλοί ψαράδες ψαρεύουν πάρα πολύ εντατικά ανάμεσα στα 6 και στα 12 μίλια. Άρα η αιγιαλίτιδα ζώνη και τα κυρίαρχά μας δικαιώματα και συμφέροντα είναι υψίστης σημασίας προς όλες τις πλευρές. Και η ελληνική πολιτεία έχει έτοιμο το πώς θα μεθοδεύσει όλη αυτή τη διαδικασία».

Δίνοντας περαιτέρω διευκρινήσεις ο υπουργός επεσήμανε πως «η επέκταση μελετάται να γίνει κατά περιοχές και στα 12 ναυτικά μίλια αλλά σε αυτή την φάση στο ταξίδι του στην Ιταλία δεν θα συζητήσει κάτι τέτοιο μιας και όχι, τα 12 μίλια δεν τα συζητάμε με κανέναν. Γι’ αυτά ανακοίνωση θα κάνω».

Τι λένε οι Τούρκοι

«Υπάρχουν εναλλακτικές: Μπορείς να το λύσεις με διπλωματία, μπορείς να το πας στα διεθνή δικαστήρια ή μπορείς να τα πάρεις όλα στέλνοντας στρατό», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Απο κει και πέρα οι Τούρκοι έχουν κάνει "σημαία" τις δηλώσεις του Ελληνα ΥΕΘΑ, Π.Καμμένου, και συνεχίζουν να κλιμακώνουν την ρητορική τους.

Η απάντηση από τον Υπουργό Αμύνης της Ελλάδας προς τον Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, σχετικά με τα 18 νησιά: Είναι «Μολών Λαβέ» γράφουν οι Τούρκοι!

Σύμφωνα με την είδηση του Γιόργκο Κιρμπάκι από την Χουριέτ, ο Καμμένος αναφέρθηκε στην ομιλία που έκανε στις 11/12 στην τουρκική βουλή , ο ηγέτης του CHP Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου.

Μιλώντας στην Θεσσαλονίκη ο Καμμένος είπε πως ¨Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δήλωσε πάλι πως 18 νησιά έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα.

Φαίνεται ότι, στην καλύτερη περίπτωση ο εν λόγω πολιτικός αγνοεί τις προβλέψεις του διεθνούς δικαίου και των συνθηκών. Στη χειρότερη, αμφισβητεί την ελληνική, διεθνώς κατοχυρωμένη, κυριαρχία και διεκδικεί εδάφη μας.¨

Ο Καμμένος αμέσως μετά, επανέλαβε την φράση ¨Μολών λαβέ¨ που είπε το 480 π.Χ. ο βασιλιάς της Σπάρτης Λεωνίδας όταν ο τότε βασιλιάς των Περσών Ξέρξης του ζήτησε να παραδοθεί και αφήσει τα όπλα του.

Ο ΥΕΘΑ δήλωσε:  «Έτσι έχουμε μάθει εμείς οι Έλληνες. Αυτό μας έχει διδάξει η ιστορία μας».

«Ο Πάνος Καμμένος πρέπει να μάθει, του απαντάμε με την φράση που είχε πει ο Μεγάλος Ατατούρκ κατά την περίοδο κατοχής της Κωνσταντινούπολης: «όπως ήρθαν θα φύγουν».

Σύμφωνα με το haberler.com, με αυτή την φράση απάντησε ο αντιπρόεδρος του κεμαλικού κόμματος CHP Ενγκίν Αλτάι, στην φράση «Μολών Λαβέ» του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου σε ομιλία του κατά την τελετή λήξης του έτους «Εφέδρων και Εθνοφυλάκων» αναφερόμενος στις δηλώσεις του Τούρκου Αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για 18 νησιά που έχουν καταληφθεί από την Ελλάδα σύμφωνα με το CHP.

Η ένδοξη όμως αρχαία ιστορία μας πρέπει να γίνει «φάρος» για τις κινήσεις μας ειδικά σήμερα που οι νέο-οθωμανοί Τούρκοι έρχονται από τα παλιά για να καταλάβουν «μια νύκτα χωρίς φεγγάρι» κάποιο ελληνικό νησί για χωρίσουν το Αιγαίο στα δύο.

Στο ίδιο θέμα παρανέβη και ο Κούρδος βουλευτής Ντεγκίρ Μιρ Μεχμέτ Φιιράτ ασκώντας κριτική στον Ερντογάν, σε σχέση με την Ελλάδα.

Στο βίντεο ο  βουλευτής λέει τα εξής :

«Οι διοικούντες φαίνεται να κοροϊδεύουν την λογική μας. Ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας μας πήγε στην Ελλάδα. Εκεί είπε ότι  η ιδρυτική συνθήκη της Τουρκικής Δημοκρατίας πρέπει να επικαιροποιηθεί .

Εγώ γνωρίζω πως ο κύριος πρόεδρος της Δημοκρατίας ήξερε πως αυτή η συνθήκη δεν συμφωνήθηκε  μόνο ανάμεσα σε Τουρκία και Ελλάδα.

Από την μια μεριά είναι οι νικητές του Α΄Παγκοσμίου Πολέμου και από την άλλη η Τουρκία.  Άρα ξέρει πως αυτή η συνθήκη δεν θα  αλλάξει παρά  μόνο αν Ελλάδα και Τουρκία πουν το «ναι».

«Ιδιαίτερα στην Δυτική Θράκη, είπε πως ενώ βάσει της συνθήκης της Λωζάννης οι μουφτήδες θα έπρεπε να εκλέγονται, εκεί διορίζονται και είχε δίκιο σε αυτό. Διότι τέτοια είναι η διάταξη που υπάρχει στην Λωζάνη. 

Εάν όμως  ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας σηκωνόταν και τον ρωτούσε, «Κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας,  φίλε μας. Εσείς ζητάτε  να γίνεται εκλογή μουφτήδων στην Δυτική Θράκη. 

Ενώ όμως ζητάτε εκλογή μουφτήδων, στην δική σας χώρα, κατά παράβαση των νόμων και των προβλεπόμενων διαδικασιών, απομακρύνθηκαν  εκατοντάδες Κούρδοι δήμαρχοι από τα  καθήκοντα τους, τι θα είχατε  να πείτε για αυτό;  Άραγε τι απάντηση θα έδινε ;», κατέληξε ο Κούρδος βουλευτής  .

Συνθήκες, νησιά, μειονότητα , υφαλοκριπίδα, ΑΟΖ ....αυτές είναι οι προφάσεις του Τούρκου προέδρου κατά της Ελλάδος για να ξεκινήσει μια ένοπλη αναμέτρηση τώρα που αισθάνεται ( έτσι νομίζει) ισχυρός για να γραφτεί το όνομα του μαζί με αυτού του άλλου " σφαγέα" Κεμάλ.

Η ιστορία όμως θα τον τοποθετήσει εκεί ακριβώς που του αξίζει...στην περίοπτη θέση αυτού που διέλυσε ένα κατασκευασμένο έθνος με φωτιά και τσεκούρι  , όπως ακριβώς εμφανίστηκε από τις στέπες της Ανατολικής Κίνας πριν 1000 περίπου χρόνια.   

https://www.youtube.com/watch?v=YmOBZ5VXH60

https://www.youtube.com/watch?v=l31qzlHwNno

https://www.youtube.com/watch?v=1-8ocaC_t2c

https://www.youtube.com/watch?v=XPHwSh565pU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές