Κόσμος

Συρία: Σοκάρουν οι εικόνες των ανασκαφών από τους μαζικούς τάφους στη Ράκα (βίντεο)


Τουλάχιστον 115 νεκροί βρίσκονται στους δύο μαζικούς τάφους που ανακαλύφθηκαν στη Ράκα της Συρίας την Παρασκευή και οι έρευνες είναι ακόμα σε εξέλιξη.

Τους τάφους ανακάλυψαν οι κάτοικοι της Ράκας που επέστρεψαν μετά από την αποχώρηση των μαχητών του ISIS από το άλλοτε προπύργιό τους στη Συρία. Οι κάτοικοι ενημέρωσαν το Στρατό και οι στρατιώτες ανέλαβαν την ανασκαφή.

Δεκάδες άμαχοι και στρατιώτες του Άσαντ εντοπίστηκαν θαμμένοι κάτω από το χώμα, με τους στρατιώτες να τους βγάζουν με γυμνά χέρια.
https://twitter.com/RT_com/status/947350480845508608?ref_src=twsrc%5Etfw
Οι σοροί των ενταφιασμένων στους μαζικούς τάφους μεταφέρονται στο στρατιωτικό νοσοκομείο του Χαλεπίου, ενώ μέχρι στιγμής είναι λίγοι εκείνοι που έχουν αναγνωριστεί.

Ο χρόνος που σφαγιάστηκαν οι δεκάδες νεκροί από τον ISIS δεν έχει ακόμα διαπιστωθεί, όμως συριακό πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει ότι ενδέχεται να πρόκειται για ανθρώπους που σφαγιάστηκαν από τους τζιχαντιστές όταν τον Αύγουστο του 2014 εισέβαλε στην πόλη ο στρατός του Άσαντ. Τότε είχε γίνει αναφορά για πάνω από 50 νεκρούς στρατιώτες, ενώ ο ISIS είχε αναρτήσει βίντεο και φωτογραφίες με πειστήρια από τη σφαγή, υποστηρίζοντας πως οι άνθρωποι εκτελέστηκαν και ετάφησαν σε μαζικούς τάφους, αναφέρει το ant1news.gr

Η απελευθέρωση της Ράκας τον περασμένο Οκτώβριο έφτασε μετά από μήνες σκληρών μαχών των ανταρτών με τη υποστήριξη των ΗΠΑ και των συμμάχων τους.

Το τίμημα των χρόνιων μαχών στην περιοχή είναι πολύ υψηλό, αφού η πλειοψηφία των κτηρίων έχουν καταστραφεί, ενώ υπολογίζεται πως το 80% της πόλης έχει υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, μάλιστα, παρομοίασε την καταστροφή στη Ράκα με εκείνη της Δρέσδης μετά τους βμομβαρδισμούς.

Ο αριθμός των νεκρών κατά την περίοδο της κατάληψης της Ράκας από τον ISIS δεν είναι σαφής, όμως υπολογίζεται πως πάνω από 270.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πόλη. Πρόσφατα το BBC αποκάλυψε ότι η αμερικανική συμμαχία επέτρεψε σε μαχητές του ISIS να φύγουν από την Ράκα, στα πλαίσια μυστικής συμφωνίας μεταξύ των κουρδικών δυνάμεων και των μαχητών που αποχώρησαν.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...