Μέση Ανατολή

ΕΚΤΑΚΤΟ - Πυρηνικός τρόμος - Αμεση απάντηση Ιράν σε Ισραήλ: Oι Χουθι εξαπέλυσαν βαλλιστικό πύραυλο κατά πυρηνικής εγκατάστασης!


Αμεση ήταν η απάντηση του Ιράν στις πολεμικές απειλές του Ισραήλ, καθώς οι φιλοιρανοί Χούθι εξαπέλυσαν βαλλιστικό πύραυλο κατά πυρηνικής εγκατάστασης στο Αμπού Ντάμπι των ΗΑΕ, χώρα η οποία ανήκει στο ίδιο στρατόπεδο με το θανάσιμο εχθρό, τη Σ.Αραβία. Πρόκειται για μια πρόγευση του τι θα ακολουθήσει σε περίπτωση γενικευμένου πολέμου. Οι Χούθι δεν έχουν άμεση εμπλοκή με τα ΗΑΕ, παρόλ αυτά το Ιράν έστειλε πολεμικό μήνυμα και όλη η Μέση Ανατολή πλέον τρέμει.

Η οργάνωση των Χούτι της Υεμένης εκτόξευσε πύραυλο κρουζ προς έναν ημιτελή σταθμό πυρηνικής ενέργειας στο Αμπού Ντάμπι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, ανέφερε σήμερα στον ιστότοπό της η τηλεοπτική υπηρεσία των Χούτι, χωρίς να δώσει οποιαδήποτε στοιχεία.

https://twitter.com/jamarannews/status/937290089654374400?ref_src=twsrc%5Etfw

«Η πυραυλική δύναμη ανακοινώνει την εκτόξευση ενός πυραύλου κρουζ ... προς τον πυρηνικό αντιδραστήρα αλ-Μπαράκα στο Αμπού Ντάμπι», αναφέρεται στον ιστότοπο χωρίς άλλες λεπτομέρειες.

Προηγουμένως ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μ.Νετανιάχου, έδωσε στη δημοσιότητα διάγγελμα το οποίο αφορά την πολιτική του Ισραήλ απέναντι στο Ιράν.

«Επιτρέψτε μου να σας επαναλάβω την πολιτική του Ισραήλ: Δεν θα επιτρέψουμε σε ένα καθεστώς που έχει δεσμευτεί για την καταστροφή του Ισραήλ να αποκτήσει πυρηνικά όπλα.

«Δεν θα επιτρέψουμε στο καθεστώς αυτό να εγκατασταθεί στρατιωτικά  στη Συρία όπως προσπαθεί να κάνει για τον σκοπό που έχει, την εξαφάνιση του κράτους μας».

https://youtu.be/POc-ggTwesU

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...