ΗΠΑ

Εικόνες ντροπής για το Ναυτικό των ΗΠΑ : Τα δύο αντιτορπιλικά που έγιναν υγρός τάφος για 17 ναύτες «φορτωμένα» σε ειδικά πλοία μεταφέρονται στα ναυπηγεία Yokohama



Μία εικόνα χίλιες λέξεις λένε και αυτή η εικόνα είναι θλιβερή για το Ναυτικό των ΗΠΑ. Δείχνει τα δύο αντιτορπιλικά, το USS John S. McCain (DDG-56) και το USS Fitzgerald (DDG-62), που και τα δύο συγκρούστηκαν με δεξαμενόπλοια στην Ασία με αποτέλεσμα να χαθούν 17 ανθρώπινες ζωές και να πληγεί ανεπανόρθωτα το κύρος του Αμερικανικού Ναυτικού να έχουν «φορτωθεί» σε σκάφη μεγαθήρια και να κατευθύνονται στα Ναυπηγεία για επισκευές. 

Συγκεκριμένα, τα δύο πλοία του Αμερικανικού Ναυτικού «φορτωμένα» σε ειδικά σχεδιασμένα πλοία μεταφέρονται στο ναυπηγείο Yokohama για επισκευή. Αν και οι φωτογραφίες είναι μακρινές διακρίνονται τα χαρακτηριστικά των πλοίων. Γι' αυτές τις εικόνες, αλλά κυρίως γιατί πλοία πρώτης γραμμής και μεγάλη ισχύ πυρός βρέθηκαν εκτός υπηρεσίες και θα παραμείνουν για αρκετούς μήνες έπεσαν μεγάλες καμπάνες στο Ναυτικό των ΗΠΑ και ειδικά στην διοίκηση του Στόλου που άνηκαν.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι χάθηκαν ανθρώπινες ζωές σε δυστυχήματα που κανείς δεν κατάλαβε ποτέ πώς έγιναν. Πολεμικά πλοία να συγκρούονται με δεξαμενόπλοια τα οποία κινούνται με 7 και 10 κόμβους και μάλιστα σε τόσο μεγάλες θάλασσες δεν έχει ξαναγίνει.

 

 
https://twitter.com/utukiryo/status/934230601091051520?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Syke_Minadzuki/status/934693659026399232?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Syke_Minadzuki/status/937977732805246976?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/shiu171/status/937990535733682176?ref_src=twsrc%5Etfw

Από την σύγκρουση που είχε γίνει τον περασμένο Αυγούγουστο του αμερικανικού αντιτορπιλικού USS John S. McCain  με δεξαμενόπλοιο Alnic MC στα ανοιχτά της Σιγκαπούρης είχαν σκοτωθεί δέκα μέλη του πληρώματος του αμερικανικού πλοίου. 

Σε ανακοίνωση του το αμερικανικό Ναυτικό ανέφερε  ότι το αντιτορπιλικό USS John S. McCain  συγκρούστηκε με το δεξαμενόπλοιο ενώ το πρώτο «μετέβαινε σε επίσκεψη ρουτίνας στη Σιγκαπούρη». Οι ζημιές στο αντιτορπιλικό ήταν πολύ μεγάλες.

Αποτέλεσμα εικόνας για αμερικανικό αντιτορπιλικό USS John S. McCainhttps://www.youtube.com/embed/zrG4oFtqins

Ήταν το δεύτερο δυστύχημα που συνέβη, αφού περίπου δύο μήνες νωρίτερα το επίσης αντιτορπιλικό USS Fitzgerald είχε συγκρουστεί με φορτηγό πλοίο. Σύγκρουση κατά την οποία είχαν σκοτωθεί 7 Αμερικάνοι ναύτες.

Σχετική εικόνα

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...