Εσωτερική Ασφάλεια

Στο παρά 1' αποφύγαμε τον πόλεμο: Ετσι θα χτυπούσαν τον Ερντογάν μέσα στο ελληνικό έδαφος!

Αυτοσχέδια ρουκέτα είχαν κατασκευάσει οι εννέα Τούρκοι, μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης DHKP-C, μέσα σε ένα από τα τρία σπίτια-γιάφκες, από όπου και συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής.

Όπως φαίνεται και στη φωτογραφία που έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛΑΣ η ρουκέτα αποτελείται από ένα σωλήνα, ο οποίος θα γέμιζε με εκρηκτικό, ενώ κατέληγε σε ένα μυτερό αυτοσχέδιο κώνο για να πάρει όσο γίνεται μεγαλύτερη ώθηση όταν θα πυροδοτηθεί από τον πυροσωλήνα, μέσα στον οποίο θα τοποθετηθεί.

Η ανακάλυψη της αυτοσχέδιας ρουκέτας έπεισε ακόμη περισσότερο τους αστυνομικούς ότι υπάρχει και άλλη γιάφκα, στην οποία κρύβουν τα όπλα, ίσως και τον πυροσωλήνα εκτόξευσης.

Ακόμη, όμως, παραμένει άγνωστο από πού πήραν την τεχνογνωσία για την κατασκευή της αυτοσχέδιας ρουκέτας.
Αυτή η απάντηση, πιθανώς να βρίσκεται στα usb που εντοπίστηκαν στα σπίτια τους και ίσως αποκαλύψουν πολλά για τη δράση και την προετοιμασία χτυπήματος των εννέα Τούρκων σε ελληνικό έδαφος.

Ετοίμαζαν χτύπημα στην επίσκεψη Ερντογάν;

Το ενδεχόμενο να συνδέονται οι εννέα Κούρδοι με την επίσκεψη του προέδρου της Τουρκίας στην Αθήνα στις 7 και 8 Δεκεμβρίου εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.

Πηγές της αστυνομίας χαρακτηρίζουν ως εξαιρετικά σοβαρή την υπόθεση της σύλληψης των συγκεκριμένων ατόμων που έγινε με «ντου» σε τρία σπίτια στις περιοχές του Νέου Κόσμου και της Καλλιθέας.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο οι συλληφθέντες να ετοίμαζαν τρομοκρατικές ενέργειες που να σχετίζονται με την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

Επιπλέον, στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν μέχρι στιγμής μόνο εκρηκτικά και ένα πιστόλι και όχι βαρύς οπλισμός. Για τον λόγο αυτό εγείρονται υποψίες ότι ίσως να ετοίμαζαν επιθέσεις με εκρηκτικά.

Σε ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., ενημέρωσε ότι για τα εννέα άτομα που προσήχθησαν σήμερα το πρωί στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.) σχηματίζεται σχετική δικογραφία.

Επίσης, σε βάρος ενός εκ των ατόμων εκκρεμεί ενεργό εθνικό ένταλμα σύλληψης για υπόθεση, που είχε διαδραματιστεί τον Ιούλιο του 2013, στις Οινούσσες Χίου και μεταξύ των αντικειμένων που έχουν κατασχεθεί μέχρι στιγμής, στο πλαίσιο των ερευνών, περιλαμβάνεται και πιστόλι CZ .

https://www.youtube.com/watch?v=wiJYWbc7-v4

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...