Βαλκάνια

ΕΚΤΑΚΤΟ -Η Ρωσία μπήκε ως εγγυήτρια της Σερβίας για το Κόσοβο - Β.Πούτιν: "Θα προστατέψω την Σερβία με κάθε κόστος" - Αμεση πλέον η αντιπαράθεση Ρωσίας-ΗΠΑ


Του Βασίλη Καπούλα

"Ηχηρή" παρέμβαση στα Βαλκάνια έκανε ο "Τσάρος" της Ρωσίας Β.Πούτιν εισερχόμενος στα ενδότερα της τύχης του Κοσσυφοπεδίου-Μετόχια, και λειτουργώντας ως "εγγυητής" της σερβικής πλευράς απέναντι στους Αμερικανούς. Ας δούμε αναλυτικά την πρώτη πολύ σοβαρή συμφωνία.

"Κ.Πρόεδρε να είστε σίγουρος ότι θα προστατέψω την εδαφική ακεραιότητα της Σερβίας" είπε ο πρόεδρος Β.Πούτιν στον Σέρβο ομόλογο του για να πάρει την απάντηση: "Ξέρω ότι για την Ρωσία μπορεί να μην έχει κάποιο απτό αποτέλεσμα αλλά ο Σερβικός λαός είναι περήφανος που δεν επέβαλε - και ούτε πρόκειται να το κάνει ποτέ - κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας" απάντησε ο Vučić και πρόσθεσε:

"Θέλω να διαβεβαιώσω τον ρωσικό λαό ότι εκτιμούμε όλα όσα έχετε κάνει για εμάς. Θα είμαστε πάντα ευγνώμονες για την βοήθεια και την υποστήριξη σας".

"Μας σώσατε από γενοκτονία. Το αποτρέψατε αυτό και μας δώσατε την ικανότητα να πολεμάμε ακόμη για το Κόσοβο και τα Μετόχια".

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ σιγά σιγά θα αποκαλύψει όλες τις συμφωνίες -ΜΑΜΟΥΘ μεταξύ των δύο χωρών που αλλάζουν και θέτουν νέα δεδομένα στην περιοχή.

Οι Σέρβοι έβαλαν πλέον επίσημα ενεργά και κυρίως στρατιωτικά την Ρωσία στο «παιχνίδι» για την τύχη της περιοχής του Κοσόβου «αδειάζοντας» εντελώς ΗΠΑ και  ΕΕ , οι οποίες θα βρουν απέναντι τους πλέον έναν αποφασισμένο Β.Πούτιν και φυσικά τον ρωσικό στρατό.
https://twitter.com/RTS_Vesti/status/943122674586439686?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/dimsmirnov175/status/943149410053230592?ref_src=twsrc%5Etfw

«Η Σερβία προσέφερε στη Ρωσία την δυνατότητα συμμετοχής, της έδωσε την δυνατότητα διαμεσολάβησης στις διαπραγματεύσεις με την Πρίστινα και η Μόσχα δέχθηκε», ανέφερε  ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλέξανδρος Βούτσιτς.

"Η Μόσχα ελπίζει για την αποδοχή εκπροσώπων της Ρωσίας στην βάση των συζητήσεων με τους Αλβανούς στο Κοσσυφοπέδιο.

Αν καθίσουν στο τραπέζι οι ΗΠΑ θα κάτσουμε και εμείς ως εγγυητές της ειρήνης στο Κοσσυφοπέδιο" τονίζουν ρωσικές διπλωματικές πηγές.

«Έχουμε μια συγκεκριμένη αντίληψη, και εφόσον υπάρξουν συγκρούσεις και μεσάζοντες, για την συμφωνία  μεταξύ Σέρβων και Αλβανών θα δράσουμε και εμείς, γι' αυτό και ρώτησα αν η Ρωσία μπορεί να γίνει ένας μεσολαβητής και ο πρόεδρος (Βλαντίμιρ) Πούτιν συμφώνησε»  είπε ο Σέρβος πρόεδρος κατά τη συνάντηση με την Πρόεδρο του Συμβουλίου της ρωσικής Ομοσπονδίας Βαλεντίνα Ματβιένκο.

«Αν οι Αλβανοί απαιτήσουν οι Αμερικανοί να γίνουν ενδιάμεσοι, θα απαιτήσουμε και εμείς την συμμετοχή της Ρωσίας», πρόσθεσε ο Σέρβος πρόεδρος.

«Εγγυητής» λοιπόν η Μόσχα για την πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία για την οποία η δύση, απαιτεί, εκβιάζει και πιέζει το Βελιγράδι να την «ξεχάσει» για να λάβει απλόχερα στην συνέχεια την «δυτική θαλπωρή».   

Έτσι η αντιπαράθεση Ρωσίας και ΗΠΑ για την πρώην γιουγκοσλαβική επαρχία θα «ανάψει» για τα καλά διότι οι ΗΠΑ ήδη ευρίσκονται παρασκηνιακά πίσω από την αλβανική πλευρά και πιέζουν το Βελιγράδι να εισχωρήσει στο ΝΑΤΟ, κάτι που αρνήθηκαν κατηγορηματικά οι Σέρβοι.

«Η Μόσχα είναι αποφασισμένη να ματαιώσει το σχέδιο των Ηνωμένων Πολιτειών που θέλουν να μετατρέψουν την Κροατία σε ηγέτιδα δύναμη της περιοχής. Ένας πανίσχυρος σερβικός στρατός είναι η μόνη εγγύηση για την ειρήνη στα Βαλκάνια», φέρεται να  δήλωσε ο Πούτιν σε στενούς συνεργάτες του.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τους συνεργάτες του να μετατραπεί η  Σερβία στην πιο ισχυρή στρατιωτική δύναμη στην περιοχή των δυτικών Βαλκανίων η οποία θα είναι σε θέση να απαντήσει σε οποιαδήποτε απειλή!

Το "παιχνίδι" στα Βαλκάνια μόλις τώρα ξεκινάει και ο Πούτιν είναι παρόν .

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ