Ελληνοτουρκικά

Πήρε φόρα ο Ρ.Τ.Ερντογάν με εμπρηστικές δηλώσεις και έρχεται στην Αθήνα με "Σχέδιο Β" και τελεσίγραφα - Τι απαιτεί

Με ένα απόφθεγμα του Πασά Μεχμέτ το 1573 για την Κύπρο, ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ετοιμάζει την έλευση του στην Αθήνα. Κατά τη σημερινή ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του ΑΚΡ, είπε:

«Υπάρχει μια έκφραση που έγραψε ο Πασάς Μεχμέτ προς τον πρέσβη της Βενετίας:

Εμείς, με την κατάκτηση της Κύπρου, σάς κόψαμε το χέρι, ενώ εσείς, στον πόλεμο του 1571, μάς ξυρίσατε απλά τα γένια», για να προσθέσει ότι «το χέρι που κόβεται δεν ξαναφυτρώνει, αλλά το μούσι που ξυρίζεται, ξαναβγαίνει πιο δυνατό».

«Δεν θα σταματήσουμε, θα τα ξεπεράσουμε όλα. Το αίμα ενός ήρωά μας, δεν συγκρίνεται ούτε με το αίμα χιλίων τρομοκρατών. Αυτό να το γνωρίζουν», είπε ο Τούρκος πρόεδρος.

Νέα μοντέλα όπως της Ταϊβάν, του Μονακό και του Γιβραλτάρ μπορούν να συζητηθούν για το Κυπριακό, δήλωσε από την πλευρά του ο Υπουργός οικονομίας και ενέργειας  Σουνάτ Ατούν

Τα μοντέλα Ταϊβάν, Μονακό και Γιβραλτάρ μπορούν να αποτελέσουν μοντέλα λύσης στην πολιτική σφαίρα. Όταν έμαθα για το μοντέλο Ταϊβάν ήμουν 12 χρόνων.

Μετά από χρόνια έμαθα ότι κανένα κράτος δεν αναγνώρισε την Ταϊβάν αλλά όλος ο κόσμος αποδέχτηκε την ύπαρξή της. Είναι μια χώρα που κάνει εμπόριο με όλο τον κόσμο”, ανέφερε προσθέτοντας ότι “μέσα το πλαίσιο των προγραμμάτων της Τουρκίας μπορεί και η ‘ΤΔΒΚ» θα γίνει μια χώρα που θα αποδεχτούν την ύπαρξή της”.

Δεν θα συνεχίσουν περιμένοντας την Ε/Κ πλευρά να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αλλά θα συνεχίσουν να αναζητούν νέα μοντέλα στην Κύπρο, όπως είπε.

Ο Ατούν πρόσθεσε ότι είναι έτοιμοι να συνεργαστούν με την «Ε/Κ διοίκηση», όπως αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία, σε ενεργειακά έργα που θα υλοποιήσουν Τουρκία και «ΤΔΒΚ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος.

«Ήρθε η ώρα να τεθεί σε ισχύ το σχέδιο Β χωρίς να εγκαταλειφθεί ο στόχος μιας διευθέτησης, αλλά να μην παραμείνουμε δεσμευμένοι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Ωστόσο, δεν θα κάνουμε ποτέ παραχωρήσεις σχετικά με τους δεσμούς μας με την μητέρα πατρίδα Τουρκία.

Η «TΔΒΚ» συγκαταλέγεται στα συμφέροντα της Τουρκίας και θα παραμείνει. Έτσι, όποιο και αν είναι το νέο μοντέλο που θα συζητηθεί. αυτό σίγουρα δεν θα είναι ένα μοντέλο που αποδυναμώνει την ενότητά μας (με την Τουρκία), αλλά ένα μοντέλο που ενισχύει την ενότητά μας», δήλωσε ο Σουνάτ Ατούν.

Ο Τούρκος δεν «πιάνεται ποτέ φίλος» έλεγαν πολλοί Έλληνες που έζησαν στα άγια χώματα της Μικράς Ασίας και είχαν δίκιο μιας και είχαν βιώσει την συμβίωση μαζί τους έχοντας παράλληλα πολλές φορές γευτεί αυτήν την «συμπεριφορά».   

Το ίδιο συμβαίνει και με τον Ερντογάν ο οποίος έρχεται "φιλικά" υποτίθεται  στην Ελλάδα για δύο κυρίως λόγους.

Ο πρώτος έχει να κάνει με την διεξαγωγή μιας μεγαλειώδους φιέστας στην Δυτική Θράκη , περιοχή με άνομες βλέψεις σαφώς, οι οποίες  φτάνουν μέχρι την «αυτονομία» και την δημιουργία μουσουλμανικού προτεκτοράτου στα πρότυπα του Κοσσυφοπεδίου μαζί με την Ν.Βουλγαρία.

Δεύτερον, ο Τούρκος πρόεδρος απαιτεί την άδεια δράσης στην χώρα μας  διαφόρων τουρκικών οργανώσεων ΜΚΟ οι οποίες αποτελούν σαφώς «βιτρίνα» της ΜΙΤ.

Αυτές τις απαιτήσεις  έναντι της Αθήνας, τις «σφύριξε»  ήδη ο Τούρκος υπουργός Χακάν Τσαβούσογλου ο οποίος έκανε «αρμένικη βίζιτα» στην περιοχή της Δυτικής Θράκης και τώρα θα τις προβάλει και ο Ταγίπ Ερντογάν κατά την επίσκεψή του στη χώρα μας το Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Νίκου Μελέτη για το Liberal.gr  ο Τούρκος αξιωματούχος ζήτησε από την Αθήνα να δώσει άδειες για ίδρυση γραφείου του περίφημου Ινστιτούτου Yunus Emre στην Ελλάδα, που εκτός από την διδασκαλία της τούρκικης γλώσσας, έχει ως στόχο την διάδοση της κουλτούρας και του πολιτισμού της Τουρκίας σε άλλα κράτη.

Το άλλο θέμα ήταν να δοθεί άδεια, σε τουρκικό  Ινστιτούτο για να ξεκινήσει η λειτουργία τμημάτων εκμάθησης της τουρκικής γλώσσας, ενώ ρόλο στην Ελλάδα θα έχει και η περιβόητη ΜΚΟ ΤΙΚΑ, ο πανίσχυρος κρατικός οργανισμός της Τουρκίας που προωθεί μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας συντήρησης και αναστήλωσης οθωμανικών μνημείων κ.α. με προϋπολογισμό εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων.

Πρόκειται για σχέδιο «τουρκικής αλώσεως» μέσω της γλώσσας, του πολιτισμού και της δράσης ακόμα περισσοτέρων Τούρκων πρακτόρων στην Ελλάδα.

Στις 02 Νοεμβρίου 2017 , δημοσίευμα ξένης ιστοσελίδας που επικαλείται και σειρά εμπιστευτικών εγγράφων μετά από έρευνα στην Τουρκία,  δείχνει επίσημα πλέον ότι  αμφιλεγόμενη φιλανθρωπική οργάνωση του Ιδρύματος για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες και την Ανθρωπιστική Αρωγή (İnsan Hak ve Hürriyetleri ve İnsani Yardım Vakfı, ή IHH, στα τουρκικά) συνεργάζεται με τον τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MIT), προκειμένου «λένε» να δοθεί η δυνατότητα εντοπισμού στελεχών στις τζιχαντιστικές  τρομοκρατικές ομάδες.

Τα έγγραφα, τα αντίγραφα των οποίων προσφέρθηκαν από αξιόπιστη πηγή, δείχνουν σαφώς ότι ο επικεφαλής της τουρκικής «φιλιανθρωπικής οργάνωσης IHH, Bülent Yıldırım, βρίσκεται σε αγαστή συνεργασία κάτω από τις εντολές της ΜΙΤ .

Επίσης η έρευνα αποκάλυψε την έκταση ενός δικτύου που ακουμπά μέχρι την τουρκική κυβέρνηση και το  Υπουργικό Συμβούλιο.

Αποκαλύπτει επίσης τον ρόλο που διαδραμάτισαν οργανώσεις όπως η οργάνωση IHH στην κυβέρνηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν όταν ο Τούρκος πρόεδρος χρειάστηκε πολιτική κάλυψη ενόψει δημόσιας πίεσης και της κριτικής.

Μπορούμε να φανταστούμε  λοιπόν, τι πρόκειται να διαπράξουν οι νέο-οθωμανοί εφόσον τους δοθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ η πιθανή λέμε  άδεια για «δράση» εντός Ελλάδος, ειδικά στις περιοχές της Δυτικής Θράκης ,καθώς και σε  Ρόδο και Κω όπου διαβιεί μικρή κοινότητα Ελλήνων μουσουλμάνων .

Για παράδειγμα το Ινστιτούτο Yunus Emre δεν είναι ένα απλό ινστιτούτο διδασκαλίας της τουρκικής γλώσσας.

Ο ίδιος ο επικεφαλής του Yunes Emre (ΥΕΕ), Seref Ates σε συνέντευξη του τον Ιούλιο περιέγραφε το Ινστιτούτο, ως σημαιοφόρο της, της «ήπιας  δύναμης» της Τουρκίας για την προώθηση σε όλο τον κόσμο των Αρχών της και την διδασκαλία της τουρκικής γλώσσας, σύμφωνα με τα στρατηγικά συμφέροντα και στόχους της Τουρκίας.

Όσο για την ΤΙΚΑ (Turkish Cooperation and Coordination Agency) αυτή υλοποιεί ανάλογο σχέδιο αλώσεως δια μέσω της θρησκείας με αυτό του Σουλτάνου Σουλειμάν σε όλα τα Βαλκάνια στα οποία οι Τούρκοι θέλουν ξανά να επιστρέψουν .

Με τα Τζαμιά λοιπόν και με ΜΚΟ επιχειρεί ο Τούρκος Σουλτάνος να ανασυστήσει την οθωμανική αυτοκρατορία , σε μια προσπάθεια επανόδου σε εδάφη που » είναι τουρκικά» , σύμφωνα με τον ίδιο.

Για το σχέδιο αυτό, ο Ερντογάν δέχεται χρήματα από την Σαουδική Αραβία και τις άλλες χώρες του Κόλπου και τα «επενδύει» στην περιοχή μας με σκοπό την υποδούλωση.

Εκατό και πλέον χρόνια μετά τους βαλκανικούς πολέμους είναι και πάλι επιτακτική ανάγκη να ανασυσταθεί η ορθόδοξη  συμμαχία( Ελλάδα-Βουλγαρία-Σερβία) με επικεφαλής την Ρωσία  διότι τα » σύννεφα  μαζεύτηκαν ξανά στον ορίζοντα» από Τουρκία μεριά και σίγουρα έρχεται » καταιγίδα».

https://www.youtube.com/watch?v=Z6CQdAQZDlc

https://www.youtube.com/watch?v=qTGM5vZvcyI

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ