Βαλκάνια

Θα προλάβει η Ελλάδα να λύσει το Σκοπιανό; - Εκθεση των ΗΠΑ μιλά για άμεση επέμβαση της Ρωσίας - Σερβία: «Είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε»

Τύμπανα πολέμου χτυπούν στο Κοσσυφοπέδιο και πάλι όπου οι Σέρβοι με αμέριστη ρωσική βοήθεια τόσο σε είδος όσο και ανθρώπινο προσωπικό ετοιμάζονται για την μάχη του Βόρειου κομματιού της επαρχίας , ώστε να μην ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.      

Ο υπουργός της σερβικής κυβέρνησης για το Κοσσυφοπέδιο, Μάρκο Ντιούριτς, συμμετέχοντας στην πόλη Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα σε θρησκευτική γιορτή με την επωνυμία «Mitrovdan» την ημέρα των Αγίων Αρχαγγέλων Γαβριήλ και Μιχαήλ , απείλησε τους Αλβανούς ότι « οι Σέρβοι θα πολεμήσουν στο Κοσσυφοπέδιο γι αυτό που είναι δικό τους», υπονοώντας την βόρεια πλευρά της πρώην σερβική επαρχίας.

Ο Ντιούριτς, συμμετείχε στη θρησκευτική εορτή στην Βόρεια Μιτρόβιτσα μιλώντας στην πλατεία Shumadija μπροστά σε χιλιάδες κόσμο , «ανακοίνωσε ότι οι Σέρβοι της περιοχής θα πολεμήσουν μαζί με τη Σερβία, για το βόρειο κομμάτι» .

«Από εδώ, από τη Μιτρόβιτσα, θέλω να διακηρύξω ότι είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε για αυτό που είναι δικός μας, και αυτό  δεν πρόκειται να  χαθεί ποτέ. Εφόσον είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε, δεν θα χάσουμε ποτέ.

Θέλω να δηλώσω από τη Μιτρόβιτσα για να ακούσει όλη τη Σερβία ότι είμαστε έτοιμοι να πολεμήσουμε, επομένως είμαστε στη γη μας.

Όπως και οι προηγούμενες γενιές αντιστάθηκαν, ακριβώς και οι επόμενες γενιές θα  αντισταθούν σε σκοτεινούς χρόνους με τις οικογένειές τους, φυλάσσοντας ιερά και όσια  υπερασπιζόμενοι ο ένας τον άλλο,  ενωμένοι όσο και αγαπημένοι αναμένοντας καλύτερες ημέρες.

Ο  λαός μας στο Κοσσυφοπέδιο είναι σήμερα ενωμένος και αποφασισμένος να συνεχίσει να διατηρεί και να υπερασπίζεται την περιοχή, είναι περήφανος για ολόκληρο το έθνος» , δήλωσε ο Υπουργός  Μάρκο Τζούριτς.

Την ίδια στιγμή έχουμε κλιμάκωση της παρέμβασης των ΗΠΑ στην πολιτική και οικονομική ζωή χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και του Κοσσυφοπεδίου ώστε να αποκοπούν από τη ρωσική ενεργειακή και στρατιωτική συμμαχία και να μετατραπούν σε πιο «ελκυστικές περιοχές » για μπίζνες από τις πολυεθνικές , σύμφωνα με τον Αμερικανό υφυπουργό Εξωτερικών, Μπράιαν Χόιτ Γι.

Το αμερικανικό Κέντρο Μελετών Ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο (QKSS) δημοσίευσε σήμερα μια ολοκληρωμένη έκθεση στην οποία μιλάει για  «άμεση επέμβαση της Ρωσίας στο Κοσσυφοπέδιο…», δηλώνοντας ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι εκτεθειμένο σε μια μεγάλη εκστρατεία επιρροής και εν εξελίξει ρωσική επέμβαση κατά του δυτικού μοντέλου  και των αποκαλούμενων  δημοκρατικών αξιών δεχόμενο «επίθεση»  «βυζαντινού τύπου».

Η παρούσα έκθεση έχει συνταχθεί από τον αναλυτή  Dove Kallaba ανώτερο ερευνητή του ινστιτούτου QKSS,΄ο οποίος δηλώνει ότι η έκθεση συντάχθηκε με σκοπό την παροχή μιας ολιστικής ανάλυσης σε  ένα θέμα ιδιαίτερης σημασίας για το Κοσσυφοπέδιο, όπως είναι η ρωσική παρουσία και οι  επιπτώσεις της στις εσωτερικές και  διεθνείς εξελίξεις της χώρας.

Τέτοιες μελέτες εφόσον γίνονται, στην συνέχεια υλοποιούνται τα πολεμικά σχέδια  ως πράξη για την παρεμπόδιση του αντιπάλου .

Η έρευνα διαπιστώνει ότι ρωσικά «ανατρεπτικά  μη στρατιωτικά  μέσα» χρησιμοποιούνται όλο και πιο μαζικά κατά του πολυεθνικού χαρακτήρα του Κοσσυφοπεδίου, προκειμένου να δημιουργήσουν προσχήματα για ένα αποτυχημένο κράτος, ενώ αυξάνουν πολύ τις τοπικές  αποσχιστικές τάσεις εντός της σερβικής κοινότητας στους βόρειους δήμους.

«Η έκθεση,  χρονολογικά, ξεκινά με τις κυρώσεις της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου κατά της Ρωσίας το 2014,  η οποία εναρμονίστηκε  με  τις κυρώσεις της ΕΕ και των ΗΠΑ κατά της Μόσχας .

Οι  κυρώσεις κατά της Ρωσίας όμως  αποδείχθηκαν ότι είναι αναποτελεσματικές  αφού η Ρωσία ελέγχει την βόρεια περιοχή του Κοσσυφοπεδίου, αλλά και την Σερβία , κυρίως μέσω των προϊόντων πετρελαίου, που διακινούνται στην συνέχεια στην αγορά του Κοσσυφοπεδίου.

Με λίγα λόγια κάποιοι το επόμενο διάστημα θα παρέμβουν δυναμικά για να «κόψουν τον ομφάλιο λώρο» των Σέρβων πολιτών και της εκκλησίας με την Μόσχα .

Πρόκειται σαφώς για λίαν επικίνδυνα πράγματα σε μια περιοχή που μυρίζει ήδη «μπαρούτι».

Η θρησκεία, το σλαβικό στοιχείο και η πολιτιστική και ιστορική παράδοση δεν αλλάζουν με τίποτα ( εκτός αν γεμίσουν την περιοχή με μουσουλμάνους μετανάστες)  και η σύγκρουση με τις ΗΠΑ είναι αναπόφευκτη τόσο  στο Κοσσυφοπέδιο όσο και στην Βοσνία ( σερβικό τμήμα) …σύντομα πολύ σύντομα από ότι κάποιοι αναμένουν.

https://www.youtube.com/watch?v=xszaR7njJbk

https://www.youtube.com/watch?v=U8Ar14P43lE

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ