Εσωτερική Ασφάλεια

Ακονίζουν τα όπλα τους: Eισβολή σε στρατιωτική ζώνη στον Εβρο - Περίεργα περιστατικά δείχνουν "σχέδιο ανωμαλίας" σε εξέλιξη

Συναγερμός έχει σημάνει στις αρχές από "περίεργες" υποθέσεις που "έσκασαν" σχεδόν ταυτόχρονα με συλλήψεις, αντίσταση κατά της αρχής, σπάσιμο καμερών και άλλα. Μία περίεργη εισβολή που διαδραματίστηκε επί ελληνικού εδάφους, έφερε στο φως το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, που μετέδωσε ότι ένας Ολλανδός δημοσιογράφος, ο οποίος ακολουθούσε ομάδα προσφύγων για ρεπορτάζ, τέθηκε υπό κράτηση.

Σύμφωνα πάντα με το Al Jazeera, ο Ολλανδός δημοσιογράφος πραγματοποιούσε ρεπορτάζ για πρόσφυγες που εισέρχονται στη χώρα μέσω Τουρκίας, στην περιοχή του Έβρου.

Πρόκειται για τον δημοσιογράφο Sakir Khader, ο οποίος, στο πλαίσιο ρεπορτάζ, ακολουθούσε μια ομάδα περίπου 50 Σύρων -μεταξύ των οποίων γυναίκες και παιδιά- την ώρα που προσπαθούσαν να διασχίσουν τα σύνορα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο δημοσιογράφος, μαζί με τους πρόσφυγες, τέθηκε υπό κράτηση και κατηγορήθηκε ότι είχε εισέλθει σε στρατιωτική ζώνη.

Σύμφωνα με συνάδελφό του, που έχει βρεθεί παλαιότερα στο σημείο για βιντεοσκόπηση, η περιοχή δεν φέρει σήμανση απαγόρευσης.

Ο συνάδελφός του υποστήριξε ότι ο Σακίρ είχε μαζί του ολλανδικό διαβατήριο και δύο δημοσιογραφικές κάρτες, όμως η αστυνομία στην αρχή δεν τον πίστευε ότι ήταν Ολλανδός.

Σύμφωνα με την αδερφή του Σακίρ, οι αξιωματικοί τον έθεσαν υπό κράτηση, λόγω της εμφάνισής του, που θυμίζει Άραβα.

Ο ίδιος έχει και παλαιστινιακό διαβατήριο, όμως, σύμφωνα με την αδερφή του, δεν το κουβαλούσε μαζί του.

Η Ελληνική Αστυνομία ωστόσο δίνει μία διαφορετική εκδοχή των γεγονότων.

Όπως αναφέρει, ο Ολλανδός, αραβικής καταγωγής, ζήτησε και έλαβε στοιχεία για την κίνηση των προσφύγων στα ελληνοτουρκικά σύνορα, στο πλαίσιο ρεπορτάζ που έκανε.

Χθες, στις 10.30 το πρωί, ο Ολλανδός δημοσιογράφος συνελήφθη για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη στην περιοχή των Λαβάρων Διδυμοτείχου, μαζί με έναν Γερμανό οπερατέρ και δύο Ιρακινούς ερασιτέχνες φωτογράφους με γερμανικό διαβατήριο, ο ένας εκ των οποίων, μάλιστα, αντιστάθηκε την ώρα της σύλληψης.

Οι τέσσερις θα δικαστούν για παράνομη είσοδο σε στρατιωτική ζώνη, ενώ ο ένας εκ των δύο Ιρακινών αντιμετωπίζει και την κατηγορία της αντίστασης κατά της αρχής.

Το περιστατικό απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή καθώς είναι γνωστά τα "πλοκάμια" του Ερντογάν με Αραβες και ειδικά Παλαιστινίους...

Ταυτόχρονα σε ένα ακόμη περιστατικό που προοιωνίζει δύσκολες καταστάσεις τις επόμενες ημέρες, ένας Γάλλος υπήκοος, ηλικίας 22 ετών, συνελήφθη λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (13.11.2017), από αστυνομικούς της Ασφάλειας, που κινούνται στην Αθήνα εν όψει του εορτασμού του Πολυτεχνείου.

Ο 22χρονος μαζί με άλλον έναν νεαρό ήταν κοντά στην πρόσοψη του κτιρίου του υπουργείου Πολιτισμού και ξήλωναν μία κάμερα.

Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και τελικά συνέλαβαν τον έναν από τους δύο. Ο νεαρός που διέφυγε εκτιμάται πως είναι κι αυτός Γάλλος.

Στην κατοχή του 22χρονου βρέθηκαν ο λοστός και μία κάμερα, που είχε αρπάξει, ενώ διαπιστώθηκε οτι είχε σπάσει άλλες δύο κάμερες.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα κατηγορούμενος για φθορές, κλοπή και αντίσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί γνωρίζουν ότι τις τελευταίες ημέρες έχει έρθει από τη Γαλλία μεγάλη ομάδα Γάλλων αναρχικών με κλινοσκεπάσματα και τρόφιμα για πρόσφυγες που διαμένουν στα Εξάρχεια σε αυτοοργανωμένες δομές.

Ωστόσο, οι αστυνομικοί που ασχολούνται και με τα μέτρα για την επέτειο του Πολυτεχνείου εκτιμούν πως οι Γάλλοι δεν ήρθαν μόνο για βοήθεια στους πρόσφυγες, αλλά και για να συμμετάσχουν στο διήμερο αντιεξουσιαστικό φεστιβάλ στο Πολυτεχνείο και στις εκδηλώσεις για την επετειο.

Οπως είπαμε σε προηγούμενο άρθρο, εντοπίστηκαν κονβόι 10 οχημάτων κυρίως «βαν» που μεταφέρουν υλικά (πολεμοφόδια;) για καταλήψεις σε Εξάρχεια και γενικότερα στην Αθήνα.

Σε ξενοδοχείο στην Κόρινθο παραμένει το κονβόι δέκα οχημάτων κυρίως τύπου «βαν» που φέρεται να μεταφέρει αγαθά πρώτης ανάγκης σε καταλήψεις στα Εξάρχεια και στο κέντρο της ΑΘήνας αποκαλύπτει δημοσίευμα.

Στόχος των επιτελών της ΕΛΑΣ είναι πιθανόν να ελέγξουν το περιεχόμενο των δεμάτων που μεταφέρονται ενώ εξετάζονται οι αναφορές ότι την σχετική αποστολή ανθρωπιστικού υλικού οργάνωσαν Γάλλοι αντιεξουσιαστές.

Η μετακίνηση αυτού του κονβόι, με άγνωστες μέχρι τώρα προμήθειες, έχει προκαλέσει αναστάτωση στους επιτελείς της ΕΛΑΣ στην λεωφόρο Κατεχάκη και στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Αθήνας.

Κι αυτό γιατί η χρονική συγκυρία -λίγες ημέρες πριν την επέτειο του Πολυτεχνείου με τον φόβο εκτεταμένων επεισοδίων- προκαλεί περαιτέρω ερωτηματικά.

Υπενθυμίζεται ότι τα οχήματα αυτά εισήλθαν στην χώρα μας, το μεσημέρι της Δευτέρας, από το λιμάνι της Ηγουμενίτσας και κατευθύνθηκαν στην Αθήνα μέσω του οδικού άξονα Ιωαννίνων -Πατρών-Κορίνθου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ