Μέση Ανατολή

Xιλιάδες Ιρανοί πολιτοφύλακες στη Συρία είναι «πλήρως προετοιμασμένοι» να πολεμήσουν το Ισραήλ – Ιρανός ΑΓΕΕΔ απειλεί ανοικτά τους Εβραίους (Βίντεο)

Περίπου 10.000 πάνοπλοι  και μπαρουτοκαπνισμένοι  άνδρες της ιρανικής  πολιτοφυλακής δύναμης Quds τους οποίους ελέγχει ο περιβόητος Ιρανός στρατηγός Q. Soleimani,  πρόσφατα μετασχηματίστηκε σε «Ταξιαρχία Απελευθέρωσης των υψωμάτων του Γκολάν», κάτι που σήμανε αμέσως συναγερμό στο ισραηλινό γενικό επιτελείο .

Ο επικεφαλής της τρομερής, ( θεωρείται άκρως ετοιμοπόλεμη) κα  μεγάλης σε αριθμό ιρανικής πολιτοφυλακής , που πολεμάει  στη Συρία από το 2012 , δήλωσε ότι η ταξιαρχία του είναι «πλήρως προετοιμασμένη» για να πολεμήσει το Ισραήλ, αν το ζήτησε η Δαμασκός.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο Hadashot (πρώην κανάλι 2) ανέφερε την Κυριακή το βράδυ ότι ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου προειδοποίησε τον πρόεδρο της Συρίας Μπασάρ Ασάντ ότι το Ισραήλ θα παρέμβει στρατιωτικά στον πόλεμο της Συρίας, αν ο Ασαντ δώσει επίσημη άδεια στο Ιράν να δημιουργήσει ιρανική βάση στην χώρα.

https://youtu.be/pJyBlD2D3Xk

Την ίδια στιγμή ο  διοικητής του ιρανικού στρατού στρατηγός  Mohammad Ali Jafari δηλώνει ότι οποιαδήποτε μελλοντική σύγκρουση με το Ισραήλ θα είναι και η τελευταία του εβραϊκού κράτους και υποσχέθηκε ότι ο ιρανικός στρατός θα έρθει σε βοήθεια της Χεζμπολάχ εάν το Ισραήλ επιτεθεί στην λιβανέζικη οργάνωση .

Ο ίδιος είπε στους δημοσιογράφους στην Τεχεράνη:

«Είναι αποδεδειγμένος ισχυρισμός  ότι οποιοσδήποτε νέος πόλεμος θα οδηγήσει στην εξάλειψη του Σιωνιστικού καθεστώτος.

Η μοίρα μας με τους αδελφούς μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη και αν το Ισραήλ επιτεθεί στην Χεζμπολάχ  εμείς θα βοηθήσουμε όπως μπορούμε .

Αυτό το ζήτημα δεν είναι διαπραγματεύσιμο και ολόκληρο το λιβανικό έθνος, εκτός από έναν αριθμό μικρών ομάδων που αποτελείται από μαριονέτες της δύσης, θα υποστηρίξει την Χεζμπολάχ».

Ο Ιρανός ΑΓΕΕΔ τόνισε ότι οι ομάδες εθελοντών πολιτοφυλακών  μαχητών "Basij" αποτελούν  πρότυπο για τις μονάδες άμυνας σε άλλες χώρες της περιοχής  ως μέρος της προσπάθειας να «καταστραφεί η ηγεμονία των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή».

«Ενώ, μια μέρα, το έθνος μας πολεμούσε τον εχθρό στα σύνορα του ποταμού Karkheh, τώρα έχει επεκτείνει τα στρατηγικά σύνορά του σε αυτόν τον αγώνα ενάντια στους εχθρούς στα ανατολικά της Μεσογείου και στα  βόρεια της Αφρικής.

Η Ισλαμική Επανάσταση εξαπλώνεται και ο τρόπος δράσης της δύναμης Basiji έχει κάνει το αλαζονικό πρόσωπο της δύσης να βρεθεί σε αδιέξοδο σε μια σημαντική ιστορική ήττα και αποτυχία», τονίζει ο ίδιος.

https://youtu.be/ue0FEODelXg?t=8

Ο Σεΐχης  Ακράμ αλ Κάαμπι, ηγέτης της Χεζμπολάχ στο Ιράκ, δήλωσε στο δίκτυο ειδήσεων Al Mayadeen  ότι η οργάνωση του θα συμμετάσχει σε επίθεση στο Γκολάν κατά του Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός, από την δική του πλευρά  έχει θέσει σε ετοιμότητα τις δυνάμεις του στα Βόρεια,  λόγω της παρουσίας της  Χεζμπολάχ κοντά στο Γκολάν , αλλά  και της ιρανικής στρατιωτικής δραστηριότητας στην νότια Συρία και έχει δεσμευθεί να προστατεύσει τη χώρα από οποιαδήποτε πρόκληση, συμπεριλαμβανομένης της βομβιστικής επίθεσης ή της μεταφοράς  προηγμένων όπλων.

Το Ισραήλ κατέκτησε τα Όρη του Γκολάν από τη Συρία στον πόλεμο του 1967. Το μεγαλύτερο μέρος όμως της διεθνούς κοινότητας δεν αναγνωρίζει τον έλεγχο του Ισραήλ πάνω στο έδαφος.

Ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Avigdor Liberman ζήτησε την περασμένη εβδομάδα από τους βουλευτές  να δώσουν έγκριση για αύξηση των  στρατιωτικών δαπανών για πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια τα επόμενα τρία χρόνια, αναφέροντας τις μεταβαλλόμενες εξελίξεις στη Συρία και αλλού για την ασφάλεια του Ισραήλ.

Ο υπουργός εντόπισε τρεις τομείς ιδιαίτερης ανησυχίας: τη μαζική ρωσική παρουσία στη Συρία. την εισροή υψηλής τεχνολογίας  όπλων στην περιοχή, όχι μόνο από την Χεζμπολάχ, αλλά και από άλλες τρομοκρατικές ομάδες ,  και την "δραματική επιτάχυνση" στις δραστηριότητες της ιρανικής στρατιωτικής βιομηχανίας.

Επίσης το ισραηλινό ναυτικό δημιουργεί το δικό τους «σιδερένιο θόλο» στην θάλασσα, ο οποίος έχει σχεδιαστεί για την προστασία των πεδίων φυσικού αερίου και των θαλάσσιων διαδρόμων , από την χρήση πυραύλων  μικρής εμβέλειας.

«Πρόκειται για ένα ακόμη επιχειρησιακό πολυεπίπεδο σύστημα αεράμυνας  του Ισραήλ, που ενώνει το σύστημα Arrow 3 (μεγάλης εμβέλειας)  το Sling (  μέσης εμβέλειας) με τα πολεμικά πλοία» , δήλωσε ο Ταξίαρχος  Tzvika Haimovitch, επικεφαλής της Διοίκησης Αεροπορικής Άμυνας του IAF.

https://youtu.be/K81oxtryRMk?t=1

Ο λεγόμενος «Σιδηρός Θόλος της Θάλασσας» ήταν μια πολυετής κοινή συνεργασία μεταξύ της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας και του Ναυτικού του Ισραήλ.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα  ενώ Ιράν-Ισραήλ-ΗΠΑ-Ρωσία εμπλέκονται σε ένα παιχνίδι κυριαρχίας και εξουσίας στην περιοχή , και όλα τα δεδομένα δείχνουν και εδώ σφοδρή «πολεμική σύγκρουση», ακριβώς λόγω τεράστιων αντικρουόμενων  συμφερόντων.

https://youtu.be/dF14JgzJN8w?t=10

https://youtu.be/9nD99szEVZE

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ιρανική επίθεση στο Ισραήλ στις 14 Απριλίου 2024
Ένοπλες Συρράξεις 0

Οι Ιρανοί «τρύπησαν» το ισραηλινό σύστημα αεράμυνας Iron Dome σοκάροντας τον κόσμο (Βίντεο)-Γκουτέρες: «Ο πλανήτης δεν αντέχει άλλο πόλεμο»

Πώς κατάφεραν οι ιρανικοί πύραυλοι να διαπεράσουν το υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα Iron Dome που προστατεύει την...