Εκκλησία της Ελλάδος

Στα χαρακώματα υπουργείο Παιδείας με γονείς & Μητροπόλεις για τα νέα Θρησκευτικά(Βίντεο)

Σε ανοιχτή σύγκρουση εξελίσσεται η κόντρα υπουργείο Παιδείας, γονέων και Μητροπόλεων για το μάθημα των νέων Θρησκευτικών.

Μετά και τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις του υπουργού Γαβρόγλου, ο οποίος συνειδητά γυρίζει την πλάτη στις αντιδράσεις υποβαθμίζοντάς τις, όσοι εναντιώνονται στα δυσώδη σχέδια του υπουργείου με την αβάντα της διοικούσης Εκκλησίας επανέρχονται!

Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός: Τα Θρησκευτικά σε λίγο θα είναι για τους άθεους

Το δικό του μήνυμα για το μάθημα των Θρησκευτικών, έστειλε ο Μητροπολίτης Ηλείας προς κάθε κατεύθυνση κατά την διάρκεια των εκλογών του παραρτήματος Ηλείας της Πανελλήνιας Ένωσης Θεολόγων που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στον Πύργο.

Ο Μητροπολίτης προσήλθε για να ψηφίσει και στο περιθώριο της εκλογικής διαδικασίας δοθείσης αφορμής ανέφερε ότι όλοι οι συνδικαλιστικοί σύλλογοι είναι χρήσιμοι και αναγκαίοι, παρότι καμιά φορά υπερβολικοί, διότι βοηθούν στο να λύνονται ορισμένα προβλήματα, αφού οι άρχοντες δεν ενδιαφέρονται τόσο πολύ. Και συμπλήρωσε με αιχμηρό τρόπο καταθέτοντας τη θέση του για το θέμα του μαθήματος των Θρησκευτικών στα σχολεία: «Πολύ περισσότερο στις ημέρες μας που το τα Θρησκευτικά πολεμούνται είτε με μειούμενες ώρες είτε σιγά σιγά καταργούμενα ή αλλάζοντάς τα. Τα θρησκευτικά σε λίγο καιρό θα είναι για τους αθέους. Τα θρησκευτικά είναι η βάση για να βοηθηθεί ο άνθρωπος, χωρίς θρησκεία ο άνθρωπος γίνεται θηρίο. Η Εκκλησία ουδέποτε διαφώνησε με την θρησκειολογική διάσταση της διδασκαλίας αλλά με την έντεχνη εξομείωση του Χριστιανισμού με άλλες θρησκείες όπως το Ισλάμ και τον Βουδισμό. Μας βάζουν το Χριστό μαζί με το Μωάμεθ και το Βούδα ότι είναι δάσκαλοι της ανθρωπότητας, κάτι που εμείς δεν δεχόμαστε».

Την ίδια στιγμή ένα ακόμη σχολείο, το 2ο Δημοτικό Σχολείο Καινουργίου επέστρεψε τα Θρησκευτικά στο Υπουργείο Παιδείας
Όπως αναφέρει το ιστολόγιο kainourgiopress ολοκληρώθηκε με πολύ μεγάλη συμμετοχή η συγκέντρωση των βιβλίων θρησκευτικών,μαθητών του 2ου Δημοτικού Σχολείου Καινουργίου, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Χθες τα βιβλία μαζί με τις αιτήσεις επεστράφησαν στο Υπουργείο Παιδείας.

Οι δράσεις όμως κατά του νέου μαθήματος συνεχίζονται και με ομιλίες όπως η νέα ομιλία του δασκάλου Δημήτρη Νατσιού στα Γιαννιτσά προσκεκλημένος από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 4ου Γυμνασίου Γιαννιτσών

https://www.youtube.com/watch?v=PJrbQGG6gtw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...