Αρχείο

Προκλητικά αδιάφορος ο υπ. Παιδείας στις αντιδράσεις για τα Θρησκευτικά: Πάμε παρακάτω - Τι είπε για Μουφτία και Σαρία (ΒΙΝΤΕΟ)

"Λύθηκε σημαίνει υπάρχει μια συνεννόηση και πάμε παρακάτω" απάντησε για το ζήτημα των νέων Θρησκευτικών ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ αγνοώντας προκλητικά τις μαζικές αντιδράσεις Μητροπόλεων, γονέων και φορέων κατά του νέου μαθήματος με ημερίδες ενημέρωσης, αλλά και κατά συρροήν επιστροφές του νέου Φακέλου.

Για τις αλλαγές σχετικά με τις μουφτείες και τη σαρία επισήμανε πως πλέον κάποιος θα πηγαίνει υποχρεωτικά στα αστικά δικαστήρια εκτός αν και οι δύο διαδικοι με παρουσία δικηγόρου συναινέσουν να πάνε στον μουφτη. "Δεν καταργούμε το καθεστώς" διευκρίνισε "σεβόμαστε τα δικαιώματα της μειονότητας"

Συνεκρινέ το καθεστώς της χώρας μας με το αντίστοιχο άλλων ευρωπαϊκών χωρών και μίλησε για εξορθολογισμό του καθεστώτος και για "βαθειά δημοκρατικήμεταρρύθμιση"

Λιγότερο διάβασμα για τους μαθητές 

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε και το σχέδιό του να αφήνουν τα παιδιά τις σχολικές τσάντες στο σχολείο δύο Σαββατοκύριακα το μήνα, δηλαδή να μην διαβάζουν μέσα στο διάστημα αυτό. Κάτι που εφαρμόζεται ήδη πιλοτικά σε κάποια σχολεία.

Ο υπουργός σημείωσε πως υπήρξαν λίγες αντιδράσεις από γονείς επειδή εκείνοι θεωρούσαν πως το παιδί αν δεν διαβάσει το Σαββατοκύριακο κάτι χάνει, αλλά το υπουργείο από την πλευρά του θεωρεί πως αντιθέτως το παιδί με αυτό το πρόγραμμα θα είναι ένα πιο χαρούμενο παιδί και θα πάει με διαφορετική ψυχολογία την Δευτέρα στο μάθημα!

Είπε ακόμη πως στο σχολείο πλέον θα γίνονται πολλαπλές δραστηριότητες που θα οδηγούν ως ένα βαθμό στο βαθμό του απολυτηρίου, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για εισαγωγή στις ανώτατες σχολές -πλην της Ιατρικής- χωρίς εξετάσεις!

Τέλος μίλησε για συγχνεύσεις πανεπιστημιακών σχολών με "αποκλειστικά ακαδημαϊκά κριτήρια"

https://www.youtube.com/watch?v=u_r8ysFCj64

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Εθνικά θέματα 0

Τι έγινε τελικά με την σύλληψη του Έλληνα Αστυνομικού-Οι Ισραηλινοί επέβαλαν την παρουσία στον Πανάγιο Τάφο Γεωργιανών διπλωματών παραβιάζοντας τα πρωτόκολλα

Το επεισόδιο έγινε όταν τα μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής αντέδρασαν επειδή στο θεωρείο που έχει ορίσει το...