Κόσμος

Σε φτηνό ξενοδοχείο των Βρυξελλών μένει ο Πουτζντεμόν

Εντελώς μακριά από τη μεγάλη ζωή βρίσκεται αυτές τις ημέρες ο Κάρλες Πουτζντεμόν, καθώς το ξενοδοχείο που επέλεξε για να μένει στις Βρυξέλλες είναι των 70 ευρώ τη βραδιά και απ’ έξω ακούγεται ο θόρυβος του μετρό της βελγικής πρωτεύουσας.

Ο καθαιρεθείς αυτονομιστής ηγέτης της Καταλονίας, που τον έδιωξε η Μαδρίτη και κατηγορείται για κατάχρηση δημοσίου χρήματος και κακοδιαχείρισης δημοσίου χρήματος για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της ανεξαρτησίας, πλέον ζει ως πολιτικός αυτοεξόριστος στο ξενοδοχείο τριών αστέρων Chambord μετά τη χθεσινή του άφιξη στο Βέλγιο, όπως έγινε γνωστό από υπάλληλο του ξενοδοχείου.

Όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο Ειδήσεων, παρότι το ξενοδοχείο παίρνει το όνομά του από το μεγαλοπρεπέστατο γαλλικό κάστρο Σαμπόρ στον Λίγηρα, στο οποίο είχε κατοικήσει -μεταξύ άλλων- ο εξόριστος βασιλιά της Πολωνίας, Στανισλάς Λετσίνσκι, και πεθερός του Λουδοβίκου 15ου από το 1725 έως το 1733, το ξενοδοχείο των Βρυξελλών παρέχει μάλλον λίγες ανέσεις, πίσω από την κομψή του art deco πρόσοψη δεκαετίας του 1920. Ωστόσο, έχει το πλεονέκτημα ότι προσφέρει γρήγορη διαφυγή στον παρακείμενο σταθμό του μετρό.

Ο Πουτζδεμόν δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου χθες ότι δεν πήγε στο Βέλγιο για να ζητήσει πολιτικό άσυλο, το οποίο τουλάχιστον ένας Φλαμανδός υπουργός της κυβέρνησης είπε ότι αυτό μπορεί να του χορηγηθεί, αλλά για να προωθήσει το θέμα της Καταλονίας στην «καρδιά» των ευρωπαϊκών θεσμών. Εξάλλου έχει κληθεί από την ισπανική Δικαιοσύνη, αλλά ζήτησε εγγυήσεις για δίκαιη δίκη πριν επιστρέψει στη χώρα. Προσωπικό του ξενοδοχείου είπε ότι είναι σε διαρκή επαφή με τις υπηρεσίες πληροφοριών και την Αστυνομία για την εγγύηση της ασφαλείας του Καταλανού ηγέτη, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Belga. Ο ίδιος, πάντως, αρνήθηκε ότι θα παραμείνει στη βελγική πρωτεύουσα και στα αναβαθμισμένα ξενοδοχεία της, στα οποία διαμένουν ευρωπαίοι ηγέτες κατά τη διάρκεια των συνόδων κορυφής.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...