Αρχείο

Σάλος: Ελληνίδα μοντέλο συνελήφθη με μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην Κίνα - Ποια είναι;

Στην σύλληψη ενός νεαρού μοντέλου από την Ελλάδα προχώρησαν οι αρχές του αεροδρομίου του Χονγκ Κονγκ.

Το νεαρό μοντέλο ηλικίας 19χρόνων μετέφερε στις αποσκευές του κοκαΐνη βάρους 2,6 κιλών ενώ η αξία της υπολογίζεται σε περίπου 2,4 εκατομμύρια δολάρια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει την σύλληψη του μοντέλου. Η ποινή που αντιμετωπίζει η Ελληνίδα είναι τα ισόβια καθώς το συγκεκριμένο αδίκημα στην Κίνα τιμωρείται αυστηρά.

Όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου όταν και η νεαρή κοπέλα έφτασε στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ από την Αιθιοπία.

Εκεί σε ένα τυχαίο έλεγχο από τις αρχές, διαπιστώθηκε πώς στις αποσκευές της μετέφερε σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με τις τελωνειακές αρχές, τις απαγγέλθηκε κατηγορία για μεταφορά επικίνδυνου ναρκωτικού.

«Πιστεύουμε ότι όλα τα ναρκωτικά που κατασχέθηκαν προοριζόταν για τοπική κατανάλωση. Είναι πιθανό οι έμποροι ναρκωτικών να προσπαθούσαν να συγκεντρώσουν ποσότητες πριν από την περίοδο των γιορτών», δήλωσε στην κινέζικη ιστοσελίδα πηγή από τις έρευνες.

Οι αρχές εικάζουν ότι το καρτέλ χρησιμοποίησε διαφορετικές μεθόδους απόκρυψης της κοκαΐνης και άλλες διαδρομές, προκειμένου να μην εντοπιστούν τα ναρκωτικά.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα South China Morning Post, η νεαρή κοπέλα είναι η τέταρτη γυναίκα που συλλαμβάνεται τις τελευτές ημέρες στην Κίνα κατά την προσπάθεια τους να εισάγουν κοκαΐνη στην χώρα.

Οι τελωνειακοί υπάλληλοι συνέλαβαν την περασμένη Τρίτης (14/11) και Παρασκευή (17/11), επίσης τρεις γυναίκες, στο αεροδρόμιο και κατέσχεσαν ποσότητα κοκαΐνης ύψους 5 εκατομμυρίων δολαρίων.

Σύμφωνα με το Τμήμα Τελωνείων και Μεταφορών η Ελληνίδα αντιμετωπίζει τις κατηγορίες για διακίνηση και εμπορία ναρκωτικού στην χώρα.

Όχι και τόσο παλιά, η Κίνα κρατούσε τα ηνία στις εκτελέσεις παραβατών που είχαν να κάνουν με τον κόσμο των ναρκωτικών.

Συνεχίζει βέβαια να εκτελεί τους διακινητές και τους εμπόρους, αν και η στάση της απέναντι στους χρήστες έχει γίνει πιο ανεκτική, μέχρι ενός σημείου φυσικά.

Το Πεκίνο φαίνεται να ακολουθεί πλέον το μοντέλο του Βιετνάμ, αν και έχει πάει το πράγμα πολύ πιο μακριά.

Την ώρα που η κατοχή παραμένει με το γράμμα του νόμου μικρό αδίκημα, είναι στη διακριτική ευχέρεια των διωκτικών αρχών να αποφασίσουν αν ο συλληφθείς είναι χρήστης ή όχι.

Όποιος αποτύχει στις μη ιατρικές δοκιμασίες και τον σχεδόν αυθαίρετο χαρακτηρισμό, καταδικάζεται στα γρήγορα σε ποινή τριών ετών σε κέντρο αποτοξίνωσης και άλλα τρία μετά σε κέντρα «κοινοτικής αναμόρφωσης», περνώντας έτσι έξι χρόνια σε καθεστώς εγκλεισμού για ένα έγκλημα που η Κίνα ομολογεί στον ποινικό της κώδικα ότι δεν είναι βαρύ…

https://www.youtube.com/watch?v=qgS8dzSsb70

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές