Πατριαρχεία

Μητροπολίτης Λόβετς για σχισματικούς Σκοπίων: Μας οδηγεί η αγάπη. Η Εκκλησία είναι πάνω από κάθε εθνικισμό και εχθρότητα

Εκκλησιαστικό διπλωματικό σεισμό έχει επιφέρει η απόφαση του Βουλγαρικού Πατριαρχείου να αποδεχτεί το αίτημα των σχισματικών Σκοπιανών και να τους περιβάλλει με τις φτερούγες της Μητρός Εκκλησίας.

Σε συνέχεια των εξελίξεων των τελευταίων ημερών ήρθαν και οι δηλώσεις του μέλους της ιεραρχικής συνοδικής επιτροπής για τις διαπραγματεύσεις με την MPC και άλλες τοπικές Ορθόδοξες Εκκλησίες που συνέστησε η Βουλγαρική Εκκλησία, Μητροπολίτη Λόβετς Γαβριήλ, με σκοπό τη δημιουργία ενός κανονικού καθεστώτος των μελών της “μακεδονικής Εκκλησίας”.

“Η αγάπη μάς οδηγεί στην επιθυμία μας να συμβάλουμε ώστε ο Ορθόδοξος κλήρος και οι λαϊκοί της Ορθόδοξης Εκκλησίας της πΓΔΜ να μπορέσουν και πάλι να τεθούν σε πλήρη πνευματική και λειτουργική κοινωνία με όλους μας, τα μέλη της Μίας, Αγίας, Καθολικής και Αποστολικής Εκκλησίας ... είμαστε υπόχρεοι στον Κύριο και στους γείτονές μας να συμβάλλουμε στην επούλωση των μεγάλων πληγών που υπάρχουν στο κοινό σώμα της εκκλησίας μέσω του σχίσματος στο οποίο βρίσκεται η MPC . Κάθε πληγή πρέπει να καθαριστεί σε βάθος και το πρόβλημα να ξεριζωθεί. Και ποιος θα μπορούσε να κάνει καλύτερα κάτι τέτοιο, αν όχι η Εκκλησία, που είναι πάνω από κάθε εθνικισμό, πάνω από κάθε ρεβανσισμό, πάνω από κάθε εχθρότητα;” ανέφερε ο Βούλγαρος Μητροπολίτης.

“Η αμοιβαία εγγύτητα και η ειλικρινής επικοινωνία θα μας βοηθήσουν να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και να έχουμε μεγαλύτερη εμπιστοσύνη μεταξύ μας. Η πνευματική επικοινωνία μεταξύ των πιστών στον Κύριο μας κάνει όλους ισχυρότερους και καλύτερους Χριστιανούς. Η Ορθοδοξία είναι η πίστη που μας βοηθά όλους. Τίποτα δεν είναι πιο σημαντικό από την αγάπη και την ειρήνη στον Χριστό, γιατί ο κόσμος θα γνωρίζει ότι είμαστε οι μαθητές Του. Η εκκλησία είναι ισχυρότερη από κάθε τμήμα, είναι σε θέση να ξεπεράσει όλες τις πονηριές και την διχόνοια, καλείται να χτίσει, να θεραπεύσει, να ενώσει και να φέρει όλους τους ανθρώπους στη Βασιλεία του Θεού, και θα πρέπει να είμαστε ειρηνοποιοί. Δεδομένου ότι ο Θεός είναι αγάπη, πρέπει επίσης να Τον υπηρετούμε με αγάπη” συμπλήρωσε ο Μητροπολίτης Λόβετς.
Περιοχή συνημμένων

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ