Κοινωνία

Θοδωρής Γαλαζούλας: Η δολοφονία που προκάλεσε βεντέτα! Η ανατριχιαστική κατάθεση του πατέρα

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας συνεχίστηκε σήμερα (24.11.2017) η δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, για τη δολοφονία του 20χρόνου φοιτητή Θοδωρή Γαλαζούλα. Η δίκη άρχισε με την κατάθεση του πατέρα του θύματος, ο οποίος προσπαθούσε να διατηρήσει την ψυχραιμία, ξεσπώντας, ωστόσο, συχνά σε δάκρυα.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούλιο του 2017 ο πατέρας του άτυχου φοιτητή φέρεται να σκότωσε τον 59χρονο πατέρα του κατηγορούμενου Μανούσο Ριζάκη, μέσα στο αυτοκίνητό του, στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο Γέρακα.

«Τον σκύλεψε τον νεκρό»

«Το φίδι το ύπουλο, αυτός ο άνανδρος του έστησε την παγίδα και περίμενε την κατάλληλη στιγμή. Τον σκύλεψε το νεκρό. Αφού τον δολοφόνησε, αφού του έδωσε τη χαριστική βολή τον σκύλεψε» είπε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στον νεαρό δολοφόνο του παιδιού του.

«Ο δολοφόνος ήλθε στην κηδεία του παιδιού μου»

Μάλιστα, ο άνδρας με ιδιαίτερη συναισθηματική φόρτιση περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του παιδιού του είχε παραστεί στην κηδεία του. «Οι φίλοι του μου είχαν αναφέρει είναι ότι αυτός ήταν στην κηδεία, ότι πέταγε λουλούδια στον τάφο».

«Περίμενε σαν ύπουλο φίδι την κατάλληλη στιγμή»

Ο πατέρας μιλώντας για την σχέση του γιου του με τον δράστη ανέφερε: «Όταν τον ρωτούσαν οι φίλοι του αν φοβάται τους έλεγε δεν φοβάμαι τίποτα γιατί έχω το Ριτζάκη πίσω μου. Κι εκεί τον είχε. Τον είχε πίσω του. Περίμενε σαν ύπουλο φίδι την κατάλληλη στιγμή. Να του στήσει την παγίδα για να τον ληστέψει. Του είχε εμπιστοσύνη το παιδί μου. δολοφονία Γαλαζούλα δίκη για την δολοφονία Γαλαζούλα

Ο Ριτζάκης ήταν μεγαλύτερος, είχε αμάξι, από ότι φαίνεται τον πήγαινε σε κάποια ραντεβού. Σε αυτό το τελευταίο ραντεβού μου είπαν οι φίλοι του ότι ήθελε να κάνει μια τελευταία δουλειά. Δεν έλεγε ποτέ στους φίλους του που πήγαινε και τι έκανε. Για να τους προφυλάσσει όπως λένε οι ίδιοι».

«Αγαπητό και κοινωνικό παιδί ο Θοδωρής»

Ο Παναγιώτης Γαλαζούλας περιέγραψε τι είχε συμβεί πριν από την δολοφονία του 20χρόνου γιου του, αναφερόμενος και στην απομάκρυνση του από την πατρική στέγη αλλά και στο πρόβλημα που αντιμετώπιζε με τα ναρκωτικά. Έκανε ωστόσο λόγο για ένα αγαπητό και κοινωνικό παιδί.

«Ο γιος μου είχε μιλήσει με τον δολοφόνο του 600 φορές μέσα σε τρεις μήνες»

Παράλληλα, εμφανώς φορτισμένος συναισθηματικά αναφέρθηκε και στο πως έμαθε για τη δολοφονία του και τις τελευταίες του στιγμές. «Από που να αρχίσω και που να τελειώσω.

Εκείνη την περίοδο ο γιος μου δεν έμενε μαζί μου. Εκείνο το Σαββατοκύριακο βρισκόμουν στη Θεσσαλονίκη και γύρισα ξημερώματα Κυριακής. Ο γιος μου ήταν στο σπίτι μέχρι το απόγευμα της Κυριακής. Συναντήθηκε με φίλους του στην πλατεία στα Γλυκά Νερά.

Τον είδαν παιδιά από τη γειτονιά. Είχε μια τηλεφωνική συνομιλία με αυτόν, από ότι φάνηκε είχε κάποιο ραντεβού με μια κοπέλα η οποία όμως δεν πήγε. Υποτίθεται ότι του χρωστούσε 15€ και ήθελε να του τα δώσει. Μίλησε στο κινητό μαζί του, είχε μιλήσει 600 φορές μαζί του το τελευταίο τρίμηνο. Τον είδαν ότι επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο του και φύγανε».

«Δεν ακολούθησαν την συνηθισμένη διαδρομή»

Όπως περιέγραψε ο πατέρας αυτή τη φορά οι δύο νεαροί «Δεν ακολούθησαν τη συνήθη διαδρομή. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Δεν ξέρω αν παρέλαβαν κάποιον άλλο από το δρόμο ή αν συναντήθηκαν με κάποιον. Έκαναν το γύρο για να πάνε. Δεν μπορώ να εξηγήσω. Την επόμενη μέρα το πρωί και η σύζυγος μου και εγώ αρχίσαμε να του τηλεφωνούμε. Δεν απαντούσε κάνεις». Θοδωρής Γαλαζούλας

Η αποκάλυψη του πατέρα για τα ναρκωτικά

Πρόεδρος : Γνωρίζετε αν ο γιος σας έκανε χρήση ναρκωτικών;

Μάρτυρας : Δεν το γνώριζα αλλά το διαπίστωσα τον Φεβρουάριο, τότε που έφυγε από το σπίτι.

Ο πατέρας περιέγραψε με σπασμένη φωνή ότι τότε οι δύο τους είχαν μία έντονη συνομιλία : «Τότε του είπα αν είναι να βγαίνεις από το μπαλκόνι να δεις τους φίλους σου, να φύγεις από την πόρτα. Όταν είδα κάποια πράγματα στο σπίτι του είπα πρόσεχε τι κάνεις, απομονώσου κι εκείνος μου απάντησε εγώ για τους φίλους μου θα βγω από το μπαλκόνι. Γι αυτό το φίλο του θα έβγαινε από το μπαλκόνι.

Ήξερα όλους τους φίλους του με τους οποίους επικοινωνούσε. Έναν μόνο δεν ήξερα. Αυτόν. Προσπάθησα, όχι όσο έπρεπε, έπρεπε να προσπαθήσω κι άλλο, προσπάθησα να έχω επαφή αλλά παρ όλα τα τηλέφωνα δεν μπορούσα να επικοινωνήσω μαζί του.Πάντοτε είχε λεφτά στην τσέπη του, δεν υπήρχε περίπτωση να τον αφήσουμε, δεν υπήρχε περίπτωση να ζητήσει ελεημοσύνη».

Η συγκλονιστική περιγραφή για το πως έμαθε για τον θάνατο του γιου του

Ο Παναγιώτης Γαλαζούλας περιέγραψε καρέ – καρέ και πως έμαθε για το θάνατο του παιδιού του: «Με πήρε ο κουμπάρος μου τηλέφωνο. Επί λέξη μου είπε είναι άσχημα τα πράγματα. Βρέθηκε. Αυτό μου είπε. Πήγα στο σημείο που βρέθηκε την ίδια στιγμή.Το χώρο τον θυμάμαι εκατοστό προς εκατοστό. Τον είχε ρίξει στο χαντάκι. Η μεγάλη κηλίδα του αίματος είναι στη μέση του χωματόδρομου. Σταματάει και μετά είναι στο χαντάκι. Δεν πήγε μόνος του. Κάποιοι τον σήκωσαν από εκεί. Κάποιοι του έριξαν τη χαριστική βολή εκεί που βρέθηκε.

Το ίδιο βράδυ πήγα και στο σπίτι του στους Αμπελόκηπους. Ήταν καθαρό το σπίτι, τακτοποιημένα τα πράγματα στο σαλόνι. Το υπνοδωμάτιο ήταν ανακατεμένο. Δεν φαινόταν να λείπει κάτι. Δεν ξέρω αν είχε άλλος κλειδιά του σπιτιού».

Το χρονικό της δολοφονίας του 20χρονου φοιτητή

Η δολοφονία του φοιτητή είχε αποκαλυφθεί τον Μάιο του 2016 σε απόμερη περιοχή της Πεντέλης, κοντά στους Θρακομακεδόνες. Δίπλα στην σορό του 20χρονου είχαν βρεθεί κάλυκες από φυσίγγια κυνηγετικού όπλου, τα οποία όμως ήταν παλιά.

Μέρες νωρίτερα οι γονείς του Θεόδωρου Γαλαζούλα είχαν δηλώσει στο Α/Τ Γλυκών Νερών, όπου βρίσκεται το σπίτι τους, την εξαφάνιση του γιου τους, ο οποίος είχε φύγει από το σπίτι απόγευμα Σαββάτου για να πάει βόλτα με φίλους του και έκτοτε δεν είχε δώσει σημεία ζωής.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Αττικής, που αμέσως είχαν αναλάβει τις έρευνες, συνάντησαν δυσκολίες στην εξιχνίαση του ειδεχθούς εγκλήματος, καθώς το θύμα ήταν ένα καλό παιδί, που ποτέ δεν είχε απασχολήσει για το παραμικρό τις Αρχές.

Είχε τελειώσει την θητεία του στις Ένοπλες Δυνάμεις και πλέον εκείνη την εποχή είχε στραφεί στις σπουδές πληροφορικής στο ΤΕΙ. Ήταν ένα παιδί κοινωνικό, με καλές παρέες και ζωή, που δεν παρέπεμπε σε παραβατικότητα.

Κατά συνέπεια, οι αστυνομικοί μέσα από δεκάδες καταθέσεις φίλων και συγγενών προσπαθούσαν να βρουν το μίτο που θα τους οδηγούσε στην άκρη του λαβυρίνθου και εν τέλει στην εξιχνίαση του εγκλήματος.

Όπως είχε διαπιστωθεί από την πρώτη στιγμή, ο Θ. Γαλαζούλας είχε πάει ανυποψίαστος στο ραντεβού με το δολοφόνο του, ο οποίος τον πυροβόλησε τρεις φορές και στην συνέχεια τον μετέφερε με αυτοκίνητο στο απόμερο σημείο της Πεντέλης, όπου και βρέθηκε το πτώμα.

Πως έφτασαν στα ίχνη του οι αστυνομικοί

Ο νεαρός από την πρώτη στιγμή του εντοπισμού του στην περιοχή του Γέρακα έμοιαζε πως είχε κάτι να κρύψει. Όταν αντιλήφθηκε το περιπολικό που πλησίαζε στο αυτοκίνητό του επιχείρησε να το τρακάρει, όμως οι αστυνομικοί μετά από καταδίωξη κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν.

Ερεύνησαν το σπίτι του 22χρονου και βρήκαν ένα κουτί με κυνηγετικούς κάλυκες της ίδιας παρτίδας με εκείνους που βρέθηκαν πλάι στο πτώμα του φοιτητή. Με αυτό το στοιχείο αλλά και τις κλήσεις του κινητού ο 22χρονος αναγκάστηκε να ομολογήσει την πράξη του.

Λίγους μήνες αργότερα, ο πατέρας του δολοφονημένου φοιτητή εκτέλεσε τον πατέρα του δράση ζητώντας εκδίκηση για την δολοφονία του γιου του.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ