Κύπρος

Η Τουρκία στέλνει αιφνιδιαστικά χιλιάδες αυτόματα τυφέκια MPT-76 στα Κατεχόμενα εξαπολύοντας ωμές απειλές κατά της Κύπρου!

Με τη φράση «Δεν θα αφήσουμε να ακουμπήσουν ούτε καν μια τρίχα στα μαλλιά των τουρκοκυπρίων», ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Ρετζέπ Ακντάγ υποδέχτηκε τον λεγόμενο «υπουργό εξωτερικών» του ψευδοκράτους, Ταχσίν Ερτουγρούλογλου, στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι η Τουρκία έχει εγγυητικά δικαιώματα και υποχρεώσεις που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο και οπωσδήποτε θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της.

Ομως το πλέον ανησυχητικό είναι οι πολεμικές προετοιμασίες των Τούρκων στην κατεχόμενη Κύπρο με την εσπευσμένη αποστολή 2.500 αυτόματων τυφεκίων MPT-76 για τον εξοπλισμό (πρώτα) των ανδρών των ειδικών δυνάμεων σύμφωνα με τον διευθυντή του κρατικού εργοστάσιου όπλων Mehmet Ocakcıoğlu.

Πρόκειται σαφώς για μέρος του σχεδίου εξοπλισμού με σύγχρονο πολεμικό υλικό των 35.000 Τούρκων στρατιωτών που υπηρετούν στο νησί.

Το MPT-76 διαθέτει δραστικό βεληνεκές 600 μέτρων και είναι ικανό να ρίξει 700 σφαίρες ανά λεπτό με ταχύτητα  800 μέτρων ανά δευτερόλεπτο.

Το τυφέκιο μπορεί να ρίχνει ημιαυτόματα και αυτόματα και η χωρητικότητα του γεμιστήρας είναι 20 σφαίρες. Στο MPT-76 μπορεί να προσαρμοστούν επίσης «συμβατά αξεσουάρ» συμπεριλαμβανομένου του συστήματος  νυχτερινής όρασης.

Σύμφωνα με το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Τούρκος αντιπρόεδρος είπε πως χάρηκε όταν έμαθε ότι στον ίδιο δόθηκε το «χαρτοφυλάκιο» για τις σχέσεις της Τουρκίας με το ψευδοκράτος και ιδιαίτερα η οικονομική συνεργασία και το πρόγραμμα ανάπτυξης.

«Στην Κύπρο» είπε «υπάρχει μεγάλη δυνατότητα ανάπτυξης. Το νερό που πήγε από την Τουρκία, το ηλεκτρικό ρεύμα που θα πάει, οι δρόμοι που έγιναν και το νοσοκομείο που θα γίνει είναι σημαντικά βήματα». Ο Ρετζέπ Ακτάγ είπε ότι θα αναπτύξουν το ψευδοκράτος και πως και οι εργασίες που έκαναν μέχρι σήμερα το ανέπτυξαν.

Ο Τούρκος αντιπρόεδρος ανέφερε ακόμη ότι μετά τις παράνομες «εκλογές» στα κατεχόμενα θα γίνει ένας οδικός χάρτης από το ίδιο το ψευδοκράτος τον οποίο η Τουρκία θα στηρίξει.

Σε ένα παραλήρημα κατά της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Ρ. Ακντάγ είπε πως «όλοι πρέπει να ξέρουν, και οι Ελληνοκύπριοι και όποιοι κινούνται μαζί με τους Ελληνοκύπριους, ότι δεν πρέπει ενθουσιάζονται με λάθος πράγματα. Να μην τους περνάει καν από το μυαλό. Τόσο στο νησί Κύπρος όσο και στη θάλασσα γύρω από την Κύπρο έχουν δικαιώματα και οι δύο κοινότητες. Εμείς οπωσδήποτε δεν θα επιτρέψουμε να τα κινηθούν μονομερώς οι Ελληνοκύπριοι. Αυτή είναι η πολιτική μας θέση. Και στην οικονομία πολύ σύντομα θα διανύσουμε μεγάλες αποστάσεις. Θα κάνουμε πραγματικότητα πολύ ωραίες δουλειές μαζί. Το σημαντικό είναι ο Τουρκοκυπριακός ‘λαός’ να ζει μέσα σε ευτυχία, ηρεμία και ευημερία. Όσο υπάρχει η Τουρκία θα συνεχιστεί και αυτό με τη θέληση του Αλλάχ».

Από την πλευρά του ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είπε ότι μετά τις εκλογές θα ανοίξει πλέον μια νέα σελίδα στην Κύπρο και πρόσθεσε:

«Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να γλιτώσουν από την πολιτική του ‘Ελληνοκυπριακού κράτους’ που τόσα χρόνια με το εμπάργκο προσπαθεί να μας φθείρει, να μας συντρίψει». Ο Ταχσίν Ερτουγρούλογλου είπε ότι αισθάνονται την μητέρα πατρίδα τους Τουρκία, δυνατή.

Μην ξεχνάμε ότι το νέο φορτίο όπλων έρχεται ως συνέχεια της αποστολής ενός μεγάλου και δύο μικρότερων αποβατικών πλοίων του «τουρκοκυπριακού» πολεμικού ναυτικού .

Ένα μεγάλης χωρητικότητας αποβατικό πλοίο συν δύο μικρότερα ανήκουν εδώ και μερικούς μήνες στην δύναμη των τουρκικών κατοχικών δυνάμεων στην Κύπρο και οι «Κασσάνδρες» φωνάζουν για λίαν άσχημες εξελίξεις και εκεί μετά το Αιγαίο πέλαγος με την ιδιαίτερα αυξημένη αεροπορική παρουσία της τουρκικής αεροπορίας.

Όσο για το τουρκικό αυτόματο τυφέκιο αποτελεί την ιδανική λύση για τις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στο διαμέτρημα των 7,62 Χιλ.

Έχουμε δεχθεί πολλές προτάσεις από το εξωτερικό αλλά η προτεραιότητά μας είναι ο στρατός μας», δήλωσε ο Mehmet Ocakcıoğlu, ο διευθυντής του MKEK Kırıkkale Gun Factory.

«Σε δεύτερο στάδιο θα αρχίσουμε να εργαζόμαστε για 35.000 παραγγελίες που μας έχουν δοθεί από το εξωτερικό. Έχουμε παραδώσει μέχρι στιγμής 3.200 τυφέκια στις τουρκικές ένοπλες δυνάμεις , 500 από τα οποία δόθηκαν στην προεδρική δύναμη .

Εντός 15 ημερών θα παραδώσουμε 3.600 επιπλέον. Στόχος μας είναι να παραδώσουμε 55.000 αυτόματα τυφέκια MPT-76 τυφέκια στο τουρκικό στρατό  εντός δύο ετών» , δήλωσε ο Ocakcıoğlu.

Το MPT-76 κατασκευάστηκε για να αντικαταστήσει τα γερμανικά τυφέκια G-3 που χρησιμοποιούσαν οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, για να μειωθεί στο ελάχιστο η εξάρτηση από ξένους κατασκευαστές και να αναπτυχθεί η αμυντική βιομηχανία της χώρας.

Το τουρκικό όπλο  με το όνομα «εθνικό τυφέκιο πεζικού», διαθέτει διαμέτρημα 7,62 χιλιοστών και θεωρείται  ως «αποτελεσματικό όσο το G-3,  αξιόπιστο όσο το AK-47 και  πρακτικό όσο το Μ-16», πάντα όμως σύμφωνα με τους Τούρκους.

 «Υπάρχει σοβαρή ζήτηση από τη Σομαλία. Παραδώσαμε 450 τυφέκια στη Σομαλία στο πρώτο στάδιο. Εκτός από τη Σομαλία, υπάρχει επίσης σοβαρό ενδιαφέρον από πολλές άλλες χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Αζερμπαϊτζάν.

Ωστόσο, σύμφωνα με την ικανότητά μας, οι πρώτες παρτίδες  θα πάνε κατευθείαν  στον τουρκικό στρατό που είναι η πρώτη μας προτεραιότητα», ανέφερε ο Ocakcıoğlu.

Ο Ocakcıoğlu δήλωσε ότι εκτός από το MPT-76, η τουρκική αστυνομία θα εξοπλιστεί ολόκληρη με παραλλαγή του τυφεκίου MPT-55 και έτσι όλοι οι Τούρκοι αστυνομικοί θα έχουν το δικό τους «πολεμικό τυφέκιο».

«Το MPT-55, το οποίο είναι πιο χρήσιμο και πρακτικό από τα άλλα όπλα, ζυγίζει τρία κιλά και μπορεί να ρίξει 850 σφαίρες ανά λεπτό», δήλωσε ο ίδιος.

Η Τουρκία εφαρμόζει παρ’ όλες τις δύσκολες καταστάσεις ένα τεράστιο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και παραλαβής οπλικών συστημάτων όχι μόνο για τους τρεις κλάδους των ενόπλων δυνάμεων, αλλά και για την αστυνομία , το λιμενικό και τις μυστικές υπηρεσίες.

Σκοπός αυτού του «προγράμματος» δεν είναι φυσικά μόνο η απεξάρτηση από ξένους κατασκευαστές και δη Ευρωπαίους και Αμερικανούς, αλλά η υλοποίηση των νέο-οθωμανικών επιδιώξεων γύρω από τα σημερινά σύνορα της χώρας.

Ιράκ, Συρία, Αιγαίο, Κύπρο, Μαύρη θάλασσα...

https://www.youtube.com/watch?v=JHqboSX4Asg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ