Κόσμος

ΕΚΤΑΚΤΟ- Η Τουρκία «βλέπει» πυραυλική άσκηση του ΝΑΤΟ στην Κρήτη ως επικείμενη περικύκλωση της από τις ΗΠΑ –«Τους ζώνουν τα φίδια»

Πυραυλική άσκηση η οποία ξεκίνησε στην Κρήτη με τη συμμετοχή περισσότερων από 200 αμερικανικών επίλεκτων δυνάμεων και 370 Γερμανών στρατιωτών και η οποία θα διεξαχθεί μέχρι την  09 Νοεμβρίου 2017, έχει προκαλέσει φρενίτιδα στην Άγκυρα που μιλά για επικείμενες νατοϊκές επιχειρήσεις κατά της Τουρκίας  . !!!!

Σύμφωνα με τον τουρκικό  τύπο , ένας Τούρκος αξιωματούχος και σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε ότι «από την Κυριακή  το ΝΑΤΟ έχει ξεκινήσει μια νέα στρατιωτική πυραυλική  άσκηση στην Κρήτη  με σκοπό  να περικυκλώσει  την Τουρκία».

"Μαύρα σύννεφα" συγκεντρώνονται στην Α.Μεσόγειο , ειδικά όταν οι νεο-οθωμανοί μιλάνε για περικύκλωση της Τουρκίας  από ΝΑΤΟ , ΗΠΑ , Ελλάδα, και Γερμανία.

Φοβούνται οι Τούρκοι στρατηγοί ότι η άφρονα πολιτική του Ερντογάν θα καταστήσει την χώρα τους κύριο στόχο της συμμαχίας , ειδικά με την παρουσία Ρώσων λόγω πυραύλων S-400 στην χώρα.   

https://youtu.be/cFTsqH5LfcY?t=52

«Οι ΗΠΑ, η Γερμανία και η Ελλάδα έχουν ξεκινήσει πυραυλική άσκηση με την ονομασία «Άρτεμις» για να επιτεθούν  στην Ανατολή », ανέφερε η τουρκική εφημερίδα.

Οι ΗΠΑ, οι οποίες επέλεξαν να υποστηρίξουν  τις τρομοκρατικές οργανώσεις  PKK / PYD [Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν / Συριακό Κουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα ] υλοποίησαν μια ανίερη  συμμαχία για να τους εξοπλίσουν  με βαριά όπλα.

 Η Ουάσιγκτον, η οποία επέβαλε συγκεκαλυμμένο εμπάργκο όπλων στην Τουρκία,  και η Γερμανία, η οποία μιλάει για  «κατοχή της Τουρκίας» στην Συρία, ξεκίνησαν  κοινή πυραυλική άσκηση σε ελληνικό έδαφος , συνεχίζει το τουρκικό δημοσίευμα .

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα , ο Τούρκος στρατηγός ε.α.  Fahri Erenel δήλωσε ότι το ΝΑΤΟ, για πρώτη φορά στην ιστορία του, έχει ανακοινώσει ότι "ένα κράτος μέλος είναι πλέον  πιθανός νέος εχθρός".

Προφανώς «κάποιοι» στο τουρκικό γενικό επιτελείο «βλέπουν» ή «υποψιάζονται» ακόμη και το σενάριο νατοϊκής εισβολής στην Τουρκία η οποία «λοξοκοιτάζει» προς Ρωσία μεριά.

Το σενάριο αυτό υπάρχει όμως και στα «συρτάρια» του τουρκικού γενικού επιτελείου και ίσως …είναι το μόνο που τρέμει και ο Ερντογάν για την συνέχιση της παρουσίας του στην εξουσία , ειδικά μετά την de facto ανακοίνωση προμήθειας των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Μόσχα.   

Υπάρχουν  πληροφορίες, ειδικά  στην «άλλη» πλευρά του Ατλαντικού ότι η Τουρκία ετοιμάζεται να προσχωρήσει στην ευρασιατική ένωση που αποτελεί ένα οικονομικό οργανισμό , ο οποίος είναι ο προθάλαμος του αμυντικού οργανισμού CSTO,  και έτσι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά ….και πιθανά.

https://youtu.be/VpEM9k7srgM?t=1

Ενδεχομένως οι Αμερικανοί να σκέπτονται ότι μετά την αναβάθμιση της βάσης της Σούδας να ήταν σώφρων να μεταφέρουν πυραύλους THAAD στο νησί, ειδικά εφόσον οι Τούρκοι μεταφέρουν κάτω από άκρα μυστικότητα τους ρωσικούς πυραύλους S-400 στα μικρασιατικά παράλια .

Ουσιαστικά του Τούρκους ξεκίνησαν να τους  "ζώνουν  τα φίδια"   μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού πρέσβη για την  δημιουργία νατοϊκής βάσης ελικοπτέρων στην Αλεξανδρούπολη ,  φοβούμενοι  τις πραγματικές προθέσεις του Πενταγώνου στις κινήσεις Ερντογάν,   για την κατάσταση στο Αιγαίο που "σφύζει" από υδρογονάνθρακες , ειδικά νότια της Κρήτης .

https://youtu.be/m3vfWUXL0bU?t=18

Έγκυροι αμυντικοί αναλυτές εκτιμούν ότι σε καμία περίπτωση οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να αφήσουν στην τύχη την όλη "υπόθεση" με τους νεο-οθωμανούς,  και θα δράσουν με τον γνωστό "καουμπόικο τρόπο" τους όπως αυτοί γνωρίζουν.

 

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...