Κυβέρνηση

Αντίστροφη μέτρηση για την αντικατάσταση Μουζάλα - Οι υποψήφιοι… μνηστήρες

Θέμα χρόνου είναι η αντικατάσταση του υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννη Μουζάλα, από τη στιγμή που προεπιλεγεί κατά την ψηφοφορία για τη θέση του Επιτρόπου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Μουζάλας βρίσκεται ήδη στο Στρασβούργο και αφού περαιωθεί η διαδικασία της συνέντευξης των υποψηφίων, την προσεχή Πέμπτη θα γνωστοποιηθεί αν θα είναι μεταξύ των προεπιλογών για τη θέση του Νικ Μούζνιεκ.

Τους τελευταίους μήνες έχει βρεθεί στο στόχαστρο της τάσης των «53», ενώ έχει δεχτεί σκληρή κριτική και από αρκετούς βουλευτές της πλειοψηφίας για το λεγόμενο… άβατο στο υπουργείο του. Υπό αυτά τα δεδομένα και ο ίδιος ο Γιάννης Μουζάλας δηλώνει έτοιμος να αφήσει τον υπουργικό του θώκο, πρόθεση την οποία είχε γνωστοποιήσει και στην τελευταία συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ από την κυβέρνηση- σε μια προσπάθεια να τον προστατεύσουν όλο αυτό το διάστημα- διαμηνύουν σε όλους τους τόνους ότι υλοποιούν μια δύσκολη συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας, πλην όμως αναγκαία.

Βολές από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου

Αίσθηση ,πάντως, προκάλεσε το γεγονός ότι υπήρξαν σοβαρές επιφυλάξεις για την υποψηφιότητα του κ. Μουζάλα από την Ελληνική Ένωση για τα Δικαιώματα του Ανθρωπου(ΕλΕΔΑ).

Οι οποίες εκφράστηκαν μέσω επιστολής στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Συγκεκριμένα,  η ΕλΕΔΑ επισημαίνει ότι η υποψηφιότητα του κ. Μουζάλα δεν συνοδεύεται από τεκμηριωμένη αξιολόγηση του έργου του στο υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ως προς την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ παραθέτει πλήθος τεκμήρια για το αντίθετο!

Οι υποψήφιοι… μνηστήρες

Κατά πληροφορίες του iefimerida, ο πρωθυπουργός δεν έχει ακόμα αποφασίσει ως προς το ποιος θα είναι ο διάδοχος του Γιάννη Μουζάλα.

Ωστόσο, δυνατά «παίζει» το όνομα του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας Δημήτρη Βίτσα, υποψηφιότητα η οποία βρίσκει απήχηση και στο εσωτερικό του κόμματος. Από την πτέρυγα των «53» δε, σχολιάζουν ότι πρόκειται για άνθρωπο που ξέρει το πρόβλημα και λόγο της θέσης του στο Άμυνας.

Τέλος, έχουν ακουστεί και τα ονόματα όνομα των Γιάννη Μπαλάφα και Νίκου Τόσκα, αλλά δεν είναι πολλοί αυτοί πιστεύουν οτι θα προκριθούν.

Μένει επομένως να φανεί ποια θα είναι η τελική βούληση του Αλέξη Τσίπρα και κατα πόσο αυτή η κίνηση θα συμπαρασύρει ή όχι και άλλες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ