Κόσμος

Σοκ στο ΝΑΤΟ - Ωμή παραδοχή για ολικό μπλακ άουτ από ρωσικό μυστικό όπλο ηλεκτρονικού πολέμου

Σχέδιο να «σβήσουν» όλες τις επικοινωνίες σε Βαλτική και Πολωνία έχουν θέσει οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις θέλοντας να επιβληθούν στην «ζωτική περιοχή» κοντά στα σύνορα τους και να θέσουν τα πάντα στον έλεγχο τους .

Οι σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εξέφρασαν έντονες ανησυχίες από αυτήν την νέα άκρως ισχυρή χρήση από τη Ρωσία ενός είδους νέου "είδους" ηλεκτρονικού πολέμου.

Η πρόβα τζενεράλε έγινε  κατά τη διάρκεια στρατιωτικών ασκήσεων τον περασμένο μήνα με την επωνυμία Zapad-2017, μέρος της οποίας μπλόκαρε μαζικά όλα τα  τηλεφωνικά δίκτυα σε μια τεράστια έκταση προκαλώντας πανικό και οργή από χιλιάδες κατοίκους .

https://youtu.be/mpTX81sokpo?t=4

Το γεγονός αυτό κατέγραψε και  ο Γενικός Γραμματέας της Συμμαχίας Jens Stoltenberg την Πέμπτη.

«Τουλάχιστον δύο συμμαχικές χώρες έχουν αναφέρει το γεγονός αυτό», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ στους δημοσιογράφους αφού στην συνέχεια προέδρευσε στις συνομιλίες στις Βρυξέλλες μεταξύ πρεσβευτών από το ΝΑΤΟ και της Ρωσίας.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ανάγκη για διαφάνεια από την Ρωσία στα "πολεμικά παιχνίδια" που υλοποιεί «για να βεβαιωθούμε ότι δεν υπάρχουν ψευδαισθήσεις, παρεξηγήσεις, και επειδή αυτά τα είδη δραστηριοτήτων μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις».

Οι τηλεφωνικές υπηρεσίες στη Λετονία, τη Νορβηγία και τα νησιά Oeland της Σουηδίας διακόπηκαν για λίγες ώρες κατά την διάρκεια των ασκήσεων  Zapad στις 14-20 Σεπτεμβρίου που διεξήγαγε η Ρωσία με τη Λευκορωσία.

Η εμπλοκή σαφώς και εμπλέκει την Μόσχα και συγκεκριμένα ρωσικό πλοίο υποκλοπών στην Βαλτική Θάλασσα ....

https://youtu.be/eQUQSOCzXTM?t=2

Ο Λιθουανός βουλευτής Ojars Kalnins δήλωσε ότι «νεκρώθηκαν» τα πάντα σε μια τεράστια έκταση  από τα  νησιά Oeland στη Σουηδία , περιοχή στην  Νορβηγία, συμπεριλαμβανομένης της τηλεφωνικής υπηρεσίας έκτακτης ανάγκης στη Λετονία.

"Η υπηρεσία μας 911 τερματίστηκε για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια αυτής της ηλεκτρονικής επίθεσης», δήλωσε ο ίδιος.

Προ 4 μηνών επικράτησε και πάλι πανικός στο ΝΑΤΟ όταν τα αμερικανικά ραντάρ f;erontai na «τρελάθηκαν»! Άλλα πλοία τα έβλεπαν στη στεριά ενώ άλλα εμφανίζονταν ξαφνικά σε διάφορες γωνιές του πλανήτη!

Διεθνείς αμυντικοί αναλυτές εδώ και μεγάλο διάστημα τονίζουν ότι η Ρωσία διαθέτει  μυστικά  όπλα  τα οποία επιδεικνύει με  εντελώς αιφνιδιαστικό τρόπο αποστέλλοντας ‘’μήνυμα‘’ για τις πραγματικές δυνατότητες των ρωσικών ΕΔ, σύμφωνα με την λογική του δόγματος της Maskirovka που διακατέχει την  στρατιωτική ηγεσία της χώρας .

Ο στρατιωτικός εμπειρογνώμονας Ντμίτρι Λιτόφκιν μιλώντας στην εκπομπή ILand TV μίλησε για τις εξελίξεις  στον τομέα των ηλεκτρονικών όπλων από τις αντίστοιχες υπηρεσίες, σύμφωνα με ρωσικό άρθρο.

Ο ίδιος φέρεται να έκανε λόγο για ‘’παραπλάνηση ‘’ και αστοχία  εντοπισμού από  αμερικανικό ραντάρ που είχε ως αποτέλεσμα τον  εσφαλμένο προσδιορισμό ρωσικού πολεμικού σκάφους το οποίο, σύμφωνα με τις ηλεκτρονικές πληροφορίες SIGINT, εντοπίστηκε στο έδαφος (!!!!)  του  αεροδρομίου Gelendzhik και όχι στην  θάλασσα.

Τον Ιούνιο, η αμερικανική διοίκηση ανέφερε ότι  οι συσκευές  ραντάρ τουλάχιστον 20 πλοίων  εμφάνιζαν θέση  32 μίλια  μακριά, αν και στην πραγματικότητα τα πλοία ευρισκόντουσαν στην Μαύρη Θάλασσα.

Πρόκειται για την μυστηριώδη εξαφάνιση περισσότερων από 20 πλοίων στα ανοικτά των ακτών του Νοβοροσίσκ και ανακάλυψη τους  σε άλλη περιοχή.

Σειρά από αμερικανικά και βρετανικά μέσα ενημέρωσης έχουν δημοσιεύσει άρθρα για  περιστατικά αυτού του τύπου στη Μαύρη Θάλασσα, όταν στις  22 Ιουνίου  2017  , αρκετές δεκάδες αμερικανικά πληρώματα παρατήρησαν στα ραντάρ επιφανείας τους,   τα συστήματά  δορυφορικής πλοήγησης GPS έδειχναν  εντελώς ψευδείς πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση των πλοίων.

https://youtu.be/expKM3djlIU?t=2

Έτσι, ένα από τα πλοία του Ναυτικού των ΗΠΑ, σύμφωνα με τις ενδείξεις του  GPS, ξαφνικά εμφανίστηκε  32 μίλια μακρύτερα  από τις πραγματικές συντεταγμένες,  στη ρωσική πόλη Γκελεντζίκ.

Παρόμοιες ιδιαιτερότητες παρατηρήθηκαν και από άλλα 20 πλοία, τα οποία βρίσκονται κοντά στη ρωσική ακτή.

Αυτή τη στιγμή, η ρωσική τεχνολογία είναι ικανή να δημιουργεί μόνο τοπικές ζώνες «μπλοκαρίσματος», δημιουργώντας  μια ομπρέλα μέσω της οποίας τα ηλεκτρονικά σήματα δεν περνούν‘‘, εξήγησε ο ειδικός. Στο μέλλον, το σύστημα θα εξελιχθεί ώστε να καλύπτει το μέγιστο έδαφος.

Ο δυτικός τύπος αναφέρει  ότι η Ρωσία βιώνει μια νέα γενιά κυβερνο-όπλων, τα οποία  σίγουρα «θα χρησιμοποιηθούν για κακό».

Η Δύση ανησυχεί για την εμφάνιση πληροφοριών ότι η Ρωσία διαθέτει  ισχυρά ηλεκτρονικά όπλα κατά αμερικανικών πολεμικών πλοίων .

 

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...