Σέρβος Πατριάρχης: «Η ποινή στον Μλάντιτς είναι έργο του διαβόλου»

Δημοσίευση: 24 Νοεμβρίου 2017, 11:17 μμ

Ο Σέρβος Πατριάρχης Ειρηναίος, δήλωσε στην εφημερίδα ‘Alo’ ότι η ποινή που επιβλήθηκε στον Ράτκο Μλάντιτς από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης είναι ‘έργο του διαβόλου’.

Σύμφωνα με τον Πατριάρχη, δεν είναι η πρώτη φορά που οι Σέρβοι κρίνονται ένοχοι για όλα, ενώ οι υπόλοιποι είναι  αθώοι.

Ο αρχηγός του Σερβικού Ριζοσπαστικού Κόμματος, Βόισλαβ Σέσελι, πρότεινε να συσταθεί το Ινστιτούτο Μελέτης για την περίπτωση του δικαστηρίου της Χάγης. Ο Σέσελι δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι το σερβικό κοινοβούλιο και η Σερβία πρέπει να δώσουν ποιοτική και εξειδικευμένη απάντηση σε ό, τι συμβαίνει στο δικαστήριο της Χάγης και ότι οι πολιτικές φράσεις δεν αρκούν.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η σερβική κυβέρνηση και ειδικά το υπουργείο Δικαισύνης δεν πρέπει να δέχονται  παθητικά την ποινή του Ράτκο Μλάντιτς.

Ο Ράτκο Μλάντιτς καταδικάστηκε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την πρώην Γιουγκοσλαβία σε ισόβια κάθειρξη μετά την καταδίκη του σε 10 από τα 11 σημεία της κατηγορίας- για γενοκτονία, εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας.


Ενώ η Δύση έχει κηρύξει τον Μλάντιτς εγκληματία πολέμου, πολλοί Σέρβοι στη Σερβία αλλά και στην Βοσνιακή Σερβική Δημοκρατία πιστεύουν ότι είναι εθνικός ήρωας τους.

 • Jorge Melissas

  Είπε άφρων εν τη καρδία: Ουκ έστι Θεός…. (Ψαλμός 14:1 )
  Ποιός λέει πως δεν υπάρχει Θεός
  Ένας νεαρός δάσκαλος λέει στους μικρούς μαθητές του ότι είναι άθεος.
  Κατόπιν ζητάει από την τάξη του να σηκώσουν τα χέρια όσα παιδιά είναι επίσης άθεοι. Τα παιδιά, χωρίς να πολυκαταλαβαίνουν τι σημαίνει άθεος, αλλά θέλοντας να είναι σαν τον δάσκαλό τους σηκώνουν τα χέρια. Όλα εκτός από ένα όμορφο κοριτσάκι, που την έλεγαν Νικη. Ο δάσκαλος ρωτάει την μικρή Νίκη, γιατί δεν σήκωσε το χέρι της.
  ~ Γιατί δεν είμαι άθεη, απάντησε εκείνη.
  ~Τότε τι είσαι;? ξαναρωτάει ο δάσκαλος.
  ~Είμαι χριστιανή.
  Ο δάσκαλος συγχύζεται, θυμώνει και το πρόσωπό του κοκκινίζει και ρωτάει εκνευρισμένος την Νικη:
  ~Γιατί είσαι χριστιανή;?
  ~Γιατί αγαπώ τον Χριστό. Οι γονείς μου είναι χριστιανοί. Με δίδαξαν το Ευαγγέλιο, που μιλάει για τον Χριστό και την Παναγία μητέρα Του. Γι’ αυτό είμαι χριστιανή.
  Στο άκουσμα αυτής της ομολογίας ο δάσκαλος εκνευρίζεται περισσότερο.
  ~ Αυτό δεν είναι επιχείρημα, λέει άγρια. Κι αν οο γονείς σου ήταν ανόητοι, τι θα έκανες;? Τι θα ήσουν τότε;?.
  Το κοριτσάκι αφού έμεινε σιωπηλό για μια στιγμή, είπε μ’ ένα χαμόγελο:
  ~ Ε, τότε θα ήμουν άθεη!!!
  (Υ.Γ. Το Άγιο Πνευμα μας φωτίζει μερικές φορές να αποστομώνουμε τους άθεους)

  • Θοδωρής

   Τέλειο!!!

 • Giorgos Markou

  σας καταστρεψαν οι σιωνιστες οπως καταστρεφουν τωρα εμας!

 • Η ποινη του Μλαντιτς ειναι εργο του διαβολου ενω η γενοκτονια χιλιαδων ανθρωπων ειναι εργο του Θεου ! Ουαι οι τιθεντες το πικρον γλυκυ και το γλυκυ πικρον ο μεγαλοφωνοτατος εβοησεν Ησαιας. Αλλοιμονο στην «ορθοδοξη» εκκλησια της Σεβιας που εγκρινει γενοκτονιες και επαινει φονιαδες και εγκληματιες πολεμου ……Τι κανουν οι αλλες ορθοδοξες εκκλλησιες ? δεν τολμανε να ανοιξουν το στομα τους για να μη στενοχωρησουν τους εγκληματιες «ορθοδοξους » !!!!! Τετοια «ορθοδοξια» ειναι απειρως χειροτερη απο Σατανισμο και μαυρη μαγεια…..

 • Μεγάλη Ελλάδα

  Τι δικαστήριο της Χάγης ας καταδικάσει τους πραγματικούς υπαίτιους και υποκινητές του πολέμου. Ξέρουν αυτοί τους εργοδότες τους.