Κόσμος

Μέγα φιάσκο: O Ρ.Τ.Ερντογάν με αέρα περιφερειακής υπερδύναμης έρχεται να "καταπιεί" τον Α.Τσίπρα - Οι τελευταίες κινήσεις του


Σε μέγα φιάσκο εκτυλίσσεται η πρόσκληση του Ρ.Τ.Ερντογάν στην Αθήνα με υπαρκτό κίνδυνο, αν όντως πραγματοποιηθεί η επίσκεψη, να πρόκειται για σοβαρό διπλωματικό λάθος από πλευράς Ελλάδας το οποίο θα έχει και συνέπειες. Ο Ρ.Τ.Ερντογάν είτε ο ίδιος είτε άμεσοι συνεργάτες του, με εμπρηστικές δηλώσεις δείχνουν τι θα συμβεί όταν έρθει στην Αθήνα. Εδειξαν ήδη πως σκέφτονται και τι θα πουν. Κανονικά αν ήμασταν σοβαρή χώρα η πρόσκληση έπρεπε ήδη να είχε ακυρωθεί. Οι τελευταίες κινήσεις του  Ερντογάν δείχνουν ότι είναι και σκέφτεται ως περιφερειακή υπερδύναμη και ο Α.Τσίπρας είναι "ανύπαρκτος" γι αυτόν. Και  ως"όργανο ιμπεριαλιστών" έτσι θα τον αντιμετωπίσει.

Είναι ακατανόητη, έστω και από το πρίσμα της οπτικής του ΎΠΕΞ, Ν.Κοτζιά,(μίλησε για ανοιχτούς δίαυλους επικοινωνίας) η απόφαση πρόσκλησης.  Ο Ρ.Τ.Ερντογάν βρίσκεται σε μια περίοδο που τρέχει όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα και ο προσωπικός του εγωισμός έχει γιγαντωθεί.

Ας δούμε τι έχει κάνει ο "Σουλτάνος" μέσα σε λίγα 24ωρα.

Μετά το σχέδιο για το νέο τουρκικό Μαχητικό Αεροσκάφος, TF-X, η AirbusSpace και η turksat υπέγραψαν συμβόλαιο για τους δορυφόρους Türksat 5 A και B.

Η παρουσία της Βρετανίας και ο ύπουλος ρόλος της φαίνεται σε όλα τα εξοπλιστικά προγράμματα της Τουρκίας καθώς αντικαθιστά την Γερμανία σε όλες τις τουρκικές αμυντικές "απαιτήσεις".

Η Τουρκία υπέγραψε επίσης Μνημόνιο Κατανόησης με την Ισπανία στην Αμυντική Συνεργασία. Ναι είναι οι ίδιοι Ισπναοί που μας έκαναν παρατήρηση για το θέμα της Καταλονίας...

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Canikli, υπέγραψε επίσης πολλές αμυντικές συμφωνίες με τους Υπουργούς της Γαλλίας και της Ιταλίας για την ανάπτυξη αντιαεροπορικού συστήματος μεγάλου βεληνεκούς.

Η Τουρκική εταιρεία ASELSAN ανέπτυξε και παρέδωσε νέα θερμικό σύστημα που θα ενσωματωθεί στα τουρκικά drones.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας επισκέφτηκε την Τουρκική βάση στο Κατάρ για να επιθεωρήσει τα στρατεύματα του.

Επιπλέον, η τουρκική αεροδιαστημική βιομηχανία TUSAS ξεκίνησε τα πρωταρχικά στάδια για την κατασκευή του τουρκικού μαχητικού stealth, που είναι προσωρινά γνωστό ως TF-X.

Ο όμιλος Kale Group με 51% και η Rolls-Royce με 49% προχώρησαν στην σύσταση κοινής εταιρείας για την ανάπτυξη κινητήρων που θα χρειαστούν για το μαχητικό TF-X αλλά και πολιτικά αεροπλάνα που θα αναπτύξει η Τουρκία.

Θα προσληφθεί επιπλέον προσωπικό ώστε να είναι έτοιμα όλα μέχρι το 2023 όπου συμπληρώνονται και τα 100 χρόνια από την ίδρυση της σύγχρονης Τουρκίας.

Το μαχητικό TAI TF-X, θα κατασκευαστεί εξολοκλήρου με εγχώρια κεφάλαια και σε αυτό το πλαίσιο, η TAI – Turkish Aviation and Space Industry ξεκίνησε τις προσλήψεις μηχανικών.

Ορισμένες από τις ειδικότητες που ζητούνται είναι οι εξής:

Μηχανικοί συστημάτων

Μηχανικοί συστήματος ελέγχου πτήσης

Μηχανικοί δομικού σχεδίου και ανάλυσης

Μηχανικοί συστημάτων αεροσκαφών

Μηχανικοί συστημάτων αποστολής

Μηχανικοί συστημάτων υποστήριξης εδάφους

Μηχανικοί ηλεκτρομαγνητικού σχεδίου

Ομως ο Ρ.Τ.Ερντογάν προχωρά με ταχύτατους ρυθμούς ακόμη και το τουρκικό αυτοκίνητο. Συνάντηση με τον ιδρυτή της εταιρείας Space X, Έλον Μασκ, είχε στο προεδρικό μέγαρο, ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η συνάντηση-έκπληξη έρχεται μετά την ανακοίνωση της Τουρκίας ότι θα ξεκινήσει εργασίες για το πρώτο της εγχώρια κατασκευασμένο αυτοκίνητο και οι συζητήσεις κινήθηκαν γύρω από αυτό αλλά και τις τελευταίες εξελίξεις στην παραγωγή υβριδικών και ηλεκτρικών οχημάτων.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Yenisafak αλλά και το ntv, οι δύο άντρες ξεκίνησαν τις συζητήσεις για το κλείσιμο συμφωνίας, με την οποία η Τουρκία θα έχει πλέον το δικό της αυτοκίνητο. Η συνάντηση διήρκεσε μία ώρα και δέκα λεπτά και σε αυτήν, παρόντες ήταν και ο υπουργός Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας, Φαρούκ Οζλού και ο υπουργός Μεταφορών, Ναυτιλίας και Επικοινωνίας, Αχμέτ Αρσλάν.

Τη συνάντηση ανάρτησε στο Twitter και το κόμμα του Ερντογάν, μέσω τοπυ επίσημου λογαριασμού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι μια κοινοπραξία των ομίλων Anadolu, BMC, Kıraça Holding, Turkcell και Zorlu Holding, θα έκανε πράξη το πρώτο αυτοκίνητο κατασκευασμένο αποκλειστικά στην Τουρκία.

Η πρωτοβουλία ήρθε μετά από επανειλημμένες εκκλήσεις του Ερντογάν για ένα έργο κοινοπραξίας από το TOBB και το υπουργείο Επιστήμης, Βιομηχανίας και Τεχνολογίας.

Ο Ερντογάν δήλωσε ότι η ομάδα πρωτοβουλίας της αυτοκινητοβιομηχανίας της Τουρκίας θα αποφασίσει για την κατηγορία, το σχεδιασμό, την τεχνολογία των κινητήρων, το μοντέλο, τη μέθοδο παραγωγής και τους στόχους της αγοράς για το αυτοκίνητο.

Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Tesla ιδρύθηκε το 2003 και είναι γνωστή για την εξειδίκευσή της στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Η εταιρεία στοχεύει στη διακοπή της παραδοσιακής αυτοκινητοβιομηχανίας εισάγοντας υψηλής τεχνολογίας, καινοτόμα προϊόντα.

Σε επίπεδο ρητορικής, το ανθελληνικό μίσος ξεχειλίζει.

Σε συνεδρίαση του ΑΚΡ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χρησιμοποίησε ένα απόφθεγμα του Πασά Μεχμέτ το 1573 για την Κύπρο:

«Υπάρχει μια έκφραση που είπε ο Μεχμέτ Πασάς προς τον πρέσβη της Βενετίας: Εμείς, με την κατάκτηση της Κύπρου, σας κόψαμε το χέρι, ενώ εσείς, στον πόλεμο του 1571, μας ξυρίσατε απλά τα γένια» τόνισε.

Για να προσθέσει με τον ίδιο προκλητικό τόνο:

«Το χέρι που κόβεται δεν ξαναφυτρώνει, αλλά το μούσι που ξυρίζεται, ξαναβγαίνει πιο δυνατό».

Κανονικά οποιαδήποτε σοβαρή χώρα θα είχε σταματήσει εδώ και τώρα τις διαδικασίες πρόσκλησης.

 
https://twitter.com/aali_alemdar/status/928299114567274496?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/trpresidency/status/928252900207362048?ref_src=twsrc%5Etfw

Χτες, ο σύμβουλος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, Γιγκίτ Μπουλούτ, ο οποίος απηχεί τις απόψεις του ίδιου του "Σουλτάνου" μίλησε για καταστροφή της Ελλάδας μέχρι το 2020 καις επιτέθηκε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα χαρακτηρίζοντας τον «όργανο των ιμπεριαλιστών».

Πιστεύει κανείς πως ο Ερντογάν βλέπει διαφορετικά τον Α.Τσίπρα ή έχει αντίθετη άποψη;

«Κοιτάξτε, χρόνια τώρα το λέμε για την Ελλάδα, αλλά σήμερα θα εξηγήσω την είδηση που διαβάζω εδώ για ‘το τέλος της Ελλάδας’» ανέφερε και διάβασε την παρακάτω είδηση:

«Τα λιμάνια της τα πούλησε στους Γερμανούς, τους σιδηροδρόμους της στους Ιταλούς και τώρα άρχισαν να χτυπούν οι καμπάνες της χρεοκοπίας. Το γραφείο προϋπολογισμού της ελληνικής βουλής χτύπησε τον κώδωνα του κινδύνου ότι η χώρα είναι αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της χρεοκοπίας».

Στη συνέχεια ο ίδιος εκτιμά ότι «μέχρι το 2020 αναμένεται η επίσημη καταστροφή της Ελλάδας. Πούλησαν τα πάντα, οι τράπεζές της πέρασαν στα χέρια των Γερμανών. Τίποτα δεν έμεινε στα χέρια τους. Οι άνθρωποι στην Ελλάδα περιμένουν τα γερμανικά και τα ιταλικά προϊόντα. Υπάρχει μια ταινία για 300 Σπαρτιάτες που πέφτουν ηρωικά. Για μένα θα πρέπει να ξαναέρθουν οι 300 του Λεωνίδα στην Ελλάδα, γιατί δεν έμεινε τίποτα όρθιο. Η καταλήστευση της Ελλάδας είναι τόσο μεγάλη, που ο ελληνικός λαός δεν το αντιλαμβάνεται.

Ο Τσίπρας που δεν φορά γραβάτα, θα σταματούσε τον ιμπεριαλισμό… Μα ο Τσίπρας είναι ο άνθρωπός τους. Θα θυμάστε, υπήρχε ένας υπουργός Οικονομικών που κυκλοφορούσε με μοτοσικλέτα, ένας ακαδημαϊκός, τον υπουργό αυτόν τον ξήλωσαν. Το είχα αναφέρει στην εκπομπή αυτή παλαιότερα. ‘Θα τον ξηλώσουν τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών και μετά η Ελλάδα θα υπογράψει συμφωνία με το ΔΝΤ’ το είχα πει. Αφού ξήλωσαν τον υπουργό Οικονομικών, φέρανε έναν Άγγλο και ο Άγγλος έγινε υπουργός της ελληνικής κυβέρνησης και έτσι υπέγραψαν. Εμείς τα είχαμε πει στην εκπομπή μας αυτά προτού γίνουν.

«Το μοντέλο του ιμπεριαλισμού δεν αλλάζει. Οι χώρες χρεώνονται, βυθίζονται σε κρίση, μεταφέρουν τα υπάρχοντα του λαού και μετά αλλάζουν απλά κυβερνήσεις. Και στην Τουρκία το 2001 το ίδιο πράγμα έκαναν. Έστειλαν τον Κεμάλ Ντερβίς στην Τουρκία για να βάλει ιμπεριαλιστική τάξη, τον διόρισαν Ρωμαίο διοικητή στην Τουρκία. Αλλά ευτυχώς που βρέθηκε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί να χαλάσει το παιχνίδι τους», δήλωσε ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν και συμπλήρωσε:

«Εγώ τους λυπάμαι τους Έλληνες, γιατί είναι θύματα του ιμπεριαλισμού».

Για εθνικούς και μόνο λόγους η Αθήνα πρέπει να αποσύρει την πρόσκλησή της προς τον Ερντογάν. 

Εάν δεν το πράξει, δείχνει αδυναμία και απίστευτη υποχωρητικότητα και το "παιχνίδι" είναι ήδη χαμένο.
https://twitter.com/Ozkok_/status/928208165988167681?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ozkok_/status/927949794529759233?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...