Ρωσία

Η Ουκρανία προετοιμάζεται για πόλεμο κινητοποιώντας 136 χιλιάδες εφέδρους - Ρωσικές μονάδες έχουν ενισχύσει τα δυτικά σύνορα (αποκλειστικό βίντεο)

Η δύση εφόσον «τελειώνει» με το συριακό ζήτημα και δεν υπάρχει « ψωμί» μετά και την συμφωνία Πούτιν –Τραμπ για το διαμοιρασμό των ζωνών θα ενεργοποιήσει την σύγκρουση στην  Ανατολική Ουκρανία, η οποία έχει «μεγάλο βάθος».   

«Σχεδόν 120 χιλιάδες έφεδροι βρίσκονται στο πρώτο στάδιο της ένταξής τους στις ένοπλες δυνάμεις», τόνισε ο  γραμματέας του Υπουργείου Άμυνας της Ουκρανίας Βλαντιμίρ Γκόβορ,  στο ουκρανικό τηλεοπτικό κανάλι "Στρατιωτική Τηλεόραση της Ουκρανίας".

https://youtu.be/TOQ4WwRg2v4?t=3

«Αυτή τη στιγμή, περίπου 136 χιλιάδες έφεδροι έχουν ήδη καταμετρηθεί στην επιχειρησιακή δύναμη  των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας. Από αυτούς , οι  111 χιλιάδες αποδίδονται στο επιχειρησιακό σχέδιο του πρώτου σταδίου που αφορά την άμεση επάνδρωση των τεθωρακισμένων ταξιαρχιών και των συνταγμάτων ¨, κατέληξε ο ίδιος.

Για να διατηρηθεί το κατάλληλο επίπεδο προετοιμασίας (!!!) σε πρόσφατες  ασκήσεις, συμμετείχαν 30.000 έφεδροι στρατιώτες .

Οι πληροφορίες του ρωσικού τύπου μιλούν για «άνοιγμα» ξανά του μετώπου της «Νέας Ρωσίας» και της πρόκλησης πολεμικών επιχειρήσεων εκ μέρους των Ουκρανών,  οι οποίοι έχουν ενισχυθεί από το ΝΑΤΟ, ενώ πηγή ανέφερε και την άφιξη 2500 μισθοφόρων στην χώρα.

Επιπλέον, κατά το έτος 2017, οι ουκρανικές δυνάμεις  διεξήγαγαν εκατοντάδες στρατιωτικές  ασκήσεις  για την εκπαίδευση του προσωπικού των στρατιωτικών μονάδων και των  μονάδων αεράμυνας .

"Επίσης κατά το ίδιο έτος ασκήθηκαν 105.000 έφεδροι που ανήκουν στην δύναμη του δεύτερου σταδίου ", εξηγεί ο Βλαντιμίρ Γκόβορ.

Ο Ρωσόφωνος εκπρόσωπος της Λαϊκής δημοκρατίας του Ντονένσκ μίλησε για επικείμενη επίθεση στην περιοχή από τις ουκρανικές δυνάμεις , σύμφωνα με βίντεο .

«Η πολιτοφυλακή του λαού της δημοκρατίας LNR δεν θα επιτρέψει στην Ουκρανία να πράξει οτιδήποτε »,  διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος του Υπουργείου άμυνας των Ρωσόφωνων Eduard Basurin.

Η κατάσταση στην πρώτη γραμμή παραμένει τεταμένη, καθώς μόνο χθες είχαμε  57 παραβιάσεις και πολεμικές εμπλοκές .

https://youtu.be/UQkLoZDYSnU?t=23

https://youtu.be/8p3f-Kfl7wM

Την ίδια ακριβώς στιγμή η αμερικανική εφημερίδα  New York Times σε κύριο άρθρο της που συνοδεύονταν με χάρτη χαρακτήρισε την Κριμαία ως «αμφισβητούμενη επικράτεια» .

Τα σύνορα της χερσονήσου της Κριμαίας με την Ουκρανία σημειώθηκαν με διακεκομμένη γραμμή αλλά με ίδιο χρώμα με την Ρωσία.

Η  αμερικανική εφημερίδα είναι πεπεισμένη ότι ο χάρτης και το άρθρο "έδωσαν μια σαφή και ακριβή περιγραφή της κατάστασης στην Κριμαία."

Πρίν μερικές ημέρες ο Ουκρανός πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο, υποστήριξε ότι η τελευταία στρατιωτική δραστηριότητα της Ρωσίας (άσκηση Zapad-2017) υποδηλώνει ότι η Μόσχα ετοιμάζει τις δυνάμεις της για πόλεμο με την Δύση, στην ανατολική Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον ίδιο , οι τελευταίες στρατιωτικές ασκήσεις της Μόσχας, στα εδάφη της Λευκορωσίας, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 100.000 στρατιωτών, είχαν στόχο να δοκιμάσουν την οριοθέτηση κατά μήκος των συνόρων με την Ευρώπη.

Ο Ουκρανός πρόεδρος δήλωσε ότι τα τελευταία «παιχνίδια πολέμου» της Μόσχας, απέδειξαν ότι το Κρεμλίνο δεν έχει την παραμικρή διάθεση να επιστρέψει την Κριμαία στην Ουκρανία.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά στο ουκρανικό κοινοβούλιο... «η Μόσχα δεν εμφανίζει σημάδια διάθεσης να εγκαταλείψει την περιοχή της Κριμαίας». «Για την ακρίβεια, υπάρχουν πολλές αποδείξεις ότι προετοιμάζεται για έναν επιθετικό πόλεμο παγκοσμίων διαστάσεων».

«Με το πρόσχημα των στρατιωτικών ασκήσεων, δεν αποκλείω να υπάρξει νέο χτύπημα από Ρώσους στρατιώτες εντός της ουκρανικής επικράτειας» είπε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Πρόσθεσε δε πως «πάνω από 2.000 Ρώσοι στρατιώτες έχουν συγκεντρωθεί, παραμένοντας  στα σύνορά μας ».

Με λίγα λόγια «διαμορφώνεται» από την δύση το κατάλληλο κλίμα για να ενεργοποιηθεί το « ουκρανικό ρήγμα» που θα δώσει μεγάλους "σεισμούς" σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ένωση.

Μια ένωση η οποία παρεμπιπτόντως ετοιμάζει «ευρωπαϊκό στρατό» υπό τον έλεγχο του Βερολίνου, ο οποίος από ότι φαίνεται θα τεθεί άμεσα υπό διοίκηση του ΝΑΤΟ που συγκεντρώνει συνεχώς δυνάμεις στην Α.Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...