Ελληνοτουρκικά

Εφιαλτικά σενάρια: Η ανατροπή του Ρ.Τ.Ερντογάν περνάει από το ελληνικό έδαφος - Ξαφνικές συλλήψεις 343 Τούρκων Αξιωματικών

Πέπλο μυστηρίου επικρατεί σχετικά με τις συλλήψεις των 9 Τούρκων και Κούρδων, στόχος ήταν ο Ερντογάν ή ένα τρομοκρατικό χτύπημα στην Τουρκία… made in Greece; ή μήπως κάποιοι σπρώχνουν σε ελληνοτουρκικό επεισόδιο το οποίο θα οδηγήσει σε ήττα της Τουρκίας και εκδίωξη του Ρ.Τ.Ερντογάν από την εξουσία; Τίποτα δεν μπορεί να αποκλεισθεί ειδικά αν κάποιος μελετήσει το σχέδιο "Βαριοπούλα" στοιχεία του οποίου το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ παραθέτει παρακάτω.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι οι τουρκικές αρχές προχώρησαν σε 360 (!) συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη, οι 343 είναι αξιωματικοί του τουρκικού Στρατού! Και όλα αυτά τη στιγμή που το σκάνδαλο Ζαράμπ έσκασε και η αντιπολίτευση "βράζει" κατά του Ρ.Τ.Ερντογάν!

Επίσης κανείς δεν γνωρίζει πως θα έρθει ο Ρ.Τ.Ερντογάν. Ακούγεται έντονα ότι θα πάει πρώτα Κομοτηνή, Ξάνθη, Καβάλα και μετά αεροπορικώς Αθήνα ή κατευθείαν Αθήνα και μετά Ξάνθη και Κομοτηνή.

Μοιάζει για τουρκική φιέστα; Ισως.

Πιθανότατα η Τουρκία ήταν ο προορισμός της εκρηκτικής ύλης που είχαν συγκεντρώσει οι 9 Τούρκοι που συνελήφθησαν από τις Ελληνικές Αρχές, σε Νέο Κόσμο και Καλλιθέα. Ωστόσο ακόμα δεν έχει αποκλειστεί το σενάριο να προετοιμαζόταν χτύπημα ενάντια στον Ταγίπ Ερντογάν που στις 7 και 8 Δεκεμβρίου θα βρίσκεται στην χώρα μας. 

Οι 9 Τούρκοι φέρονται να αγόρασαν φωτιστικό πετρέλαιο και το λίπασμα από την χώρα μας. Υλικά με τα οποία μπορεί κάποιος να φτιάξει εκρηκτικό μηχανισμό. Τα υλικά αυτά είναι νόμιμα και στην Τουρκία, ωστόσο επειδή προφανώς οι αρχές γνωρίζουν αυτήν την ιδιότητά τους, με νόμο από το 2000 απαιτείται ταυτότητα για να μπορέσει κάποιος να τα αγοράσει!

Κανείς δεν μπορεί ακόμα να αποκλείσει οποιοδήποτε σενάριο. Ακόμα και αυτό της επίθεσης στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που επισκέπτεται την χώρα μας στις αρχές Δεκεμβρίου. Η Αντιτρομοκρατική ακόμη εξετάζει το ενδεχόμενο του συμβολικού «χτυπήματος» πριν ή κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης του Τούρκου προέδρου στην Αθήνα, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

Ό, τι κι αν συνέβαινε από τα παραπάνω, είναι βέβαιο πως θα προκαλείτο κρίση. Τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο… εξωτερικό. Δεν είναι άλλωστε η Τουρκία μια χώρα που αφήνει κάτι να… πέσει κάτω. Συνεπώς εύκολα φαντάζεται κανείς τι θα συνέβαινε εάν κατά την διάρκεια της επίσκεψης του «Σουλτάνου» στην Ελλάδα, πραγματοποιούνταν τρομοκρατική επίθεση…

Για το λόγο αυτό η Αντιτρομοκρατική, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει επεκτείνει τις έρευνες και στην Θεσσαλονίκη καθώς υπάρχουν ενδείξεις πως υπάρχει και εκεί δίκτυο του DHKP-C, που θα παραλάμβανε τα υλικά που συγκέντρωνε η ομάδα τις Αθήνας, με σκοπό να τα περάσουν παρανόμως στην Τουρκία μέσα από μυστικά περάσματα στα σύνορα.

Άλλωστε οι περισσότεροι από τους 9 Τούρκους συλληφθέντες έφθασαν στην Ελλάδα το περασμένο καλοκαίρι, κάνοντας μια στάση διαρκείας στην Θεσσαλονίκη.

Σχέδιο "Balyoz", «Βαριοπούλα ή Βαριά» 

Το σχέδιο Βαριοπούλα προετοιμάστηκε το χρονικό διάστημα 2002-2003 από τους Αρχηγούς της Πρώτης Στρατιάς με στόχο την πτώση και αντικατάσταση της κυβέρνησης του Κόμματος Δημοκρατίας και Ανάπτυξης, το οποίο ήρθε στην εξουσία το 2002 με ποσοστό 37% των ψήφων.

Στόχος των πραξικοπηματιών ήταν να προκαλέσουν φόβο στην κοινωνία, προβαίνοντας σε προβοκατόρικες ενέργειες, προκαλώντας χάος και λειαίνοντας έτσι το έδαφος για μία στρατιωτική επέμβαση.

Το πραξικόπημα αποφεύχθηκε λόγω της ισχυρής άρνησης του τότε Γενικού Αρχηγού Στρατηγού Hilmi Özkök και του Διοικητή Δυνάμεων Ξηράς Στρατηγού Aytaç Yalman.

Tο σχέδιο Βαριοπούλα: αποτελείτο από 4 υποσχέδια, τα Oraj (Καταιγίδα), Suga (Belaying), Sakal (Γενειάδα) και Çarşaf (Chador).

Συγκεκριμένα, το σχέδιο Suga σχεδιάστηκε από τις Ναυτικές Δυνάμεις και θα ξεκινούσε μία κρίση στο Αιγαίο, αντίστοιχη με αυτή των Ιμίων (κάτι που συμβαίνει αυτές τις ημέρες στο Αιγαίο).

Το σχέδιο Oraj προετοιμάστηκε από τον Διοικητή Αεροπορίας και συμπεριελάμβανε την κατάρριψη τουρκικών αερομαχικών (τις τελευταίες ημέρες είχαμε αερομαχίες)

Τα σχέδια Chador και Beard στόχευαν στην πρόκληση χάους με τον βομβαρδισμό των τζαμιών Beyazit και Fatih.

Συγκεκριμένα, ως πρός την προετοιμασία της κοινής γνώμης διεκπεραιωτικό ρόλο διαδραμάτιζαν οι επιχειρήσεις ''Carsaf'' («Τσαντόρ») και ''Sakal'' («Γενειάδα»), οι οποίες προέβλεπαν προβοκατόρικες ενέργειες στις οποίες περιλαμβάνονταν επιθέσεις-καταστροφές (τοποθέτηση εκρηκτικών μηχανισμών) σε μουσουλμανικά τεμένη ιδιαίτερης αξίας για τους Τούρκους, όπως σ'αυτό του Fatih (του Σουλτάνου Μωάμεθ Β' του Πορθητή / Fatih=Κατακτητής) και του Beyazit (του Σουλτάνου Βαγιαζήτ Β'), κατά την ώρα της προσευχής.

Παράλληλα, η όλη κατάσταση αναβρασμού του κόσμου θα συνοδευόταν από ένταση στην περιοχή του Αιγαίου Αρχιπελάγους με την δήθεν («στημένη») κατάρριψη τουρκικού μαχητικού αεροσκάφους από αντίστοιχο ελληνικό.

Μέσα σε αυτό το δυσμενές κλίμα ο τουρκικός στρατός θα «ανταπέδιδε» την «ελληνική» επιθετική ενέργεια με εισβολή στον Βόρειο Έβρο (αναφέρθηκαν στον Άνω Βόρειο Έβρο και σε δύο παραποτάμους του, τον Ερυθροπόταμο και το Ποτιστικό Ρέμα) και περιορισμένης κλίμακας πόλεμο (τουλάχιστον σε αρχικό στάδιο) ενώ στο εσωτερικό της Τουρκίας θα ανέτρεπαν την ισλαμική κυβέρνηση.

Επιπρόσθετα, θα πρέπει να γίνει σαφές πως το γενικότερο σχέδιο εμπλοκής με την Ελλάδα περιελάμβανε περισσότερες της μίας εστίες σύγκρουσης, ώστε να επιτευχθεί πλήρης αιφνιδιασμός και διάσπαση των ελληνικών δυνάμεων.

Το σχέδιο ''Suga'' αποτελούσε το ναυτικό σκέλος του ευρύτερου σχεδίου ''Βαριοπούλα'' σύμφωνα με έκθεση του τουρκικού πολεμικού ναυτικού (βρέθηκαν έγγραφα στο επιτελείο του Στόλου στο Γκιόλτζουκ) όπως αναφέρει η εφημερίδα Yeni Safak σε σχετικό δημοσίευμα της τον Ιανουάριο του 2011.

Το σχέδιο αυτό, υπό την διαταγή του ναυάρχου Ozden Ornek, προέβλεπε την πρόκληση κρίσεως με την Ελλάδα και ακολούθως την πολεμική αναμέτρηση στο Αιγαίο Αρχιπέλαγος με αφορμή επεισόδια σε «νησιά, νησίδες και βραχονησίδες η κυριότητα των οποίων δεν έχει μεταβιβαστεί με συμφωνίες στην Ελλάδα».

Για την πρόκληση των επεισοδίων προτάθηκε και η εκμετάλλευση προστριβών που προκύπτουν ορισμένες φορές μεταξύ ελληνικών και τουρκικών αλιευτικών στην περιοχή του ελληνικού νησιού Ζουράφα (ή Λαδόξερα).

Ακόμη, σκοπός ήταν η απόβαση τουρκικών δυνάμεων σε ελληνικά νησιά όπως οι Οινούσσες («ελέγχουν από τον βορρά τον δίαυλο του Τσεσμέ κι από ανατολικά την Χίο και ως εκ τούτου θα προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα απέναντι στην Ελλάδα»), οι Φούρνοι αλλά και στην Λέρο («Σκοπός ήταν η πραγματοποίηση εκτεταμένης επιχείρησης με στόχο την Λέρο, με την συμμετοχή ναυτικών και αεροπορικών δυνάμεων. Έτσι, θα διασφαλιζόταν η αντίδραση της Ελλάδας και το ξέσπασμα της κρίσης.»).

Στο ίδιο πλαίσιο του σχεδίου «Βαριοπούλα» συγκαταλέγεται και το αντίστοιχο «Κλωβός», το οποίο σύμφωνα με αναφορές συμπεριελάμβανε και την δολοφονία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίου Α'.

Οι συλλήψεις των εννέα Κούρδων στην Αθήνα είναι πρώτη είδηση και στα τουρκικά ΜΜΕ.

Όπως μεταδίδουν τα τουρκικά ΜΜΕ, όλοι οι συλληφθέντες είναι μέλη του DHKP-C. Μάλιστα, τονίζουν πως η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έγινε εν όψει της επίσκεψης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα, στις 7 και 8 Δεκεμβρίου.

https://www.youtube.com/watch?v=A8UAYU7Q_WM

https://www.youtube.com/watch?v=6cL0FS1pHG4

https://www.youtube.com/watch?v=Or2zS8P7Oak

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...