Αρχείο

Βρέχει φωτιά και ατσάλι στα ελληνοτουρκικά σύνορα - Μετακίνηση δυνάμεων στην Θράκη - Εκτόξευση τορπίλης από τουρκικό στόλο ενόψει εξελίξεων...


Σε εντυπωσιακή επίδειξη ισχύος στα σύνορα με Τουρκία και αναδιοργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων με εσπευσμένη μετακίνηση δυνάμεων στη Θράκη προχωρά το ΓΕΕΘΑ καθώς επανακατατέθηκε η τροπολογία για την Ενωση Ξάνθης. Υπενθυμίζουμε ότι πολλοί σύλλογοι της μουσουλμανικής μειονότητας ετοιμάζουν ήδη αιτήσεις προς τα Πρωτοδικεία σε όλη την Θράκη προκειμένου να μετονομαστούν σε «Τουρκικά». Τα ελληνοτουρκικά μέτωπα διευρύνονται πλέον...

Ολα αυτά τη στιγμή που ο τουρκικός Στόλος ετοιμάζεται εντατικά από...Καβάλα μέχρι Κυπριακή ΑΟΖ ενώ χτες προχώρησε και σε βολή τορπίλης. Βίντεο μπορείτε να δείτε παρακάτω.

Το μήνυμα ελήφθη: «Είμαστε ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΙ που έχουμε ταχθεί στο βορειοανατολικότερο άκρο της Πατρίδας μας, ανάμεσα σε 2 χώρες και 3 ποτάμια και έχουμε την θέληση, τη δύναμη και τα μέσα, να ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ, να ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ και να ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ»

21 αεροσκάφη, 59 στελέχη των δυνάμεων της Πολεμικής Αεροπορίας, 2.129 αξιωματικοί και οπλίτες εκ των οποίων 117 εθνοφύλακες και 149 έφεδροι ήταν «επί ποδός» στη διακλαδική άσκηση των Ενόπλων Δυνάμεων που η τελική της φάση πραγματοποιήθηκε στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Σουφλίου Έβρου.

Πυκνοί καπνοί και εκκωφαντικοί ήχοι από τις βολές των αρμάτων συνθέτουν το σκηνικό της τελικής φάσης του «Παρμενίων». Ο Ελληνικός Στρατός για άλλη μια φορά δείχνει την ετοιμότητα του. Άρματα, πυροβόλα, ελικόπτερα και αεροπλάνα βάλλουν προς τους στόχους κάνοντας επίδειξη δύναμης και ικανοτήτων.

Αυτά συνέβησαν την Παρασκευή 06 Οκτωβρίου στον ακριτικό Έβρο υπό το βλέμμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου, του Αρχηγού ΓΕΣ Αντιστράτηγου Αλκιβιάδη Στεφανή, του Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγου Δημόκριτου Ζερβάκη και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Ναύαρχου Ευάγγελου Αποστολάκη. "Ενορχηστρωτής" ο διοικητής του 4ου Σώματος Στρατού Στρατηγός Καμπάς Γεώργιος.

Ταυτοχρονα, ο Έλληνας υπουργός άμυνας ανέφερε την εσπευσμένη  μετακίνηση μεγάλης Στρατιωτικής δύναμης Μονάδων στον Έβρο και στη Θράκη «διότι εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας, κι εδώ υπάρχει η απειλή, κι εδώ πρέπει να είμαστε ακόμα πιο πολλοί, πιο οργανωμένα».

Ο ΥΕΘΑ μάλιστα διευκρίνισε πως «παρά τις φωνές διαμαρτυρίας για μείωση των στρατιωτικών δυνάμεων σε άλλες περιοχές της χώρας «δεν πρόκειται να αποδυναμώσουμε τη Θράκη προκειμένου να ικανοποιήσουμε πολιτικές επιδιώξεις, ή να υπολογίσουμε το πολιτικό κόστος.  Θα δεχθούμε τις εισηγήσεις τις οποίες θα κάνει η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων».

Υπενθυμίζουμε ότι οι δηλώσεις Καμμένου δεν είναι «άσχετες» με τον  αντιπρόεδρο της βουλγαρικής Κυβέρνησης και Υπουργό Άμυνα Κρασιμίρ Καρακατσάνωφ, ο οποίος  μίλησε για προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης  στη Βουλγαρία με στόχο τα γκέτο των Ρομά και των Βουλγάρων Μουσουλμάνων καθώς και για αντάρτικο στα Βουνά της Ροδόπης.

Σύμφωνα λοιπόν με τον Βούλγαρο ΥΠΑΜ, οι προσπάθειες ριζοσπαστικοποίησης συγκεντρώνονται σε εκείνη ακριβώς την περιοχή που γειτνιάζει με την Δυτική Θράκη  και τόνισε με διπλωματικό τρόπο ότι όλες οι χώρες  απειλούνται από τη ριζοσπαστικοποίηση (συμπεριλαμβανομένης και της Ελλάδος).

Πρόβα τζενεράλε της Τουρκίας για ότι «προκύψει» στο Αιγαίο.

Ενώ το  τουρκικό πολεμικό ναυτικό μακριά από τα «αδιάκριτα βλέμματα» του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στην Μαύρη Θάλασσα διεξάγει άσκηση εκτόξευσης πραγματικής τορπίλης σε πολεμικό πλοίο για την αποτελεσματικότερη προετοιμασία της τουρκικής διοίκησης υποβρυχίων .

Συγκεκριμένα το τουρκικό υποβρύχιο TCG Sakarya κλάσεως Preveze , διεξήγαγε  στη Μαύρη Θάλασσα άσκηση με πραγματική βολή τορπίλης σε παροπλισμένο πλοίο , ενδεικτικό των προετοιμασιών του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, αναφέρει ο τουρκικός τύπος.

Δείτε το βίντεο.
https://twitter.com/muhammetmtin/status/917091033925726208?ref_src=twsrc%5Etfw

Το άρθρο επισημαίνει ιδιαίτερα  ότι « το Τουρκικό Ναυτικό και η διοίκηση υποβρυχίων διαθέτει μεγάλη δύναμη και για άλλη μια φορά απέδειξε ότι τα υποβρύχια μας είναι έτοιμα να πολεμήσουν  σε οποιοδήποτε περιβάλλον ανά πάσα  στιγμή»!

Το υποβρύχιο  Sakarya έριξε την τορπίλη σε πλοίο -στόχο στα βαθιά νερά της Μαύρης Θάλασσας επιτυγχάνοντας πλήρως τον στόχο.

Επανακατατέθηκε η τροπολογία για την Ένωση Ξάνθης

Επανακατατέθηκε και επίσημα στη Βουλή από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή η επίμαχη τροπολογία που ανοίγει το δρόμο για την δικαστική επανεξέταση της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης. Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο για την διόρθωση φύλου.

Οι οποίες τροποποιήσεις ικανοποίησαν τον βουλευτή των ΑΝΕΛ, Δημήτρη Καμμένο. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος συνεχάρη προσωπικά τον υπουργό Δικαιοσύνης για τη «γενναία πρωτοβουλία του».

Δεν ήταν ίδια η άποψη του βουλευτή της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννη Σαρίδη. Χαρακτήρισε «ανθέλληνες» όσους την ψηφίσουν και προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Σταύρου Κοντονή.

Σύμφωνα με την νέα τροπολογία που φέρει τον τίτλο «Συμπλήρωση διατάξεων του άρθρου 758 του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας» εισάγει ορισμένες επιφυλάξεις. Γίνεται αναφορά στους περιορισμούς της Διάταξης της παρ. 2 του άρθρου 11 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τις λοιπές διατάξεις της Σύμβασης αυτής καθώς και τις Διεθνείς Συνθήκες. Όπως επίσης και στους όρους και περιορισμούς που προβλέπονται στις επιμέρους διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου περί προστασίας της εθνικής ασφαλείας, της δημόσιας τάξης, της πρόληψης του εγκλήματος, της προστασίας της υγείας ή ηθικής και της προστασίας της προστασίας των δικαιωμάτων και ελευθεριών των τρίτων.

Προβλέπεται ότι η αίτηση από τους ενδιαφερόμενους ασκείται μέσα σε προθεσμία 90 ημερών, που ξεκινάει η προθεσμία αυτή από την ημερομηνία που καθίσταται οριστική η απόφαση του ΕΔΑΔ.

Ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος μετά την τροποποίηση της τροπολογίας και τους περιορισμούς που τέθηκαν δήλωσε πως «με την ευκαιρία της επανακατάθεσης της τροπολογίας από το Υπουργείο Δικαιοσύνης για την «Τουρκική Ένωση Ξάνθης», είναι σημαντικό να αναγνωρισθεί η γενναία αυτή πρωτοβουλία του υπουργού Σταύρου Κοντονή, η οποία θωρακίζει απόλυτα τη Θράκη μας και τα συμφέροντα του Ελληνικού Έθνους. Τον συγχαίρω προσωπικά».

Ετοιμάζονται εντατικά οι νέο-οθωμανοί όπως έδειξαν και στην Συρία με την εισβολή στην Ιντλίμπ,  να «απλώσουν το χέρι τους και να αρπάξουν» , μόνο που ήρθε ο καιρός να τους το «κοντύνουμε» παρόλα τα μεγάλα οικονομικά προβλήματα μας .  

Φωτορεπορτάζ από την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης "Παρμενίων 2017"Φωτορεπορτάζ από την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης "Παρμενίων 2017"Φωτορεπορτάζ από την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης "Παρμενίων 2017"Φωτορεπορτάζ από την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης "Παρμενίων 2017"Φωτορεπορτάζ από την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης "Παρμενίων 2017"Φωτορεπορτάζ από την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης "Παρμενίων 2017"Φωτορεπορτάζ από την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης "Παρμενίων 2017"Φωτορεπορτάζ από την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης "Παρμενίων 2017"Φωτορεπορτάζ από την τελική φάση της στρατιωτικής άσκησης "Παρμενίων 2017"

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ελληνοτουρκικά 0

Για "κρίση θαλάσσιου πάρκου στο Αιγαίο" μιλούν τα τουρκικά ΜΜΕ - Δένδιας: "Σιγά μην ζητήσουμε την άδεια της Τουρκίας για να ψαρέουμε στις Κυκλάδες" (Βίντεο)

Δύο νέα εθνικά θαλάσσια πάρκα σε Αιγαίο και Ιόνιο και τέλος στο ψάρεμα με μηχανότρατες εξήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης