Ελληνοτουρκικά

Αναζητείται επειγόντως λύση: Ο Τουρκικός Στόλος απλώνεται από Καβάλα μέχρι Κυπριακή ΑΟΖ με εκτοξεύσεις πυραύλων ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου - Οι S-300 σκουριάζουν σε μια αποθήκη;

"Γνωρίζουμε ότι οι πύραυλοι S-300 στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιούνται. Σύμφωνα με πηγές, ευρίσκονται σε μια στρατιωτική αποθήκη στην Κρήτη και «σκουριάζουν» " λένε οι Τούρκοι . Eχει αποθρασυνθεί η Άγκυρα και το δείχνει με κάθε τρόπο. Μετά την ατολμία μας να καταρρίψουμε ακόμη και τα τουρκικά drones που πέταξαν πάνω από τον Στόλο μας, η Αγκυρα επανέρχεται και δεσμεύει περιοχές από την κυπριακή ΑΟΖ μέχρι και την …Καβάλα! Κάποτε όλα αυτά θα ήταν "casus Belli"...

Τουρκικά ΜΜΕ, ελεγχόμενα από τον Ρ.Τ.Ερντογάν, επανέρχονται και κάνουν ειδική αναφορά στους ελληνικούς S-300.

Γιατί η εφημερίδα hurriyet αναφέρει ότι οι ελληνικοί S-300PMU-1 είναι «ανενεργοί» μία ημέρα μετά  την αποστολή τουρκικών  F-16 στην Κρήτη;      

Περίεργα πράγματα σε άκρως επικίνδυνη και φορτισμένη χρονική στιγμή από την Άγκυρα , η οποία εντελώς ξαφνικά ενδιαφέρθηκε για την επιχειρησιακή ετοιμότητα των ελληνικών πυραυλικών συστημάτων S-300PMU-1  στην Κρήτη.

Η Αγκυρα μετά από ένα θερμό τριήμερο λόγω της αντίδρασης της Τουρκικής Αεροπορίας στην Άσκηση Παρμενιων, εξέδωσε νέες Navtex με δεσμεύσεις περιοχών από την κυπριακή ΑΟΖ έως τα όρια των χωρικών υδάτων στην περιοχή της Καβάλας.

Επίσης, σε μια σαφέστατη παραβίαση των ΜΟΕ προαναγγέλλει ενεργοποίηση του παράνομου πεδίου βολής που έχει δεσμεύσει στο κέντρο του Αιγαίου την ημέρα της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου.

Με την NAVTEX 999/17 η Τουρκία δέσμευσε περιοχή που επικαλύπτει μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νοτίως του Καστελόριζου για άσκηση ρυμούλκησης υποβρύχιας συσκευής από τουρκικό πολεμικό σκάφος στις 10 Οκτωβρίου.

Με την NAVTEX 997/17 δεσμεύεται μεγάλη περιοχή εντός της Κυπριακής ΑΟΖ για ασκήσεις στις 9 Οκτωβρίου ενώ για τις 11 Οκτωβρίου δεσμεύεται περιοχή μεταξύ της Σαμοθράκης και της Θάσου για την πραγματοποίηση άσκησης (NAVTEX 998/17).

Επίσης ενεργοποιείται το πεδίο βολής που παράνομα έχει δεσμεύσει η Τουρκία μεταξύ της Σκύρου και της Χίου για τις 9-12 Οκτωβρίου, από 16 έως 19 Οκτωβρίου για τις 28 και 30 Οκτωβρίου…

Η Τουρκία επίσης με σειρά ΝΟΤΑΜ’s δηλώνει ότι δεν αναγνωρίζει τον ελληνικό εναέριο χώρο των 10 ν.μ. υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να ευθυγραμμισθεί με τα χωρικά ύδατα των 6 ν.μ. και προειδοποιεί ότι τα αεροσκάφη της δεν θα καταθέσουν σχέδια πτήσης και θα σεβαστούν μόνον τον εναέριο χώρο των 6.ν.μ..

Ολες οι ενδείξεις εδώ και καιρό έδειχναν ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν "πανηγύρι" σε Αιγαίο και Κύπρο ενόψει αιφνιδιαστικών εξελίξεων .

Συγκεκριμένα, προχθές τουρκικά αεροσκάφη με μια αποστολή τύπου "Ηλιάκη", F-16 εφοδιασμένα  με πυραύλους  και φωτομηχανές  επιχείρησαν ως γνωστόν να φωτογραφήσουν τους ελληνικούς πυραύλους S-300.

Όπως  αναφέρουν πληροφορίες του «pentapostagma.gr» έπεσε πολύ «ξύλο» με ελληνικά μαχητικά να τα καταδιώκουν και να επιχειρούν να τα κρατήσουν μακριά από τον… στόχο τους.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πώς ο τουρκικός σχηματισμός κινήθηκε στο Κρητικό Πέλαγος μέχρι το ύψος των Χανίων, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να προσεγγίσει σε κοντινή απόσταση το νησί και να φέρει σε πέρας την αποστολή του.

Η αποστολή αυτή που επιχείρησαν οι Τούρκοι προσομοίαζε σε αυτή που έγινε και οδήγησε στην τραγωδία με τον σμηναγό Κώστα Ηλιάκη, αφού F-16 συνόδευαν άλλα, ιδίου τύπου αεροσκάφη με φωτομηχανές, και προχωρούσαν σε επιθετικούς ελιγμούς με στόχο να φτάσουν όσον πιο… βαθιά μπορούσαν.

Σήμερα"εντελώς τυχαία", ο  Murat Yetkin (1959 Gaziantep), Τούρκος δημοσιογράφος και αρθρογράφος,  πτυχιούχος του Τεχνικού Πανεπιστημίου  Μέσης Ανατολής, στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, σε βαρυσήμαντο άρθρο του στην τουρκική εφημερίδα hurriyet αναφέρει καταρχήν απευθυνόμενος στις ΗΠΑ για τους S-400 ,  ότι ο ίδιος ο  Ερντογάν δήλωσε ότι οι «ελληνικοί S-300 βρίσκεται εδώ και χρόνια στην Ελλάδα και το ΝΑΤΟ δεν αντιτάχθηκε ποτέ στην παρουσία τους . Ο  Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ ίσως γνωρίζει κάτι  άλλο!

Γνωρίζουμε ότι οι πύραυλοι S-300 στην Ελλάδα δεν χρησιμοποιούνται. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ευρίσκονται σε μια στρατιωτική αποθήκη στην Κρήτη και «σκουριάζουν» .

Επειδή οι πύραυλοι  δεν πήραν την άδεια να τοποθετηθούν στην Κύπρο λόγω της αντίδρασης της Τουρκίας πριν από 20 χρόνια. Οι πύραυλοι αυτοί όμως δεν μπόρεσαν ποτέ  να συνδεθούν με το σύστημα αεράμυνας του ΝΑΤΟ.

Οι  ελληνικοί πύραυλοι patriot όμως διασυνδέθηκαν αμέσως στο νατοϊκό σύστημα και είναι ενεργοί. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει ρόλος για τους αντιαεροπορικούς πυραύλους  S-300 στην αεροπορική άμυνα της Ελλάδας», κατέληξε ο ίδιος.

Τι ακριβώς υπονοεί ο Τούρκος;

Τα τελευταία χρόνια οι παραβιάσεις του εναέριου χώρου και οι σοβαρές εμπλοκές ελληνικών και τουρκικών μαχητικών έχουν εκτός από το βόρειο Αιγαίο μεταφερθεί σιγά-σιγά  σε  Κάρπαθο, Ρόδο και νότια της Κρήτης. Τίποτα δεν είναι τυχαίο. Η ελληνική αμυντική “ομπρέλα” και ό,τι πιο σύγχρονο έχουν πάρει οι Ένοπλες Δυνάμεις μας έχει έρθει στην Κρήτη.

Η Κρήτη αποτελεί  ένα τρομερά σημαντικό στρατηγικό σημείο στην Ανατολική Μεσόγειο το οποίο μπορεί να συντονίζει και να ελέγχει σχεδόν όλο το Αιγαίο και φυσικά να φτάνει μέχρι την Κύπρο την Αίγυπτο και την Λιβύη και φυσικά στεγάζει την αμερικανική βάση στην Σούδα.

Εκείνο που προβλημάτισε τους επιτελείς του Πενταγώνου που  παρακολουθούν από το Κέντρο Επιχειρήσεων τις τελευταίες ημέρες την τουρκική δραστηριότητα,  είναι  η εμμονή των Τούρκων πιλότων να φτάσουν όσο πιο κοντά μπορούσαν σε ελληνικές δυνάμεις είτε στην στεριά με υπερπτήσεις είτε στην θάλασσα , κάνοντας συχνά επικίνδυνους ελιγμούς.

Ποιο παιχνίδι παίζουν οι Τούρκοι με την ελληνική αεράμυνα και τι ακριβώς αναζητούν με συνδυασμένες πολεμικές πτήσεις αεροσκαφών  τους (COMAO) που  πάντα συνοδεύονται από τουρκικά  κατασκοπευτικά αεροσκάφη;

Ταυτόχρονα οι Τούρκοι δοκιμάζουν την ετοιμότητα της αεράμυνας, το βεληνεκές, ακόμη και τις περίφημες «νεκρές ζώνες» για να ξέρουν πώς μπορούν να ξεφύγουν.

https://youtu.be/m3vfWUXL0bU?t=3

Την συγκεκριμένη περίοδο διαδραματίζονται  πολλά πέριξ της Κρήτης. Διακυβεύονται ελληνικά, αμερικάνικα και άλλα συμφέροντα. Η Κρήτη είναι ίσως ο πιο σημαντικός στρατηγικός τόπος της Μεσογείου και αυτό ακριβώς η ελληνική κυβέρνηση θα διαπραγματευθεί στην Ουάσιγκτον.

Το σίγουρο όμως είναι ότι όλα αυτά έχουν ενεργοποιήσει την ανώτατη ελληνική στρατιωτική ηγεσία η οποία είναι σε εγρήγορση για να ανιχνεύσει τις πραγματικές προθέσεις των Τούρκων, οι οποίοι αναζητούν, πολύ πιθανόν κενά στην ελληνική αεράμυνα διότι   απλά «ετοιμάζονται» για κάποιο θερμό επεισόδιο με λίαν επικίνδυνες προεκτάσεις στο Αιγαίο –Κύπρο ελέω υδρογονανθράκων και άλλων τουρκικών επιδιώξεων.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...