Κύπρος

Yποψήφιος στις προεδρικές εκλογές του 2018 ο Νίκος Αναστασιάδης

Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης εξήγγειλε σήμερα και επισήμως την υποψηφιότητα του για τις Προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2018.

Στην ομιλία του έκανε απολογισμό της θητείας του από το 2013 ως σήμερα, ενώ παρουσίασε και το όραμά του για την επόμενη πενταετία.

Μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η κυβέρνησή του κατάφερε να μετατρέψει την οικονομική κρίση σε ευκαιρία και να κρατηθεί όρθια παρά τις πιέσεις. O Κύπριος Πρόεδρος, σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του έγιναν «ιστορικής σημασίας μεταρρυθμίσεις», με στόχο να μετατραπεί η Κύπρος σε ένα σύγχρονο κράτος. Ωστόσο, αναγνώρισε ότι απαιτούνται ακόμη πολλά έτσι ώστε να διαφυλαχθεί η ειρήνη στον τόπο, για να δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες για τους νέους και για να επικρατήσει η αξιοκρατία.
«Χρειάζεται» είπε « το κάθε βήμα μας να είναι μελετημένο για να μην επιστρέψουμε σε καταστάσεις του πρόσφατου παρελθόντος». Τόνισε πως στόχος του παραμένει η επίλυση του Κυπριακού, βασισμένη σε μία συμφωνία που να μην αφήνει νικητές και ηττημένους.

Κλείνοντας την ομιλία του δήλωσε ότι θέτει το έργο του και την υποψηφιότητά του στην κρίση του κυπριακού λαού, ζητώντας μία «δεύτερη και τελευταία θητεία», προσθέτοντας πως δεν είναι πρόθεσή του να ακολουθήσει τον δρόμο της αντιπαράθεσης με κανέναν.

Στη σημερινή εκδήλωση παρόντες ήταν και οι στενοί του συνεργάτες στο κεντρικό εκλογικό επιτελείο και στα επαρχιακά επιτελεία που θα αρχίσουν να λειτουργούν πλέον επίσημα μετά την εξαγγελία της υποψηφιότητας Αναστασιάδη.

Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις ο Νίκος Αναστασιάδης φέρεται να περνάει με άνεση στον 2ο γύρο των εκλογών ενώ οι Σταύρος Μαλάς και Νικόλας Παπαδόπουλος που διεκδικούν τη δεύτερη θέση θα δώσουν σκληρή μάχη. Στον δεύτερο γύρο θα απαιτηθούν συμμαχίες με όσους μείνουν εκτός κούρσας, κάτι που γίνεται σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις στη Κύπρο καθώς κανένα κόμμα δεν διαθέτει δύναμη που να υπερβαίνει το 50%.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...