Κόσμος

O ISIS έχασε το τελευταίο του προπύργιο στο βόρειο Ιράκ (βίντεο)



Δύο ομαδικούς τάφους με θαμμένα γυναικόπαιδα ανακάλυψαν οι ιρακινές δυνάμεις Ασφαλείας που απελευθέρωσαν την πόλη Χαουίτζα -στα νοτιοδυτικά του Κιρκούκ– από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Οι σιιτικές Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης (Αλ Χασχντ Αλ Σαάμπι), παραστρατιωτικές κυβερνητικές δυνάμεις, βρήκαν τους δύο ομαδικούς τάφους στα νοτιοδυτικά της πόλης Χαουίτζα και οι νεκροί μέσα σε αυτούς είναι στρατιώτες αλλά και πολίτες με πολλά γυναικόπαιδα ανάμεσά τους.Πληροφορίες tribune.gr

Νωρίτερα την Πέμπτη έγινε γνωστό ότι οι Ιρακινοί απελευθέρωσαν τη Χαουίτζα τρία χρόνια μετά την κατάληψή της από το Ισλαμικό Κράτος.

Ήταν γνωστό ότι το Ισλαμικό Κράτος όταν συνελάμβανε αμάχους που προσπαθούσαν να διαφύγουν από την κατοχή του στη Χαουίτζα τους εκτελούσε με την κατηγορία της προδοσίας και ότι εγκατέλειπαν όχι απλώς το Ισλαμικό Κράτος αλλά και τη θρησκεία.

Ωστόσο, οι τζιχαντιστές έδιναν άδεια σε πολίτες να φύγουν από τις κατεχόμενες περιοχές εάν είχαν τα χρήματα για να εξαγοράσουν την ελευθερία τους. Λέγεται ότι η οργάνωση χρέωνε περίπου 1000 δολάρια το κεφάλι.

Οι Μονάδες Λαϊκής Κινητοποίησης είναι πεπεισμένες ότι θα βρεθούν και άλλοι ομαδικοί τάφοι στην περιοχή.

Πριν απελευθερωθεί η Χαουίτζα τα Ηνωμένα Έθνη είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους, κάνοντας λόγο για περίπου 78.000 πολίτες εγκλωβισμένους μέσα στην πόλη και στη γύρω περιοχή.

Αραβικές ιστοσελίδες ανάρτησαν φωτογραφίες και βίντεο από την απελευθερωμένη πόλη, τελευταίο προπύργιο και θύλακα του Ισλαμικού Κράτους στο βόρειο Ιράκ.
Δείτε βίντεο με τους Ιρακινούς παραστρατιωτικούς να εισέρχονται στη Χαουίτζα:

https://www.youtube.com/embed/8I1jDOnqmJY

Δείτε στον πολεμικό χάρτη την περιοχή της Χαουίτζα και ευρύτερα τον έλεγχο των εδαφών γύρω από το Ισλαμικό Κράτος:

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ