Κόσμος

Σοβαρά τραυματισμένος ο ηγέτης της Αλ Νούσρα έπειτα από ρωσική αεροπορική επιδρομή

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα ότι μια αεροπορική επιδρομή που εξαπέλυσαν ρωσικά αεροσκάφη στη Συρία προκάλεσε τον θάνατο 12 διοικητών του Μετώπου αλ Νούσρα και τον σοβαρό τραυματισμό του επικεφαλής της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Αφού η υπηρεσία Πληροφοριών του στρατού της Ρωσίας ανακάλυψε την ώρα και τον τόπο όπου θα συναντώνταν οι διοικητές του Μετώπου αλ Νούσρα, ανάμεσά τους και ο επικεφαλής της οργάνωσης Αμπού Μοχαμάντ αλ Γκολάνι, στις 3 Οκτωβρίου, η Μόσχα αποφάσισε να εξαπολύσει μια αεροπορική επιδρομή, όπως διευκρίνισε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.

«Η επιδρομή είχε ως αποτέλεσμα ο επικεφαλής του Μετώπου αλ Νούσρα Αμπού Μοχαμάντ αλ Γκολάνι να υποστεί πολλά τραύματα από θραύσματα και να χάσει ένα χέρι. Είναι σε κρίσιμη κατάσταση, σύμφωνα με πληροφορίες από πολλές ανεξάρτητες πηγές», διευκρίνισε ο Κονασένκοφ.

Συνολικά από την επιδρομή σκοτώθηκαν 12 διοικητές του Μετώπου αλ Νούσρα μαζί με 50 φρουρούς, πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...