Εκκλησία της Ελλάδος

Πειραματόζωα τα παιδιά των Ελλήνων; Αυτά που αποφάσισε στη Κρήτη το 2016 η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος πραγματώνει το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία της Ελλάδος;

Εκτός ελέγχου της διοικούσης Εκκλησία είναι πια το ζήτημα του μαθήματος των Θρησκευτικών και του ορυμαγδού των αντιδράσεων από γονείς, καθηγητές και ολόκληρες Μητροπόλεις που αγνοώντας την αρχιεπισκοπική γραμμή έχουν σηκώσει λάβαρα αντίστασης.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων την περασμένη εβδομάδα ο Αρχιεπίσκοπος μετά την συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας επεσήμανε ότι «το θέμα των Θρησκευτικών είναι πράγματι πολύ ουσιαστικό, αλλά έχουμε καταλήξει σε μια συμφωνία. Οι φάκελοι που δοκιμάζονται αυτήν την στιγμή θα εξεταστούν ξανά από την Ιερά Σύνοδο και θα πούμε πάλι τις απόψεις μας».

Θέση που μοιάζει περισσότερο με προσπάθεια να κερδίσει χρόνο παρά με ουσιαστικη΄αντιμετώπιση του προβλήματος.

Αντιθέτως οι καταστάσεις πιέζουν όσο οι κινητοποιήσεις σε πανελλαδικό επίπεδο εξελίσσονται σε τσουνάμι!

Στα Τρίκαλα γονείς επιστρέφουν τους απαράδεκτους φακέλους/βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών με το εξής μήνυμα:

“Εμείς, χριστιανοί ορθόδοξοι γονείς και κηδεμόνες παιδιών που είναι μαθητές στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια εκπαίδευση του Νομού Τρικάλων δηλώνουμε ότι επιστρέφουμε τους φακέλους/βιβλία του μαθήματος των Θρησκευτικών γιατί μέσω των Νέων Προγραμμάτων Σπουδών και την προπαγάνδα που γίνεται υπέρ των άλλων θρησκειών υποτιμούν τη νοημοσύνη της θρησκευτικής πλειοψηφίας του Ελληνικού λαού και των παιδιών, τα οποία στοχεύουν να τα χρησιμοποιήσουν σαν άβουλα όντα, στο σχέδιο αποδόμησης της Ελληνικής κοινωνίας και της παιδείας ειδικότερα.

Ο Άγιος Γέροντας Παΐσιος, ο Αγιορείτης έλεγε: «Πρέπει να ομολογούμε με παρρησία το «πιστεύω» μας, γιατί φέρουμε ευθύνη, αν δεν μιλήσουμε …»

Παρατηρώντας προσεκτικά κανείς τα βιβλία μπορεί να διαπιστώσει τον ύπουλο και μεθοδευμένο τρόπο με τον οποίο προσπαθούν να προσεγγίσουν τα παιδιά μας ....

α. Με υ­λι­κὸ απὸ διδασκαλίες πολλών θρησκειών που παρουσιάζονται με αντιπαιδαγωγικὸ τρόπο δημιουργώντας παιδαγωγικὴ καὶ γνωσιολογικὴ σύγχυση.

β. Με τη μονόπλευρη παρουσίαση άλλων θρησκειών, αποκρύπτοντας επιμελημένα διδασκαλίες τους ποὺ ωθούν σε φανατισμό, ρατσισμὸ καὶ μίσος . Αντί να γίνεται σαφής διάκριση μεταξύ της ορθοδόξου διδασκαλίας και των άλλων θρησκειών, το Νέο Πρόγραμμα τα παρουσιάζει όλα μαζί συγκεχυμένα και ισοπεδωμένα. Οι άγιοι της Εκκλησίας αναμειγνύονται με πολιτικά πρόσωπα, η ορθόδοξη νηστεία με τη γιόγκα κ.λπ. Καταπατώντας το Σύνταγμα, τον ισχύοντα εκπαιδευτικό νόμο, την ελληνική νομολογία και το ευρωπαϊκό δίκαιο (απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της 20ής Ιουλ. 2007 -υπόθεση Folgero κατά Νορβηγίας- η οποία καταδικάζει τη Νορβηγία, διότι εισήγαγε στα δημόσια σχολεία ύλη μαθήματος θρησκευτικών, όμοια με την του Ελληνικού Υπουργείου Παιδείας, δηλαδή ύλη πολυθρησκευτική)

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

1. Η Ελληνική Πολιτεία με βάση τη Συνταγματική αρχή της ισονομίας να σεβαστεί το δικαίωμα των Ορθοδόξων μαθητών να διδάσκονται την πίστη των πατέρων τους, όπως λαμβάνει πρόνοια για τους Μουσουλμάνους, Εβραίους και Ρωμαιοκαθολικούς (βάσει του άρθ. 68 του Ν. 4235/2014 και του άρθ. 55 Ν. 4386/2016).

Να αποσυρθούν τα Νέα Προγράμματα Σπουδών στα θρησκευτικά μαζί με τα τωρινά βιβλία/φακέλους και να επανέλθει ο Ορθόδοξος και ομολογιακός χαρακτήρας του μαθήματος.”

Στο Κιλκίς πριν λίγες ημέρες είχαμε μια πολυ΄επιτυχημένη εκδήλωση με σημαντικές ομιλίες. Δείτε σχετικά:

https://www.youtube.com/watch?v=CNXdYYsXaQY

Αντιδράσεις για τα νέα Θρησκευτικά και σε Δημοτικά Σχολεία της Καβάλας

Χαρακτηριστικές οι δηλώσεις του Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας Κωνσταντίνου Μπαντίκου.

https://www.youtube.com/watch?v=-Z0Vt-0RlEQ

Και βέβαια υπενθυμίζεται πως η Πανελλήνια Ενωση Θεολόγων έχει προγραμματίσει πορεία διαμαρτυρίας την Δευτέρα στο υπουργείο Παιδείας για τα Θρησκευτικά.

Πάντως εντύπωση δημιουργεί η ακραία θέση θεολόγου που μιλάει για “Φανατικούς χριστιανούς που επιτίθενται στο μάθημα των Θρησκευτικών” και το συνδέει με την Σύνοδο του Κολυμπαρίου.

Σύμφωνα με άρθρο του κ.Ιωάννου Π. Μπουγά, Θεολόγου:

“Επικίνδυνες για την παιδεία μεμονωμένες αντιδράσεις περί των νέων φακέλων διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών, οι οποίες προέρχονται από συντηρητικούς κύκλους φανατισμένων κατ’ όνομα χριστιανών, εμφανίζονται το τελευταίο καιρό στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις οι αντιδράσεις αυτές έγιναν και από δημοτικούς άρχοντες, οι οποίοι κάτω από την πίεση των ψηφοφόρων τους παρεμβαίνουν στην εκπαιδευτική διαδικασία. Οι αντιδρώντες ως επί το πλείστον επιθυμούν τα παιδιά τους να μην διδάσκονται μαθήματα για τις άλλες θρησκείες και ιδιαιτέρως για το Ισλάμ, θεωρώντας το περιεχόμενο των φακέλων αυτών συγκρητιστικό.”

Και σε άλλο σημείο σημειώνει:

“Αυτά που αποφάσισε στη Κρήτη το 2016 η Αγία και Μεγάλη Σύνοδος πραγματώνει το μάθημα των Θρησκευτικών στα σχολεία της Ελλάδος με την διδασκαλία από τους νέους φακέλλους μαθητή. « Οι εκρήξεις φονταμενταλισμού που παρατηρούνται στους κόλπους διαφόρων θρησκειών αποτελούν έκφραση νοσηρής θρησκευτικότητος. Ο νηφάλιος διαθρησκειακός διάλογος συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση της αμοιβαίας εμπιστοσύνης, της ειρήνης και της καταλλαγής »”. Διαβάστε όσα λέει εδώ

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

C-130 Hercules
Ένοπλες Συρράξεις 0

«Μάτωσε» η Λεγεώνα των Ξένων-Δεκάδες νεκροί και τραυματισμένοι μισθοφόροι εκκενώνονται στη Πολωνία μετά από ρωσικό πλήγμα στον Δνείπερο

Οι Ρώσοι χτύπησαν ξενοδοχείο στον Δνείπερο που φιλοξενούσε δυτικούς μισθοφόρους και στρατιωτικούς εκπαιδευτές