Ένοπλες Συρράξεις

Με μαεστρία διαμελίζουν την Τουρκία: Σκληρές μάχες Κούρδων και Τούρκων απέναντι από τα Δωδεκάνησα - Οι Κούρδοι ξεβρακώνουν Τούρκους στρατιώτες αποκτώντας διέξοδο σε Αιγαίο-Μεσόγειο


Πολύ σημαντική εξέλιξη έχουμε στο κουρδικό καθώς οι Κούρδοι ανοίγουν διάδρομο προς την Μεσόγειο εντός τουρκικού κράτους όπως ακριβώς προβλέπουν οι χάρτες του Κουρδιστάν! Το σχέδιο θα πνίξει στο αίμα ολόκληρη τη Τουρκία, ένα σχέδιο εξέγερσης και άνοιγμα πολλαπλών πολεμικών μετώπων που θα παραλύσει κυριολεκτικά το τουρκικό κράτος.

Ένας ολόκληρος «διάδρομος» έχει σχηματιστεί από τους Κούρδους μαχητές που μετακινούνται  από την Συρία προς στην νοτιοδυτική Τουρκία στις ακτές της Μικράς Ασίας, προκαλώντας πανικό  στους κατοίκους αλλά και την ηγεσία των τουρκικών δυνάμεων που βλέπει να αποκτά και νέο μέτωπο μετά τον Πόντο αναφέρει δημοσίευμα.

Οπως είχαμε αναφέρει, το κουρδικό ΡΚΚ επεκτείνει τις πολεμικές του επιχειρήσεις σε όλη την έκταση της Τουρκίας. Εχει οργανώσει ήδη σε δεκατέσσερις επαρχίες ολόκληρα κρυφά οπλοστάσια με 80.000 όπλα τα κρησφύγετα των οποίων ερευνά η τουρκική Στρατοχωροφυλακή. 

Οι περιοχές αυτές είναι Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άδανα, Ντενιζλί, Εσκήσεχίρ, Μούγλα, Ικόνιο, Σανλίούρφα, Αττάλεια, Μαγνησία και Μερσίνα.

Οι τουρκικές δυνάμεις της Στρατοχωροφυλακής εντόπισαν 15 ένοπλους Κούρδους που κυκλοφορούσαν σε δύο οχήματα στην περιοχή της Μούγλας, απέναντι από τα Δωδεκάνησα. Εκεί για πρώτη φορά δόθηκαν σκληρές μάχες. Είναι η πρώτη φορά που το κουρδικό ΡΚΚ κάνει την εμφάνιση του σε μια περιοχή τόσο δυτικά.

Συγκεκριμένα, στην περιοχή Seydikemer της επαρχίας Μούγλας, που βρίσκεται απέναντι από τα ελληνικά νησιά, δόθηκε σκληρή μάχη με αποτέλεσμα να σκοτωθούν σύμφωνα με τις τουρκικές πληροφορίες 5 Κούρδοι ενώ δεν αναφέρουν πληροφορίες για θύματα στις τουρκικές δυνάμεις.

Δείτε εδώ βίντεο. Το PKK σκότωσε έξι Τούρκους και τους πήρε τον οπλισμό. Σκληρές μάχες και στις περιοχές Şirnex και Hakkari.

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/915490985349648384?ref_src=twsrc%5Etfw

Στις περιοχές Αττάλειας, Μούγλας, ακόμα και Σμύρνης οι Τούρκοι αναφέρουν τον κίνδυνο να δημιουργηθεί ένα καινούργιο πολεμικό μέτωπο.

Όπως αναφέρεται, εδώ πολλούς μήνες έχουν περιέλθει υπόψη των αρχών πληροφορίες, ότι οι Κούρδοι μαχητές κινούμενοι από την περιοχή του συριακού λιμανιού της Λατάκειας, προωθούνται συνεχώς διερχόμενοι τράνζιτ από την Κύπρο προς τις ακτές της Μικράς Ασίας σχηματίζοντας νέες ομάδες κρούσης .

Συνεχίζεται η παροχή αμερικανικού οπλισμού στους Κούρδους της Συρίας. Βίντεο
https://twitter.com/sheihkmos1987/status/915852255026466817?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/sheihkmos1987/status/915851073306361858?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/915275777041747968?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/914076128784125952?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/sheihkmos1987/status/913205365361319941?ref_src=twsrc%5Etfw

Την αποστολή εντοπισμού και εξουδετέρωσης  έχει αναλάβει, η 2α  Ταξιαρχία ειδικών δυνάμεων της Στρατοχωροφυλακής, η μονάδα καταδρομών στην Ισπάρτα καθώς ενώ την γενική εποπτεία των επιχειρήσεων έχει η Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Σμύρνης, η οποία εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την ανεύρεση  μελών της κουρδικής οργάνωσης που κινούνται ήδη στις παραλιακές πόλεις ετοιμάζοντας νέες πολεμικές επιχειρήσεις.

Την ίδια στιγμή η απόδοση των Κούρδων ανταρτών στην περιοχή Σερχάτ απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο απελπισμένος είναι ο τουρκικός στρατός παρά την υπεροχή του σε στρατιωτικό εξοπλισμό.

Όπως μεταδίδει το ANF, στις 27 Σεπτεμβρίου ο τουρκικός στρατός εξαπέλυσε επίθεση στο Σερχάτ αντιμετωπίζοντας ισχυρή αντίσταση από τους Κούρδους αντάρτες. Οι τουρκικές δυνάμεις στοχοποιήθηκαν από εννέα σημεία και περικυκλώθηκαν για πολλές ώρες.

Το αποτέλεσμα της τουρκικής χερσαίας επίθεσης είχε βαρύ κόστος. Σύμφωνα με το γραφείο Τύπου του HPG, του ένοπλου βραχίονα του PKK, 69 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν, 44 τραυματίστηκαν, δύο ελικόπτερα Cobra χτυπήθηκαν, δύο στρατιωτικά οχήματα καταστράφηκαν ολοσχερώς, ένα τυφέκιο ελεύθερου σκοπευτή Drag

Ένα όχημα SVD καταστράφηκε , ένα πυροβόλο και μεγάλες ποσότητες πολεμικού υλικού κατασχέθηκαν από τους Κούρδους.

Μην ξεχνάμε, όπως είχαμε αναφέρει, ότι μάχες διεξάγονται και στις περιοχές του ελληνικού Πόντου με επιχειρήσεις του ΡΚΚ στα ορεινά της Τραπεζούντας.

Δεν ήταν η πρώτη φορά από τότε που ιδρύθηκε το κίνημα των Κούρδων στην ΝΑ Τουρκία στα βουνά του Καντίλ, που εμφανίζεται κουρδικό αντάρτικο στον νότιο Καύκασο και στα βουνά της Μάτσκα στον πανάρχαιο ελληνικό Πόντο.

Σε συγκρούσεις που έγιναν μεταξύ της τουρκικής Στρατοχωροφυλακής και των ανταρτών στην περιοχή Beytüşşebap, στην επαρχία Σιρνακ σκοτωθήκαν 8 Τούρκοι στρατιώτες και 2 αξιωματικοί ενώ οι αντάρτες είχαν 34 νεκρούς.

Όταν οι Τούρκοι ερευνούσαν τα θύματα των ανταρτών, έμειναν κυριολεκτικά αποσβολωμένοι καθώς διαπίστωσαν ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν και κάποιοι που φορούσαν στο στήθος τους ένα μεγάλο σταυρό που πρόδιδε την θρησκευτική τους ταυτότητα.

Το γεγονός όπως ήταν ευνόητο προκάλεσε μεγάλη αμηχανία στους Τούρκους, καθώς ήταν η πρώτη φορά που διαπιστώνονταν ότι στις τάξεις των ανταρτών βρίσκονται και χριστιανοί που πολεμούν τον τουρκικό στρατό.

Ως πότε οι Τούρκοι όμως θα αντέχουν τόσες απώλειες τόσων στρατιωτών ενώ η χώρα λόγω του Φετουλάχ Γκιουλέν είναι χωρισμένη στα δύο ;

Λίγα είναι  τα «ψωμιά» του Τούρκου προέδρου Ρ.Ερντογάν ο οποίος ονειρεύεται Οθωμανικές αυτοκρατορίες και περασμένα μεγαλεία αλλά στο τέλος θα διαλύσει την χώρα του όπως έγινε στην Γιουγκοσλαβία.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...