Ένοπλες Συρράξεις

Κούρδοι μαχητές κράτησαν την τελευταία σφαίρα για τον εαυτό τους - Μετά από σκληρές μάχες με Τούρκους και τζιχαντιστές αρνήθηκαν να παραδοθούν και την έβαλαν στη θαλάμη... (βίντεο)



Οι Κούρδοι είναι από τους καλύτερους μαχητές σε έναν πόλεμο που διεξάγουν τα τελευταία χρόνια είτε εντός της Τουρκίας, είτε εντός της Συρίας και του Ιράκ με στόχο την δημιουργία ενός αυτόνομου Κουρδικού Κράτους. Με όπλα που τους έχουν δώσει κυρίως οι Αμερικανοί πολέμησαν τον ISIS και τον εκτόπισαν και συνιστούν μεγάλη απειλή για τον Ερντογάν που θεωρεί το PKK «τρομοκρατική οργάνωση» και σηκώνει τα όπλα εναντίον τους.

Πολλές φορές οι Κούρδισσες ξεχωρίζουν στον αγώνα και αποδεικνύουν πώς μπροστά στην επίτευξη του στόχου δεν υπάρχει κανείς που να περισσεύει. Είναι όμως και ένας περήφανος λαός που δεν δέχεται να πέσει αμαχητί στα χέρια του εχθρού ή να παραδοθεί σε αυτόν. Μια τέτοια ιστορία έρχεται στο φως της δημοσιότητας και συνέβη στην ανατολική Τουρκία. 

Τέσσερις μαχητές του YPG, εκ των οποίων δύο γυναίκες σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια ειδικής αποστολής, με στόχο την δολοφονία υψηλόβαθμου ηγέτη της συριακής Αλ Κάιντα, γνωστής και ως «μετριοπαθούς αντιπολίτευσης» στην Συρία (FSA), ο οποίος βρισκόταν στην Τουρκία.

Οι τέσσερις μαχητές Τζενκ, Γιουσουφμπάς, Εζγκέ και Ασιγιέ, οι οποίοι σημειωτέον ήταν τουρκικής καταγωγής, ενώ διέσχιζαν με απόλυτη μυστικότητα τα σύνορα με την Τουρκία συναντήθηκαν με τουρκική περίπολο. Ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών επί αρκετή ώρα η οποία καθήλωσε τους μαχητές. Μετά από αρκετή ώρα έφτασαν ενισχύσεις από την πλευρά των τζιχαντιστών οι οποίοι στηρίζονται από την κυβέρνηση Ερντογάν και μετά από σκληρή μάχη ο ένας έπεσε νεκρός.


Οι υπόλοιποι τρεις, αφού εξάντλησαν τα πυρομαχικά τους, αυτοπυροβολήθηκαν με την τελευταία σφαίρα τους, για να μην πιαστούν αιχμάλωτοι.


Η παράδοση των σορών των μαχητών έγινε μετά από μακροχρόνιες διαπραγματεύσεις και στις 24 Οκτώβρη έγινε η τελετή της κηδείας σε κλίμα οδύνης. στην Ροτζάβα.

https://www.youtube.com/embed/Opn8pGX95KE
https://www.youtube.com/embed/X2DCc9X4i9Y
https://www.youtube.com/embed/ZKSOW9K9a-o

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ