Ρωσία

Δυστυχώς, πρόβα Μεγάλου Πολέμου: Σε εξέλιξη η μεγαλύτερη αεραποβατική επιχείρηση όλων των εποχών με ενεργοποίηση της «πυρηνικής τριάδας» ενώ έρχεται και ο SARMAT


Του Βασίλη Καπούλα

«Μήνυμα χωρίς χρέωση» στις ΗΠΑ από τον Ρώσο πρόεδρο με την εκτόξευση 2 πυραύλων στα δυτικά και 2 στα ανατολικά της αχανούς ρωσικής επικράτειας. H Ρωσία προχώρησε σε μια από τις μεγαλύτερες πυρηνικές επιδείξεις ισχύος ενώ ταυτόχρονα καταγράφηκε η μεγαλύτερη αεραποβατική επιχείρηση όλων των εποχών. Ολα τα βίντεο που θα δείτε προέρχονται από τις ασκήσεις.

Πρόκειται για προετοιμασίες εξαιτίας αμερικανικής επιχείρησης στη Β.Κορέα ή για κάτι άλλο; Γιατί ο Ρώσος Υπουργός Άμυνας, Σ.Σοιγκού, στην αίθουσα πολέμου με τους Στρατηγούς του μίλησε για "επιδείνωση της στρατιωτικής και πολιτικής κατάστασης στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας"...

Ο Ρώσος πρόεδρος Β.Πούτιν έδωσε εντολή χθες και επέβλεψε προσωπικά την εκτόξευση τεσσάρων βαλλιστικών πυραύλων, από ξηρά , αέρα και θάλασσα.

Το υπουργείο διευκρινίζει πως δοκιμάσθηκε και ένας διηπειρωτικός πύραυλος Topol, που εκτοξεύθηκε από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, πλήττοντας στόχο στο πεδίο βολής Κούρα στην Χερσόνησο της Καμτσάτκα σε απόσταση χιλιάδων χιλιομέτρων.

Στις ασκήσεις συμμετείχαν βομβαρδιστικά  αεροσκάφη της στρατηγικής  αεροπορίας  Tu-160, Tu-95MS και Tu-22M3,  πυρηνοκίνητα υποβρύχια του  Βόρειου Στόλου και του Ειρηνικού.

Κατά την διάρκεια των ασκήσεων, βομβαρδιστικά  Tu-160, Tu-95MS και Tu-22M3 χτύπησαν στόχους στις δυτικές περιοχές Saratov και Kaluga της Ρωσίας καθώς και στην απομακρυσμένη περιοχή Amur .

Στη διάρκεια βίντεο 58 δευτερολέπτων βλέπουμε την δοκιμή της αποκαλούμενης «πυρηνικής τριάδας» της Ρωσίας σε μια επίδειξη δύναμης προς τις ΗΠΑ οι οποίες ετοιμάζονται να κτυπήσουν την Β.Κορέα.

Οι ΗΠΑ έχουν μετακινήσει στην κορεατική χερσόνησο τρεις ομάδες μάχης αεροπλανοφόρων , 6 πυρηνοκίνητα υποβρύχια ενώ έχουν σε ετοιμότητα χιλιάδες πεζοναύτες στην Ιαπωνία, η οποία έχει «απλώσει» και αυτή τον Στόλο της στην περιοχή.  

Ο εκπρόσωπος του προέδρου , Ντμίτρι Πεσκόφ, ανέφερε ότι ο ίδιος ο Β.Πούτιν επέβλεψε την εκτόξευση των τεσσάρων βαλλιστικών πυραύλων.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν μετέβη με ελικόπτερο προσωπικά πολύ αργά τη νύχτα σε περιοχή παρατήρησης της στρατιωτικής άσκησης ενώ είχαμε και την ενεργοποίηση αεροπορικών  και ναυτικών δυνάμεων.

Η άσκηση ξεκίνησε με την εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων από τα ανατολικά προς τα δυτικά, και συγκεκριμένα στην περιοχή Αρχάγγελσκ (Αρχάγγελοι) ενώ άλλα δύο βλήματα εκτοξεύθηκαν από τα δυτικά της χώρας προς τα ανατολικά και την χερσόνησο της Καμτσάτκα κοντά στην Αλάσκα .

Ο ρωσικός Τύπος εξακολουθεί όμως να μιλά για τους νέους διηπειρωτικούς βαλλιστικούς  πυραύλους Sarmat με ακτίνα δράσης 11.000 χλμ με τους  οποίους όλα αλλάζουν στον πλανήτη.

Η εφημερίδα Kommersant ανέφερε αυτή την εβδομάδα από καλά ενημερωμένη πηγή στο υπουργείο Άμυνας  ότι η  καθυστερημένη έναρξη της δοκιμής του εκτόξευσης του νέου πυραύλου Sarmat θα πραγματοποιηθεί πριν από το τέλος του έτους και το προσδιόρισε περίπου σε έναμιση μήνα .

https://www.youtube.com/watch?v=4tlPhChmALchttps://twitter.com/Eire_QC/status/923611422256435201?ref_src=twsrc%5Etfw

Την αναμενόμενη εκτόξευση, δεν επιβεβαίωσε ούτε αρνήθηκε ο ρωσικός στρατός, και όπως όλα δείχνουν θα διεξαχθεί στο κοσμοδρόμιο Πλέσσεσκ.

Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και ρωσο-κινεζική άσκηση πυραύλων βασισμένη σε  προσομοίωση στον υπολογιστή μέχρι τέλος του έτους , σύμφωνα με το κινεζικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

"Οι κινεζικές και ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις βρίσκονται σε στενή συνεργασία φέτος." Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε μαζί για την  περαιτέρω σύσφιξη των διμερών σχέσεων ", δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του κινεζικού ΥΠΑΜ Ren Guoqiang.

Κατά τη διάρκεια του έτους, η συνεργασία μεταξύ των δύο στρατιωτικών δυνάμεων  έχει συμπεριλάβει  συζητήσεις, και ενημερώσεις σχετικά με τα αντιπυραυλικά συστήματα καθώς και ναυτικές ασκήσεις, σύμφωνα με τον Κινέζο αξιωματούχο .

 
https://twitter.com/Eire_QC/status/922539124103569408?ref_src=twsrc%5Etfw

 
https://twitter.com/Russ_Warrior/status/923515346887331840?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι εντάσεις μεταξύ Μόσχας και δύσης το τελευταίο διάστημα επικεντρώνονται και στην περιοχή της Κριμαίας και συγκεκριμένα στα Στενά του Κέρτς που συνδέουν την Ρωσία με την χερσόνησο .

Συγκεκριμένα εντοπίστηκαν αμερικανικά drone να πετούν στην μεγάλης στρατηγικής σημασίας περιοχή των Στενών , ο έλεγχος των οποίων «κλειδώνει» μια τεράστια περιοχή της Ρωσίας .

Αυτό είχε ως άμεσο αποτέλεσμα, η ρωσική πλευρά να αποφασίσει  να δημιουργήσει μια ειδική ταξιαρχία πεζοναυτών για να εξασφαλίσει την ασφάλεια των στενών και της γέφυρας του Κερτς, η οποία βρίσκεται υπό κατασκευή, τόνισε  ο επικεφαλής της ρωσικής Εθνικής Φρουράς Βίκτορ Ζολότοφ.

«Για να αντιμετωπιστούν τα καθήκοντα που έχουν ανατεθεί στη ρωσική  φρουρά και για να διασφαλιστεί η ασφάλεια της γέφυρας που διασχίζει το στενό του Κερτς, θα δημιουργηθεί νέα μονάδα επιπέδου ταξιαρχίας στη νεοσυσταθείσα Νότια Περιφέρεια», δήλωσε ο Ζολότοφ.

Αμέσως μετά την ένωση με την Κριμαία τον Μάρτιο του 2014, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε ότι θα ήταν απαραίτητο να κατασκευαστεί μια νέα ακόμα πιο μεγάλη γέφυρα στο στενό του Κερτς.

Υποσχέθηκε ότι η γέφυρα θα κατασκευαστεί μέχρι το 2018 και η λειτουργία της  θα ξεκινήσει το καλοκαίρι του 2019.

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας τέλος, σε ανακοίνωση του ανέφερε το πέρας της άσκησης και ότι όλα είχαν πάει σύμφωνα με το σχέδιο ενώ «όλοι οι στόχοι εξουδετερώθηκαν με επιτυχία.»

Από δυτικό μέτωπο όμως δεν είχαμε καμία αντίδραση προς το παρόν .

https://www.youtube.com/watch?v=TeMR85PoznUhttps://www.youtube.com/watch?v=wSPgGqqDGho

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...