Αρχείο

Δείτε τον 32χρονο τζιχαντιστή της Αλεξανδρούπολης να πολεμά στη Συρία - Βρέθηκαν βίντεο με κομμένα κεφάλια...

Ανατριχιαστικά βίντεο στα οποία φέρεται να πρωταγωνιστεί ο 32χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη χθες από τις Αρχές στην Αλεξανδρούπολη έρχονται στο φως της δημοσιότητας και περιπλέκουν ακόμη περισσότερο την υπόθεση. 

Στα βίντεο που βρέθηκαν στην συσκευή του, εμφανίζεται ο ίδιος – μάλλον κάπου στη Ράκα, στη Συρία, να έχει ξαπλωμένους στο έδαφος κρατούμενους του ISIS, τους οποίους έπιανε από τα μαλλιά και τους σήκωνε για να φανούν τα πρόσωπα τους στην κάμερα.

Επιπλέον, βρέθηκαν και φρικιαστικά βίντεο με αποκεφαλισμούς, τα οποία εκτιμάται ότι έχει τραβήξει ο ίδιος.

Όπως ο ίδιος υποστηρίζει είναι μαχητής με τον ελεύθερο συριακό στρατό (FSA) και όχι με τον ISIS προκειμένου να γλιτώσει τα χειρότερα.

Στα βίντεο φαίνεται να είναι τραυματισμένος κατά τη διάρκεια συγκρούσεων.

Τα βίντεο βρίσκονται στον ιστότοπο youtube, όπως ο ίδιος ο 32χρονος ενημέρωσε την συνήγορό του, Τριανταφυλλιά Τσιούλπα.

https://youtu.be/B3fEbXgoShk

https://youtu.be/BLAK_4DahOc

Τα βίντεο, που θα χρησιμοποιήσει ο 32χρονος για να αποδείξει ότι δεν εμπλέκεται με το ISIS, αναμένεται να κατατεθούν την Δευτέρα στον ανακριτή.

O 32χρονος τζιχαντιστής που συνελήφθη στην Αλεξανδρούπολη

Οι Αρχές, από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στην Ελλάδα -τον Ιούνιο του 2016- είχαν θέσει σε διακριτική παρακολούθηση τον Σύρο, όμως από τον περασμένο Σεπτέμβριο, που η σύζυγός του κατήγγειλε ενδοοικογενειακή βία, προσπάθησαν να τον εντοπίσουν, προκειμένου να χαρτογραφήσουν τις κινήσεις του.

Πράγματι, στις αρχές Οκτωβρίου εντοπίστηκε στη Θεσσαλονίκη, όμως, από τη φυσική παρακολούθηση δεν προέκυψαν περίεργες συναντήσεις. Ωστόσο, οι αστυνομικοί κάνουν λόγο για έναν εκπαιδευμένο τρομοκράτη, που γνωρίζει πολύ καλά πώς να παίρνει μέτρα αυτοπροστασίας και να μην «καρφώνεται».

Σύμφωνα με πληροφορίες, Αντιτρομοκρατική και ΕΥΠ εξετάζουν τον βαθμό ιεραρχίας του ιδίου στο ISIS.

Κι αυτό, διότι έχουν βρει στο κινητό του φωτογραφία του με ένα ιδιαίτερα σημαντικό πρόσωπο του Ισλαμικού Κράτους που είχε απευθείας πρόσβαση στον αυτοαποκαλούμενο χαλίφη Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι.

Στο μικροσκόπιο των ελληνικών και ευρωπαϊκών αρχών έχουν μπει τα δύο τάμπλετ και το smartphone του 32χρονου Σύρου, προκειμένου να ακτινογραφήσουν οι Αρχές τις επαφές και τις κινήσεις του.

Βασικό μέλημα, είναι να αποκωδικοποιηθούν οι 16 μήνες της παραμονής του στη χώρα μας και να διαπιστωθεί εάν μέσω συνδέσμων ή επαφών κανόνιζε αιματηρές επιθέσεις…

Ο 32χρονος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την ερχόμενη Δευτέρα και κατηγορείται για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση και παράνομη είσοδο στη χώρα πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...