Πολιτική

Στο φως για πρώτη φορά το επιχειρησιακό σχέδιο δολοφονίας του Κ.Καραμανλή και ο "φύλακας άγγελος" από τη Ρωσία - Πως οι Ρώσοι εξάρθρωσαν τρομοκρατικά και αμερικανικά δίκτυα μέσα στη χώρα μας!

Στο φως της δημοσιότητας για πρώτη φορά το επιχειρησιακό σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή με πτυχές που είχαν κρατηθεί έως τώρα κρυφές και αφορούν και τον ρόλο του μυστικού απεσταλμένου«Θεόδωρου Συν.», του "φύλακα άγγελου" του Κ.Καραμανλή με στελέχη της ΕΥΠ να µιλούν για έναν µεγάλο «πατριώτη», που προσέφερε πολλά στις ελληνικές µυστικές και αστυνοµικές υπηρεσίες.

Από τη δικογραφία  καταδεικνύεται ότι ο "Θέοδωρος Συν" και πιθανότητα η "ομάδα εργασίας του" είχαν αναλάβει σχέδιο προστασίας του Κ.Καραμανλή διαλύοντας "τρομοκρατικές οργανώσεις" που είχαν συστήσει οι Αμερικανοί. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε πληροφορίες που έδωσε και αφορούσαν «µυστική βάση των Αµερικανών» στη Βάρκιζα.

Ο ίδιος άνθρωπος τους είχε προαναγγείλει την επίθεση που πραγµατοποίησε στις 12 Μαΐου 2009 ο «Επαναστατικός Αγώνας», πληροφορίες για τη γιάφκα της «Συνωµοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που εντοπίστηκε τον Σεπτέµβριο του 2009 στην οδό 25ης Μαρτίου, στο Χαλάνδρι. Μια ανακάλυψη που αποτέλεσε τη βάση εξάρθρωσης της οργάνωσης µε τους δεκάδες πυρήνες την επόµενη τριετία… Και πολλά άλλα.

Η CIA κατά κύριο λόγο, η ισραηλινή Μossad και η βρετανική MI6 φωτογραφίζονται στο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών ως ενεχόμενες στο σχέδιο δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή το 2008, που από μία τυχαία εμπλοκή δεν κατέστη δυνατό να ολοκληρωθεί.

Το πόρισμα που πρώτη αποκάλυψε η εφημερίδα «Δημοκρατία» προέρχεται από τη συνένωση δύο δικογραφιών, αυτή των υποκλοπών και της διαρροής εγγράφων της ΕΥΠ προς μη δικαιούμενα πρόσωπα και με πιθανή κατάληξη υπηρεσίες τρίτης χώρας.

Και για μεν την υπόθεση των υποκλοπών και της διαρροής των εγγράφων της ΕΥΠ με το υπ’ αριθμόν 3269/2017 βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπονται να δικαστούν ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών:

• Με τις βαριές κατηγορίες της κατασκοπείας και της παραβίασης μυστικών της πολιτείας, ο ελληνοαμερικανός πράκτορας της CIA William Basil που οργάνωσε το σκάνδαλο των υποκλοπών σε βάρος του τότε πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και του μισού υπουργικού συμβουλίου.

• Με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση μυστικών της πολιτείας, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και στενός συνεργάτης του Γιώργου Παπανδρέου Μιχάλης Καρχιμάκης.

• Με τις κατηγορίες της παραβίασης μυστικών της πολιτείας, δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ, η Αγγελική Πατελάκη και ο Θόδωρος Σπατιώτης διότι «παρέδιδαν έγγραφα»στον Καρχιμάκη, τα «ωραία εκείνα χαρτιά» όπως τα αποκαλούσε.

Οι Ρώσοι και η εμπλοκή

Μια ομάδα Ρώσων, 19 άτομα της υπηρεσίας ασφαλείας FSB είχαν έρθει στην Ελλάδα το Μάρτιο του 2008, για να διασφαλίσουν το απόρρητο των συνομιλιών Καραμανλή - Πούτιν και του Προέδρου της Βουλγαρίας Παρβάνοφ, με αφορμή «απόπειρα τηλεφωνικής υποκλοπής». Ο ίδιος πληροφοριοδότης (αξιωματούχος της FSBf) έδωσε στην ΕΥΠ τις παρακάτω πληροφορίες, όπως περιέχονται στο βούλευμα:

«…Κατά την ακολουθούμενη διαδρομή για τη μετακίνηση του Ελληνα Πρωθυπουργού από την κατοικία του στη Ραφήνα Αττικής μέχρι το Γραφείο του στην Αθήνα, εντοπίστηκε όχημα, τύπου VAN μάρκας Toyota Hiace χρώματος μπεζ, το οποίο έφερε ελληνικές πλαστές (όπως εξακρίβωσε η ανωτέρω ομάδα) πινακίδες κυκλοφορίας, και το οποίο εκινείτο συνεχώς, κατά τη διάρκεια της προαναφερόμενης μετακίνησης, κατά μήκος της διαδρομής αυτής και μέχρι το ύψος της Αττικής οδού στο Ολυμπιακό Στάδιο, και στο οποίο επέβαιναν τις περισσότερες φορές τρία με τέσσερα άτομα. Η παρακολούθηση του Ελληνα Πρωθυπουργού χαρακτηρίσθηκε από την προαναφερόμενη ομάδα επαγγελματική και εντεινόμενη ήδη από τις αρχές του μηνός Απριλίου του έτους 2008. Από την ανωτέρω ομάδα εκτιμήθηκε ότι, τα επιβαίνοντα στο παραπάνω όχημα άτομα, κατά τη διάρκεια της παρακολούθησης του Πρωθυπουργού, επικοινωνούσαν τηλεφωνικώς με άλλους συνεργάτες τους. Το ανωτέρω όχημα εντοπίσθηκε και επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου και εκτιμήθηκε ότι κατέγραφε ταχύτητα πομπής, συνοδευτικά οχήματα, άτομα συνοδείας κ.λ.π. στοιχεία. Ομοίως στο ίδιο σημείο (στη Λεωφόρο Μαραθώνος στο ύψος του Πικερμίου), κατά τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο του έτους 2008, εντοπίσθηκε όχημα τύπου VAN μάρκας FORD TRANSIT χρώματος μπλε, το οποίο έφερε ελληνικές πλαστές (όπως εξακριβώθηκε από την ανωτέρω Ομάδα) πινακίδες κυκλοφορίας.

Εκτός των προαναφερθέντων σημείων παρακολούθησης του Πρωθυπουργού, κατεγράφησαν ως τέτοια σημεία, επίσης, τα εξής:

(α) η περιοχή του super market με την επωνυμία «CARREFOUR» στον Γέρακα Αττικής,

(β) η περιοχή πέριξ του Ραδιομεγάρου της Ε.Ρ.Τ. στην Αγία Παρασκευή και

(γ) η περιοχή του super market με την επωνυμία «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στον Χολαργό Αττικής. Συγκεκριμένα, στην περιοχή του super market με την επωνυμία «CARREFOUR» στον Γέρακα Αττικής σημείο, εντοπίσθηκε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας BMW, χρώματος ασημί, μοντέλο έτους 1995 ή 1996, το οποίο έφερε Γερμανικές πινακίδες κυκλοφορίας.

Στην περιοχή αυτή εντοπίσθηκε επίσης, και το όχημα τύπου VAN μάρκας FORD TRANSIT, χρώματος μπλε, και διαπιστώθηκε επικοινωνία μεταξύ των επιβαινόντων στα παραπάνω οχήματα ατόμων. Στην περιοχή πέριξ του Ραδιομεγάρου της Ε.Ρ.Τ. στην Αγία Παρασκευή και στην περιοχή του super market με την επωνυμία «ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ» στον Χολαργό Αττικής εντοπίσθηκαν, επίσης, τα προαναφερόμενα οχήματα τύπου VAN.

Επίσης, στην περιοχή Χολαργού, στις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008, εντοπίσθηκε επί της οδού Φανερωμένης -πλησίον της εκκλησίας- συνάντηση και των τριών προαναφερόμενων οχημάτων. -

Από την έρευνα της ομάδας «αντιπαρακολούθησης της F.S.B.», ως προς τους επιβάτες των ανωτέρω οχημάτων, προέκυψε ότι στο VAN μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ, επέβαιναν συνήθως τέσσερις (4) άνδρες, εκ των οποίων, τρεις (3) μελαχρινοί και ένας (1) καστανός, στο VAN μάρκας FORD TRANSIT τρείς (3) άνδρες και στο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μάρκας BMW δύο (2) γυναίκες. Η ανωτέρω ομάδα «αντιπαρακολούθησης της F.S.B.» κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, πέραν των προαναφερθέντων ατόμων, κατά τη διάρκεια του δρομολογίου του Ελληνα Πρωθυπουργού, λειτουργούσαν, συγχρόνως, ομάδες υποστήριξης και καταγραφής, σύμφωνα, δε, με τις εκτιμήσεις της ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων ατόμων σε όλη τη διαδικασία παρακολούθησης ανερχόταν σε είκοσι (20) περίπου άτομα, τα οποία δεν ανήκαν στον Αντιεξουσιαστικό χώρο. Από τηλεφωνική δε υποκλοπή, διαπιστώθηκε ότι οι επιβάτες των παραπάνω οχημάτων μιλούσαν την Ελληνική γλώσσα, ενώ η συνεννόηση μεταξύ των διαφόρων ομάδων, πραγματοποιούταν μέσω κινητών τηλεφώνων.

Κατά την προαναφερόμενη συνάντηση των τριών οχημάτων στην περιοχή του Χολαργού (περί τις αρχές του μηνός Ιουνίου του έτους 2008, επί της οδού Φανερωμένης), διαπιστώθηκε και η παρουσία δύο ακόμη ατόμων (νεαρής ηλικίας), οι οποίοι, όπως εκτιμήθηκε, ήταν Ευρωπαίοι υπήκοοι. Σε χρόνο, ο οποίος δεν προορίζεται επακριβώς, αλλά κυμαίνεται μεταξύ την 20ή και την 25η Απριλίου 2008, στην περιοχή της Νέας Μάκρης Αττικής και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των φωτεινών σηματοδοτών οι οποίοι οδηγούν στην Ιερά Μονή του Αγίου Εφραίμ, κατά τις απογευματινές ώρες, έλαβε χώρα «ελεγχόμενη» διαδικασία εμπλοκής, διαρκείας 30 δευτερολέπτων της ώρας (30 sec), μεταξύ του κλιμακίου της ομάδας εργασίας της «F.S.B.» και ατόμων των προαναφερομένων ομάδων παρακολούθησης, λόγω ακριβώς του εντοπισμού του οχήματος τύπου VAN, μάρκας Toyota Hiace, χρώματος μπεζ.

Τα άτομα του κλιμακίου της «ομάδας εργασίας της F.S.B.», τα οποία συμμετείχαν στην προαναφερόμενη εμπλοκή ήταν τέσσερα (4), ενώ τα άτομα του άλλου «Χώρου» ήταν δύο (2), άοπλα γυμνασμένα και μιλούσαν την ελληνική γλώσσα, διέφυγαν, δε, από τον χώρο της εμπλοκής χρησιμοποιώντας μοτοσυκλέτα τύπου Enduro, χρώματος κίτρινου, η οποία δεν έφερε πινακίδες κυκλοφορίας, εγκαταλείποντας το προαναφερόμενο όχημα στον χώρο της εμπλοκής.

Εντός του οχήματος αυτού ευρέθηκαν στοιχεία, από τα οποία προέκυπτε λεπτομερής καταγραφή της διαδρομής που ακολουθούσε κατά τη μετακίνησή του ο Ελληνας Πρωθυπουργός (από την κατοικία του στη Ραφήνα Αττικής έως το Γραφείο του στην Αθήνα), τα συνοδευτικά οχήματα, οι συνοδευτικές μηχανές ασφαλείας, καθώς και χάρτες, στους οποίους είχαν σημειωθεί τα σημεία συνάντησης των ομάδων παρακολούθησης και υποστήριξης, μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβανόταν και η οδός Φανερωμένης στην περιοχή του Χολαργού Αττικής.

Επίσης, είχαν σημειωθεί και οι χώροι, οι οποίοι αντιστοιχούν στις θέσεις στάθμευσης του «CARREFOUR», καθώς και το κατάστημα των «GOODY'S» επί της οδού Κηφισιάς, πλησίον του κόμβου εισόδου στην Αττική οδό. Επί πλέον, υπήρχαν χάρτες των περιοχών Αγίας Παρασκευής - Χαλανδρίου - Χολαργού και Παπάγου. Ειδικά στον χάρτη της περιοχής Αγίας Παρασκευής είχαν σημειωθεί σημεία με μαύρο χρώμα.

Επίσης, εντοπίστηκαν κιάλια νυχτερινής παρατήρησης, εκρηκτική ύλη C-4 και όπλα TOKAREV και KALASNIKOF, υλικά καμουφλάζ (καινούργια, αχρησιμοποίητα), υλικά μακιγιάζ, όπως μολύβια, κουκούλες μη χρησιμοποιημένες, οι οποίες δεν έφεραν κάποιο διακριτικό, καθώς και γυναικεία ρούχα, συστήματα επικοινωνίας υψηλής τεχνολογίας και ενέργειας συγχρονισμένα στις συχνότητες της ΕΛ.ΑΣ., ένα τηλεχειριστήριο, τρόφιμα (ξηρά τροφή και σοκολάτες) και σκηνές…»

«Θεόδωρος Συν.»: Ο "φύλακας άγγελος" του Κ.Καραμανλή

Ο 60χρονος χρηµατιστής Θεόδωρος Συν., από τη Θεσσαλονίκη, µε «υψηλές γνωριµίες» στη Ρωσία, αλλά και σε χώρες των Βαλκανίων, είναι ο άνθρωπος-κλειδί στο σχέδιο «Πυθία» για την απόπειρα δολοφονίας του Κώστα Καραµανλή. Είναι ο πληροφοριοδότης µε τον κωδικό «Θ.Σ. 13», που εµφανίζεται στο δικαστικό βούλευµα αλλά και στην εισαγγελική πρόταση του κ. ∆ηµήτρη Φούκα να γνωρίζει όλη τη µυστική επιχείρηση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού, το 2009.

Είναι ο ίδιος άνθρωπος που φέρεται να γνώριζε λεπτοµέρειες για µία επίθεση του Νίκου Μαζιώτη και της Πόλας Ρούπα το 2007 στην Αργυρούπολη, αλλά και λεπτοµέρειες για τη «γιάφκα» της «Συνωµοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», µε στελέχη της ΕΥΠ να µιλούν για έναν µεγάλο «πατριώτη», που προσέφερε πολλά στις ελληνικές µυστικές και αστυνοµικές υπηρεσίες.

Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό ότι, ενώ η δικαστική έρευνα ζήτησε από την ΕΥΠ τον µυστικό φάκελο του συγκεκριµένου πληροφοριοδότη, αυτός κρατήθηκε σαν «επτασφράγιστο µυστικό».

Οµως προκαλεί ερωτήµατα ότι την ίδια περίοδο είχαν εµφανιστεί και άλλοι επιχειρηµατίες σε… µυστικούς ρόλους σε χώρες του πρώην ανατολικού µπλοκ, να δραστηριοποιούνται στα Σκόπια, τη Βουλγαρία και την Τουρκία, αλλά και να δηµιουργούν εικονικές εταιρείες στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις, για να προωθήσουν τα µυστικά σχέδια της ΕΥΠ.

Πρόκειται λοιπόν για τη µεγάλη δικαστική έρευνα σχετικά µε τη ζοφερή περίοδο 2003-2009, που περιλάµβανε το σκάνδαλο των υποκλοπών του 2004, µε τα 14 καρτοκινητά-σκιές, διάφορα ύποπτα ελληνοτουρκικά επεισόδια στο Αιγαίο, ορισµένες… περίεργες τροµοκρατικές επιθέσεις την περίοδο 2007-2009, αλλά και την περιβόητη απόπειρα δολοφονίας του τότε πρωθυπουργού, το 2009.

Ο ΣΚΟΠΟΣ

Το σχέδιο αυτό λοιπόν για την εξόντωση του Κώστα Καραµανλή είχε σκοπό (όπως σηµειώνει η πρόταση του κ. Φούκα) «τη διακοπή της πολιτικής και οικονοµικής προσέγγισης της Ελληνικής ∆ηµοκρατίας και της Ρωσικής Οµοσπονδίας, που είχε αρχίσει να εκδηλώνεται µε τη σύναψη διµερών και πολυµερών συµφωνιών σε σειρά θεµάτων. Ειδικότερα, η συνεργασία των δύο κρατών στον ενεργειακό τοµέα ενισχύθηκε από τη σύναψη των συµφωνιών για την κατασκευή αφ’ ενός του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολης, αφ’ ετέρου του αγωγού φυσικού αερίου Southstream, µέσω του οποίου θα διοχετευόταν ρωσικό φυσικό αέριο προς τη ∆υτική Ευρώπη. Αµφότερα τα έργα είχαν ιδιαίτερη σηµασία για την ελληνική οικονοµία, λόγω της επίδρασής τους στο ΑΕΠ της χώρας, τόσο κατά τη φάση της κατασκευής όσο και της λειτουργίας, της δηµιουργίας θέσεων εργασίας και της είσπραξης τελών διελεύσεως από τον δεύτερο αγωγό».

Σε αυτό το σηµείο λοιπόν εµφανίζεται ο µυστηριώδης πληροφοριοδότης, που βάζει στο σχέδιο εξόντωσης του Κώστα Καραµανλή τις ρωσικές µυστικές υπηρεσίες FSB, τον διάδοχο δηλαδή της περιβόητης KGΒ, όπου είχε θητεύσει και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιµίρ Πούτιν.

Οπως αναφέρει λοιπόν ο έµπειρος δικαστικός λειτουργός ∆ηµήτρης Φούκας, «σύµφωνα µε το υπάρχον στη δικογραφία πληροφοριακό δελτίο της ΕΥΠ, µε αριθµό 213/5-2-2009, ενδείξεις ύπαρξης τέτοιου σχεδίου αποτελούσαν τα αναφερόµενα σε αυτό ως περιστατικά πολιτικής και οικονοµικής αποσταθεροποίησης της χώρας, ως επίσης και οι σχετικές µε την ύπαρξη τέτοιου σχεδίου πληροφορίες που περιήλθαν στην υπηρεσία από συνεργάτη/πληροφοριοδότη, µε φερόµενη αρχική πηγή αξιωµατούχο της ρωσικής υπηρεσίας FSB.

Σύµφωνα µε τις καταθέσεις των µαρτύρων αλλά και τις πληροφορίες που συλλέξαµε, ο ως άνω πληροφοριοδότης, στον οποίο είχε δοθεί η κωδική ονοµασία Θ.Σ. 13, είχε χορηγήσει στην υπηρεσία και για άλλα ζητήµατα πληροφορίες, οι οποίες είχαν θεωρηθεί γενικά αξιόπιστες.

Σχετικά εξετάστηκαν οι µάρτυρες Ιωάννης Κ., Σεραφείµ Τσ. και Γεώργιος Κων. Αναζητήθηκαν έγγραφα, µεταξύ των οποίων και ο τηρούµενος στο αρχείο της ΕΥΠ φάκελος για τον ως άνω πληροφοριοδότη, ο οποίος δεν µας χορηγήθηκε».

O δεύτερος είναι δραστήριος υποδιοικητής της ΕΥΠ (πολιτικό προσωπικό), γενικής αποδοχής, µε σηµαντικές έρευνες για θέµατα τροµοκρατίας, εθνικά, αλλά και για την υπόθεση των υποκλοπών του 2004, όταν είχε βρει σηµαντικά στοιχεία για τον χώρο στον Πειραιά από όπου είχαν αγοραστεί τα 14 καρτοκινητά-σκιές από τον γνωστό Ελληνοαµερικανό πράκτορα της CIA, William Basil (εµφανιζόταν µε τα ψευδώνυµα «Μάρκος» και «Πέτρος»), µε καταγωγή από την Κάρπαθο και πολλές γνωριµίες στην ελληνική Αντιτροµοκρατική Υπηρεσία.

Είχε πληροφορίες για τροµοκρατικά χτυπήµατα

Στελέχη της ΕΥΠ µιλούν για διασταυρωµένες πληροφορίες, αφού ο ίδιος άνθρωπος τους είχε προαναγγείλει την επίθεση που πραγµατοποίησε στις 12 Μαΐου 2009 ο «Επαναστατικός Αγώνας» -στην πρώτη φάση της δράσης του σε υποκατάστηµα της Eurobank στη Λεωφόρο Βουλιαγµένης. Σε εκείνη την επίθεση, τα µέλη της οργάνωσης ήλθαν τετ-α-τετ µε δύο αστυνοµικούς της ∆ΙΑΣ, για τους οποίους αναφέρθηκε ότι ήταν… συµπτωµατικά εκεί.

Ακόµη, ο περιώνυµος Θ.Σ. 13 φαίνεται να είχε γνωστοποιήσει στην ΕΥΠ και ορισµένες πληροφορίες για τη γιάφκα της «Συνωµοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς», που εντοπίστηκε τον Σεπτέµβριο του 2009 στην οδό 25ης Μαρτίου, στο Χαλάνδρι. Μια ανακάλυψη που αποτέλεσε τη βάση εξάρθρωσης της οργάνωσης µε τους δεκάδες πυρήνες την επόµενη τριετία…

Σηµειώνεται ότι εκείνη την περίοδο είχε γραφτεί πως ο εντοπισµός του διαµερίσµατος των «Πυρήνων» στο Χαλάνδρι έγινε «ύστερα από παρακολούθηση άλλου διαµερίσµατος στου Γκύζη, αλλά και ενός βασικού υπόπτου που το επισκέφθηκε, αναχωρώντας από νησί του Σαρωνικού».

ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

Ενα άλλο σηµείο της εισαγγελικής πρότασης του ∆. Φούκα δηµιουργεί νέο κύκλο ερωτηµάτων σχετικά µε τη δράση της οργάνωσης «Λαϊκή Θέληση» (σ.σ. την ίδια περίοδο το 2009), που συνδέθηκε πάλι µε το σχέδιο «Πυθία» για την εξόντωση του Κ. Καραµανλή. Ο κ. Φούκας σηµειώνει ότι δεν µπόρεσε να βρει αποδεικτικά στοιχεία, όµως όλα όσα σηµειώνει παρουσιάζουν σηµαντικό ενδιαφέρον.

Οπως αναφέρει ο γνωστός εισαγγελέας, «η οργάνωση “Λαϊκή Θέληση” ανέλαβε το 2009 την ευθύνη για την ενεργοποίηση εκρηκτικών µηχανισµών µε τη χρήση τηλεχειρισµού στο ∆ικαστικό Μέγαρο Λάρισας, στο κτίριο της ΚΕ∆ στη συµβολή της Λεωφόρου Αλεξάνδρας µε την οδό Κόνιαρη, στην Αθήνα, και στα γραφεία της εταιρείας Profit, στην Αθήνα.

Η πρώτη των ως άνω ενεργειών έγινε σε χρόνο λίγο πριν από την έναρξη των Ολυµπιακών Αγώνων του 2004, δηµιουργώντας εύλογο ζήτηµα σχετικά µε τις συνθήκες ασφαλείας κατά τη διεξαγωγή τους και καθιστώντας για πολλούς λόγους αναγκαία την παραλαβή του συστήµατος C4I. Η δεύτερη των ενεργειών σηµειώθηκε σε σηµείο του δροµολογίου που χρησιµοποιούσε η ποµπή ασφαλείας του τότε πρωθυπουργού, η δε τρίτη ενέργεια στρεφόταν σε βάρος εταιρείας που είχε εµπλακεί στην προµήθεια του συστήµατος C4I. Από την ανάκριση δεν προέκυψαν στοιχεία από τα οποία να προκύπτει σαφώς σύνδεση των τριών αυτών ενεργειών µε την κύρια υπόθεση».

Τέλος, στη δικογραφία υπάρχει ένα άλλο σηµείο για τις πληροφορίες που έδωσε ο Ελληνας χρηµατιστής µε… τους Ρώσους φίλους και το οποίο αφορά τη «µυστική βάση των Αµερικανών» στη Βάρκιζα.

Οπως σηµειώνει ο κ. Φούκας, «µεταξύ των πληροφοριών που είχαν περιέλθει στην ΕΥΠ από τον προαναφερθέντα πληροφοριοδότη το θέρος του 2009 ήταν και αυτή που αφορούσε την εγκατάσταση και λειτουργία συστήµατος ασύρµατων επικοινωνιών σε συγκεκριµένη τοποθεσία στην περιοχή της Βάρκιζας. Πραγµατοποιήθηκε εξωτερικός οπτικός έλεγχος στην τοποθεσία που ανέφεραν οι πληροφορίες µε τη συµµετοχή εκπροσώπου της Α∆ΑΕ»

Σύµφωνα µε πληροφορίες, δικαστικοί λειτουργοί µε στελέχη της Α∆ΑΕ (Αρχή ∆ιασφάλισης Απορρήτου των Επικοινωνιών) εντόπισαν τη συγκεκριµένη κατοικία, κοντά στην οδό Απόλλωνος, στη Βάρκιζα.

Οµως δεν υπήρξε έλεγχος στους ενοίκους της πολυκατοικίας, ώστε να συγκεντρωθούν περαιτέρω στοιχεία για τους Αµερικανούς ενοικιαστές και για το ποιοι ακριβώς ήταν οι στόχοι τους…

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...