Κόσμος

Μεταξύ σφύρας και άκμονος ο Ερντογάν! Ο Β.Πούτιν βρήκε 20.000 Τούρκους πρόθυμους να πεθάνουν; Επιχείρηση Κούρδων στην Αντιόχεια και συμφωνία προάγγελος Ρωσίας-PKK


Του Βασίλη Καπούλα

Κούρδοι στρατιώτες από την Συρία μπήκαν στο τουρκικό έδαφος και άνοιξαν πυρ κατά φυλακίου της Στρατοχωροφυλακής στην περιοχή της Αντιόχειας. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι Κούρδοι χτύπησαν στην έξοδο του μελλοντικού κουρδικού κράτους προς την Μεσόγειο... Στην περιοχή θα ξεσπάσει σε λίγο καιρό ολοκληρωτικός πόλεμος Κούρδων-Τουρκίας.

Oι Τούρκοι στρατιώτες μπήκαν στην Ιντλίμπ αλλά πως θα βγουν; Αν όντως οι Κούρδοι έχουν δημιουργήσει πυρήνες με ισχυρό οπλισμό σε όλη τη ΝΑ Τουρκία και ενισχυθούν οι δυνάμεις των Κούρδων στην Afrin μετά την απελευθέρωση της Ράκκας, τότε οι 20.000 Τούρκοι και FSA οι οποίοι έχουν να αντιμετωπίσουν και 30.000 τζιχαντιστές στην Ιντλίμπ που δεν τους ελέγχουν, έχουν πρόβλημα.

Υπάρχει όμως και δήλωση-αίνιγμα του Β.Πούτιν τη στιγμή που ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών συναντούσε τον ηγέτη του PKK, Murat Karayılan, τον άνθρωπο που μισεί ο Ρ.Τ.Ερντογάν...

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν τόνισε ότι οι τελευταίες εξελίξεις στην Συρία ενδέχεται να ανοίξουν τον δρόμο για τον διαμελισμό της χώρας.

«Οι ζώνες της κατάπαυσης του πυρός δημιουργούν τον ρίσκο του διαμελισμού της Συρίας. Ελπίζω ότι θα αποφευχθεί αυτό το σενάριο», δήλωσε ο ισχυρός άνδρας της Ρωσίας.

Από την Ράκκα οι Κούρδοι έστειλαν μήνυμα μετά την απελευθέρωση της πόλης. Η μεγάλη Νίκη αφιερώθηκε στον Α.Οτσαλάν. 

Φάλαγγα αρμάτων μάχης M60-A3 SABRA του τουρκικού στρατού εισήλθε βαθιά στο έδαφος της Συρίας ορμώμενη από την επαρχία Γκαζιαντέπ, 

Οι Τούρκοι θα δημιουργήσουν 3 βάσεις στην Ιντλίμπ, σε Taftanaz, Abu al-Duhur και Wadi al-Dayf. Ο τουρκικός Στρατός έχει λάβει θέσεις μάχης στο βουνό Sheikh Barakat στα σύνορα με Afrin. 

Στο παρασκήνιο οι Κούρδοι ενισχύονται στρατιωτικά και αποδεσμεύουν δυνάμεις από τη Ράκκα ενώ με τη Ρωσία έχουν έρθει σε σημαντικές συμφωνίες.

Ο επικεφαλής της συριακής ασφάλειας Ali Mamluk, ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Mikhaïl Bogdanov και ο ηγέτης του PKK Murat Karayılan συναντήθηκαν στη πόλη Qamishli στη Β.Συρία εκεί όπου οι ΗΠΑ έχουν βάση. Aυτό σημαίνει βέβαια πως SDF=PKK=YPG δηλαδή ότι ισχυρίζεται η Αγκυρα τόσο καιρό.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη συνάντηση ήταν το μέλλον των YPG, το μέλλον των παράνομων αμερικανικών βάσεων που βρίσκονται στις ζώνες που ελέγχουν οι YPG και μια πολιτική λύση για το Κουρδικό στη Συρία.

Οι Κούρδοι YPG-PKK-PYD σε μια κίνηση καλής θέλησης παρέδωσαν στην Ρωσία το εργοστάσιο επεξεργασίας φυσικού αερίου Conoco στην Deir Ezzor το οποίο είναι το μεγαλύτερο στη χώρα.

Δείτε εδώ τους Κούρδους στο Conoco

Ταυτόχρονα, εμφανίστηκαν ρωσικά ελικόπτερα να υπερίπτανται της πόλης Αλ Μπαμπ, που κατέχουν οι Τούρκοι και πάνω από την πόλη Τελ Ριφάτ, που κατέχουν οι Κούρδοι του YPG, . Προφανώς η Ρωσία έστειλε μήνυμα...

Οπως έχουμε σημειώσει, η Τουρκία σχεδιάζει να περικυκλώσει τους Κούρδους στο Αφρίν με την ένωση των δυνάμεων από Ινλίμπ και "Ασπίδα του Ευφράτη" σε Al-Bab ώστε να δημιουργήσει συνθήκες για την ενσωμάτωση ολόκληρης της ΒΔ Συρίας στην τουρκική επικράτεια, στα πρότυπα του σαντζακίου της Αλεξανδρέττας.

Oμως αυτό που σόκαρε τους Τούρκους, ήταν ένα τεράστιο λάβαρο με την εικόνα του Αμπντουλάχ Οτζαλάν, ηγέτη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν PKK, στο κέντρο της Ράκα.

Σε βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα από την υπηρεσία τύπου της κουρδικής οργάνωσης της Συρίας, Κούρδισσες μαχήτριες ζητωκραύγαζαν με τους διοικητές του YPG: «Ζήτω ο Άπο!», όπως είναι επίσης γνωστός ο Α.Οτζαλάν.

«Τι εξήγηση δίνουν οι ΗΠΑ για την αφίσα του Οτζαλάν στην Ράκα; Αυτός είναι ο τρόπος που συνεργάζονται μαζί μας στην μάχη ενάντια στην τρομοκρατία;» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Δεν βρίσκεστε στο πλευρό μας ενάντια στην τρομοκρατία. Δεν θα επιτρέπατε αυτό να συμβεί, αν βρισκόσασταν», συμπλήρωσε.

Η Άγκυρα υποστηρίζει ότι τα όπλα που τροφοδοτήθηκαν σε μαχητικές οργανώσεις στη Συρία κατέληξαν στα χέρια μαχητών του PKK, απειλώντας την ασφάλεια της Τουρκίας.

«Αναρωτιέμαι τι περισσότερες αποδείξεις χρειάζονται οι ΗΠΑ για να δεχτούν ότι…το YPG είναι μια τρομοκρατική οργάνωση», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ.

«Η ανάρτηση μιας εικόνας του τρομοκράτη ηγέτη του PKK βλάπτει πολύ σοβαρά τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις. Με αυτή την κίνηση, οι ΗΠΑ δεν συνεργάζονται απλά με τρομοκράτες, αλλά θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Συρίας», σημείωσε ο Γιλντιρίμ.

Δείτε εδώ την επίθεση που δέχτηκαν οι Τούρκοι

https://twitter.com/Acemal71/status/921056562126426112?ref_src=twsrc%5Etfw

 

Α.Οτσαλάν μέσα στη...Ράκκα!
https://twitter.com/ragipsoylu/status/920994038567899136?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/SonKaleTurkiye2/status/918563288715284480?ref_src=twsrc%5Etfw

Στην Ιντλίμπ, οι Τούρκοι ανταλλάσσουν πυρά με μέλη του ISIS κοντά στο χωριό Καφρ Λούσιν.

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα  ότι  ο τουρκικός στρατός εισέρχεται στο συριακό έδαφος μαζί με μέλη του  ελεύθερου συριακού στρατού (FSA) και φατρίες που υποστηρίζει η Άγκυρα, οι οποίες μάχονται τον  Μπασάρ αλ-Άσαντ  στην περιοχή.

Ο τουρκικός στρατός έχει  αναπτυχθεί με  τεράστιες ενισχύσεις σε όλη την ευρύτερη περιοχή ως μέρος μιας συμφωνίας με το Ιράν και τη Ρωσία για την αποκλιμάκωση της σύγκρουσης στην περιοχή.

Στα μέσα Σεπτεμβρίου, η Άγκυρα συμφώνησε με την  Ρωσία και το Ιράν να δημιουργήσει ζώνες  αποκλιμάκωσης,  με την ανάπτυξη στρατευμάτων στην  Ιντλίμπ όπου οι ένοπλες ισλαμικές ομάδες συμμάχησαν με την Αλ-Κάιντα.

Toυρκικές δυνάμεις μπαίνουν Ιντλίμπ
https://twitter.com/worldonalert/status/918588812632248320?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/worldonalert/status/918573088501043203?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Acemal71/status/918916555467042816?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/worldonalert/status/918796176421466112?ref_src=twsrc%5Etfw

«Η  συμφωνία που επιτεύχθηκε από τις τρεις εγγυήτριες χώρες στην Αστάνα, δίνει το δικαίωμα στις τουρκικές δυνάμεις να αναπτυχθούν στα σημεία ελέγχου και στα παρατηρητήρια που έχουν καθοριστεί για την δημιουργία ζωνών  ασφαλείας, και τα οποία θα αποτελούν τα σύνορα της αποκλιμάκωσης της περιοχής», αναφέρει  δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου άμυνας .

Ο Ερντογάν περιέγραψε προηγουμένως την ελεγχόμενη από Κουρδικές δυνάμεις περιοχή στα νότια τουρκικά σύνορα ως έναν "τρομοκρατικό διάδρομο" υπό  κατασκευή.

Ρωσικά ελικόπτερα από Al-Bab προς YPG Τall Rifaat
https://twitter.com/henrylec1/status/921276468864286721?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/Ozkok_/status/921323871101480965?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι Τούρκοι εισβάλλουν ξανά στην Συρία για να κλείσουν τις "πόρτες" στους εκατοντάδες Κούρδους αντάρτες που μετακινούνται συνεχώς στα παράλια της Μικράς Ασίας.

Επίσης ευρίσκονται εκεί στην Βόρεια Συρία για να αποτρέψουν την ένωση του συριακού Κουρδιστάν με το ιρακινό κομμάτι.

Τα υπόλοιπα είναι δηλώσεις για εσωτερική «κατανάλωση».
https://twitter.com/AylinaKilic/status/920280083851628544?ref_src=twsrc%5Etfw

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμικό Ναυτικό 0

Το Ιράν ετοιμάζει εμπλουτισμό ουρανίου; Oμάδα μάχης του αεροπλανοφόρου Ντε Γκώλ αποπλέει για την Α. Μεσόγειο και με ελληνική συμμετοχή

Αυτό αναφέρουν γαλλικά ΜΜΕ-Το ΝΑΤΟ ενεργοποιεί στόλο Πολεμικών πλοίων με επίκεντρο έναν άγριο πόλεμο Ιράν και Ισραήλ
ιρανοί πύραυλοι και Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν
Μέση Ανατολή 0

Κομβόι του ιρανικού στρατού σπεύδει άρον άρον στην Τεχεράνη (Βίντεο)-Αποκάλυψη: Οι Άραβες πρόδωσαν τους Ιρανούς βοηθώντας το Ισραήλ

Η Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενημερώθηκαν από τους Ιρανούς για την επίθεση δύο ημέρες πριν γίνει,...