ΗΠΑ

Ερχεται μεγάλη καταστροφή στις ΗΠΑ: «Κουνιέται» συθέμελα το υπερ-ηφαίστειο Yellowstone θέτοντας σε επιφυλακή FEMA και αμερικανικές αρχές για "πυρηνικό χειμώνα"

Μεγάλες διαστάσεις  παίρνουν τα σενάρια περί έκρηξης του  Yellowstone και της ευρύτερης περιοχής που το περιβάλει στην πολιτεία της  Montana σημαίνοντας συναγερμό  σε όλες τις αρμόδιες αμερικανικές υπηρεσίες όπως η FEMA. 

Οι επιστήμονες κατέγραψαν ένα συνεχιζόμενο κύμα από 2500 σεισμούς μέσα  σε τρεις μήνες, σύμφωνα με ειδική μελέτη του Πανεπιστήμιο της Montana στις ΗΠΑ, και αποτελεί  το μεγαλύτερο αριθμό που καταγράφηκε ποτέ, σύμφωνα με το γνωστό περιοδικό  Newsweek.

Οι ειδικοί προειδοποιούν για 90.000 θανάτους άμεσα και ένα «πυρηνικό χειμώνα» σε όλες τις ΗΠΑ, αν το σούπερ ηφαίστειο εκραγεί.

Θα μπορούσε να απελευθερώσει στρώμα λιωμένης τέφρας 1.000 μίλια από το Εθνικό Πάρκο.

Θα ήταν 1.000 φορές πιο ισχυρό από την έκρηξη του 1980 στο Όρος της Αγίας Ελένης.

Μια ελαφριά ομίχλη θα υπήρχε πάνω από τις Ηνωμένες Πολιτείες, εκτρέποντας τις ακτίνες του Ηλίου προκαλώντας χαμηλές θερμοκρασίες.

https://youtu.be/gfLdHcX4Fr8?t=1

Από τις 12 Ιουνίου, έχουν καταγραφεί σχεδόν 2.500 σεισμοί στο αμερικανικό εθνικό πάρκο, θέτοντας όλους τους αρμόδιους εμπλεκόμενους σε «ύψιστο συναγερμό» για πιθανή έκρηξη του ανενεργού ηφαιστείου η οποία όμως θα είχε επιπτώσεις σε ολόκληρο τον πλανήτη .

Οι σεισμοί προς το παρόν σύμφωνα με έγκυρες πηγές και αναλύσεις των επιστημόνων, δεν δείχνουν ότι το ηφαίστειο είναι κοντά σε μία ενδεχόμενη έκρηξη, αλλά όλοι οι επιστήμονες είναι ανήσυχοι από το  παρατεταμένο «ταρακούνημα» στην περιοχή και φοβούνται αιφνιδιαστικές εξελίξεις.

Ως γνωστό, το Yellowstone είναι ένα ένα σούπερ ανενεργό ηφαίστειο, το μεγαλύτερο τους είδος του  στη Γη.

Αμερικανοί εμπειρογνώμονες ειδικοί στην ειδικευμένη γεωλογική έρευνα δήλωσαν ότι ήταν "συναρπαστική" η παρακολούθηση του πλήθους των σεισμών και ήταν πρόθυμοι να μάθουν περισσότερα γι 'αυτούς , γράφει το Newsweek.

Συνολικά 115 σεισμοί αναφέρθηκαν στο πάρκο το Σεπτέμβριο σύμφωνα με την μηνιαία ενημέρωση σχετικά με τη δραστηριότητα στο Yellowstone.

Από αυτούς, 78 προκλήθηκαν  στα βορειοδυτικά του Yellowstone. Ο σεισμός με το μεγαλύτερο μέγεθος ήταν μεγέθους 2,3 και προκλήθηκε προχθές στην περιοχή.

https://youtu.be/2DuQ0v5_Sv0?t=1

«Συμπεριλαμβανομένων των γεγονότων από τις προηγούμενες τρεις μηνιαίες εκθέσεις που ξεκίνησαν στις 12 Ιουνίου, η συνολική σεισμική συμπεριφορά περιλαμβάνει ένα σεισμό μεγέθους 4,4, στην περιοχή 12 ,  και 185 σεισμούς της  κλίμακας  2 στην ίδια περιοχή, οι υπόλοιποι ήταν χαμηλότερης έντασης», ανέφερε η ανακοίνωση.

Τους επιστήμονες δεν τους φοβίζει τόσο η  ένταση των σεισμών όσο το πλήθος τους και ότι είναι συνεχόμενοι εδώ και τρεις μήνες.

Περίπου το ήμισυ της σεισμικής δραστηριότητας στο Yellowstone ήταν μέρος του σεισμικού ανακατατάξεων , και συνέβησαν όταν πολλοί σεισμοί έλαβαν χώρα, σε εβδομάδες ή μήνες χωρίς σαφή ακολουθία, σε αντίθεση με τους παραδοσιακούς σεισμούς, όπου υπάρχει ένα κύριο γεγονός ακολουθούμενο από μια σειρά μετασεισμών.

Ο Αμερικανός επιστήμονας επικεφαλής του παρατηρητηρίου ηφαιστείου του USGS, Mike Poland, δήλωσε στο Newsweek ότι ήταν "πολύ σύντομα" για να πει εάν το πλήθος των σεισμών  έχει τελειώσει.

«Αλλά η δραστηριότητα σίγουρα έπεσε  από τον Αύγουστο, και το πλήθος των σεισμών  φαίνεται να τελειώνει, αν δεν τελειώσει , πιθανότατα θα έχουμε άλλες εξελίξεις», δήλωσε ο ίδιος .

Ο πραγματικός αριθμός των σεισμών είναι δύσκολο να εξακριβωθεί επειδή οι σεισμοί μπορούν να επικαλύπτονται ή να είναι πολύ μικροί για να καταγραφούν.

https://youtu.be/y_p83XhFes8?t=1

Ωστόσο, υπάρχουν τρόποι για να εντοπιστούν αναδρομικά μέσω άλλων γεγονότων και φαινομένων.

«Αυτό είναι το είδος της εργασίας  θα λάβει χώρα  τους επόμενους μήνες, καθώς συγκεντρώνουμε όλα τα διαθέσιμα δεδομένα και αρχίζουμε να μελετάμε και να καταγράφουμε τους αριθμούς», ανέφερε ο Poland .

Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι μέχρι το τέλος του Σεπτεμβρίου, το Πανεπιστήμιο της Γιούτα έχει καταγράψει  2.475 σεισμούς , με αποτέλεσμα το σύνολο των σεισμών  του 2017, μέχρι τώρα,  να είναι ίσο με αυτό του 1985, το οποίο διήρκεσε τρεις μήνες και  είχε πάνω από 3000 σεισμικές εκδηλώσεις.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ