Ενώνονται Αλβανία-Κόσοβο – Σερβικά MiG-29SMT σε αποστολές κρούσης στα σύνορα με Κοσσυφοπέδιο

Δημοσίευση: 11 Οκτωβρίου 2017, 10:29 μμ | Ανανέωση: Οκτώβριος 12, 2017 στις 6:51 μμ

Ραγδαίες εξελίξεις έχουμε στα Βαλκάνια καθώς από χθες στο κτίριο του προξενείου της Αλβανίας στο Μιλάνο κυματίζει και η σημαία του Κοσόβου σε μια ένδειξη πως οι δύο χώρες οδεύουν προς ενοποίηση ενώ ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι ζήτησε από τα Τίρανα να παραχωρήσουν την αλβανική υπηκοότητα σε πολίτες του Κοσόβου!

Μάλιστα το ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Facebook ο ίδιος πρωθυπουργός Έντι Ράμα δηλώνοντας ότι γίνεται έτσι πράξη η διακήρυξη Τιράνων και Πρίστινας για ενοποίηση των διπλωματικών τους αποστολών!

Ουσιαστικά έχουμε το πρώτο βήμα δημιουργίας Μεγάλης Αλβανίας.

Αμέσως η Σερβία δεν έχασε ούτε δευτερόλεπτο και τα ρωσικά MiG-29 που είχαν αφιχθεί πριν λίγες ημέρες από Ρωσία (φωτογραφίες και βίντεο παρακάτω) έπιασαν δουλειά με πτήσεις περιπολίας και επίδειξης ισχύος στα σύνορα με Κόσοβο.

H μεταφορά των ΜiG-29 έγινε με μεταγωγικό, αποσυναρμολογημένα μέσα σε An-124, διότι οι όμορες με τη Σερβία χώρες από όπου θα διερχόντουσαν αρνήθηκαν να δώσουν σχετική άδεια.


Τα μαχητικά έφτασαν στην αεροπορική βάση Βatajnica,

H Σερβία απέκτησε ξανά Αεροπορία και μπορεί τα έξι μαχητικά MiG-29SMT να είναι λίγα αλλά είναι θανάσιμα για την περιοχή.

Η Ρωσία έχει επίσης υποσχεθεί την παράδοση 30 αρμάτων μάχης και 30 τεθωρακισμένων οχημάτων στη Σερβία μαζί με S-300.

Ηταν τα ίδια μαχητικά με τα οποία οι Σέρβοι πιλότοι εκπαιδεύτηκαν μαζί με τους Ρώσους σε κοινές ασκήσεις βομβαρδισμού κατά την διάρκεια της άσκησης «Σλαβική Αδελφότητα 2017» (βίντεο παρακάτω).

Η κατάσταση οδεύει σε μη αναστρέψιμο σημείο.

Κατά τον Αλβανό πρωθυπουργό θα ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες «αξιοπρεπείς κινήσεις σε επίπεδο προξενικών αρχών για τους Αλβανούς παντού στον κόσμο».

Το μέτρο αυτό ήταν ένα τους τέσσερις άξονες ευρύτερης ενοποίησης της Αλβανίας με το Κόσοβο που ο Ράμα ανακοίνωσε στα τέλη του προηγούμενου μήνα, κατά την επίσκεψη του ομολόγου του στα Τίρανα, Ραμούς Χαραντινάι.

Από σήμερα ο πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Πρίστινα.

Υποδεχόμενος τον κ. Μέτα, ο πρόεδρος του Κοσόβου Χασίμ Θάτσι, ζήτησε από τα Τίρανα να παραχωρήσουν την αλβανική υπηκοότητα σε πολίτες του Κοσόβου ώστε να ξεπεραστεί το εμπόδιο ελεύθερης κίνησης των Αλβανών του Κοσόβου στη ζώνη Σένγκεν, που επέβαλε η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πάντως εδώ και κάποια χρόνια τα Τίρανα  ήδη παραχωρούν σε μεγάλο αριθμό Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου αλλά και των Σκοπίων, την αλβανική υπηκοότητα.

Το ΠΕΝΤΑΠΟΣΤΑΓΜΑ είχε έγκαιρα ενημερώσει για κινήσεις ενοποίησης Αλβανίας-Κοσόβου.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, ο Έντι Ράμα και ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, δήλωσαν ότι η κοινή συνάντηση Αλβανίας-Κοσσυφοπεδίου θα πραγματοποιηθεί στις 27 Νοεμβρίου – 28 Νοεμβρίου.

Η ημερομηνία αυτήν δεν είναι φυσικά καθόλου τυχαία μιας και η 28 Νοεμβρίου είναι η ημέρα της εθνικής εορτής των Αλβανών.

Η Αλβανία ανακήρυξε ανεξαρτησία στις 28 Νοεμβρίου 1912 (αναγνωρίστηκε το 1913) και πρώτος κυβερνήτης της ήταν ο Ισμαήλ Κεμάλι (Ismail Qemali).

Πέρασε μέσα από πολιτικά καθεστώτα Πριγκιπάτου, Δημοκρατίας και Βασιλείου μέχρι την εισβολή των Ιταλών το 1939, όποτε έγινε και προτεκτοράτο. Το 1944 έγινε Λαϊκή Σοσιαλιστική Δημοκρατία υπό τον Ενβέρ Χότζα και το Εργατικό Κόμμα (PPSH). Άρα μόνο τυχαία δεν είναι η ημερομηνία συνάντησης των πρωθυπουργών των δύο πλευρών.

Ο Ράμα δήλωσε ότι κατά την κοινή συνάντηση των κυβερνήσεων, θα συζητηθεί στην ουσία η ολοκληρωτική κατάργηση των συνοριακών ελέγχων και σημείων μεταξύ Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου.

«Οι συνοριακοί έλεγχοι θα είναι τόσο σπάνιοι, όπως συμβαίνει στα σύνορα της ΕΕ. Τα διπλώματα σπουδών, οι εργασίες των νέων είναι προφανείς δυσκολίες για τους νέους και στις δύο πλευρές των «Αλβανικών εδαφών» , δήλωσε ο ίδιος .

Έχει ήδη επιτευχθεί πλήρη συμφωνία για την ενοποίηση της αγοράς η οποία θα αποτελέσει πρότυπο περιφερειακής ενοποίησης σε αντίθεση με όλες τις θεωρίες συνωμοσίας.

«Θέλω να υπογραμμίσω ότι η Αλβανία και το Κοσσυφοπέδιο έχουν όλες τις δυνατότητες να είναι μοντέλα που προηγούνται του παραδείγματος τους για τη δημιουργία μιας περιφερειακής οικονομικής ζώνης», δήλωσε ο Αλβανός πρωθυπουργός Ράμα.

Σκληρή στάση απέναντι και στην Ελλάδα

Ο υπουργός εξωτερικών της Αλβανίας, Ντμίτρι Μπουσάτι, σε συνέντευξη του στο περιθώριο της Συνάντησης Ελλάδας-Βουλγαρίας-ΠΓΔΜ-Αλβανίας που έγινε στην Θεσσαλονίκη επανέφερε όλη την αλυτρωτική και εχθρική προς την Ελλάδα ατζέντα της αλβανικής εξωτερικής πολιτικής.

Αντιθέτως προκαλεί καθώς εμφανίζεται σταθερή στην διατήρηση του «Τσάμικου ζητήματος» αλλά και στην παραπομπή στις ελληνικές καλένδες του σημαντικότατου αν και συμβολικού θέματος, της απόδοσης της ελάχιστης τιμής στους χιλιάδες νεκρούς Ελληνες στρατιώτες του αλβανικού Μετώπου.

Ο Μπουσάτι όχι μόνο επέμεινε στο «Τσάμικο ζήτημα» αλλά με πρωτοφανή τρόπο έσπευσε να συνδέσει την εκπλήρωση της υποχρέωσης της Αλβανίας για την ίδρυση των 2 στρατιωτικών νεκροταφείων για τους Έλληνες στρατιώτες πεσόντες του Β Παγκοσμίου Πολέμου, με την επίδειξη σεβασμού στους… Τσάμηδες.

«Ακόμη δεν έχουμε κλείσει την συζήτηση για τις εκκρεμότητες του Β Παγκοσμίου Πολέμου, την Αρση του Εμπολέμου και τον σεβασμό στους Τσάμηδες» είπε ο κ. Μπουσάτι παραπέμποντας στην γνωστή θέση των ακραίων του κόμματος των Τσάμηδων για ίδρυση των δυο στρατιωτικών νεκροταφείων με αντίστοιχη δέσμευση της Ελλάδας για ίδρυση νεκροταφείου και μνημείου στο ελληνικό έδαφος για την «γενοκτονία» των… Τσάμηδων.

Ο Αλβανός Υπουργός Εξωτερικών μάλιστα ουσιαστικά καταργεί την συμφωνία του 2009 για την ίδρυση των δυο νεκροταφείων, δηλώνοντας ότι πρέπει τώρα να «ξεκαθαρίσει η Συμφωνία» σε ότι αφορά: την τοποθεσία των νεκροταφείων, τον αριθμό των πεσόντων, την ταυτοποίηση τους κλπ».

Η Συμφωνία για την «αναζήτηση, εκταφή και τον ενταφιασμό των Ελλήνων πεσόντων» είχε επικυρωθεί από την Αλβανική Βουλή τον Μάρτιο του 2010 και προέβλεπε την ίδρυση των δυο νεκροταφείων στην Κλεισούρα και στους Βουλιαράτες.

Αυτή είναι η δεύτερη συμφωνία την οποία αρνείται να υλοποιήσει η Αλβανία και ζητά πρόσθετα ανταλλάγματα προκειμένου να… συζητήσει από την αρχή το θέμα των νεκροταφείων, ενώ για την άλλη ιδιαίτερα σημαντική συμφωνία οριοθέτησης των θαλασσίων συνόρων, την οποία έχει ακυρώσει το Συνταγματικό Δικαστήριο της Αλβανίας (μετά από προσφυγή του τότε αρχηγού της αντιπολίτευσης ‘Εντι Ράμα) ο κ. Μπουσάτι συνέχισε την τακτική της κωλυσιεργίας.

Ωσάν να υιοθετεί μάλιστα την τουρκική θέση (εξάλλου δημόσιες υπήρξαν οι επικρίσεις στην Αλβανική Βουλή ότι η κυβέρνηση Ράμα ακύρωσε την Συμφωνία, μετά από συνεννόηση με την Τουρκία) ο Μπουσάτι έκανε λόγε «για περίπλοκο ζήτημα και αλυσίδα διαμαχών στην Μεσόγειο για τα θαλάσσια σύνορα και τις ΑΟΖ», τονίζοντας ότι η χώρα του θέλει μια «δίκαιη και τίμια λύση στα πρότυπα της συμφωνίας με την Ιταλία», αν και φυσικά με την Ιταλία δεν υπάρχει πρόβλημα στην οριοθέτηση καθώς δεν παρεμβάλλονται στην οριοθέτηση μεταξύ των δυο χωρών,νησιά, όπως συμβαίνει μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Αμετακίνητος ήταν ο κ. Μπουσάτι και στο θέμα των περιουσιών των Ελλήνων μειονοτικών στην Χειμάρα, αναφέρθηκε σε γενικό σχέδιο ανάπλασης που δεν περιορίζεται μόνο στην κατεδάφιση ορισμένων παράνομων ή μη κτιρίων για τα οποία θα δοθούν όπως είπε αποζημιώσεις, αποφεύγοντας φυσικά το βασικό πρόβλημα που είναι η απαλλοτρίωση ελληνικών περιουσιών σε περιοχές που σχεδιάζεται όχι μόνο πολεοδομική ανάπλαση αλλά και ιδιωτικές τουριστικές επενδύσεις.

Δείτε βίντεο και εικόνες από την άφιξη των ρωσικών MiG-29SMT στη Σερβία.

 • SHAKA_ZULU

  Πρώτος στην ανίερη ένωση.

  • Γιώργος fs.

   Άξιος Ζουλού!!

  • Ταξίαρχος

   ΑΞΙΟΣ

  • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

   Άξιος !!!! Βάλε το καζάνι και σου φέρνω Αλβανούς !!!

  • paris georgiou

   ΑΞΙΟΣ

 • SHAKA_ZULU

  ΚΙΜ ελπίζω να πατήσεις ΟΛΑ τα κουμπιά.

 • Γιώργος fs.

  2ος

  • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

   Άξιος Γιωρίκαααααααααααααααααααααααααα !!!

   • Γιώργος fs.

    Ευχαριστώ Περικληηηηηηηηηηηηηηηη!!

  • paris georgiou

   ΑΞΙΟΣ Γιωργαρα

 • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

  Ώρα να βγούμε στην Αδριατική …

 • SHAKA_ZULU
 • Γιώργος fs.

  Δεν έχουν καταλάβει οι Αλβανοί πως οι Σέρβοι αυτή τη φορά δεν είναι μόνοι τους.

  • Θεσσαλονικιός ο ένδοξος

   Γιατί, την προηγούμενη φορά ξέχασαν τι έπαθαν ;;;
   Οι Αλβανοί πιστεύουν ότι θα τους υποστηρίξουν ..

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Λαβετε θεσεις μαχης.

  http://static.flickr.com/2804/4082957650_fcd6d06ffd.jpg

  • DisqussioneR Νεμέτωρ

   Η οθόνη είναι κορεάτική…

 • Αντύπα
 • SHAKA_ZULU
  • Δωριεύς

   Γράψε καὶ τὴν συνέχεια, ἀδελφέ….

  • ιωαννης

   πουνε το αστιο εδω …εγω δεν καταλαβα!

   • SHAKA_ZULU

    Την επόμενη μέρα φωνάζει πάλι ο Έλληνας τον Αλβανό και του λέει:
    – Ε φίλε ξέρεις την Ελένη;
    – Ποια Ελένη;
    – Την π**τσα μου την κ@υλωμένη, είπε πάλι ο Έλληνας και άρχισε να γελάει!
    Αυτό γινόταν κάθε μέρα για μια εβδομάδα. Νευριασμένος ο Αλβανός πήγε σε έναν φίλο και του λέει:

    Ρε συ είναι ένας μ@λάκας Έλληνας στα σύνορα και μου λέει κάθε μέρα:
    «ξέρεις την Ελένη;» του λέω εγώ: «Ποια Ελένη;» και μου λέει: «την π**τσα
    μου την κ@υλωμένη».
    – Ε εσύ πες του: «ξέρεις τον Ηλία;» θα σου πει: «Ποιον Ηλία;» και θα του πεις «Τον π**τσο μου τον καρχαρία»
    Την επόμενη μέρα πάει λοιπόν ο Αλβανός και φωνάζει τον Έλληνα:
    – Ε φίλε ξέρεις τον Ηλία;
    – Ποιον Ηλία τον αδερφό της Ελένης;
    – Ποιας Ελένης;
    – Της π**τσας μου της κ@υλωμένης!

 • Κώστας ο υπομονετικός

  So F*cking what που πετάνε τα σέρβικα αεροπλάνα ;;;

  Αλλάζουν το σκηνικό ;;

 • No GMO in my Life

  Ερχεται στη Βουλή νόμος για ελεύθερη κάνναβη!!!!!!!!!
  SOS!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ: ΜΑΡΙΧΟΥΑΝΑ Γιατί Πρέπει Να Απαγορεύεται

  του Αναστάσιου Β. Κοβάτση, (Δρ Χημικός-Βιοχημικός και Δρ Ιατρός-Τοξικολόγος, καθηγητής της Βιοχημείας και Τοξικολογίας του ΑΠΘ

 • © Proud to be Greek

  Γι’ αυτό ήθελε η Αλβανία να εισχωρήσει στο ΝΑΤΟ για να έχει τις πλάτες για προστασία απο την Σερβία επειδή ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΥΤΟ είχε στον σχεδιασμό της.
  Σφάλμα που (δεν θυμάμαι ποια ελληνική Κυβέρνηση) το δέχτηκε και δεν άσκησε βέτο.

  • ACBOC o ANAΦENTOC

   Καμια Ελληνικη κυβερνηση , αυτη η χωρα δεν κυβερνηθηκε απο Ελληνες απ την εποχη του Καποδιστρια.

 • Spock

  μας ξεπατωσατε στον πολεμο αποψε …αυριο να μην ξεχασω να παω στο
  περιπτερο να παρω σφαιρες..ξεμεινα

  • SHAKA_ZULU

   Δεν υπάρχει περίπτερο στη στέπα!

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Μία ημέρα ο μικρός Αλία εξ Αλβανίας ακούει τη δασκάλα του να του λέει:

  -Αλία, από σήμερα είσαι Έλληνας και θα λέγεσαι Ηλίας.

  Περιχαρής πηγαίνει το μεσημέρι στο σπίτι ο Αλία και λέει στους γονείς του:

  – Από σήμερα είμαι Ελληνάκι και λέγομαι Ηλίας και όχι Αλία.

  Τον παραλαμβάνουν ο πατέρας του και η μάνα του και τον κάνουν τουλούμι στο ξύλο.

  Την άλλη μέρα πηγαίνει ο Αλία στο σχολείο, τον βλέπει η δασκάλα του και τον ρωτάει:

  -Τι έγινε Ηλία; Τι έπαθες;

  -Με δείρανε χθες δυο Αλβανοί κυρία.

 • Genesis

  Eγω βλεπω οτι οι Αλβανοι εχουν πλατες και τα κανουν.Οι Σερβοι εχουν πλατες?Θα κινηθουν οι Ρωσοι?Το 1999 ηταν η δικαιολογια της χρεοκοπιας και δε βοηθησαν.Σημερα?

  • Αντύπα

   θ» ανέβουν οι θ.7 και η θ.4 και θα τους γ@μη$0υν!

   • Genesis

    Αν ανεβει η Θ7 και η Θ4 θα γινει εμφυλιος

    • Αντύπα

     θα πάνε χωριστά και σε διαφορετικά μετωπα!

  • Spock

   ειναι αποκομμενοι απο ξηρας θαλασσης και αερος…δυσκολα τα πραγματα

   • Genesis

    Μονο με blitzkrieg εχουν ελπιδα επιβιωσης οι Σερβοι.Αν δεν κινηθουν πρωτοι game over

    • Spock

     δεν μπορουν να κανουν τιποτα γιατι θα παθουν οτι και πριν μερικα χρονια απο το ΝΑΤΟ και
     μαλιστα χωρις περιστροφες…γι αυτο τρεχουν τωρα και δεν φτανουν για εξοπλισμους

     • Genesis

      Ναι….εκτος αν βρουν αφορμη που να δικαιολογει την πραξη τους.Οπως η ενωση Κοσσοβου Αλβανιας

  • kraser

   Δεν ηθελαν να βοηθησουν (κακος κατα μενα) γιατι μπορει να ειναι ορθοδοξοι οι Σερβοι μπορει να ηταν αριστεροι αλλα παντα ειχαν την δικη τους γραμμη ακομα και απεναντι στην Σοβιετικη ενωση.

 • Γατονι

  Να δείτε που ο Τσίπρας μπορεί να αναγνωρίσει και Τσάμηδες να μας βάλει να πληρώνουμε και τους Αλβανούς συνεργούς των ναζί

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Ήταν ένας Έλληνας, ένας Γερμανός και ένας Αλβανός στην ζούγκλα και επειδή βράδιασε αποφάσισαν να στήσουν μία σκηνή για να κοιμηθούν. Όμως στην σκηνή μέσα χωρούσαν μόνο οι δύο από τους τρεις, και έτσι ο Αλβανός αποφάσισε να κοιμηθεί αυτός έξω. Το βράδυ όμως τον τρώει ένας κροκόδειλος και το πρωί ξυπνάνε ο Έλληνας και ο Γερμανός, βγαίνουν έξω και βλέπουν τον Αλβανό μέσα στον κροκόδειλο οπότε λέει ο Έλληνας στον Γερμανό:
  – Αλβανός, Αλβανός αλλά το sleeping bag lacoste…

 • ACBOC o ANAΦENTOC

  Παει τρελλαθηκαν οι Τουρκαλβανοι , σαν τους ξαδελφους τους τους Τουρκους σημπεριφερωνται.

  • Αντύπα

   τα τηγάνια παίρνουν γραμμή απο τα μεμέτια

 • SHAKA_ZULU
 • Γιάννης the Doctor

  Μιλάνε και οι κλ#ανιές οι αλβανοί.

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Μια ξανθιά είναι στο μπαλκόνι και φωνάζει τον άνδρα της:

  – Αγάπη μου, έλα αμέσως!
  – Τι συμβαίνει;
  – Δες, δύο τύποι μόλις μας έκλεψαν το αυτοκίνητο!
  – Πω πω! Μήπως πρόλαβες να δεις πώς ήταν;
  – Όχι… αλλά πήρα τον αριθμό του αυτοκινήτου!

 • SHAKA_ZULU

  Πολύ ησυχία έπεσε……..γιατί άραγε?…

  • Spock

   κουραστηκαμε με τοσες μαχες…

  • Genesis

   Ειναι ωρα κοινης ησυχιας

 • Ταξίαρχος
  • kraser

   Για Ρωσια ειναι οτι πρεπει.

 • Κωνσταντίνος Σπέτσες

  Σωστός, είσαι μέσα, τι να του κάνει μία κολόνα, ένας Πάγκαλός
  Βουλιάζει και Τάνκερ.

 • 1 ΜΑΛ 1978

  ΡΕ ΔΙΩΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ

 • Κωνσταντινος Χατζης

  Να γιατι το αγαπημενο παιδι της ΝΔ ο Αντωνακις και Προϊσταμενος του Μητσοτακης μας κουβαλησαν ολη την Αλβανικη βρωμια στην Ελλαδα,για να τους δοσουν το δικαιωμα να διεκδικουν και να απειλουν.
  Ετσι στην συνεχεια αυτα τα δυο νεοταξικα ανδρεικελα μας εβαλαν τον ΤΣΙΠΡΑ για να συνεχιση ανεμποδιστα το εργο που αφησαν αυτη και μετα την πτωση του ΤΣΙΠΡΑ να ξαναβαλουμε στην εξουσια τον ανικανο πολιτικο κληρονομο του Μητσοτακη για να μην κρυωσει η σουπα της Νεοταξικης κλικας.
  Μεχρι τοτε ομως ισως ο Θεος λυπηθει τον Ελληνικο Λαο και βγει καποιος Εθνικος ηγετης και διωξη απο την πολιτικη ζωη της Ελλαδος αυτους που την κατεστρεψαν και την ταπεινωσαν Εθνικα και κοινωνικα.