Κόσμος

Έπεσε η πρωτεύουσα του ISIS, Ράκα, και ξεκινάει η μάχη του Κουρδιστάν- Απελευθερώνονται κουρδικές δυνάμεις προς Αφρίν και Ερμπίλ


Έπεσε επιτέλους η πρωτεύουσα της ανομίας και των τζιχαντιστών Ράκκα προκαλώντας συγκίνηση σε όλο τον πλανήτη μετά από τόσα χρόνια πολέμου στο οποίο η Δύση παρακολουθούσε "άπραγη"  στο μεγαλύτερο μέρος του. Η εξέλιξη αυτή είναι κομβικής σημασίας για το "Κουρδιστάν" καθώς θα απελευθερωθούν δυνάμεις προς Αφρίν για να αναχαιτιστούν οι Τούρκοι και προς Ερμπίλ για να αντιμετωπιστούν οι Ιρακινοί.

Δείτε εδώ 275 τζιχαντιστές να παραδίδονται.

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/919581872941879298?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι κουρδικές  πολιτοφυλακές  που υποστηρίζονταν  από τις ΗΠΑ κατέλαβαν το σύνολο της συριακής πόλης Ράκα από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
https://twitter.com/macergifford/status/920237734861721602?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/AfarinMamosta/status/920023210489532419?ref_src=twsrc%5Etfw

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), μια συμμαχία κούρδων και αράβων μαχητών που υποστηρίζεται από τον υπό την ηγεσία των ΗΠΑ διεθνή συνασπισμό, είχε περικυκλώσει το Ισλαμικό Κράτος μέσα στη Ράκα από τον Ιούνιο.

Η Ράκκα αυτήν την στιγμή  έχει γεμίσει από δυνάμεις του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (PKK), των Μονάδων Προστασίας του Λαού (YPG) και του Δημοκρατικού Κόμματος (PYD).

Η πτώση της πόλης σύμβολο του ISIS  δημιούργησε θριαμβευτικές παρελάσεις παντού από εκατοντάδες ανθρώπους , διότι ελευθερώθηκαν από τον εφιάλτη που ζούσαν .
https://twitter.com/AfarinMamosta/status/918898428528209920?ref_src=twsrc%5Etfw

Από την πόλη, αυτή η οργάνωση ISIS σχεδίαζε επιθέσεις στο εξωτερικό.

Αυτόπτης  μάρτυρας δήλωσε στο Reuters  ότι οι Κούρδοι μαχητές γιορτάζουν στους δρόμους, ψάλλοντας συνθήματα από τα οχήματά τους.
https://twitter.com/em_bernadin/status/920252491979255808?ref_src=twsrc%5Etfw

Μία ομάδα μαχητών και διοικητών των πολιτοφυλακών τραγουδούσαν , χαμογελώντας, περνώντας μέσα σε  ένα τοπίο γεμάτο από ερείπια και κατεστραμμένα κτίρια σε μια δημόσια πλατεία.

Το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα δήλωσε την Τρίτη ότι οι υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ οργανώσεις εισήλθαν στην πόλη ενώ οι Τζιχαντιστές αποχώρησαν και εξαφανίστηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση .

275 τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ISIS) συνθηκολόγησαν το Σάββατο με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) στη Ράκα.

Οι 275 τζιχαντιστές, αφού κατέθεσαν τα όπλα τους, αποχώρησαν με τις οικογένειες τους με λεωφορεία για τα εδάφη που ελέγχει το Ισλαμικό Κράτος στην επαρχία της Ντέιρ Αλ Ζουρ.

Μαζί τους απεγκλωβίστηκαν από τις πολιορκημένες συνοικίες και όσοι κάτοικοι της Ράκα είχαν απομείνει.

Μέσα στη Ράκα είχαν απομείνει 300 περίπου ξένοι τζιχαντιστές αποφασισμένοι να πολεμήσουν μέχρι θανάτου

Υπενθυμίζουμε ότι ο ISIS  κατέλαβε την Ρακκα στις αρχές του 2014 και την ανακήρυξε ως πρωτεύουσα του αυτοαποκαλούμενου χαλιφάτου.
https://twitter.com/ClaudiaAlMina/status/920265807766196224?ref_src=twsrc%5Etfw

https://twitter.com/ClaudiaAlMina/status/920225056340480000?ref_src=twsrc%5Etfw

Τον Ιούνιο,  PKK / PYD ξεκίνησαν μια πολεμική επιχείρηση για την ανάκτηση  της Ράκκα  από τους Τζιχαντιστές  με την υποστήριξη των δυνάμεων των ΗΠΑ.

Ο ISIS χάνει συνεχώς  έδαφος στη Συρία και το Ιράκ , συμπεριλαμβανομένης και της   Μοσούλης , ενώ οι δυνάμεις της οργάνωσης αναγκάστηκαν να κατέχουν μια λωρίδα της κοιλάδας του Ευφράτη και της γύρω ερημικής περιοχής .
https://twitter.com/AfarinMamosta/status/919240426909061120?ref_src=twsrc%5Etfw

Συγκεκριμένα οι τζιχαντιστές ελέγχουν μόνον δύο στενές λωρίδες στην ανατολική  Συρία και στο δυτικό Ιράκ, με τον συριακό στρατό του καθεστώτος Άσαντ, τον ιρακινό στρατό και τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) να σφίγγουν όλο και περισσότερο τον κλοιό που θα οδηγήσει στην πλήρη εξάλειψη του «χαλιφάτου».

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Πολεμική αεροπορία 0

Πριν πεινάσει μαγειρεύει η Ελλάδα! Τα γνωστά μηχανικά προβλήματα του F-35 αναγκάζουν την ΠΑ να ζητά επιτακτικά την απόκτηση του Block 4

Ως χώρα θα περιμένουμε όσο απαιτηθεί για να παραλάβουμε την εκδοχή Block 4 του Αμερικανού αεροσκάφους 5η γενιάς στην...
ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...