Αμερικανοί και Ισραηλινοί αποκωδικοποιούν την επόμενη ημέρα στην Τουρκία χωρίς τον Ρ.Τ.Ερντογάν: Γιατί καταλήγουν ότι η Τουρκία πρέπει να σμικρυνθεί

Δημοσίευση: 15 Οκτωβρίου 2017, 12:47 μμ | Ανανέωση: Οκτώβριος 15, 2017 στις 9:52 μμ

Του Βασίλη Καπούλα

Το ένα μετά το άλλο, κορυφαία ερευνητικά ινστιτούτα σε ΗΠΑ και Ισραήλ αποκωδικοποιούν την επόμενη ημέρα στην Τουρκία χωρίς τον Ρ.Τ.Ερντογάν στο τιμόνι της χώρας. Μία έκθεση του γνωστού ινστιτούτου Begin-Sadat Center γνωστού ως BESA αποκαλύπτεται το αληθινό πρόσωπο της Τουρκίας προς τη Δύση, κάτι που οι δυτικοί είχαν ξεχάσει εδώ και χρόνια.

Ας δούμε τι αναφέρει η έκθεση-αναφορά:

Περίπου το 72% των Τούρκων θεωρεί τις ΗΠΑ και το 73% τον ISIS ως τις μεγαλύτερες απειλές για τη χώρα τους. Αυτό είναι περίεργο για την σημερινή Τουρκία.

Η γενιά που «γαλούχισε» ο Ερντογάν είναι στην συντριπτική πλειοψηφία τους αντι-αμερικανοί ισλαμιστές,  σε μεγάλο βαθμό λόγω της αραβο-ισραηλινή διένεξης .


Οι μελλοντικές γενιές των Τούρκων ισλαμιστών θα μισούν την Αμερική ακόμη περισσότερο, επειδή θα έχουν περάσει πολλά χρόνια με  αντι-αμερικανική πολιτική κατήχηση από έναν αγαπημένο ηγέτη και την πανίσχυρη μηχανή της  προπαγάνδας του.

Οι Τούρκοι συχνά συγχέουν τις προτιμήσεις τους για την εξωτερική πολιτική.

Μια δημοσκόπηση της κοινής γνώμης στα μέσα της δεκαετίας του 2000 διαπίστωνε ότι οι περισσότεροι Τούρκοι έβλεπαν τις ΗΠΑ ως απειλή για τον κόσμο.

Οι θεωρίες συνωμοσίας άλλωστε ήταν πάντα άφθονες στην τουρκική ψυχή.

Οι Τούρκοι μαθητές μεγαλώνουν με τουρκικά αξιώματα όπως «ο μόνος φίλος ενός Τούρκου είναι ένας άλλος Τούρκος» και ότι «οι Οθωμανοί πρόγονοί μας έπρεπε να πολεμήσουν με μεγαλύτερο σθένος τις μεγάλες δυνάμεις που διέλυσαν την οθωμανική αυτοκρατορία στα Βαλκάνια».

Σύμφωνα με αυτή την τουρκική οθωμανική κοσμοθεωρία, οι μεγάλες δυνάμεις του κόσμου κατασκευάζουν συνεχώς περίπλοκες συνωμοσίες για να  σταματήσουν την παγκόσμια  άνοδο της Τουρκίας.

Σε μια εποχή της ανόδου του λαϊκισμού, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει τροφοδοτήσει συστηματικά την κοινή σκέψη ότι «όλος ο κόσμος συνωμοτεί εναντίον των Τούρκων.»

Ισλαμιστική , αντι-δυτική , απομονωτικού τύπου πολιτική (από το σημερινό ΑΚΡ)  που δημιουργεί ένα φαύλο κύκλο που απειλεί να «πάρει» την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας ως όμηρο όχι μόνο σήμερα, αλλά και στο μέλλον.

Μέχρι να έρθει ο Ερντογάν στην εξουσία το Νοέμβριο του 2002, οι περισσότεροι Τούρκοι δεν ενδιαφέρονταν για τα ονόματα των υπουργών των εξωτερικών .

Η φιλόδοξη νεο-οθωμανική ιδεολογία του Ερντογάν εισήγαγε την εξωτερική πολιτική στις καθημερινές ζωές των Τούρκων.

Το παραδοσιακό τουρκικό καφενείο της γειτονιάς ασχολείται πλέον με την εξωτερική πολιτική της χώρας, τον πληθωρισμό, την ανεργία, τις οικονομικές δυσκολίες, το ποδόσφαιρο, με την αραβο-ισραηλινή διένεξη, την Αραβική Άνοιξη, τον συριακό πόλεμο, την Αμερική, την ΕΕ και τη Ρωσία.

Δύο διαφορετικές έρευνες το 2011, λίγο μετά όταν το κόμμα του Ερντογάν είχε κερδίσει με ποσοστό 49,5% της εθνικής ψήφου σε γενικές εκλογές, είχε  τα ακόλουθα αποτελέσματα:

α. Το 75% των Τούρκων θεωρούσε ως προβληματικές τις σχέσεις μεταξύ των ισλαμικών χωρών και της Δύσης.

β. Το 53% κατηγορούσε για τη φτώχεια στις μουσουλμανικές χώρες την Δύση και την Αμερική.

γ. Το 82% είχε αρνητική γνώμη για τους χριστιανούς (όλων των δογμάτων).

δ. Μόνο το 9% πιστεύει ότι πραγματικά  αραβικές τρομοκρατικές οργανώσεις  πραγματοποίησαν τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου.

ε. Το 41% πιστεύει ότι η πιο βίαιη θρησκεία στον κόσμο είναι ο Ιουδαϊσμός.

στ. Το 65% δήλωσε ότι ενέκρινε την εξωτερική πολιτική του Ερντογάν.

Τον Αύγουστο του 2012 , μια  παγκόσμια έρευνα του Pew Research Center που εδρεύει στην Ουάσιγκτον έδειξε ότι το 72% των Τούρκων έβλεπε την Αμερική ως απειλή για την ασφάλεια της χώρας τους.

Στην Τουρκία, ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ, οι ΗΠΑ θεωρούνται ως μεγαλύτερη απειλή από τη Ρωσία ή την Κίνα.

«Η επιρροή της Αμερικής είναι μια κορυφαία ανησυχία στην Τουρκία», ανέφερε η έρευνα.

«Το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 28% του χρόνου και το 2013, όταν μόλις το 44% ονόμασε την αμερικανική δύναμη και επιρροή ως σοβαρή απειλή».

Παράξενο, αλλά ακόμη μεγαλύτερος αριθμός Τούρκων πολιτών βλέπει και σήμερα  τις ΗΠΑ και τον ISIS ως τις κορυφαίες απειλές για την χώρα τους.

Οι εξηγήσεις για τον μεγάλο και «βαθύ» αντι-αμερικανισμό των Τούρκων πολιτών ποικίλλουν σε διάφορες χώρες.

Για παράδειγμα, στην Ελλάδα, το συναίσθημα αυτό αποτελεί σήμερα ιστορικό φαινόμενο λόγω της ανάμιξης των ΗΠΑ στον βίαιο ελληνικό εμφύλιο πόλεμο.

Στην Τουρκία, το μίσος κατά των ΗΠΑ έχει διαφορετικό χαρακτήρα.

Η  τουρκική κοινωνία μεταμορφώνεται σε όλο και περισσότερο εθνοτικά και θρησκευτικά συντηρητική και ξενοφοβική, αντι-αμερικανική και αυτό έχει  εξαπλωθεί  στα περισσότερα τμήματα της κοινωνίας. Η λαϊκιστική ρητορική του Ερντογάν κάνει τα πράγματα ακόμα χειρότερα.

«Η αμερικανική εχθρότητα προς την Τουρκία υπάρχει επειδή είμαστε μουσουλμάνοι», δηλώνει ένας Τούρκος δάσκαλος ο οποίος μιλώντας σε δημοσιογράφο του ισραηλινού ινστιτούτου εξηγώντας  ότι η  Αμερική συνωμοτεί συνεχώς εναντίον της Τουρκίας.

«Κάθε σύζυγος, τραπεζίτης, κυβερνητικός τηρεί αντίθετη στάση κατά των Εβραίων λόγω της καταπίεσης των Παλαιστινίων και στην Αμερική δεν αρέσει αυτό», δήλωσε ο ίδιος .

Αυτές οι θεωρίες, που αντλούνται από τον πανίσχυρο προπαγανδιστικό μηχανισμό του Ερντογάν και τα ελεγχόμενα από τον ίδιο  μέσα ενημέρωσης του, είναι πολύ εύγευστες στις συντηρητικές μάζες, καθιστώντας αυτό το είδος της χειραγώγησης ως μεγαλειώδη νίκη  για τον ίδιο .

Οι περισσότεροι Τούρκοι όσο αισθάνονται και πάλι «αυτοκρατορικά» τόσο περισσότερο πιστεύουν ότι έχουν ένα ισχυρό ηγέτη και μια κυβέρνηση επιτέλους ικανή να κυβερνήσει την «ισχυρή» Τουρκία και έτσι ο Ερντογάν κυριάρχησε συγκεντρώνοντας σε εκλογές περισσότερες ψήφους.

Σε αυτό το παιχνίδι, ο Ερντογάν έχει να δείξει ότι νοιάζεται πραγματικά για «την εξωτερική πολιτική του έθνους του», διαισθανόμενος όλες τις ανησυχίες του.

Η «συμφωνία» αυτή με τον λαό  είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίσει ο ίδιος πολλά  χρήματα. Ο  Ερντογάν έχει την εντύπωση ότι αγωνίζεται με τις παγκόσμιες δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένης της Αμερικής στον ανυποψίαστο τουρκικό λαό.

Στη συνέχεια, δηλώνει στους Τούρκους πολίτες ότι οι δυνάμεις αυτές διείσδυσαν και στο εσωτερικό της χώρας ώστε να προχωρήσει σε απηνή καταδίωξη των αντιφρονούντων για εγχώρια κατανάλωση.

«Από τότε που ανέλαβε την εξουσία στην Άγκυρα το 2002, το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) του Ερντογάν έχει ενσωματώσει τον αντι-αμερικανισμό», έγραψε ο Soner Cagaptay, διευθυντής του τουρκικού ερευνητικού προγράμματος στο The Washington Institute.

Που καταλήγει η έκθεση

Ένας από τους σημερινούς Τούρκους μαθητές του γυμνασίου για παράδειγμα που θαυμάζει τον «μεγάλο ηγέτη» Ερντογάν και τον γενναίο αγώνα του εναντίον του «Σατανά», δηλαδή των ΗΠΑ , θα γίνει μία μέρα υπουργός εξωτερικών, πρωθυπουργός ή πρόεδρος της χώρας του και θα κάνει ακριβώς τα ίδια στερεώνοντας ένα πρότυπο που θα καθοδηγεί την χώρα για τα επόμενα 50 χρόνια. 

Άρα λογικά μόνο μία επιλογή μένει τα χέρια των δυτικών, η πλήρης διάλυση αυτού του κράτους-δολοφόνου το οποίο δεν έχει προσφέρει τίποτα  στην ανθρωπότητα. 

 • Deadpool_Nikeus

  Νέο θέμα?

 • Deadpool_Nikeus

  Περίπου το 72% των Τούρκων θεωρεί τις ΗΠΑ και το 73% τον ISIS ως τις μεγαλύτερες απειλές για τη χώρα τους. Αυτό είναι περίεργο για την σημερινή Τουρκία.

  Πως είναι δυνατόν αυτό, όταν ο Έρντι έχει συναλλαγές και με τους δυο τόσα χρόνια?

  • μεγάλο ανακάτωμα!

   • Deadpool_Nikeus

    δεν λες τίποτα… «Μαστίγιο με γεύση καρότο»

  • pentapostagma

   προπαγανδα.

 • Τηρουμένων των αναλογιών αυτό που αναφέρει το άρθρο «…Οι Τούρκοι συχνά συγχέουν τις προτιμήσεις τους για την εξωτερική πολιτική. Μια δημοσκόπηση της κοινής γνώμης στα μέσα της δεκαετίας του 2000 διαπίστωνε ότι οι περισσότεροι Τούρκοι έβλεπαν τις ΗΠΑ ως απειλή για τον κόσμο…» αν έκανες και τότε αλλά και τώρα μια δημοσκόπηση και στην Ελλάδα κάτι αντίστοιχο θα έβλεπες…ο αντιαμερικανισμός είναι έντονος για διαφορετικούς λόγους και σ΄εμάς εδώ και με την κρίση μπορεί και να έλαβε νέες διαστάσεις, αλλά τον δημιούργησαν οι πολιτικές της Αμερικής (όπως και παντού στον κόσμο).

 • ЭЄXRHSTOSЭЄ

  Ο ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΕΧΕΙ ΣΧΕΔΙΑΣΤΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ!!!!!!!!!!!

  • Deadpool_Nikeus

   Η πρώτη «έκδοση» ήταν ο Διαμελισμός της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας

   • ο…¨μεγάλος ασθενής», το ζήτημα είναι κατά πόσο σήμερα είναι ο μεγάλος ασθενής η τουρκία…είναι αλλά επίσης δεν βρίσκεται στα επίπεδα αποσύνθεσης των αρχών του 20ου αιώνα, τις οποίες ευτυχώς τότε εμείς επωφεληθήκαμε και διπλασιάσαμε την Ελλάδα….σήμερα όμως;

    • Deadpool_Nikeus

     τότε, παρόλο που δεν είχαμε πολιτική ευστάθεια, καταφέραμε με «τσαμπουκά» σε μόλις 15 χρόνια μετά την ντροπιαστική ήττα του 1897, να κερδίσουμε σημαντικότατα εδάφη….

     Σήμερα…δεν ξέρω…

   • ЭЄXRHSTOSЭЄ

    ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΟΥΣ.ΜΕ 76 ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ (ΚΡΑΤΟΣ) ΤΟ ΚΡΑΤΟΥΣΑΝΕ ΜΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΠΥΓΜΗ ΛΙΓΟΙ.

 • GrandRus
  • Genesis

   Ninja

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    μουτζα!

  • Deadpool_Nikeus

   κάτι αντίστοιχο έχουμε και εμείς σε κάθε κόμμα…
   «καμένους» με τα σημαιάκια

 • Genesis

  Η τελευταία φωτο είναι ότι πιο καρακιτσαριο έχω δει τους τελευταίους μηνες

  • έχουν υπάρξει και στην Ελλάδα στο παρελθόν ανάλογα κιτς! Μην νομίζεις, παντού ο κόσμος ίδιος είναι…

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    οι τουρκοι τα σπανε στο κιτς,ειναι πρωτοι!

    • ε με το δίκιο τους, χρειάζεται φαντασία και δεν την διαθέτουν!

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ας μας πουνε τους συγγραφεις και τους ποιητες τους,καλημερα Χρονε δυναμη!

     • Καλημέρα Χάραλντ του Βορρά!

    • Deadpool_Nikeus

     το βλέπεις και στις ταινίες και σειρές που έχουν σε συνεργασία με το Υπουργείο Προπαγάνδας τους…

     Έτσι «φτιαχνόταν» και ο Χίτλερ, όταν ο Γκέμπελς του έφτιαχνε ταινίες με Βαλκυρίες…

     • Ως ένα βαθμό είναι χρήσιμη η προπαγάνδα για κάθε κράτος…όχι σαν εμάς που τα έχουμε κάνει όλα ίσωμα….

     • Deadpool_Nikeus

      η δικιά μας προπαγάνδα είναι για να έχουν οι πολιτικοί μας και πάλι την βουλευτική τους θέση…άρα λογίζονται για τον εαυτό τους….

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ακριβως,δεν ειναι εθνικη προπαγανδα,δεν προσβλεπει στο καλο του Εθνους και της Πατριδος

     • είναι προπαγάνδα «εταιρική» των λαμογιών!!!!

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      καλυτερη περιγραφη δεν παιζει++++++++++++++++++++++++++

   • ЭЄXRHSTOSЭЄ

    ΟΙ ΑΝΕΥΘΗΝΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΚΙΑΧΤΡΟΑΝΘΡΩΠΩΝ ΤΗΣ ΑΡΡΩΣΤΗΣ ΠΑΡΑΝΟΙΚΗΣ ΕΛΙΤ ΑΥΤΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΦΕΡΝΟΥΝΕ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!!ΤΟΥΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ.

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   εχουν παραποιησει γνωστο πινακα που απεικονιζει τον Σιμον Μπολιβαρ

  • Deadpool_Nikeus

   κόπι πάστε του Κολοκοτρώνη… ο Τρόμος και φόβος…
   έτσι νομίζουν ότι θα κερδίσουν τον φόβο τους…αλλά πλανώνται πλάνην οικτρά

 • skeptomenosellin

  Ας ελπίζουμε ότι μάθαμε κάτι από όσα περάσαμε.

  • Deadpool_Nikeus

   RIP

  • skeptomenosellin

   Αν εμείς είμαστε εντάξει μεταξύ μας, δεν πάει να είναι εναντίον μας το ίδιο το σύμπαν….
   Όλα θα πάνε κατ ευχήν….

   • δεν θα είμαστε εντάξει μεταξύ μας…δεν είναι κάτι το εύκολο αυτό….

    • skeptomenosellin

     Θα είμαστε αδελφέ. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας…..

     • έχουμε και έχουμε πάρα πολλά…φρόντισε η κρίση γι΄αυτό και ας μην κοροϊδεύουμε τον εαυτό μας…άκου με που στο λέω…

     • skeptomenosellin

      Ας ελπίσουμε πως έχεις λάθος αδελφέ μου…. :-))

     • δεν το νομίζω….

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      δυστυχως συμφωνω με τον Χρονο,εκτος της παναρχαιας διχονοιας εχουμε και αλλα προβληματα

     • εντάθηκαν τρελά τα χρόνια της κρίσης…το χάσμα άνοιξε και δεν κλείνει τόσο εύκολα…

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      οι κυβερνωντες τα δημιουργησαν,οι κλεφτες δημοσιοι,οι κλεφτες αγροτες,οι κλεφτες μικρομεσαιοι,για τις δικες τους κλεψιες μουγκα!!!!!!!!!!!προχθες παρεπεμψαν τον Κασιδιαρη για εμπρηστικες δηλωσεις,και ενα λαμογιο που εβρισε αναπηρο ανθρωπο παραολυμιονικη δεν του ηραν την ασυλια!τετοιοι ειναι,αυτοι ειναι,μονη λυση αυτο που ειπε ο φιλος μου ο Φαηλος ,«δεμενα τα χερια με συρμα και ντουφεκισμα το χαραμα στου Γουδη» !!!!!!

     • Π.Π.

      Ειμαστε χωρισμενοι σε Ελληνες και σε κομμουνιστες.
      Μας χωριζει αβυσσος, το χυμενο αθωο αιμα της περιοδου 1943-1949.
      Οι προδοτες ειναι αμετανοητοι και αποκαλουν τους σφαγμενους στον Μελιγαλα, στην Καλαματα, στον Φενεο, στην Ουλεν, στα Κρωρα και σε δεκαδες αλλες τοποθεσιες, «δοσιλογους» και «συνεργατες των κατακτητων», λες και μπορουσαν 4χρονα και 10χρονα να ειχαν συνεργαστει με τον κατακτητη.
      Και επιπροσθετως, την τελευταια 20ετια, εχουμε και εκατομμυρια «ελληνοποιημενους» λαθροεποικους, οι οποιοι καθε άλλο παρά «ενωμενοι» με τους Ελληνες, νοιωθουν.
      Εμεις παρηγουμαστε οτι οι Τουρκοι ειναι χωρισμενοι. Τα αποτελεσμα της δημοσκοπησεως, δειχνουν τελειως διαφορετικη εικονα. Που ειναι, αλήθεια, τα 30 εκατομμυρια των «κρυπτοχριστιανων», οταν «το 82% των ερωτηθεντων εχει αρνητικη γνωμη για τους χριστιανους (ολων των δογματων)»;;;;

     • τρίχες περιγράφεις, κανείς δεν ζει σήμερα στο κλίμα του εμφυλίου πολέμου, απλά η κρίση έκανε απολύτως διακριτό το χάσμα πλουσίων και φτωχών το οποίο υπήρχε πάντα στην Ελλάδα…η Ελλάδα δεν ήταν για όλους…ήταν πάντα για λίγους….μόνο που σήμερα στην πλευρά αυτών που αμφισβητούν αυτή την αισχρή κατάσταση έχουν προσχωρήσει και πολλοί που τους διεκδικούσε η παραδοσιακή δεξιά συνήθως στο παρελθόν, με τα διάφορα προσωπεία της…αυτό δεν λένε να το χωνέψουν με τίποτα.
      για το συμπέρασμα που αναφέρεις πως οι τούρκοι δεν είναι διαιρεμένοι, είναι το μοναδικό που έχεις δίκιο.

     • Π.Π.

      Το «τριχες» εκφραζει απολυτα τις ασυναρτησιες που γραφεις.
      Επιχειρηματα δεξν γραφεις.

     • ενώ εσύ ε; γράφεις πολύ φρέσκα πράγματα!!! πήγαινε να στηρίξεις κανά μνημόνιο τώρα…

     • Π.Π.

      Δεν στηριζω μνημονια, αλλά αυτην την στιγμη ενα 40% των «ενωμενων» Ελληνων, τα στηριζει, συμφωνα με το «δημοψηφισμα».
      Ειμαστε ενωμενοι αλλά οι κυβερνωντες κομμουνιστες και οι εκλογεις τους (σχεδον το 40%- 45%), θεωρει τους περισσοτερους απο τους λοιπους «ναζιστες», «φασιστες», «ακροδεξιους» κ.λ.π. και χαρακτηριζει «εγκληματικη οργανωση» ενα κομμα του 7-10% κξαι ολους τους ψηφοφορους του.
      Εγω γραφω «για φρεσκα πραγματα» (οπως γραφεις ειρωνικα), αλλά οι κομμουνες υμνουν τον «μπαγιατικο» σφαγεα Σταλιν, τον σαδιστη Βελιουχιωτη, τον Ζαχαριαδη, τον Μπελογιαννη και γιοιρταζοιυν τον «Κοκκινο Δεκεμβρη» και τον «ηρω’ι’σμο» των Κατσαπλιαδων στον Γραμμο.
      Ξυπνα!!!

     • Μορ΄δεν πάν να υμνεί ο καθένας ότι θέλει; Πολύ που με νοιάζουν οι φαντασιώσεις κάθε πλευράς!
      Το ζήτημα είναι ένα : Υπάρχει ή δεν υπάρχει χάσμα πλουσίων και φτωχών σήμερα;
      Υπάρχει και δεν είναι απλώς χάσμα αλλά βάραθρο ατελεύτητο…και θα το βρούμε μπροστά μας στο μέλλον…

     • Π.Π.

      Κατα πρωτον παραδεχεσαι οτι υπαρχουν δυο πλευρες, με τις «φαντασιωσεις» τους.
      Αρα το «ενωμενοι» παει περιπατο.
      Δευτερον, το χασμα πλουσιων-φτωχων υπαρχει και ειναι και αυτο αποτελεσμα της πολιτικης του διχασμου. Απο την μεταπολιτευση και μετα πλουσιοι ειναι οι πασης φυσεως κομμουνιστες, ειτε υπο το προσωπειο του Πασοκικου «σοσιαλισμου», ειτε υπο την μασκα του λα’ι’τ Συριζε’ι’κου κομμουνισμου, ειτε τελος ανευ προσχηματων του ΚΚΕ.
      Παραδειγματα: Η μεγαλυτερη επιχειρηση στην Ελλαδα ειναι ο Περισσος.
      Οι Μπομπολες, οι Κοκκαληδες, οι Βαρδινογιαννηδες, γνωριζεις πως ξεκινησαν και που ανηκουν τωρα;;;
      Γνωριζεις αν παιρνουν το ΚΚΕ και ο Συριζα τα μεγαλυτερα ποσοστα τους στις πλουσιες γειτονιες (Εκαλη, Ψυχικο, Βουλα) και η Χ.Α. τα μικροτερα.
      Ενα απο μεγαλυτερα ποσοστα της, η Χ.Α. το παιρνει στο Περαμα.
      Το γνωριζεις;;;
      Γιατι;;;;

     • πέρα από τους ιδεολογικά καρφωμένους της κάθε πλευράς (για τους οποίους δεν δίνω δεκάρα) υπάρχουν απλά στρώματα της κοινωνίας που πασχίζουν να την βγάλουν καθαρή, τώρα, εδώ, σήμερα, μέσα στην κρίση!
      Τα ποσοστά του κάθε κόμματος καθώς και η γεωγραφικές περιοχές της πελατείας του και οι λόγοι που τα λαμβάνει αυτά τα ποσοστά, εξηγούν πολλά βέβαια, αλλά μ΄αφήνουν αδιάφορο…σημασία έχει όπως είπες κι εσύ πως υπάρχει χάσμα, αλλά δεν βλέπω κανένας να κάνει το ιδεατό που είπε και πιο πάνω ο σκεπτόμενος έλλην, να το κλείσει, αυτό το χάσμα, να το επουλώσει όπως μπορεί, το να επιστρέφουμε στο παρελθόν του εμφύλιου ψάχνοντας ιδεολογικές άμυνες δεν λέει τίποτα, εδώ στο τώρα τι γίνεται είναι το θέμα, στο τώρα έχει σημασία να μην είναι διχαστικός ο λόγος μας, είτε αυτός ο λόγος προέρχεται από τα αριστερά, είτε από τα δεξιά…
      πάντως και για την ιστορική αλήθεια, δεν είναι ο κομμουνισμός που επιτέθηκε σήμερα στην Ελλάδα της κρίσης, είναι ο νεοφιλελευθερισμός, η ακραία μορφή της δεξιάς που μετέβαλλε τη χώρα σε οικονομικό ερείπιο…έπρεπε να είναι αναμενόμενη η στροφή προς τα αριστερά των Ελλήνων, το αν έκαναν καλά ή όχι είναι άλλο ζήτημα…

     • Π.Π.

      Απο το 1974 κυβερνα ο κομμουνισμος. Μεχρι το 2015 κεκαλυμμενα, μετα απροκαλυπτα. Τα παντα κυριαρχουνται απο αυτον: Οικονομια, Παιδεια, Διανοηση, Τεχνες, Λογοτεχνια, Επιιστημες.
      Χαρακτηριστικα του κομμουνισμου δεν ειναι μόνον η θεση του για την οικονομια. Ειναι, πρωτιστως, ο αυταρχισμος, η αδιαφορια για τον κοινο πολιτη, το μισος του για τον μικροαστο (προσοχη δεν μισει τους πλουσιους, αλλωστε οι περισσοτεροι ειναι δικοι του), μισει το Εθνος, την Ορθοδοξια, την Ελληνικη Ιστορια.
      Ποιο απ΄ ολα αυτα, δεν χαρακτηριστικο των κατοικουντων την Ελλαδα κομμουνιστων;;;;

     • η ερμηνεία σου είναι άκρως μεσσιανική! την Ελλάδα την εξουσίαζαν διαχρονικά μια δράκα πολιτικάντηδων-νεοκοτζαμπάσιδων, γι΄αυτό και τα υπόλοιπα ρεύματα είτε ακροδεξιά είτε ακροαριστερά καθώς και οι ενδιάμεσες τάσεις, δεν είχαν ποτέ την παραμικρή γενικότερη απήχηση στους Έλληνες…αυτοί οι νεο-κοτζαμπάσιδες (συνέχεια εκείνων της τουρκοκρατίας) μόνο κομμουνιστές δεν τους λες, σήμερα είναι πιο εύκολο να τους κατατάξει κανείς επειδή μέσα στην κρίση δεν μπορούν να κρυφτούν, πρόκειται για τους νεοφιλελεύθερους οι οποίοι έχουν παραδώσει την χώρα αμαχητί….

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      το θεμα ειναι ομως οτι οι νεοκοτσαμπασηδες φορανε την προβια του κομμουνιστη,,του προοδευτικου του οπουδηποτε τους συμφερει για να κανουν αυτα που θελουν

     • θα φορέσουν οποιαδήποτε προβιά τους κάνει τη δουλειά, το θέμα είναι εμείς να τους θέσουμε εκτός εξουσίας, απόλυτα δύσκολο, έχουν εδραιωθεί μέσω διαφόρων σχημάτων εδώ και διακόσια χρόνια περίπου ελεύθερου ελληνικού κράτους…

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      συμφωνω και με τους δυο σας ο ενας το βλεπει κοινωνιολογικα και ο αλλος εθνικιστικα,αλλα εχετε και οι δυο δικαιο ,αυτο που λες θα γινει μονο οταν οι Ελληνες ειναι αρκετα ενημερωμενοι,πονηρεμενοι και με ευρυτατη μορφωση και σωστη παιδεια

     • και πρόσεξε Χάραλντ, εγώ που τα λέω αυτά, προέρχομαι στο περίπου από την ίδια ιδεολογική δεξαμενή με τον Π.Π. αλλά εγώ την έχω απορρίψει….εντελώς, η κρίση με έκανε να συνειδητοποιήσω πως μόνο εκεί δεν ανήκα ουσιαστικά ποτέ! Αν απέρριπταν και οι της αντίπερα όχθης (αριστερά) τις δικές τους ιδεοληψίες, τότε η ενότητα για την οποία μίλησε ο skeptomenosellin θα ήταν πραγματικότητα, αλλά δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, έτσι θα παραπαίουμε όλοι για καιρό…

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      εγω ειμαι ακομα στον χωρο και δεν κανω πισω,καπως σαν τα τραγια στην γεφυρα,κακο αυτο το αναγνωριζω ,ομως οι αντιπερα ειναι το ιδιο κολλημενοι και καταστροφικοι!οι Εθνικιστες ζητουν το φυσιολογικο και απο χιλιετιες αυτονοητο,οι αριστεροι μας αλλαζουν μεχρι και το φυλλο!πως να συζητησεις με τετοιους ανθρωπους?μολις λεμε κατι «ο φασιστας» ακομα και οι απο 35 χρονια φιλοι μου αριστεροι,καλως τον φασιστα λενε μολις με βλεπουν!αλλο οτι αγαπιωμαστε ως ανθρωποι,μολις αρχισει ο πολιτικος λογος γινομαστε κουβαρια,και,εχεις δικιο,ανατρεχουμε συνεχεια στα παλια,θ αργησουν να σβησουν αυτα Χρονε,και ισως καποιοι τα τροφοδοτουν σκοπιμως,βλεπε Χιο ας πουμε

     • το ότι υπάρχουν σκοπιμότητες είναι το μόνο σίγουρο….εγώ απορρίπτω τους κολλημένους κάθε πλευράς…ίσως επειδή υπήρξα και εγώ κάποτε κολλημένος…»παν μέτρον άριστον»!!!

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      οταν φτανεις στο τελμα χρειαζεσαι ακραιες καταστασεις για να γινουν καποια πραγματα,φυσικα το να πηγαινουμε στον Μελιγαλα και να ουρλιαζουμε ,την ωρα που κανεις δεν ζει απο τους τοτε ενηλικες,ειναι αμαρτια(?) λαθος(?) παντως οχι σωστο

     • Π.Π.

      Ζητω οι Κουληδες, οι Καμμενοι, οι Φωφωκες, οι Βενιζελοι, τα Ποταμια.
      Θανατος στην ….. εγκληματικη οργανωση «Δεξαμενη». (*)

      (*) Ετσι ειναι οι μαχητικοι και τα μαχητικα (αεροπλανα).
      Αποριπτουν τις δεξαμενες.

     • καλά…βγάζε κραυγές…΄ζητω και ιστορίες…άντε γεια!

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      Χρονε με το θαρρος,τι σε τσατισε στην «δεξαμενη»? (χαχαχαχα ωραιο!)και μενα με στραβωνουν πολλα αλλα μετα την απαντηση σου (αν θες βεβαια) θα σου πω και γω γιατι ,τι και πως,που λενε

     • δεν μιλάω για συγκεκριμένο κόμμα, δεξαμενή εννοώ όλη την ελληνική δεξιά στις διάφορες μορφές της διαχρονικά από το 1945 και μετά…και ναι με έχουν τσαντίσει όπως είπες πολλά, αλλά άσε τα λέμε κάποια άλλη στιγμή…

     • Π.Π.

      Εις το επανιδειν, πατριωτη.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      καλη η κοντρα αλλα να ξερεις οτι ειστε και οι δυο πατριωτες,και εδω ειναι το οξυμωρο ,δυο ανθρωποι που πιστευουν στα ιδια πραγματα να φιλονικουν,αν δεν καταλαβες ο Χρονος θελει να απορριψουμε το παρελθον της πολιτικης( κατι το οποιο κατα την γνωμη μου δεν γινεται στην Ελλαδα) για να παμε μπροστα ,σωστο αλλα ,αυτη την στιγμη ,ΑΝΕΦΙΚΤΟ!θα συνεχισουμε ετσι μεχρι να λυωσουμε και κα;ποια στιγμη η νεοι θα ξυπνησουν και θα μας δωσουν τα παπουτσια στο χερι,και καλα θα κανουν,το θεμε ομως ειναι,θα εχουν Εθνικη συνηδειση ή θα ειναι διεθνιστες και ωχαδερφιστες,ως αναφορα τα καυτα ζητηματα της επιβιωσης του Ελληνικου Εθνους και του συνακολουθου πολιτισμου?

     • Π.Π.

      Φιλε, η «συζητηση» (αν μπορεις να την πεις συζητηση ) ξεκινησε , οταν απαντησα στον «Σκεπτομενο» , οτι η πεποιθηση μου ειναι πως στην Ελλαδα κατοικουν Ελληνες και κομμουνιστες.
      Ο φιλος μας πατριωτης, διαφωνησε.
      Ε΄ οχι. Δεν θεωρω Ελληνες του κυβερνωντες κομμουνιστες και επισης τους κρυπτοκομμουνιστες οπως τον Γιωργακη και παρα πολλους αλλους, που ευλογως δεν θελω να αναφερω.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      νομιζω οτι η πρωτη απαντηση του ηταν να μην τους βαζεις ολους στο ιδιο τσουβαλι και θα συμφωνησω,οσοι πηγαν στο βουνο το 1941-1949 δεν ηταν ολοι κομμουνιστες και η προπαγανδα τους κοροίδεψε,το ιδιο συμβαινει και τωρα,οι ΝΔ στους γεροντους το παιζει χριστοπολιτικο κομμα,στους νεους προοδευτικο,τα ιδια κανει ο ΣΥΡΙΖΑ μονο το ΚΚΕ και η Χ.Α εχουν ιδεολογια σταθερη (οι πρωτοι περισσοτερο απο τους δευτερους ,που απο εθνικοσοσιαλιστες καταντησαν λαϊκοι εθνικιστες)

     • Π.Π.

      Φιλε μου, φυσικα και δεν θεωρω οτι οσοι ηταν στο κομμουνιστικο στρατοπεδο, ηταν ολοι κομμουνιστες.
      Την περιοδο 1941-1944, υπηρχαν πολλοι πατριωτες που πηγαν να πολεμησουν τον κατακτητη. Αλλά στην ιδια περιοκο ολη η ηγεσια τους ηταν κομμουνιστες, οπως και η συντριπτικη πλεικοψηφια των απλων μαχητων. Και δεν πολεμησαν τοσο τον κατακτητη, οσο πολεμησαν τις λοιπες Εθνικες ανταρτικες οργανωσεις (Ζερβα, Ψαρρο, Φωστεριδη).
      Την περιοδο 1944-1949, ξεχωρισαν οι Σταλινικοι απο τους πατριωτες. Αλλά και παλι, αναμεσα στον κατσαπλιαδικο «Δημοκρατικο Στρατο», υπηρχαν πολλοι βιαια στρατολογημενοι.
      Οπως και να ειναι πολεμησαν για να μας κανουν Αλβανια και Βουλγαρια, για να χαρισουν την Θρακη στους Βουλγαρους και την Μακεδονια στους γιαλαντζι-«Μακεδονες».
      Παντως το ονειρο τους για εξαθλιωση των Ελληνων, το πραγματοποιουν, απο την Μεταπολιτευση και μετα, περιοδο που κυριαρχουν.

     • Π.Π.

      Τι σημαινει το «μεσσιανικη»;;;
      Οι «κοτζαμπασηδες» κυβερνουσαν πραγματικα την Ελλαδα, μεχρι το 1967 (με ασημαντα διαλειμματα. Καποδιστριας, Μεταξας). Απο το 1974 κυβερνα ο κομμουνισμος. Ο Φλωρακης δεν ηταν «κοτζαμπασης». Αγνος, ανοθευτος κομμουνιστοσυμμοριτης ηταν.
      Ομοιως ο Θεοδωρακης, το τοτεμ της μουσικης στην μεταπολιτευτικη Ελλαδα.
      Οι διαφοροι «ηθοποιοι», «καλλιτεχνες», «ιστορικοι», οι απλοι εκπαιδευτικοι που λυμαινονται την ταλαιπωρη «ελληνικη παιδεια», οι διαφοροι κομμουνιστες «οικονομολογοι» του «πω..που», που κατεστρεψαν την (ανθουσα λογω Επταετιας) Ελληνικη Οικονομια, απλοι κομμουμιστες ηταν , οχι «κοτζαμπασηδες».

      ΥΓ. βλεπω τα γραφομενα μου αναβαθμιστηκαν, απο «τριχες», σε «μεσσιανικα».

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      χαχαχαχαχααααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!γουστααααρωωω!!!!!!!!!!!!!συνεχιστε!να και μια συζητηση που αξιζει!

     • Π.Π.

      Δεν ειναι συζητηση.
      Μονολογος ειναι.
      Απο την μια επιχειρηματα και παραδειγματα.
      Απο την αλλη ανοητοι και αλλοπροσαλλοι χαρακτηρισμοι («τριχες», «μεσσιανισμοι» «δεξαμενες» και λοιπα τουτοις ομοια)

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      δεν συμφωνω,ο Χρονος λεει τα δικα του οπως τα βλεπει,ειπα εχετε και οι δυο δικιο,αλλα μηπως εσυ καπως δεν «ακους»?ο φανατισμος σε τυφλωνει κα;ι σε κουφαινει οπως και μενα κατι φορες που αφηνω τον εαυτο μου να παρασυρεται ή πινω κανα κρασι ακουω τον «Μαγγανα» και με πιανει το ταγματασφαλιτικο

     • Π.Π.

      Δεν ακουω «Μαγγανα». Ακουω τον Εθνικο Υμνο και ανατριχιαζω, ενω ο Τσιπρας τον ακουει και πιανει τα μηδεα του (αυτος ειναι ο σωστος αρχαιοελληνικος ορος. «Φιλομηδης Αφροδιτη»). Οι Λοιποι κομμουνιστες θεωρουν τον Εθνικο Υμνο , ποιημα γεματο βιαιοτητες και φρικαλαιοτητες.
      Ο φιλος μας τι γνωμη εχει;;;

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      τον Μαγγανα στον ανεφερα λογω του φανατισμου εναντια στα κουμουνια,δεν καταλαβες,κανενας Ελληνας πραγματικος δεν καθεται σε καρεκλα οταν ακουγεται ο Εθνικος Υμνος

     • Π.Π.

      Ε΄ αυτο σου γραφω, οτι αυτος που ακουει τον Εθνικο Υμνο και κραταει τ΄ αρ…..δια του, δεν ειναι Ελληνας. Αυτο ειπα και στον φιλο μας και μου ειπε οτι γραφω «τριχες» και «μεσσιανισμους.»

     • αναβαθμίστηκαν τα γραφόμενα σου; δεν νομίζω…
      (δεν μπαίνω καν στον κόπο να σχολιάσω τι γράφεις…μας χωρίζει άβυσσος)

     • skeptomenosellin

      Δεν περίμενα κάτι διαφορετικό από Τούρκους. Αλλά ξέρεις πόσες Αγίες Γραφές έχουν πουληθεί στην Τουρκία πρόσφατα?
      Επίσης αναφέρεσαι σε παρελθόντα χρόνο όταν μιλάς για τον εμφύλιο λες και συμβαίνει σήμερα. Εγώ δεν είδα Έλληνες να λένε ότι οι δεξιοί δεν είναι Έλληνες. ΈΛληνες άλλης αντίληψης ίσως. Και γενικότερα όταν μιλώ αναφέρομαι σε αυτό που θα έπρεπε να συμβαίνει και όχι σε αυτό που ίσως μερικές φορές να συμβαίνει. Αλλιώς δεν πάμε πουθενά… :-)

     • Π.Π.

      Οι κομμουνιστες αποκαλουν ολους τους αντιθετους «φασιστες», «ναζιστες», «γερμανοδουλους» κ.λ.π., κ.λ.π. και αυτα σημερα , οχι μονον «στον παρελθοντα χρονο».
      Δεν θεωρω σοβαρους τους ισχυρισμους οτι πωληθηκε ενας τεραστιος αριθμος αντιτυπων της «Αγιας Γραφης» στην Τουρκια. Θα τον δεχομουνα, αν ισχυριζοντο οτι αναλογος αριθμος, ειχε πωληθει και στην Γερμανια, αναμεσα στα τρια εκατομμυρια των Τουρκων μεταναστων.
      Αλλά ακομη ακαι αληθεια να ειναι ο ισχυρισμος, τι αποδεικνυει;;;; Μηπως οτι αναλογος αριθμος Τουρκων ειναι χριστιανοι;;;

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      και γω εχω το κορανι αγορασμενο 60 ευρω εδωσα,τι παει να πει αυτο?

     • Π.Π.

      Θα πρεπει την ερωτηση να την απευθυνεις στον Σκεπτομενο. Το πιθανοτερο ειναι να σε αποκαλεσει «κκρυπτομουσουλμανο»(*), οπως κι΄ εμενα γιατι κι΄ εγω το εχω.

      (*) Διαβασε την πιο πανω απαντηση του σ΄ εμενα.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      το εβαλα γενικα και στους δυο οχι σ εσενα μονο ,συμφωνω σε πολλα οσα λες

     • skeptomenosellin

      ΚρυπτοΈλληνες. Αλλιώς δεν θα είχαν λόγο.
      Όσο για τους άλλους όταν θα σφίξουν οι καταστάσεις θα καταλάβουν πόσο χρειάζονται ο ένας τον άλλον… Το να πριονίζουμε τα πριονίδια δεν προσφέρει τίποτα. Χρειαζόμαστε ενωτικό λόγο… Είμαστε όλοι Έλληνες…

     • πραγματικά αν υπάρχουν κρυπτοέλληνες κρυπτοχριστιανοί ακόμα στην Τουρκία, απομεινάρια της Ανατολικής Αυτοκρατορίας του Βυζαντίου, αυτό θα ήταν συγκλονηστικό…εντελώς ανατρεπτικό και σίγουρα κάτι πρέπει να υπάρχει πίσω από όλο αυτόν τον κουρνιαχτό…

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      βασιζονται αυτα τα δεδομενα στους αλεβιτες,τους αιρετικους μουσουλμανους που λατρευουν και τους δικους μας αγιους ,την παναγια κλπ,τους θεωρουν κρυπτοχριστιανους αλλα τιποτα δεν ειναι σιγουρο,στην τουρκια ειναι περι τα 12 μυρια εχει πολλους και στην Συρια και τους στηριζει απολυτα ο Ασσαντ οπως φυσικα και τους Ελληνορθοδοξους της Συριας 2000 απογονους των τοτε κατοικων της Δεκαπολης

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      2000 ετων απογονους* διορθωση

     • σίγουρα τίποτα δεν είναι χειροπιαστό, εικασίες μόνο…

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      οπωσδηποτε,παντως εαν δεν εχεις διαβασει το βιβλιο του Φραγκου ,αξιζει πραγματικα να το διαβασεις,ειναι επιτομη,δανεισου το κανε κατι,πραγματι αξιζει

     • μπα…πιστεύω πως είναι απλά υπερεκτιμημένος…

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      το διαβασα και ειναι πολυ καλο εχει κανει τρομερη δουλεια και μονο η ιστορικη αναδρομη και οι αναλυσεις ειναι τελειες

     • Π.Π.

      Ποιος θα εκφρασει, φιλε μου, τον «ενωτικο λογο»;;;;
      Οι αγελαιοι που βελαζουν «ειμαστε ολοι προσφυγες και μεταναστες» και αποκαλουν «ναζιοστες» αυτους που προσπαθουν να τους εξηγησουν, οτι προκειται για ισλαμιστες «λαθροεποικους», που θελουν να κανουν την Ελλαδα, «Πακιστανια»;;;
      Μηπως τα βοσκηματα που αν τολμησεις να μιλησεις για Ελλαδα, σε κατατασσουν αμεσως στους ρατσιστες «που δολοφονουν τους κα’υ’μενους τους μεταναστες, που ηλθαν στην Ελλαδα για να γλυτωσουν τον πολεμο (του Πακισταν)».
      Ενα κομμα τολμησε για μιλησει και να ενδιαβερθει για τους Ελληνες, και τωρα ειναι υποδικο.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      γεια στο στομα σου!!!!!!!!!!!!+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

     • skeptomenosellin

      Εσύ, εγώ, όλοι μας… Κάποτε πρέπει να τελειώνουμε με το παρελθόν και να χτίσουμε ένα όμορφο μέλλον…

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      θελει δουλεια και παιδεια,εχει δρομο πολυ το πραμα

 • Εὐάγγελος Χ.Ο.

  «Τριακόσιους χρόνους μετὰ τὴν Ἀνάστασιν τοῦ Χριστοῦ μας
  ἔστειλεν ὁ Θεὸς τὸν ἅγιον Κωνσταντῖνον καὶ ἐστερέωσε βασίλειον χριστιανικὸν
  καὶ τὸ εἶχαν χριστιανοὶ τὸ βασίλειον 1150 χρόνους.

  Ὕστερα τὸ ἐσήκωσεν ὁ Θεὸς τὸ βασίλειον ἀπὸ τοὺς Χριστιανοὺς καὶ ἤφερε τὸν Τοῦρκο
  μέσα ἀπὸ τὴν Ἀνατολὴν καὶ τοῦ τὸ ἔδωκε διὰ ἐδικόν μας καλόν…

  Καὶ τί; Ἄξιος ἦτον ὁ Τοῦρκος νὰ ἔχη βασίλειον;

  Ἀλλὰ ὁ Θεὸς τοῦ τὸ ἔδωκε διὰ τὸ καλόν μας.
  Καὶ διατὶ δὲν ἤφερεν ὁ Θεὸς ἄλλον βασιλέα, ὁποὺ ἦτον τόσα ρηγάτα
  ἐδῶ κοντὰ νὰ τοὺς τὸ δώση, μόνον ἤφερε τὸν Τοῦρκον
  μέσαθε ἀπὸ τὴν Κόκκινην Μηλιὰ καὶ τοῦ τὸ ἐχάρισε;

  Διατὶ ἤξευρεν ὁ Θεὸς πώς τὰ ἄλλα ρηγάτα μᾶς βλάπτουν εἰς τὴν Πίστιν,
  καὶ ὁ Τοῦρκος δὲν μᾶς βλάπτει, ἄσπρα δώσ’ τον
  καὶ καβαλλίκευσε τον ἀπὸ τὸ κεφάλι.

  Καὶ διὰ νὰ μὴν κολασθοῦμεν τὸ ἔδωκε τοῦ Τούρκου
  καὶ τὸν ἔχει ὁ Θεὸς τὸν Τοῦρκον ὡσὰν σκύλλον νὰ μᾶς φυλάη».

  †Ἅγιος Κοσμᾶς ὁ Αἰτωλὸς – Διδαχαὶ (Διδαχὴ ΕΑ)

  Ἡ Ῥωμανία Νικᾶ

  Ἡ ἀντίστροφη μέτρηση…συνεχίζεται…
  ,,,ΚΑΙ ΠΑΛΙΝ ΕΞΕΙΣ ΕΠΤΑΛΟΦΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ,,,

  Καλὴ Ἀνάσταση στὴν Πατρίδα τῶν ΟΝΕΙΡΩΝ μας…

 • Deadpool_Nikeus
  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΤΑ ΜΑΡΜΑΡΑ ΠΟΥ ΧΤΙΣΑΝΕ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΡΑΝΤΑΡ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΟΡΑΤΟΙ ΜΕ ΤΙΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΑΛΛΑ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΞΕΡΑΝΕ ΧΑΘΗΚΑΝΕ.

 • nikos(1)

  τουρκάκια ….γίνεται ….αριστιροί και εβροπέοι να …σωθείτε!

 • makis2105 .

  H Toυρκία προσφέρει στην ανθρωπότητα Μπερέτες, Μερσεντες, ΜΑΝ, Διαφόρων ειδών όπλικα συστήματα, πολλά γεωργικά προιόντα και μια αγορά 100 εκατομμυρίων ανθρώπων. Οπότε δεν πρόκειται να διαλυθεί.

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   δεν την διαλυουν απλα θα την αναδομησουν οπως τους συμφερει

   • ЭЄXRHSTOSЭЄ

    ΗΔΗ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΩΣ ΜΕΧΡΙ ΤΟΝ ΑΠΟΛΥΤΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙΑΣΜΟ ΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΔΙΑ ΠΑΝΤΩΣ.

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     μια χωρα σε αναπτυξη,με βιομηχανιες,τουρισμο,σε γεωστρατηγικη θεση δεν διαλυεται τοσο ευκολα,επισης ειναι και αλλοι παραγοντες,παντως ειναι πατριωτες και ενωμενοι,με τετοιες προϋποθεσεις την διαλυση που την βλεπετε?επειδη «θα»αποσχιστουν οι κουρδοι?

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΦΕΥΓΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.ΒΟΥΛΙΑΖΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΚΑΙ Η ΛΙΡΑ ΤΟΥΣ.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ας πουμε οτι ειναι κι ετσι,δεν διαλυεται μια χωρα απο την κακη οικονομια,αν ανεβει καποιος μετριοπαθης ηγετης η τουρκια θα παρει παλι τ απανω της

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟ ΚΡΑΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΝΕ ΦΥΤΕΜΕΝΗ ΤΗΝ ΣΚΟΤΕΙΝΗ ΛΙΘΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΡΑΤΗ ΝΑ ΧΑΘΟΥΝΕ ΟΡΙΣΤΙΚΑ.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      πολυ καλε φιλε Χρηστο,στην επιγεια ζωη δεν μπλεκω τα υπερφυσικα,αλλως τε ,εχω διαφορετικη αντιληψη περι Θεου και προφητειων κλπ

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΤΟΥ ΑΔΕΡΦΕ ΑΛΛΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΥΠΟΝΟΜΕΥΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΑΣ ΑΡΧΙΚΑ ΠΕΡΙΜΕΤΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΑ ΙΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΡΑΝΟΙΚΑ ΑΡΡΩΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      οι τακτικες αυτες υπαρχουν απο καταβολης κοσμου

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΟΙ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΤΑΚΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΡΟΝΙΑ.

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΟΥ..

   • skeptomenosellin

    Με επιχειρήματα παρακαλώ… :-))

    • Π.Π.

     Ζητας επιχειρηματα, αλλά πιο κατω, οταν υποστηριζεις οτι οι Ελληνες «ειμαστε ενωμενοι και δεν εχουμε να χωρισουμε τιποτα μεταξυ μας», δεν φερνεις καποιο επιχειρημα.

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΜΙΛΑΕΙ ΣΩΣΤΑ Ο ΧΑΡΗΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΧΟΝΕΙΑ ΤΩΝ ΒΡΩΜΕΡΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ.

   • HaraldHadrada MERCYLESS

    Χρηστο μου θα συμφωνησω με τον μακη και τον εχω παραδεχτει κατ επαναλειψη για τις αναλυσεις του,ξερει πολυ καλα τι λεει ,μην παρασυρεστε απο συναισθηματισμους

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΔΕΚΑ ΒΙΒΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΑΜΕΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΜΕ ΠΡΟΤΟΠΟΡΟ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΣΤΡΙΓΓΑ ΜΕ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΕΣΑ.ΑΣΕ ΕΜΕΝΑ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΙΣΙΟ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥΛΗ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΟΡΦΥΡΙΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΕΦΡΑΙΜ ΤΗΣ ΑΡΙΖΟΝΑΣ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΙΩΣΗΦ ΤΟΝ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΝΟ ΚΤΛ.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      γιατι μπλεκουμε τους παπαδες στα στρατιωτικα και πολιτικα θεματα?αυτοι καθοριζουν την πολιτικη?

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      Η ΕΝΟΡΑΣΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!!!!!!!!!!ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΨΕΥΔΩΝ ΣΥΓΓΚΟΛΗΣΕΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ο.κ δεν παω κοντρα,εσυ το πας μεσω πιστης,δεν θα τα μπλεξω ειναι σαν να μιλαει ο ενας για σκακι και ο αλλος για ταβλι

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      Ο ΣΩΣΤΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΑ ΑΛΛΑ Η ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!!

     • Απόλλωνας

      Εγώ θα συμφωνήσω με τον Χρήστο γιατί είναι άτομο ψαγμένο…!!!

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΔΕΡΦΕ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΑΛΛΑ ΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΓΕΡΟΝΤΕΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!!!!!ΟΧΙ ΕΜΕΝΑ!!!!!!!!!!! https://www.cityguru.com/content/uploads/2016/07/tiramisu-pizzeria-dogana.jpg

     • Απόλλωνας

      ΠΑΙΣΙΟΣ προφητεία έχω καταλάβει πως σιγά σιγά γίνονται αυτά που έλεγε και τόνιζε…!!

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΕΤΣΙ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!!!!!!ΤΑ ΕΙΠΑΝΕ ΟΛΑ ΜΑΣ ΔΩΣΑΝΕ ΣΗΜΑΔΙΑ ΑΛΛΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΛΙΓΟΠΙΣΤΕΙ ΔΥΣΤΗΧΩΣ.

  • Κων. Συνέσιος

   Ἐν μέρει ἔχεις δίκιο , μὲ πήλινα ὅμως πόδια , ὄχι 100 έκατομμύρια , 77 εἶναι ἀκόμη , άλλὰ θὰ φτάσει τὰ 100 σὲ 40 χρόνια ….Ἡ τουρκία εἶναι πανσπερμία έθνῶν καὶ ὁ ἐθνικισμὸς τους δὲν εἶναι φυλετικὸς, εἶναι κατὰ βάσιν κρατικὸς ….

   • ЭЄXRHSTOSЭЄ

    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΕ ΓΝΗΣΙΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ 6-7 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ..

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     ναι αλλα το 54% που ψηφιζει ερντογαν ειναι φανατικοι,αυτο παιζει ρολο,βαλε και τους γκριζους λυκους,βαλε και τους κεμαλιστες….

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΜΜΕΝΕΣ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΜΕΝΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ!!!!!!!!!!!ΜΕΡΙΚΑ ΑΤΟΜΑ ΞΕΡΟΥΝΕ ΤΟΝ ΝΙΚΗΤΗ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΠΡΟΤΟΥ ΒΓΟΥΝΕ.

     • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

      Αν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι προς το καλύτερο για τον λαό, θα είχαν κηρυχθεί παράνομες !

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΠΕΣΤΑ ΑΛΑΝΙΑΡΗ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!ΦΡΙΚΤΗ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΑ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝΕ ΟΙ ΑΡΡΩΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΠΟΙΗΤΕΣ ΚΑΙ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ Ο ΑΠΛΟΣ ΛΑΟΣ.

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  γμτ … θα πεθάνει πριν να τον δούμε κρεμασμένο !

 • Genesis

  Που εχαθησαν τα θηλυκά του σάιτ?

  • Deadpool_Nikeus

   λόγω Κυριακής, μήπως «απέδρασαν» κάπου?

   • Genesis

    Οχι Εκτός mercury εδώ και μέρες δεν είδα καμια

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   γιατι εχουμε πολλα>?μια εμεινε ή δυο!

   • Genesis

    Αθήνα,ΕΥ ΑΓΓΕΛΙΑ ,ροη…μπορει και να ξεχνάω καποια

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     η Ροη εφυγε,δεν ξαναγραφει εδω,η ευαγγελια μπαινει σπανια

     • Genesis

      Έλειπα 15 μέρες και έχασα επεισόδια φαίνεται

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      εγινε ενας μικρος χαμος με αικατερωθεν κατηγοριες ,και τωρα καπως ηρεμησαν τα πραγματα,κατα την γνωμη μου δεν ηταν σοβαρα θεματα αλλα καποιοι δεν χωνευαν καποιους,υπηρχε και μια εθνικο-χριστιανικη ,ας το πουμε ετσι,κοντρα….παιδικα πραγματα,ακομα και αν δεν συμφωνω με καποιον ,οταν ειναι σωστος στην συζητηση θα προσπαθω,ετσι το βλεπω

     • εθνικο-χριστιανική κόντρα! όλα τα ΄χαμε, αυτές οι κόντρες μας μάραναν!!!! Αλλά καλά το περιγράφεις, πάντως κατά την άποψη μου τις μόνες ουσιαστικές κόντρες που δέχομαι είναι εκείνες του…πορτοφολιού!!!Τα υπόλοιπα είναι να ΄χουμε να λέμε….

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ναι βρε φιλε,δω μεσα κουβεντα κανουμε,αν καποιος σε προσβαλλει,υπαρχει το φλαγκ, υπαρχουν σεριφηδες,μπλοκ,γιατι να χαλιομαστε?καποιοι δεν μπορουν να χωνεψουν οτι υπαρχουν Ελληνες που δεν ειναι χριστιανοι και επειδη οι μη χριστιανοι εκφραζουν τις αποψεις ή τις αντιρρησεις τους γινεται χαμος,βγαζουν σπυρια και κατηγορουν για πολεμο στην ορθοδοξια,κατι το οποιο δεν ισχυει,ας κοιταξει η εκκλησια τα προβληματα της πρωτα,ας μας λυσουν τις αποριες με επιχειρηματα και οχι «το πε ο παππουλης»,ας φερθουν «χριστιανικα» και μετα ας κατηγορησουν

     • η κάθε πλευρά έχει τα επιχειρήματα της, απλά δεν πρέπει να ξεφεύγει το πράγμα…αυτό απλά…

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ακριβως!!!!!βασικα νομιζω οτι καθε τετοια συζητηση πρεπει να παυει γιατι και οι δυο πλευρες ειναι ανενδοτες και φυσικα δεν μπορεις να κανεις κουβεντα σωστη γραφοντας μηνυματακια

     • ναι δεν βγαίνει άκρη….

     • Deadpool_Nikeus

      τουλάχιστο 50 πολέμους

    • Deadpool_Nikeus

     οι 2 από αυτές που αναφέρεις βρίσκονται κυρίως στο Pro

     • Genesis

      Ντέφι…. η όπως τους αποκαλώ Εγώ τα μπασταρδα από το Ίδρυμα.

    • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

     Η Ευτυχία επίσης, εδώ & μήνες…

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Τα εξοστρακίσαμε !

 • nikos(1)

  παρότι χάσαμε …χθές …μπράβο στα γαβράκια!!

  Πανιωνάρα!

  • Απόλλωνας

   Μου αρέσει να βλέπω άτομα που να μην είναι παο ολυμπιακός κ.τ.λ
   Εδώ αρειανος :D

   • Deadpool_Nikeus

    Εδώ ΟΦΗ….αν και καμία σχέση με Κρήτη

    • Απόλλωνας

     καλό επίσης…!!

    • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

     Εδώ Εθνική Ελλάδος !

     • Απόλλωνας

      Όλοι εδώ βεβαίως έχουμε πρώτη ομάδα την Εθνικαρα…!!!!!

     • Deadpool_Nikeus

      αν αποκλείσουν τις νοοτροπίες «Μυκόνου» ο κόσμος θα γυρίσει σ’ αυτούς…
      δυστυχώς, το κόλλησαν και στην Εθνική στο μπάσκετ

 • Deadpool_Nikeus

  αφιερωμένο…αυτό το κομμάτι είναι από Έλληνα ο οποίος μεγάλωσε στη Γερμανία…
  δυστυχώς έχει «φύγει» από τη ζωή το 2016…. ακούστε το

  • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

   Καλό ακουστικό χαλαρωτικό κομμάτι …

   • Deadpool_Nikeus

    ο Saki Kaskas (κατά κόσμον Θεοδόσιος Κασκαμανίδης) «έντυσε» με την μουσική του αρκετούς τίτλους παιχνιδιών της Electronic Arts τη δεκαετία 1990 και αρχές του 2000

    In 1994, Saki joined The Heavy Lounge. This was an instrumental band and they played progressive rock with some leanings towards Jazz, Funk and Metal. The keyboard player was Jeff van Dyck, who was working for Electronic Arts at the time. In 1996, Jeff got Saki a contract for The Need for Speed. Soon after that, Saki became a full-time composer for EA, and he composed music for NHL 97, NHL 98, Need for Speed II, Need for Speed III: Hot Pursuit, Need for Speed: High Stakes, Need for Speed: Porsche Unleashed, Rugby 2001, Missile Command, and Mass Effect 2

 • RunnerRunner

  Τι μας νοιαζει μωρε τι πιστευουν οι Τουρκοι?
  εμεις περιμενουμε υπομονετικα να εκπληρωθουνε οι προφητειες να τελειωνουμε μια και καλη με δαυτους.

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   θα περιμενουμε παααααραα πολυ

   • RunnerRunner

    δε πειραζει..υπομονη

   • ЭЄXRHSTOSЭЄ

    ΑΜ ΔΕ..ΟΛΑ ΠΑΝΕ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΣΑ ΕΙΠΑΝΕ ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΓΕΡΟΝΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     στο τελος ξυριζουν τον γαμπρο,περαν των προφητειων του πατροκοσμα,που οντως ειναι να σε βαζουν σε σκεψη,ολοι οι υπολοιποι αναμασουν τα λογια του,εν τω μεταξυ αυτες οι προφητειες καταγραφηκαν το 1960 απο τον αειμνηστο Καντιωτη,κατι τετοια με βαζουν σε υποψιες ως πρωην μπατσος

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΕΧΕ ΠΙΣΤΗ ΜΙΚΡΕ!!!!!!ΕΓΩ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΜΕ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΧΑΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΟΠΟΥ ΜΙΛΟΥΣΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΡΙΣΤΟ!!!!!!!!!!ΑΠΛΩΣ ΕΞΑΦΑΝΙΖΟΥΝΕ ΒΙΒΛΙΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΧΕΙΡΟΓΡΑΦΑ ΚΤΛ ΝΑ ΜΗΝ ΒΓΕΙ Η ΟΛΗ ΑΛΗΘΕΙΑ!!!!!!!!!!!

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      χρηστο μου ΔΕΝ υπαρχουν τετοια πραγματα,οι προγονοι μας γελαγαν με τις βλκειες του Σαυλου,γι αυτο και τους εκχριστιανισαν με το σπαθι,(τον Σαυλοστην Κορινθο τον εβαλαν σε βαρελι και τον κατρακυλαγαν στην πλαγια του Ακροκορινθου,βρηκε κατι εβραιους και εκανε μαγιά μετα)ειχαν εντελως διαφορετικες αντιληψεις απο τους εβραιους,ακομα και τον Σωκρατη του οποιου οι θεωριες εμοιαζαν με καποια που ειπε ο Χριστος,τον θανατωσαν,επισης αν παρατηρησεις στα ευαγγελια,οι θεολογικες αντιληψεις του χριστου αλλαξαν μετα το ταξιδι-φυγη στην Φοινικη,μηπως εκει εγινε κοινωνος του Μιθραϊσμου,εν οσω ,απο πριν ως Γαλιλαιος ειχε ηδη εντρυφησει στο αρχαιοελληνικο πνευμα ?

     • χαχαχαχαχαχαχαχα σωστός!

 • Απόλλωνας

  Ερντογκάν τράβα φτιάξε κανένα παστιτσιο και άσε την Ελλαδάρα ήσυχη… γιατί όποιος τα βάζει με την Ελλάδα τρώει σαβούρες σαν και την δικιά σου βεβαίως βεβαίως…!!!

 • Τώρα στο δελτίο ειδήσεων του άλφα λέει πως η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης φέτος αναμένεται να φτάσει έως και στο 1,10 ευρώ…
  και άλλοι μιλάνε για ενότητα και σύμπνοια της κοινωνίας εδώ….καλά κρασά!

  • Deadpool_Nikeus

   το είδα χθες σε βενζινάδικο 1,117

   • «εθνική ομοψυχία»…όλοι μαζί παιδιά, αλλά κάποιοι μόνο θα έχουν το προνόμιο της θέρμανσης, κατά τα άλλα, να ετοιμάσουμε τις φόρμες εκστρατείας να τις έχουμε έτοιμες μόλις μας παραδώσουν την Πόλη…

 • Κων. Συνέσιος

  Καὶ νὰ φύγει ὁ Ἔρντο θὰ εἶναι στὴν ἐξουσία ἄλλος παντουρκιστὴς , πιθανῶς ἀμερικανόδουλος καὶ θὰ εἶναι χειρότερα γιὰ ἐμᾶς ….Ἐμεῖς ποιὸν θὰ ἔχουμε ; Θὰ φύγει ἕνας μηδαμινοελάχιστος πουθενὰς καὶ θὰ ἔλθει ἑνας γουρλομάτης μποέμ νεοφιλελὲς ποὺ μὲ ὀδηγίες ξένων κέντρων θὰ συνεχίσει ἀπὸ ἐκεῖ ποὺ σταμάτησε ὁ προηγούμενος ἐντολοδόχος…Θὰ φύγει ὁ ἔνας , τῶν ἀναρχοκομμουνιστῶν καύχημα καὶ καμάρι τῶν νεοταξιτῶν τῶν σαλονιῶν καὶ τῶν λιμανιῶν καὶ θὰ ἔλθει ὁ ἄλλος , τῶν μίζενς τρόφιμος καὶ λάτρης τῶν ἀπολύσεων …..

  • RunnerRunner

   αυτο που περιγραφεις δεν ειναι τυχαιο ουτε Ελληνικη βλακεια,ετσι πρεπει να ειναι για να ειμαστε αποικια για παντα!

  • Π.Π.

   Κατι τετοιο εγραψα πιο κατω, και βρηκα τον μπελα μου απο τους οπαδους του «Ενωμενου Ελληνισμου». Εγραψα και για τα κομμουνια και απεκληθην «παρελθοντολογος».
   Λες και ο κομμουνισμος ειναι παρελθον για την Ελλαδα και οχι κυβερνηση της.

 • Απόλλωνας

  Αδέρφια βρήκα εδώ την προφητεία του γέροντα παισιου…!!!! https://uploads.disquscdn.com/images/7793e7c90217b5ed0d4cdb5882088fbe3ed05615fecbbc9bae0369627a485951.jpg

  • Απόλλωνας

   Τα 1.000.000 λόγια του γέροντα παισιου σε μία φώτο..!!.

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Μεγαλυτερος εχθρος μας ειναι ο σιονισμος αυτος ερεθιζει τα μουσλιμ εναντιων μας

 • Γιώργος fs.

  Όλοι θέλουν να» μικρύνουν » την Τουρκία….αλλα δεν το επιχειρούν!

 • GrandRus

  Η Στεφανιδη ανακηρυχτηκε καλυτερη Γυναικα αθλητρια στιβου για το 2017 :)
  https://www.insidethegames.biz/index.php/articles/1056575/vetter-and-stefanidi-crowned-european-athletes-of-the-year

 • Deadpool_Nikeus

  Και μια ωραία ιστορία:
  Στάθης Ζηργάνος: Ο Έλληνας που δίδαξε τον κόσμο να ρίχνει χειροβομβίδα!

  http://www.armyvoice.gr/2017/10/stathis-zirganos-o-ellinas-pou-didaxe-ton-kosmo-na-richni-chirovomvida.html

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Πολλά θα δείτε ακόμα που είχατε ξεχάσει Αμερικανάκια …

 • Απόλλωνας

  ο καθένας με τα κεφάκια του και τα όνειρα του… διαλέξτε και πάρτε η ακολουθήστε !!! https://uploads.disquscdn.com/images/87a29b4ba2178aa38deddcb167998d5772303034c915d9eb9f143c4b54f1760a.jpg

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΙΣΜΑ ΧΑΜΕΝΟΙ ΠΑΜΕ.

   • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

    Ε, νέο παιδί είναι … άστον να ευχαριστηθεί πριν τον χώσουμε στις βολές !

 • GrandRus

  Ρωσια ξεσκεπαζει ΟΗΕ!!
  Η Ρωσία χαρακτήρισε «σκανδαλώδη» την άρνηση των ειδικών στα χημικά όπλα του ΟΗΕ να πάρουν δείγματα κατά τη διάρκεια επίσκεψής τους στη Συρία, στην αεροπορική βάση από την οποία πιστεύεται ότι εξαπολύθηκε επίθεση με αέριο σαρίν τον Απρίλιο, εχοντας ως αποτελεσμα τον θανατο 30 παιδιών.
  Μόνο με δειγματα θα μπορουσαν οι εμπειρογνωμονες να καταλαβουν αν ο Συριακος στρατος πράγματι χρησιμοποιησε αέριο
  http://www.cnn.gr/news/kosmos/story/101596/rosia-skandalodis-i-arnisi-ton-eidikon-na-paroyn-deigmata-apo-tin-intlimp

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΟΗΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΕΜΦΕΡΗ ΟΛΑ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΕΙΝΑΙ.

   • GrandRus

    Μπα δεν το πιστευω. Ως οργανισμος εχει προσφερει κατι καλο, αλλα μερικες φορες παιρνει ανεξηγητες αποφάσεις.

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΟΠΟΥ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ.

     • GrandRus

      Δεν νομιζω. Τετοιες γενικολες, αοριστες και γενικευμενες θεωριες τυπου «ολοι τους ειναι λαμογια» κλπ δεν τα ασπαζομαι.

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΨΑΧΤΗΝ ΑΠΟ ΗΘΙΚΗΣ ΠΛΕΥΡΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΠΟΣΟΙ ΛΑΟΙ ΛΙΜΟΚΤΟΝΟΥΝ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΩ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ.ΜΠΟΡΟΥΣΑΝΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝΕ ΠΑΥΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΑΝΕ.

     • GrandRus

      ΠΑΝΤΑ θα υπαρχουν ευποροι και φτωχοι λαοι. Αυτο δεν μπορει να αλλαξει ποτε, και ο ΟΗΕ ειναι ανικανος να κανει κατι τετοιο. Το ξερεις πως αν ολα αυτα τα λεφτα που εχει ριξει η ΗΠΑ στους πολεμους τα τελευταια 10 χρονια, τα εριχνε στην παγκοσμια φτωχια, τοτε η φτωχια σε ολο το κοσμο θα ειχε καταπολεμηθει εντελως?

      Τι να κανει ο ΟΗΕ, να αναγκασει την κυριαρχη υπερδυναμη να μην κανει πολεμους?

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝΕ ΟΙ ΦΑΝΤΑΣΙΩΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΓΥΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΛΙΘΙΝΗ ΕΠΟΧΗ.ΤΑ ΤΕΧΝΑΣΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΘΑ ΣΒΗΣΟΥΝ ΣΥΝΤΟΜΩΣ.

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     μεγαλη απατη,γιατι το συμβουλιο ασφαλειας ειναι αυτοι που ειναι και παιρνουν τις αποφασεις?εν τω μεταξυ ειδαμε τι εγινε στην Σρεμπρενιτσα αλλα και σε αλλα μερη

     • GrandRus

      Και τι θες να κανει ο ΟΗΕ, να φτιαξει εναν στρατο και να σταματησει ολους τους αλλους πολεμους?

      Ας μη ξεχναμε πως επι εποχης Ριγκαν η Αμερικη και ο ΟΗΕ βρισκοταν συχνα σε διαμάχη με αποτελεσμα τη δεκαετια του 80′ οι ΗΠΑ να εγκαταλειψουν (ξανα) τον οργανισμο.

      Απλα οι Αμερικανοι θεωρουν πως επειδη ειναι ο μεγαλυτερος χρηματοδοτης των ΟΗΕ, ο ΟΗΕ θα υποστηριζε την Αμερικανικη πολιτικη, κατι που δεν εγινε και για αυτο και παλι οι ΗΠΑ αποχωρουν απο τον οργανισμο του ΟΗΕ (Ουνεσκο)

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      θεωρω οτι ο ΟΗΕ ειναι απλα σταχτη στα ματια,βεβαια παιζει καποιους ρολους ,αλλα ειναι μηδαμινοι,καταδικασαν ποτε ή εκαναν κατι για την καταστροφη της Σερβιας?οχι φυσικα,οι «κακοι»σερβοι επρεπε να βομβαρδιστουν με ραδιενεργεια και τα παιδια τους να σακατευονται απο τις βομβες διασπορας,οσο κι αν σοκαριστηκα απο το ντοκυμαντερ για την Σρεμπρενιτσα δεν θα παψω να φωναζω οτι ο Μπλαντιτς ειναι ενας ηρωας για τους Σερβους και ο Μιλοσεβιτς αθωωθηκε και ο ηρωας Καρντζιτς σαπιζει στις φυλακες των σιωνιστων

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΕΤΣΙ!!!!!!!!!!!

     • GrandRus

      Μα ο ΟΗΕ δεν εχει ως αποστολη να καταδικασουν/κανουν κατι για τους πολεμους. Ο ΟΗΕ ειναι ενας διακυβερνητικος οργανισμος με σκοπο να ενισχυσουν την παγκοσμια συνεργασια κρατων, οχι να το παιζουν αστυνομια και υπερδυναμη και να κανουν πόλεμο στα κακα κράτη.

      Επιπροσθετως, μη ξεχνάς πως το αν θα πρεπει ο ΟΗΕ να καταδικασει κάτι η οχι, αποφασιζετε υστερα απο τις ψηφους των κρατών μελων. Αληθεια, ποιοι εχουν την πλειοψηφια των ψηφων εκει μεσα? Χωρες-μελη του ΝΑΤΟ.

      Επισης, μη μου λες για τους Σερβους. Στον γιουγκοσλαβικο πολεμο εγιναν τρομερες σφαγες και απο τους Σερβους και απο τους Κροατες. Δεν ηταν αυτοι οι καλοι και οι Δυτικοι οι κακοι.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      εγραψα σχετικα ,στον πολεμο ολα επιτρεπονται,αν και αυτα που εγιναν ηταν αισχρα,παντα γινονταν και θα γινονται,ο ΟΗΕ ομως φτιαχτηκε για να αποφυγουμε αυτα τα πραγματα και τελικα διοικηται απο λιγους και εκανε τα συμφεροντα τους,να μην ξαναλεω για το συμβουλιο ασφαλειας

     • GrandRus

      Φτιαχτηκε ο ΟΗΕ για να αποφευγουμε τους πολεμους? Και πως ακριβως εχει ο ΟΗΕ τετοια δυναμη?

      Τελος παντων, εγω πιστευω πως το ΟΗΕ προσπαθει να κανει αυτο που ειναι σωστο, στα διακριτικά πλαισια που του επιτρεπουν υπερδυναμεις οπως οι ΗΠΑ.

      Το γεγονος πως ο ΟΗΕ παει κοντρα στην Αμερικανικη εξωτερικη πολιτικη αποδεικνυει πως το πρώτο δεν ειναι δουλος του δευτερου.

      Το μελλον θα δειξει.

    • Δεν παίρνει ανεξήγητες αποφάσεις, παίρνει κατευθυνόμενες αποφάσεις…

   • ακριβώς!

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Ξαφνικά θυμήθηκαν πως η Τουρκία είναι Ισλαμικό κράτος και πως ο Ερντογάν που τόσο εξυμνουσαν έίναι ισλαμιστης

  ουάου

  • εεεε κι εσύ τώρα, αφού τώρα τους χάλασε τη σούπα, τώρα το θυμήθηκαν!

   • Κώστας ο υπομονετικός

    Τη χαλασμένη εννοείς …

 • Γιώργος fs.
 • BABIS

  Καλησπερα σας.

 • ΠΡΟΚΡΟΥΣΤΗΣ

  ( το αλίευσα από το http://stekigeliou.blogspot.gr/2017/01/na-plironeis-ta-xrei-sou.html :)

  Ο ένδοξος ιππότης Φερδινάνδος -ο μέγας εξολοθρευτής δράκων- είχε μια επικίνδυνη εμμονή…
  Να χώσει το πρόσωπό του στα πλούσια στήθη της βασίλισσας, αλλά ήξερε ότι για κάτι τέτοιο η ποινή είναι θάνατος.
  Ο Λεόντιος ο ιατρός, αφού σκέφτηκε, του είπε ότι βρήκε ένα τρόπο για να του ικανοποιήσει την επιθυμία του,
  αλλά όλη η ιστορία θα του κόστιζε 1000 χρυσά νομίσματα… Χωρίς δισταγμό ο ιππότης Φερδινάνδος συμφώνησε με το ποσό.

  Την επόμενη μέρα ο Λεόντιος ο ιατρός παρασκεύασε μια φαγουρόσκονη κι έριξε λίγη στον στηθόδεσμο της βασίλισσας,
  όταν αυτή έκανε μπάνιο. H φαγουρόσκονη άρχισε να ενεργεί & μόνο ένα ειδικό σάλιο, αν εφαρμοστεί για τέσσερις ώρες
  θα μπορούσε να θεραπεύσει αυτή την φαγούρα…
  Και σύμφωνα με τα τεστ, το μόνο κατάλληλο σάλιο σαν αντίδοτο, ήταν αυτό του ιππότη Φερδινάνδου του μεγάλου εξολοθρευτή δράκων !

  Ο Λεόντιος ο ιατρός έδωσε στον ιππότη το αντίδοτο της φαγουρόσκονης, το οποίο γρήγορα έβαλε στο στόμα του,
  και έτσι για τις επόμενες τέσσερις ώρες ο ιππότης εργαζόταν, με ζήλο, πάνω στα πλούσια και υπέροχα στήθη της βασίλισσας ! ! !

  Όταν ο ιππότης Φερδινάνδος επέστρεψε στο σπίτι του, βρήκε τον ιατρό Λεόντιο, ο οποίος απαίτησε την πληρωμή των 1000 χρυσών νομισμάτων.
  Αλλά τώρα που η επιθυμία του είχε εκπληρωθεί, ο ιππότης Φερδινάνδος, επειδή γνώριζε ότι ο Λεόντιος ο ιατρός
  δεν θα μπορούσε ποτέ να αναφέρει την απάτη που κατασκεύασαν στον Βασιλιά, τον έδιωξε χωρίς να του πληρώσει τίποτα…

  Την άλλη μέρα ο Λεόντιος ο ιατρός έχυσε μια πολύ μεγάλη δόση φαγουρόσκονης στο σώβρακο του Βασιλιά…
  Ο Βασιλιάς αμέσως εκκάλεσε τον ιππότη Φερδινάνδο ! ! !

  Ηθικόν δίδαγμα: ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΤΑ ΧΡΕΗ ΣΟΥ !

  • Απόλλωνας

   XD

  • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

   Καλο

 • Jorge Melissa

  *Καταπληκτικό άρθρο.
  Του Σταύρου Σ. Φωτίου*

  Στα χρόνια της Παλαιάς Διαθήκης, ειδωλολατρικοί λαοί θεωρούσαν ως «ιερό καθήκον» τους τη θυσία των πρωτότοκων παιδιών τους στους Θεούς. Ο Αβραάμ νομίζει ότι και ο δικός του Θεός απαιτεί την υποχρέωση αυτή.
  Γι᾽ αυτό και πορεύεται προς υψηλό βουνό για να θυσιάσει τον γιο του Ισαάκ. Αλλά εκεί ο Θεός της Βίβλου διδάσκει στον ανώριμο ακόμη πνευματικά Αβραάμ μάθημα καίριας υπαρξιακής σημασίας: καμμία ανθρωποθυσία δεν επιτρέπεται• κανένας φόνος ανθρώπου από άνθρωπο δεν είναι αποδεκτός. Ακόμη και αν αυτός γίνεται στο όνομα του ύψιστου ιδανικού, του Θεού. H χρήση του ονόματος του Θεού για δικαιολόγηση φόνου ενός ανθρώπου είναι απόλυτα καταδικαστέα.
  Στην Καινή Διαθήκη, ο Ευαγγελιστής Λουκάς αναφέρει ότι κάποτε ο Χριστός δεν έγινε δεκτός από τους κατοίκους ενός χωριού Σαμαρειτών, των θεωρουμένων από τους τότε Ισραηλίτες ως των χειροτέρων τους εχθρών. «Όταν το είδαν αυτό οι μαθητές του Ιάκωβος και Ιωάννης, του είπαν: Κύριε, θέλεις να ζητήσουμε να κατεβεί φωτιά από τον ουρανό και να τους καταστρέψει, όπως έκανε και ο Ηλίας; Εκείνος στράφηκε προς αυτούς και τους επέπληξε λέγοντας: Ξεχάσατε ποιο πνεύμα κατευθύνει τη ζωή σας; Ο Υιός του ανθρώπου δεν ήρθε να καταστρέψει ανθρώπους αλλά να τους σώσει» (Λουκ. 9:54-55). Ο Χριστός διδάσκει ότι καμμία αλήθεια δεν επιβάλλεται με τη βία• καμία έσωθεν αλλαγή δεν επιτυγχάνεται με τον καταναγκασμό. H ελευθερία των ανθρώπων είναι πλήρως σεβαστή από τον Θεό. Κατά συνέπεια, όποιος άνθρωπος την παραβιάζει, αυτός απλούστατα δεν είναι με το μέρος του Θεού.
  Τον τέταρτο αιώνα ο Άγιος Ιωάννης ο Χρυσόστομος υπενθυμίζει στους πιστούς ότι εκείνος που ζητά από τον Θεό να ενεργήσει εναντίον των εχθρών του διαπράττει ύβρη. Για τον όντως πιστό, ο Θεός είναι και θα παραμείνει εσαεί διαπροσωπική κοινωνία ελευθερίας και αγάπης. Συνεπώς όποιος αντιλαμβάνεται με οποιονδήποτε άλλο τρόπο τον Θεό ουσιαστικά παύει να είναι Χριστιανός. Αυτός που νομίζει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει τον Θεό για να βλάψει τους εχθρούς του, έχει υιοθετήσει μία εσφαλμένη εικόνα για τον Θεό: τον Θεό της αποκλειστικότητας και του αποκλεισμού. Ο Χριστός όμως σταυρώθηκε από τους Γραμματείς και Φαρισαίους της εποχής του γιατί, ανάμεσα σε άλλα, πολέμησε την αντίληψή τους ότι ο Θεός είναι Θεός μόνο των Ισραηλιτών και όχι όλων των ανθρώπων.
  Το 960 μ.Χ. ο βυζαντινός αυτοκράτορας Νικηφόρος Φωκάς ζήτησε από την Εκκλησία να ανακηρύξει σε μάρτυρες όσους στρατιώτες σκοτώθησαν σε μάχες εναντίον του Ισλάμ. Η Εκκλησία αρνήθηκε, αφού κανένας «ιερός πόλεμος» δεν ισχύει γι᾽ αυτήν και καμμία μορφή βίας δεν συνάδει με την πίστη της. Ως εκ τούτου, όποιος προσπαθεί να χρησιμοποιήσει τον Θεό για εξυπηρέτηση πολιτικών ή ιδεολογικών σκοπιμοτήτων, αυτός εξέρχεται αυτοβούλως από την Εκκλησία.
  Τα πιο πάνω ενδεικτικά, φανερώνουν ένα από τα θεμελιώδη διαχρονικά μηνύματα που ο Χριστιανισμός κόμισε στους ανθρώπους: την αποσύνδεση βίας και ιερού, το όραμα της καθολικής καταλλαγής. Και τούτο γιατί Θεός και άνθρωπος, άνθρωπος και συνάνθρωπος, όχι μόνο δεν είναι αντίπαλα μεγέθη αλλά, απεναντίας, είναι έτεροι εταίροι στην προσπάθεια όλων για πληρότητα ζωής. Συνεπώς η δημιουργία συνασπισμών με βάση μια βιολογική ή πολιτισμική διαφορά και η αντιπαλότητα και αντιμαχία μεταξύ τους συνιστά αλλοτρίωση της κοινής φύσης των ανθρώπων και αποξένωσή τους από τον Θεό και τον συνάνθρωπο. Πράγμα που σημαίνει ότι όποιοι και όποτε υποκύπτουν στη λογική αυτή της ρήξης και της εχθρότητας απέχουν από την ορθόδοξη χριστιανική πίστη.
  Τα πιο πάνω γράφονται γιατί, με αφορμή το πρόσφατο τρομοκρατικό κτύπημα στο Παρίσι, πιθανώς να επαναληφθούν τα γνωστά στερεότυπα ότι όλες οι θρησκείες πάνω κάτω λένε τα ίδια, ότι όλες προάγουν τη βία, ότι όλες είναι συνώνυμες του σκοταδισμού. Ας θυμηθούν όλοι ότι το βιβλικό επεισόδιο του φόνου του Άβελ από τον Κάιν τονίζει εκείνο που σχεδόν όλοι λησμονούν: κάθε φόνος ανθρώπου είναι αδελφοκτονία, κάθε πόλεμος είναι εμφύλιος.

  *Ο Σταύρος Σ. Φωτίου είναι καθηγητής στο Τμήμα Επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Κύπρου.
  πηγή: http://aktines.blogspot.gr/

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

  Και την πολη να παρουμε.

  Οσω ειμαστε στην ευρωπη δεν αλλαζη τιποτα .

  Ο αντιχριστος την ευρωπη θα κυβερνησει.

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Για να σας δω τώρα Αμερικανάκια, μπορείτε να μιμηθείτε τον Πούτιν που τόσο πολύ συμπαθείτε και που θάβατε όλο αυτό τον καιρό ;;;

  Μπορείτε κι εσείς να κάνετε τον Ερντογάν να είναι αθάνατος και να τον βαλσαμώσετε, γιατί όχι ρε αδερφέ για να λέτε πως δεν πέθανε, μέχρι να κάνετε αυτό που θέλετε, μα ο Πούτιν είναι ένας, γι αυτό και δεν μπορείτε, και είναι ζωντανός …

  Πονάει ε ;;;

 • BABIS

  Τελικα το νομοσχεδιο για την Τουρκικη Ενωση Ξανθης εχει μεσα ορο για θεματα Εθνικης Ασφαλειας ?
  Αναρτηθηκε το ΦΕΚ ?
  Γνωριζει κανεις?

  • skeptomenosellin

   Έτσι λέγεται…. :-)

 • skeptomenosellin

  Καλή συνέχεια παιδιά… :-)

 • TheELLINAS1 .

  Αδέρφια , παρα ποδας αποθεσατε , ήρθε η ώρα για συσσίτιο, καλή όρεξη σε όλους !!!!

  • Γιώργος fs.

   Τώρα τρώμε τα γλυκά που μας έβαλε ο καλόκαρδος ΑΡΧΟΝΤΑΣ ΧΡΗΣΤΑΡΑΣ!!

   • TheELLINAS1 .

    Χε Χε γλυκάκι αργότερα τώρα έχει μανέστρα με κρεατακι !!

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!!!! http://www.peterislandresort.co.uk/wp-content/uploads/2014/07/Peter-Island-Ocean-View-balcony-2.jpg

   • TheELLINAS1 .

    Νασε καλά αδερφε επίσης !!!

 • Απόλλωνας

  Η κυρία Μερκελ…!!!

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Σήμερα γράφω με συνδυασμό κανονικού και εικονικού πληκτρολογίου, οπότε μην απορείτε αν αργώ να σας απαντάω

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΤΟ ΕΙΚΟΝΙΚΟ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΤΑΓΡΑΦΕΙ Ο ΕΞΠΛΟΡΕΡ ΤΑ ΠΑΝΤΑ.ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΑΝΤΟΥ.

   • Κώστας ο υπομονετικός

    Ενώ μπαίνω με αλλο browser καταγράφει τα πάντα ο explorer ??

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΝΑΙ.ΒΑΣΙΚΑ ΟΛΑ.ΓΚΟΥΓΚΛ ΚΤΛ.

 • GrandRus

  Τελικα οι ΗΠΑ γινονται το πρωτο συγχρονο δυτικο κρατος που εγκαταλειπουν την UNESCO (μερος του Οργανισμου Ηνωμενων εθνων) μαζί με το Ισραηλ, λέγοντας πως ο ΟΗΕ και η ΟΥΝΕΣΚΟ εχουν αντι-εβραικες αντιληψεις.

  «Θλιβερα νεα» χαρακτηρισε η Ρωσία την κινηση αυτη. Ευγε στην Ρωσία που δεν εγκαταλειπει και εμμενει στην δημιουργια ενος καλυτερου κόσμου σε συνεργασία με αλλους λαους, ενω την ιδια στιγμη τα Αγγλο-σαξωνικα εθνη (βρετανοι, Αμερικανοι κλπ) επιχειρουν να απομωνοθουν ολο και περισσότερο ωστε να εχουν την ικανοτητα να κανουν οτι γουσταρουν χωρίς δεσμευσεις.
  http://www.kathimerini.gr/930388/article/epikairothta/kosmos/hpa-kai-israhl-apoxwroyn-apo-thn-unesco

  • nikos(1)

   προεκλογική δέσμευση του …Τράμπα!

   • GrandRus

    χα χα χα κατσε μην καταληξει με καμια σφαιρα στο κρανιο (και αυτός)

    • nikos(1)

     πιθανόν!

     • GrandRus

      Εσυ θα το ηθελες κατι τέτοιο?

     • nikos(1)

      οχι! γιατί είναι ο μόνος πολέμιος της παγκοσμιοποίησης!

     • GrandRus

      Μαλιστα.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      ηθελε να τα βρει με τον πουτιν αλλα μετα καταλαβε οτι δεν κανει αυτος κουμαντο αλλα οι……αλλοι!

  • Κώστας ο υπομονετικός

   Μάλλον θεωρούν πως δεν τους χρειάζεται η UNESCO καθώς ούτε έχουν να επιδείξουν κάτι τις που να χρειάζεται ανάδειξη. Επίσης γνώμη μου είναι πως ετοιμάζεται κάτι πολύ άσχημο για τον πλανήτη που καμία UNESCO δεν θα μπορέσει να σταματήσει και ενδεχομένως να καλύψει ..

   • GrandRus

    Το θεμα ειναι πως ο ΟΗΕ και η Ουνεσκο (η δευτερη ειναι μερος της πρωτης) εχουν πλεον διαφορετική αντιληψη που δεν εκφραζει τις ΗΠΑ σε θεματα οπως το Παλαιστινιακο προβλημα.
    Ο οργανισμος ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΕ τους παλαιστινιους, κατι που ηταν κοντρα στα συμφεροντα των ΗΠΑ/Ισράηλ με αποτελεσμα οι ΗΠΑ να κοψουν την χρηματοδοτηση προς την ουνεσκο ηδη απο το 2011. (Απο εκει βγαινει και η αντιληψη του Τραμπ πως ο ΟΗΕ ειναι αντι-Εβραικος κλπ).

    Περασαν πια οι εποχες που ο ΟΗΕ/Ουνεσκο ηταν ενα καθαρα ΔΥΤΙΚΟ δημιουργημα. Τωρα ειναι παγκοσμιο και χιλιαδες εθνη απο ολο τον κοσμο κερδιζουν μεγαλυτερη επιρροη απο τις ΗΠΑ. Αυτο δεν μπορουν να το δεχτουν και την κάνουν με ελαφρα πηδηματακια.

    • GrandRus

     ΑΛΗΘΕΙΑ, τι λενε ολοι αυτοι οι Αμερικανοι που, ψηφιζοντας Τραμπ, πιστευαν πως θα χτυπησει τους Εβραιους και το Εβραικο λομπι και το Εβραικο κατεστημενο και ολες αυτες τις συνωμοσιες?

     Τι λενε τωρα που ο τραμπας παει χερακι χερακι με Εβραιους? χμμμ κατσε να κανω μια επισκεψη σε ενα αμερικανικο φορουμ να γελασω..

     • Καπετάν Γαρέφης

      Αυτοι που ψηφισαν τραμπ τον ψηφισαν για την αντιισλαμικη του και αντιμεταναστευτικη του ρητορικη.
      Ηξεραν εξ αρχης οτι ηταν φιλοισραιλινος. Δεν Το εκρυβε

    • Κώστας ο υπομονετικός

     Και η χρηματοδότηση ;;

     Γιατί όλα από εκεί ξεκινούν …

     • GrandRus

      Οι Ηπα ηταν ο μεγαλυτερος χρηματοδοτης! 20% του εισοδηματος περιπου των Ηνωμενων εθνων ερχοταν απο τις ΗΠΑ. η χρηματοδοτηση ομως εχει κοπει απο 2011-2012

     • Κώστας ο υπομονετικός

      Οπότε χ έστηκε ..

     • GrandRus

      Ακριβως. Το μυστικο βρισκεται στο diversity των οικονομικων πόρων ομως φιλε. Οσα περισσοτερα κρατη-μελη ειναι μελος του ΟΗΕ/Ουνεσκο/πως στο διαολο λεγονται, τοσο λιγοτερο εξαρταται ο ΟΗΕ απο την χρηματοδοτηση λιγων και ισχυρων κρατών, αρα εχει μεγαλυτερη ευκολια στο να παρει νια αποφαση που ειναι κατα μιας υπερδυναμης.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Ο ΟΗΕ ειναι καθαρα δημιουργημα – εργαλειο των αμερικανοεβραιων και η χρηματοδοτηση που λες απο αλλα εθνη, ειναι αλλο ενα ωραιο κολπο των αμερικανοεβραιων να μαζευουν τα λεφτα των ηλιθιων.
      Ενας αλλος τροπος ειναι τα χρηματιστηρια.
      Ολοι αυτοι που νομιζουν οτι η αμερικη κατερευσε, εχασε την δυναμη της… Οτι πλεον εχασε τα ηνια απο την ρωσσια και την κινα κτλ
      Οτι χρωσταει πολλα και οτι θα καταστραφει κτλ, απλα ζουν στον κοσμο τους. Την χωρα του χρηματος δεν μπορει να την ανταγωνιστει στο καπιταλιστικο συστημα κανενας και τους εβραιους δεν μπορεις να τους κερδισεις στο ιδιο τους το παιχνιδι. Μονο αφελεις τα πιστευουν αυτα.
      Ο μονος τροπος να ανταγωνιστεις μια υπερδυναμη ειναι το μα χρησιμοποιησεις ενα αλλο πολιτικο συστημα το οποιο αυτη δεν θα το ξερει ή δεν θα ρο ξερει τοσο καλα οσο εσυ.
      Τα κομμουνια της κινας τωρα δηθεν κερδισαν τους αμερικανοεβραιους στην καπιταλιστικη «κουρσα», στην οποια οι αμερικανοι προηγουνται κατα αιωνες…καλα…γελανε και οι πετρες

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΙΔΙΟΤΕΛΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!!!!!!!

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     μακαρι ναναι ετσι,να επικρατησει το δικαιο επι τελους και οχι μονο το δικαιο του ισχυρου

     • GrandRus

      Δυσκολο.

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΠΕΛΑΤΕΙΑΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΜΕ ΕΥΡΕΙΑ ΕΜΠΕΙΡΙΑ
   ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ.

  • HaraldHadrada MERCYLESS

   αυτες οι γλιτσες οι εγγλεζοι με τα τηγανοκεφαλα και τον προγναθισμο που ειναι σαν νεατερνταλ επρεπε ναχαν χααθει απο την γη ,τα μπαστρδα των βικινγκ και των φυλων της βρεττανιας!!!!!!

   • ЭЄXRHSTOSЭЄ

    Η ΡΙΖΑ ΤΟΥ ΚΑΚΟΥ ΕΙΝΑΙ.

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     δεν ειναι τυχαιο οτι το Σκωτικο δογμα ειναι το ανωτερο στην μασονια

     • ЭЄXRHSTOSЭЄ

      ΝΑΙ!!!!!!ΚΑΙ ΟΤΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΓΓΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΓΕΝΙΚΩΣ ΥΠΟΓΕΙΩΣ ΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΤΟ.

     • HaraldHadrada MERCYLESS

      μια ρατσα ειναι ολοι,μια μπαστρδη ρατσα γερμανικων φυλων και αμιγως ευρωπαϊκων αυτοχθονων πλυθησμων που κατακρεουργησαν οι βαρβαροι

     • Hilon

      Ουδέν χειρότερον των Αγγλοσαξώνων,αν δεν υπήρχαν οι Εβραίοι!!!!!!!!

   • GrandRus

    Ρωμαιο–Γερμανο-Νορμανδο-Κελτες. Μεγαλυτερο μπασταρδεμα και απο Λατινο-Αμερικανο με Πορτο-ρικανη μητερα και Ιταλο πατερα στο Μπρουκλιν.

    • HaraldHadrada MERCYLESS

     χαχαχαχαχαχχαχαααααααααααα!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!να τα χαλια της επιμειξιας!καθε φυλη ξεχωριστα ειχε καποια καλα,ολοι μαζι κανανε τα εγγλεζακια,τα υβριδια της πστιας

     • GrandRus

      προσωπικα πιστευω πως το καθε εθνος ειναι προιον επιμειξιας.
      Επισης, τους Αγγλους δεν τους θεωρω «χάλια». Περα απο το γεγονος πως εφτιαξαν μια απο τις μεγαλυτερες αυτοκρατοριες παγκοσμιως, ειχαν τρομακτικη προσφορα στην επιστημη, τεχνολογια και φιλοσοφια.

     • Καπετάν Γαρέφης

      Αλλο πραγμα ειναι να υπαρχει μεσα σε ενα εθνος μια μικρη επιμιξια απο αλλο εθνος και αλλο πραγμα ειναι να ειμαι ενα εθνος στο συνολο του, προιον επιμιξιας αλλων εθνων.

      Πραγματι οι αγγλοι ειχαν και καποιες καλες περιοδους απο επιστημονικης αποψης, αλλα γενικα ειναι ενας αηδιαστικα κομπλεξικος λαος. Και χαιρεκακος

    • Καπετάν Γαρέφης

     Σαξωνες με ολιγον κελτικο αιμα και ακομα λιγοτερο σκανδιναυικο

  • Καπετάν Γαρέφης

   Για τα δικα τους κρατη, καλα κανουν.
   Εσυ τι προτιμας; Να εχεις εναν ηγετη που να κανει οτι καλυτερο για σενα ή μια μαριονετα που να κανει οτι καλυτερο για τους ξενους, υστερα απο υποδειξεις του καθε ΟΗΕ;;;

   Ο πουτιν τι νομιζεις οτι κανει;
   Το καλυτερο για τον ρωσσικο λαο ή οτι θεωρει καλυτερο ο χαζοΟΗΕ;

   Οσο για τους αμερικανους, μην τρωτε κουτοχορτο…αυτοι μπορει να μην υπακουν στις εντολες του ΟΗΕ (και καλα κανουν),α αυτοι δινουν εντολες στον ΟΗΕ (τον οποιο υπακουν ολοι οι υπολοιποι ΒΛΑΚΕΣ) του κοσμου.
   Ο ΟΗΕ ειναι δημιουργημα των αμερικανοεβραιων και μεσω αυτου περνανε την «πολιτικη ορθοτητα» σε ολους τους υπολοιπους

 • Κώστας ο υπομονετικός

  Ξέρει κανείς εάν μπορώ να ενσωματώσω το εικονικό πλκτρολόγιο κάτω από τον browser ??

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΕΜΕΝΑ ΤΟ ΒΓΑΖΕΙ ΚΑΤΩ ΔΕΞΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΛΛΑ ΕΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΩ!!!!!!!!Η ΣΤΟΧΕΥΣΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΝΕ ΤΙ ΓΡΑΦΕΙΣ.ΑΝ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ ΟΛΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ.

   • Κώστας ο υπομονετικός

    Για να σου το βγάζει, πάει να πει πως έχεις οθόνη αφής, άρα τα windows καταλαβαίνουν πως το χρειάζεσαι

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΧΑΚΑΡΟΥΝ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΜΑΣ ΑΔΕΡΦΕ!!!!!!!!ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ ΑΠΟΚΤΑΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ ΨΕΥΔΩΝ ΚΑΤΑ 95% ΚΑΙ ΕΝΑ 5% ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΟΠΟΥ ΚΥΝΗΓΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΛΕΙΝΟΥΝΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΕΣ.

 • ΠΕΥΚΕΣΤΑΣ

  GOD BLESS ΤΑΓΙΠ…

 • ЭЄXRHSTOSЭЄ

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
  • Deadpool_Nikeus

   με τρομάζεις

  • ЭЄXRHSTOSЭЄ

   ΑΛΛΟΙ ΑΣΚΟΥΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΕΥΘΗΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΜΟΥ.

   • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ

    Μας βαζουν στο καλαθι τους και μας πανε οπου θελουν

    • ЭЄXRHSTOSЭЄ

     ΙΣΟΡΡΟΠΩ ΣΤΙΣ ΔΙΚΕΣ ΜΟΥ ΠΑΛΙΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΔΕΡΦΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΣΥΡΟΜΑΙ ΕΥΚΟΛΑ!!!!!!!!ΒΛΕΠΩ ΚΡΙΝΩ ΑΞΙΩΠΟΙΩ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΤΟΥΣ ΤΗΣ ΒΛΕΠΩ ΑΡΡΩΣΤΕΣ ΠΑΡΑΝΟΙΚΕΣ ΕΝΤΕΛΩΣ.

  • King_ Egbert

   Στη μέση το π..ς και οι ορ…εις εκατέρωθέν, αριστερός και δεξιός.

 • ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝ
  • GrandRus

   Η συναντηση ενος ηγετη με εκατονταδες πολιτικα πρόσωπα ειναι παντα αναγκαια και πάντα στην ατζεντα των περισσοτερων πρωθυπουργων. Αυτο δεν σημαίνει πως ειναι και φίλοι.

 • BABIS
 • TeoHellas

  Μισουνε τους Αμερικανούς, αλλά με Αμερικάνικα όπλα καταλαμβάνουν εδάφη των γειτονικών κρατών…

  • Deadpool_Nikeus

   κόντρα σε δυνάμεις που επίσης εξοπλίζονται επίσης από τις ΗΠΑ…

   «Της επί χρήμασι εκδηλωμένης γυναικός το σιδερούν κιγκλίδωμα

  • ε δε λέει κάτι αυτό, όπλα διαθέσιμα πάντα θα υπάρχουν, με το εμπόριο αυτό που ξεσκίζονται σάρκες ανθρώπων ευημερούν άλλοι σε δύση (αλλά και σε ανατολή…)