Μέση Ανατολή

ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ - Ο Ερντογάν απείλησε τους Κούρδους με «κόψιμο» των νερών του Ευφράτη: "Θα πεθάνετε από τη δίψα" - Απειλεί και το Ισραήλ!

Συγκλονιστικές εξελίξεις που άπτονται των προφητειών της χριστιανοσύνης στην περιοχή των τουρκο-ιρακινών συνόρων καθώς ο Ερντογάν απειλεί με διακοπή της ροής των νερών του Ευφράτη ποταμού για να πεθάνουν από την δίψα οι Κούρδοι του Ιράκ που "τόλμησαν " να αψηφήσουν τον σύγχρονο Σουλτάνο. 

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας τόνισε με απειλητικό ύφος ότι οι  Κούρδοι του Ιράκ  «δεν θα μπορέσουν να βρουν φαγητό και νερό» εάν η Άγκυρα αποφασίσει να σταματήσει τη ροή φορτηγών, του  πετρελαίου και των νερών του Ευφράτη βάζοντας σε κίνδυνο και τους Κούρδους της Συρίας  αλλά και το Ιράν.

«Θα περιμένουν το χτύπημα μας όταν αρχίζουμε να επιβάλλουμε τις κυρώσεις μας», δήλωσε ο Ερντογάν σε τηλεοπτική εκπομπή.

«Όλα θα λάβουν τέλος όταν κλείσουμε τις βάνες με το νερό ενώ δεν θα μπορέσουν να βρουν φαγητό καθώς και τα φορτηγά μας δεν θα σταματούν  στο βόρειο Ιράκ», απείλησε ο Ερντογάν.

Ο ίδιος τόνισε  ότι η στήριξη του Ισραήλ είναι  ανεπαρκής για να στηρίξει την προσπάθεια ανεξαρτησίας των Ιρακινών Κούρδων και δεν θα τους έσωζε από τη διεθνή απομόνωση.

Ο ίδιος  υπογράμμισε ότι το Τελ Αβίβ δεν ασκεί επαρκή επιρροή  στην παγκόσμια κοινότητα.

«Ποιος θα αναγνωρίσει την ανεξαρτησία σας; Το Ισραήλ. Ο κόσμος δεν αφορά το Ισραήλ. Πρέπει να γνωρίζετε ότι η υποστήριξη της χώρας αυτής  δεν θα σας...σώσει », τόνισε ο Ερντογάν .

Υπενθυμίζουμε ότι ο  Μπέντζαμιν Νετανιάχου εξέφρασε την υποστήριξή του για ένα ανεξάρτητο Κουρδιστάν πριν λίγες μόνο ημέρες μιλώντας σε Αμερικανούς Γερουσιαστές .

Ο Ερντογάν  απείλησε στην συνέχεια  και με "άλλες"  επιλογές υπονοώντας ακόμη και στρατιωτική εισβολή.

Τονίζουμε ότι κρατώντας την «κάνουλα» του ποταμού Ευφράτη οι Τούρκοι έχουν ως ομήρους τουλάχιστον 4 χώρες στην περιοχή συμπεριλαμβανομένων και των Κούρδων του Ιράκ και της  Συρίας.

Συγκεκριμένα κατά τη διάρκεια του τουρκικού  έργου  GAP στα νότια της χώρας έχουν  κατασκευαστεί  22 φράγματα  στους ποταμούς Τίγρη και Ευφράτη, με τα οποία η Τουρκία ελέγχει απόλυτα την ροή του ύδατος που διασχίζει τη Συρία, το Ιράκ και το Ιράν.

Αυτές οι τρεις χώρες εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη ροή των δύο ποταμών.

Υπάρχει ήδη μείωση του ύδατος των  ποταμών Τίγρη και  Ευφράτη,  και  πτώση της στάθμης του νερού κατά μέσο όρο  34%, η οποία προκάλεσε ερημοποίηση της λεκάνης της Μεσοποταμίας έως 94%, ενώ  θύελλες σκόνης  έχουν παραλύσει πόλεις και χωριά εκατοντάδες μίλια μακριά από τις πληγείσες περιοχές.

Μπορούμε να φανταστούμε τι θα γίνει εφόσον μειωθεί και άλλο το νερό. 

Τα  πράγματα στην Μέση Ανατολή παίρνουν τρομαχτικά επικίνδυνη τροπή, ενώ υπενθυμίζουμε ότι πριν 4 μήνες  η Τουρκία διέκοψε τη ροή των νερών του ποταμού Ευφράτη προς την Συρία, με αποτέλεσμα να μειωθεί η ποσότητα του νερού στο φράγμα Τισχρίν, σε μια πρόβα τζενεράλε.

Kαι το θέμα είναι πλέον τι έρχεται στη Μέση Ανατολή και στην Τουρκία…

Η μείωση της ποσότητας του νερού τον Μάρτιο για παράδειγμα είχε  συνέπεια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της βόρειας Συρίας και κυρίως στις υπό κουρδικό έλεγχο πόλεις Κόμπανι και Μανμπίτζ, αλλά και στο Ιράκ  .

Σύμφωνα με το κουρδικό πρακτορείο ειδήσεων Hawar News, η Τουρκία σταμάτησε τη ροή των νερών του Ευφράτη προς τη Συρία την πρώτη φορά  στις 23 Φεβρουαρίου 2017 με αποτέλεσμα το υδροηλεκτρικό εργοστάσιο του φράγματος Τισχρίν, που παράγει ρεύμα για τη βόρεια Συρία, να μην μπορεί να λειτουργήσει.

Εφόσον Αμερικανοί και Ισραηλινοί δημιουργήσουν κουρδικό κράτος στο Ιράκ , ο Ερντογάν θα κάνει πράξη τις προφητείες και θα κλείσει ή θα μειώσει απελπιστικά σε πρώτη φάση όλα τα νερά από τα φράγματα , για να πεθάνουν από  την δίψα και την ανομβρία οι Κούρδοι.

Το δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος και είναι ικανός να το πράξει , το μόνο που μένει ποια θα ήταν η αντίδραση των ΗΠΑ και της δύσης σε αυτό το ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ