Πολιτική

Υπάκουος επιστάτης ενός προτεκτοράτου ο Α.Τσίπρας: Εξαφάνισε τον Σταυρό από την ελληνική σημαία στην υποδοχή του Μακρόν και άκουσε τα «γαλλικά» της Total

Συμφέρον και αθεϊσμός. Αυτές οι δυο τάσεις κυριάρχησαν στο Ελλάς-Γαλλία συμμαχία! Οι δικοί μας σύγχρονοι διώκτες του Χριστιανισμού συναντήθηκαν με τους απόλυτους εκφραστές του άθεου κράτους, Γάλλους, λόγω....Διαφωτισμού και κυριολεκτικά βρήκε ο Φίλιππος τον Ναθαναήλ!

Φυσικά ο πρωθυπουργός παρέδωσε και σε επίπεδο συμφερόντων τα διαπιστευτήρια του στον Γάλλο Πρόεδρο και είπε "ΝΑΙ" σε έλεγχο των ενεργειακών κοιτασμάτων σε Κρήτη και Ιόνιο...

Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Η φωτογραφία μιλάει από μόνη της και προέρχεται από την παρουσία του Γάλλου προέδρου μαζί με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις εγκαταστάσεις του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Η κατάληξη στην κορυφή δεν έχει πουθενά σταυρό όπως ορίζεται και από σχετικό νόμο του 1978 ο οποίος μάλιστα αναφέρει ρητώς και κατηγορηματικώς:

«Οι κατά την προηγουμένην παράγραφον ιστοί και κοντοί είναι χρώματος λευκού, φέρουν δε εις την κορυφήν των οι μεν των περιπτώσεων της παρ. 1 του επομένου άρθρου σφαίραν λευκήν και επ΄ αυτής σταυρόν λευκόν, εν αρμονική αναλογία προς το ύψος του ιστού ή το μήκος του κοντού, οι δε λοιποί κυλινδρικόν τεμάχιον καμπύλιον κατά την άνω επιφάνειαν αυτού, διαμέτρου διπλασίας της του ιστού ή κοντού και ύψους ίσου προς το ήμισυ της διαμέτρου».

Στις φωτογραφίες και το βίντεο που δόθηκαν στη δημοσιότητα από την κοινή εμφάνιση του Γάλλου Προέδρου με τον Έλληνα Πρωθυπουργό στις εγκαταστάσεις του κέντρου πολιτισμού του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» φαίνεται ξεκάθαρα πως η ελληνική σημαία τοποθετήθηκε σε ιστό χωρίς τον προβλεπόμενο από τον σχετικό νόμο Σταυρό, στη θέση του οποίου έχει τοποθετηθεί μια λόγχη.

Αντίστοιχες λόγχες έχουν τοποθετηθεί και στους δυο διπλανούς ιστούς όπου είχαν τοποθετηθεί οι σημαίες της Γαλλίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τη διαφορά όμως πως για αυτές τις σημαίες δεν υπάρχει αντίστοιχη πρόβλεψη.

Φυσικά, για να μην έχουμε ψευδαισθήσεις, ο Ε.Μακρόν δεν ήρθε Ελλάδα επειδή μας αγάπησε ξαφνικά.

Ο Γάλλος Πρόεδρος θέλησε βεβαίως να ανοίξει δρόμο σε Γάλλους επιχειρηματίες να πάρουν από το «φιλέτο» που λέγεται Ελλάδα ότι περισσότερο μπορούν. Και γι αυτό υπάρχει συμβάν που το επιβεβαιώνει.

Οι Γάλλοι λοιπόν αισθάνθηκαν πως αδικήθηκαν και έρχονται και αυτοί σαν τους γύπες να «σκυλέψουν» το πτώμα.

Ετσι ο Πρωθυπουργός κατά την κλειστή συνάντησή του με Γάλλους και Έλληνες επιχειρηματίες βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να ακούσει τα "γαλλικά" της Total!

Στη συγκεκριμένη συνάντηση μίλησαν οι εκπρόσωποι της γαλλικής πολυεθνικής πετρελαϊκής εταιρείας Τotal και του κατασκευαστικού ομίλου Vinci.

O επικεφαλής της γαλλικής πετρελαϊκής εταιρείας Τotal,  μίλησε για μεγάλα γραφειοκρατικά εμπόδια τα οποία καθυστερούν υπερβολικά την υλοποίηση επενδύσεων στην έρευνα και εξόρυξη υδρογονανθράκων και φέρνουν στα όριά τους επενδυτές αναφέρει δημοσίευμα.

Όπως φέρεται σύμφωνα με εξακριβωμένες πληροφορίες να είπε στον Πρωθυπουργό ο εκπρόσωπος της Τotal, αναφερόμενος στα επενδυτικά projects της εταιρείας, υπάρχει σοβαρή δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι καθυστερούν οι εγκρίσεις για το οικόπεδο 2 στο Ιόνιο.

Ο Αλέξης Τσίπρας από την πλευρά του φέρεται να δικαιολόγησε τις καθυστερήσεις στο μέτωπο της προκήρυξης και ολοκλήρωσης των διαγωνισμών επικαλούμενος και τα γεωπολιτικά ζητήματα σε σχέση με την Τουρκία.

«Δεν έχουμε μόνο γραφειοκρατία, έχουμε και οξύθυμους γείτονες» φέρεται να είπε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως η Ελλάδα όπως και η Κύπρος οφείλουν να κινούνται με προσεκτικά βήματα.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ρωσική τράπεζα και Πούτιν
Ρωσία 0

Έξω Φρενών οι Ρώσοι! Τούρκοι, Κινέζοι και Άραβες καθυστερούν ή ακυρώνουν τελείως τις πληρωμές ρωσικού πετρελαίου φοβούμενοι τις κυρώσεις των ΗΠΑ

«Η αμερικανική και ευρωπαϊκή πίεση δημιούργησε προβλήματα στις πληρωμένες μας» είπε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνο,...