Ρωσία

Μαζική «εισβολή» Spetsnaz σε Ουκρανία και Ελλάδα - Οι κορυφαίοι έρχονται για άκρως απόρρητες αποστολές...

Με εντολή Πούτιν  πάνοπλοι Ρώσοι μισθοφόροι και πρώην Spetsnaz των εταιρειών (Vagner, MAR, E.N.O.T Corp, Slavyansky korpus, Redut και RSB) έχουν εισβάλει μαζικά στην Ουκρανία και αναμένουν το «πράσινο φως» για επίθεση αναφέρει το  ραδιόφωνο Svoboda και ο ουκρανικός τύπος.

Πρόκειται για την ίδια μισθοφορική εταιρεία που δραστηριοποιείται, σύμφωνα με τον ελληνικό τύπο πλέον και στην Ελλάδα.

https://youtu.be/OF086LttQNk

Οι καλοπληρωμένες ιδιωτικές στρατιωτικές εταιρείες αποτελούν όλο και πιο σημαντική συνιστώσα της στρατηγικής της Μόσχας στο Ντονέτσκ και αλλού, παρέχοντας στο Κρεμλίνο μια σοβαρή στρατιωτική δύναμη που δύναται  να χρησιμοποιηθεί ως «αντίδοτο» στα σχέδια των ΗΠΑ με συγκέντρωση ειδικών δυνάμεων και Αμερικανών μισθοφόρων στην χώρα αυτή , αναφέρει ο  Andrey Dikhtyarenko της οργάνωσης RFE.

Μεταξύ των πολλών αυτών των ρωσικών εταιρειών που δρουν απροκάλυπτα είναι οι Vagner, MAR, E.N.O.T. Corp και  Slavyansky korpus, των οποίων οι μισθοφόροι πληρώνονται  από 2500 έως 6.000 δολάρια το μήνα, δηλαδή  πληρώνονται πολύ περισσότερο από τους Ρώσους στρατιώτες,  και κατ 'επέκταση είναι  πολύ πιο έτοιμοι να κάνουν ό, τι διαταχθούν  έναντι των Ουκρανών, Αμερικανών, Γερμανών κά .

Οι μισθοφορικές στρατιωτικές δυνάμεις , σύμφωνα με τον Ρώσο στρατιωτικό αμυντικό αναλυτή , Pavel Felgenhauer, είναι «φθηνότερες και λιγότερο υπεύθυνες».

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας μπορεί πάντα να λέει: δεν γνωρίζουμε τίποτα γι 'αυτά. Αυτές δεν είναι οι απώλειές μας. Και σε περιόδους σύγχυσης, πολλοί θα θέσουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με το ποιος πληρώνει τέτοιες επιχειρήσεις και επομένως ποιος τελικά τις  ελέγχει.

Σύμφωνα με τον Felgenhauer, αυτοί  οι μισθοφόροι  είναι πλέον σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις πολύ καλά ενσωματωμένοι  στην «αλυσίδα» διοίκησης των δυνάμεων της Μόσχας στο Νονέντσκ και σε άλλες πόλεις .

Πράγματι, αντιπροσωπεύουν μια σαφώς καθορισμένη "υβριδική δομή".

https://youtu.be/DSS4_GDs8PQ

Τέτοιοι μισθοφόροι θα υλοποιήσουν τα σχέδια της Μόσχας ενάντια σε αυτά των ΗΠΑ/ΝΑΤΟ που θέλουν να μετατρέψουν την Ουκρανία σε μια γιγαντιαία στρατιωτική βάση.

Oι εθελοντές της ομάδας «Βάγκνερ»,  δρουν παράλληλα με τις ρωσικές ένοπλες δυνάμεις στις ανά τον κόσμο πολεμικές εμπλοκές τους, σχεδιάζουν να αναπτύξουν κλάδο ασφάλειας για φύλαξη εγκαταστάσεων, προσώπων κλπ.

Και μία από τις χώρες στις οποίες σχεδιάζουν να αναπτυχθεί ο κλάδος ασφάλειας είναι και η Ελλάδα.

Είναι όλοι πρώην στελέχη των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, ειδικοί σε πάσης φύσεως αποστολές, από φύλαξη, μέχρι εξουδετέρωση εκρηκτικών μηχανισμών και οι αποστολές τους σε Συρία και Ουκρανία, άφησαν εποχή για την αποτελεσματικότητάς τους.

Στην Ελλάδα, θα ανοίξουν γραφεία και στην Βόρειο Ελλάδα και στην Αθήνα προκειμένου να έχουν πανελλαδική κάλυψη στην δραστηριότητά τους. Ενδεχομένως δε  να αναζητήσουν και εντός ελληνικής επικράτειας την στρατολόγηση Ελλήνων  βετεράνων των ενόπλων δυνάμεων.

Η μεγαλύτερη «αξία» αυτών των εταιρειών είναι ότι πραγματοποιούν πολέμους αντί των κανονικών ενόπλων δυνάμεων.

Οι πιο γνωστές από αυτές τις εταιρείες στην ΝΑ Μεσόγειο είναι: η ιδιωτική στρατιωτική εταιρεία Vinnel Corporation και ο ιδιωτικός στρατός «G4S – Specialist – Task Force Falcon», που δραστηριοποιείται στο Κοσσυφοπέδιο, αναφέρει άλλο δημοσίευμα.

https://youtu.be/HvW3OBJDVS8

Τέτοιες δυνάμεις διαθέτει και η Τουρκία με την περιβόητη μισθοφορική δύναμη SADAT , αλλά και άλλες χώρες.

Είπαμε μιλάμε για το παγκόσμιο υβριδικό πόλεμο που λαμβάνει χώρα σε Ουκρανία, με την συμμετοχή Ρώσων και Αμερικανών μισθοφόρων, την βόρεια Αφρική όπου δρουν οι Τούρκοι μισθοφόροι, οι γάλλοι της λεγεώνας των ξένων αλλά και αμερικανοί της Akademi και πάει λέγοντας.

Σύμφωνα με  ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες και στην ΠΓΔΜ, έχει συσταθεί παρόμοια οργάνωση, αλλά και στο Κόσσοβο, όπου ζει και βασιλεύει η μαφία.  

Η Αφρική θεωρείται η κατεξοχήν η ήπειρος που δρούσαν και δρουν μισθοφορικοί στρατοί. Όπως λοιπόν γίνεται κατανοητό οι μισθοφόροι παίρνουν κυρίαρχη θέση στο παγκόσμιο σύστημα συγκρούσεων, προσομοιάζοντας την εποχή του μεσαίωνα και των περιπλανώμενων ιπποτών, όπου  ολόκληρες δυνάμεις,  όπως οι Ναίτες προσέφεραν τις υπηρεσίες τους σε όποιον έδινε τα πιο πολλά χρήματα.

Σε κάθε περίπτωση οδηγούμεθα με μαθηματική ακρίβεια σε ένα κόσμο στον οποίο οι μισθοφόροι θα διαδραματίζουν πιο σημαντικό ρόλο από τις εθνικές ένοπλες δυνάμεις , σε μια αντιγραφή του μεσαίωνα και αυτό σίγουρα είναι οπισθοδρόμηση.

 

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...