Κόσμος

Σικάτη η "γριά"του Ε.Μακρόν στην Αθήνα -Θα την ξεναγήσει η Περιστέρα [εικόνες]

Λιτή άλλα άκρως καλοκαιρινή ήταν η αμφίεση που επέλεξε η σύζυγος του Εμμανουέλ Μακρόν κατά την άφιξή της στην Αθήνα το μεσημέρι της Παρασκευής.

Η Μπριζίτ Μακρόν επέλεξε για το ταξίδι στην Ελλάδα ένα τζιν και ένα λευκό αμάνικο μπλουζάκι σε μια σικ αλλά casual εμφανίση.

Η κυρία Μακρόν όταν κατέβηκε από το αεροσκάφος, δύο βήματα πίσω από τον Γάλλο πρόεδρο, είχε μια σύντομη συνομιλία με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο οποίος εκπροσώπησε την κυβέρνηση κατά την άφιξη του Εμμανουέλ Μακρόν στην Αθήνα.

Παράλληλα με το πρόγραμμα του Γάλλου Προέδρου θα εκτυλίσσεται και αυτό της συζύγου του Μπριζίτ. Ουσιαστικά το πρόγραμμα της Πρώτης Κυρίας ξεκινά στις 15:30 σήμερα, όταν μετά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την σύζυγό του στο Προεδρικό Μέγαρο, ο μεν Εμάνουελ Μακρόν θα κατευθυνθεί στο Μέγαρο Μαξίμου, η δε Μπριζίτ, παρέα με την σύντροφο του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα θα κατευθυνθούν προς την Ακρόπολη.

Οι δύο κύριες θα ξεναγηθούν στον ιερό βράχο και ακολούθως η κυρία Μπαζιάνα θα ξεναγήσει την κυρία Μακρόν στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Φυσικά τα βλέμματα είναι στραμμένα και στην αποψινή δεξίωση στο Προεδρικό Μέγαρο όπου η κυρία Μακρόν θα συναντηθεί πέρα από την Περιστέρα Μπαζιάνα και την Βλασσία Παυλοπούλου και με την Μαρέβα Μητσοτάκη.

Αύριο η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας θα ξεναγηθεί στην Αρχαία Αγορά και όχι στο Βυζαντινό Μουσείο όπως αρχικά είχε προγραμματιστεί. Θα την συνοδεύσει η σύζυγος του Προκόπη Παυλόπουλου.

Η κυρία Μακρόν έχει εκφράσει την επιθυμία να επισκεφθεί και τον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι θα καταστεί εφικτό λόγω του σφιχτού προγράμματος του Γάλλου Προέδρου.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...