Μέση Ανατολή

Θερμή επαφή ΗΠΑ-Ιράν: Αναχαίτιση αμερικανικού drone και προειδοποίηση σε κατασκοπευτικό U2

Για παραβίαση του εναέριου χώρου της από αμερικανικά αεροσκάφη, έκανε λόγο η κυβέρνηση του Ιράν, γνωστοποιώντας την αναχαίτιση από την αεροπορία της ενός κατασκοπευτικού αεροσκάφους τύπου U2 και ενός drone.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας του Ιράν, τους τελευταίους έξι μήνες, η αεροπορία της χώρας έχει αναγκαστεί να αναλάβει δράση προκειμένου να αναχαιτίσει κατασκοπευτικά αμερικανικά αεροσκάφη, τα οποία κινούνται πολύ κοντά στον εθνικό ενεάριο χώρο τους. Όπως δήλωσε ο αρχηγός της αεροπορίας του Ιράν, Φαράζ Εσμαϊλί, την προηγούμενη εβδομάδα αναχαιτίστηκε ένα drone, ενώ τον Μάρτιο, υπήρξε προειδοποίησε σε ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό U2.

«Όταν απευθύναμε την προειδοποίηση, ο πιλότος του U2 γνώριζε ότι είχε λοκαριστεί από ραντάρ και δύο αντιαεροπορικά συστήματα», τόνισε χαρακτηριστικά, προκειμένου να προσδώσει τη σημασία του επεισοδίου. «Το Ιράν δεν θα επιτρέψει ποτέ σε τέτοια εχθρικά αεροπλάνα να παραβιάσουν τον εναέριο χώρο του και δεν θα διστάσουμε να τα καταρρίψουμε αν κριθεί απαραίτητο», πρόσθεσε ο αρχηγός της ιρανικής αεροπορίας.

Είχε προηγηθεί μία σειρά σοβαρών επεισοδίων στη θαλάσσια περιοχή του Περσικού Κόλπου, μεταξύ ιρανικών και αμερικανικών πολεμικών πλοίων. Η Τεχεράνη υποστήριξε ότι είναι δικαίωμά της να διαφυλάξει τα εδαφικά της όρια, θεωρώντας προκλητική και εχθρική την παρουσία αμερικανικών σκαφών στην περιοχή.

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...