Κόσμος

Η Πολωνία πραγματοποιεί ασκήσεις αεράμυνας ενάντια στη «ρωσική απειλή» (βίντεο)

Οι πολωνικές ένοπλες δυνάμεις προέβησαν σε ασκήσεις αεράμυνας, οι οποίες περιελάμβαναν  δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων επιφάνειας-αέρος, κομμάτι μίας ακόμη μαζικής αμυντικής άσκησης του ΝΑΤΟ που διεξήχθη ως απάντηση σε αυτό που η Δύση αντιλαμβάνεται ως την αυξανόμενη "ρωσική απειλή".

Τα παιχνίδια πολέμου που πραγματοποιήθηκαν στην παράκτια πόλη Ustka, που βρίσκεται στη βόρεια Πολωνία, περιλάμβαναν δοκιμαστικές εκτοξεύσεις πυραύλων επιφάνειας-αέρος από το σύστημα αεράμυνας Newa SC, μια αναβαθμισμένη έκδοση του σοβιετικού S-125 Neva / Pechora, γνωστό και με το όνομα του ΝΑΤΟ, «SA-3 Goa».

https://youtu.be/SykwdemxhK0

Τα πολωνικά στρατεύματα άσκηθηκαν επίσης στη κατάρριψη αεροσκαφών από ένα αντιαεροπορικό κανόνι 23-mm. Οι ασκήσεις αεράμυνας αποτέλεσαν μέρος των ασκήσεων «Dragon 17» που ξεκίνησαν στις 20 Σεπτεμβρίου.

Παρόλο που οι ασκήσεις χαρακτηρίστηκαν αρχικά ως εθνικές ασκήσεις της Πολωνίας, Ο πολωνικός Στρατός προσκάλεσε περίπου δώδεκα συμμάχους του ΝΑΤΟ να συμμετάσχουν στους πολεμικούς αγώνες. Οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Γερμανία, η Λιθουανία, η Λεττονία, η Σλοβακία, η Ιταλία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία, καθώς και η Γεωργία και η Ουκρανία, οι οποίες επιδιώκουν να ενταχθούν στο μπλοκ, συμμετείχαν στις ασκήσεις που αποσκοπούσαν ιδιαίτερα στον έλεγχο του συντονισμού μεταξύ του πολωνικού Στρατού και των δυνάμεων του ΝΑΤΟ απέναντι στην αντιληπτή "ρωσική απειλή", σύμφωνα με τον πολωνό υφυπουργό Άμυνας Michal Dworczyk.

Οι ασκήσεις «Dragon 17» ξεπέρασαν σε μέγεθος τις ασκήσεις Ρωσίας-Λευκορωσίας Zapad 2017 που προκάλεσαν πρόσφατα ένα κύμα «ανησυχίας» στη Δύση. Οι στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ στην Πολωνία περιλαμβάνουν περίπου 17.000 στρατιώτες και 3.500 μονάδες εξοπλισμού, σύμφωνα με το πολωνικό υπουργείο Άμυνας.

Συγκριτικά, η άσκηση Zapad 2017 που πραγματοποιήθηκε στη Λευκορωσία και σε ορισμένες ρωσικές περιφέρειες αφορούσαν 12.700 στρατιώτες, οι περισσότεροι από τους οποίους ήταν Λευκορώσοι, καθώς και μόνο 70 στρατιωτικά αεροσκάφη, 10 πολεμικά πλοία και 680 χερσαία οχήματα.

Το ΝΑΤΟ έχει διοργανώσει δεκάδες ασκήσεις στην περιοχή τα τελευταία τρία χρόνια, κάποιες με την συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών.

https://youtu.be/czDEqPyJ1Vg

Ακολουθήστε το Πενταπόσταγμα στο Google news Google News

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένοπλες Συρράξεις 0

Έτοιμο να σπάσει το ουκρανικό μέτωπο-Forbes : Οι πανικόβλητοι Ουκρανοί διοικητές αναπτύσσουν ανεκπαίδευτες ταξιαρχίες στην μάχη

Η κατάσταση μέσα και γύρω από το Οχερέτινο και την Νοβομπαχμούτοβα είναι τραγική ενώ ρωσική 90η Τεθωρακισμένη μεραρχία...